עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Armageddon26,

אני רוצה להתקין במחשב שלי לינוקס למטרת תכנות ב-C++ ו-JAVA בעזרת ECLIPSE. זה בשביל קורס באוניברסיטה והם מחייבים לתכנת בלינוקס. אשמח לקבל המלצה על גרסא ואולי גם לינק והסבר קצר על איך להתקין. תודה רבה!

2. Started by yan_daf2001,

שלום לכולם הייתי מעוניין לדעת כיצד ניתן לחבר תחנת לינוקס (מנדרייק 9) המחוברת לאינטרנט מהיר בכבלים לרשת sbs server 2000 ולשתף עוד תחנות לגישה לאינטרנט (כלומר להפוך אץ תחנת הלינוקס לראוטר לכל הרשת כולה) תודה

3. Started by Devil Servant,

ניסיתי עם כל ההפצות שעובדות על הUSB ואני פשוט לא מצליח לעשות booy מהUSB בביוס אני כותב boot from usb zip/fdd או כל מה שיש וזה פשוט ישר מדלג הלאה ומעביר אותי לווינדאוס מה אפשר לעשות? (99% שההתקנה על הUSB היא טובה)

4. Started by Doron Rosenzweig,

אודה לכל מי שיוכל לעזור לי למצוא אמולטור של C-SHELL ל WINDOWS ! בתודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Ashand,

היי אני נמצא בסין כרגע והמקבוק פרו החדש 15 אינץ CORE I7 2.6MHZ עם 4 גיגה זכרון ו-500GB HD וכמובן NVIDIA 330M הדגם הוא MC373CH/A שכנראה ה CH זה CHINA העסק לא זול כמו שאתם חושבים למרות שמדובר בסין, החנות היא חנות RETAIL של APPLE והמחיר יקר בכ-200 דולר מארה"ב זאת אומרת המחשב עולה פה 2400$ ! האם המחיר שווה את הקנייה? כמה נייד כזה יעלה בארץ?? המקלדת היא אנגלית מלאה בלי שום סינית ממש כמו בארה"ב, עוד בנושא זה ראית כאן גם סוני VAIO 16 אינץ עם CORE I7 ועם 6GB זכרון כרטיס מסך דומה ל MACPRO ובנוסף יש לו צורב (אם כי אני צריך לברר שוב פעם) בלוריי וכל השטיקים שמסביב, ההרדיסק 640GB הוא בצבע שחור ונראה טוב ויחסית גם קל...והמחיר...אותו מחיר כמו ה MACPRO הדגם שלו הוא VPCF119FC ...ואני מתל…

• 1 תגובה
    • 3.4k צפיות
  6. Started by omri_ro,

באתר של DLINK אין דרייבר מתאים ללינוקס וגם בDRIVERGUIDE לא מצאתי, אשמח למי שיעזור לי. אגב התקנתי אובונטו 7.04. תודה

• 1 תגובה
    • 804 צפיות
  7. איך גורמים למחשב להריץ פקודה שהשומר מסך עולה? אני רוצה שברגה שהשומר מסך עולה שתופעל גם הפקודה הבאה. w3m [url]http://URL:981/index.html?user=BLABLA'&'pass=BLABLA'&'action=2[/url] ושהשומר מסך נסגר שתורץ הפקודה הבאה w3m [url]http://URL:981/index.html?user=BLABLA'&'pass=BLABLA'&'action=1[/url]

• 1 תגובה
    • 833 צפיות
  8. Started by קיפוד,

שלום לכולם יש לי מחשב ישן ואני רוצה להפוך אותו לשרת שמארח את האתר הפרטי שלי מה צריך לעשות? אשמח לכל עזרה אפשרית? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. אם אתם מאלה שחושבים/חולמים שהם יזכו לראות בעתיד הקרוב מערכות OS X ב virtuallization , אתם יכולים להמשיך לחכות , אולי לנצח המאמר פה הוא מאוד ישן , אבל אני עדיין חושב ששום דבר לא השתנה http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2007/2/9/6983 אני יצטט כמה חלקים חשובים: "We won't enable this kind of functionality until Apple gives their blessing for a few reasons," Rudolph told Ars. That seems like the answer we're getting, as it's no secret that Apple has been very strict on (absolutely not) licensing its operating system for use on anything but Apple hardware *יש לציין שדיון זה לא בא במטרה איך לעשות זאת , אלא רק לדבר למה זה לא אפשרי והאם זה יהיה אפשרי

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by ybdltd,

אולי זה לא המקום הנכון אבל אני צריך כזה דבר דחוף ....תנו לי רק שם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by T_A,

היי טוב אז אני משתמש ב MANDRAKE 10.1 עם KDE בכל אופן התקנתי את FIREFOX הכל היה סבבה (פחות או יותר אבל זה כבר בעיות בFIREFOX) עכשיו כל ספריה שאני פותח חוץ מ HOME נפתחת לי ב FIREFOX בתור עמוד HTML ממש ממש ממש מציק מישהו יוכל לעזור לי בבקשה?

• 1 תגובה
    • 901 צפיות
  12. Started by b_29,

האם מישהו שמע על שרת פקסים שאני יכול להריץ על לינוקס ולמשוך ולשלוח פקסים דרך תחנות WINDOWS XP תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 935 צפיות
  13. Started by eliyah hillel,

מישהו מכיר תוכנה דומה לWin32DiskImager? היא לא עובדת לי.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Y-L,

קיבלתי אחד כזה ממפעל הפיס והחלטתי להתחיל להשתמש בו, עכשיו הוא מגיע עם שני מערכות הפעלה על הדיסק הקשיח שלו ואני מעוניין רק בVISTA איך אני מוחק את הMAC OS ונישאר עם מערכת הפעלה אחת ועם ניתן לחילוק מחדש? ואם אפשר טיפים נוספים לVISTA לעבודה עם MACBOOK AIR השמח. עריכה: לגבי הSUPERDRIVE שמגיע איתו ניתן לעבוד איתו בויסטה? תודה מראש לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by singera,

מה יש לכם להציע ההפצה הינה אובונטו, האם פנטיום 3 800 יסחוב את הכל? איזה דיסק קשיח מינימלי יש להתקין על המערכת הנ"ל?

• 1 תגובה
    • 838 צפיות
  16. Started by MasterDK,

שלום לכם אנשים יש לי מחשב שמשמש אותי כשרת ונכון להיום רץ עליו ARCH לינוקס. עקב הרצון ללמוד מערכת חדשה (אני מריץ ARCH גם על המחשב שלי) וללמוד משהוא שמשתמשים בו בשוק, אני מעוניין להתקין עליו לינוקס אחר המיועד לשרתים. שמעתי הכי מתאים זה RED HAT רק שהוא לא חינמי, כמו כן יש הצעות ל CENTOS, DEBIAN, UBUNTU. אשמח מאשנים שמבינים בתחום (ואולי אפילו כאלה שעובדים מול שרתי לינוקס) איזה הפצה כדי להתקין שתתאים לשרת (ובבקשה אל תגידו לי שכל הפצה מתאימה לשרת) ושגם אוכל ללמוד ממנה. דרישות השרת: Apache, MySQL, ftp יכול להיות שגם mail-server. נא לקחת בחשבון את האופציה שכנראה המערכת (תלוי בדרישות עתידיות) תריץ VPS כלומר אני אריץ 2-3 שרתים על מכונה פיזית אחת. תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. שלום. אתמול קיבלתי מחשב נייד במתנה. רציתי לדעת את הדברים הבאים: 1. איך אני מתקין עברית על מנת לכתוב וכו'? 2. איך אני מתקין אינטרנט? יש לי אינטרנט של בזק. 3. איך ניתן לצפות בסרטים? ניסיתי להריץ סרט בפורמט divx (כלומר קובץ avi), אך הוא לא התנגן. אלה כל השאלות שאני מצליח להיזכר בהן כרגע, בגלל השעה המוקדמת. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by TermiNal,

הגדרתי בביוס את ה-DVD-ROM ל-First Boot Drive הכנסתי את הדיסק הראשון של מנדרייק ועשיתי ריסטרט, המחשב מתחיל לעלות אבל לא מגיע להתקנה של מנדרייק, קיצר, לא נכנס להתקנה. מה עושים? תודה.

• 1 תגובה
    • 893 צפיות
  19. נכנסתי לAppCleaner ובמקום תוכנה אחת שרציתי למחוק מחקתי ביחד איתה גם כל מיני פלאגינים ותוכנות ... יש במק system restore כמו בוינדוס? הוא גם עושה בקאפ אוטומטית נכון..? במקרה הגרוע, יש דרך להתקין מחדש את lion מבלי לאבד את כל המידע שיש לי ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכולם חברי הפורום. תמיד שמעתי על הפורום המדהים הזה אבל אף פעם לא הזדמן לי להיכנס והוא בהחלט מדהים בגודלו ובתוכנו ( עד כאן הליקוקים.) אני טכנאי מחשבים זה די זמן רב ומתבייש להודות כי אין לי שום מושג מעבר לבסיס בנוגע למחשבי מק. תמיד חלונות הייתה בראש מעייני ודי נשבר לי ממנה. לפני שמיקרוסופט (מצטער על המילה) תכניס לי את המסמר האחרון בפנטיום 3 שלי עם מערכת ההפעלה הבבל"ת שלה, החלטתי שמק יכול להוות עבורי הן כמשתמש פרטי והן כערך מוסף בעבודתי את הפתרון האופטימלי. אז ככה, התברר לי היום משמועה שאפל מתכוונת להוסיף את האפשרות של דואל בוט במחשבי המק שלה להרצת ווינדוס אקס.פי? נאמר לי גם שרק מערכת ההפעלה החדשה ביותר והמחשב דואל קור (של אינטל) יצליחו לתפעל אופציה שכזו.? האם נכונה השמ…

• 1 תגובה
    • 942 צפיות
  21. היי, אני מעוניין להתקין לינוקס בdual boot על הלפטופ שלי ביחד עם לינוקס. לפי מה שאני יודע אם אני מתקין dual boot אז GRUB דורס את הboot manager הרגיל שיש בלפטופ ואז המצב הוא לא הפיך (נגיד ואני רוצה לעשות restore לווינדוס באמצעות המחיצת ריסטור זה לא עובד כמו שצריך) לכן אני מחפש איך לעשות גיבוי לכל המערכת כולל נboot manager הסטנדרטי כך שאם ארצה יום אחד למכור את המחשב אוכל להחזיר אותו למצב כמו מהמפעל. אשמח לעזרה?קישור למדריכים תודה ושבת שלום!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. Started by asaf_a,

אז ככה, אני חייב לדעת אם יש תחליף ל - MSSQL למערכת הפעלה LINUX. ואני גם צריך לדעת אם ללינוקס יש בכלל ODBC ?

• 1 תגובה
    • 795 צפיות
  23. רציתי לשאול האם אפשרי/כדאי להפעיל את osx במכומה ווירטואלית על המפרט שנבנה באשכול הבא:http://hwzone.co.il/community/threads/548601-%D7%91%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99-

24. Started by ha_miki,

היי הייתי רוצה לדעת אם מישהו פה עובד עם תוכנות P2P כמו קליינטים של ביטורנט ו\או אימיול מה שקורה זה ככה החלטתי שנמאס לי מהניתוקים של הראוטר שלי אז העפתי אותו ובמקומו שמתי מחשב פנטיום 3 SMOOTHWAL שזה מעין הפצה מינמלית (40 מגה) של לינוקס שמתחברת לרשת ומשמשת מעיין ראוטר עכשיו קימפלתי עלייה כל מה שאני צריך(X) APACHE 2 ) MYSQL ובנוסף שמתי קליינטים של LMDONKEY ו AMULE כאשר ל LMDONKEY מטפל גם ב אימיול וגם ב ביטורנט עכשיו ה LMDONKEY מאוד נוח אבל לא מהיר כמו AMULE מצד שני AMULE לא נוח אבל מאוד מהיר אני מחפש תוכנות שיעבדו כדימונים ברקע עם ממשק וובי כך שאוכל לנהל את ההורדות מכל מקום ואני מחפש קליינט כזה של ביטורנט הדבר הכי חשוב שהקליינט ירוץ כ דימון עם ממשק ווב דרך אגב את כל …

• 1 תגובה
    • 934 צפיות
  25. Started by bmw316,

האם מישהו מכיר ספר עם תרגילים ב - linux ? :s05:

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.