עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם, יש לי עכשיו windows vista ואני ממש לא אוהב אותה... ובעבר היה לי לינוקס וxp ורציתי לנסות משהו שונה.... רציתי לדעת אם אפשר להתקין את המערכת ההפעלה Mac OS X Tiger של apple על מחשב pc.... יש לי חומרה כזאת: Intel® Core 2 Duo 2.00 ghz 2048MB ram ATI® RADEON® X1400 256MB DDR, וזה נראה לי הפרטים הכי חשובים... אז אפשר להתקין Mac OS X Tiger על המחשב שלי? ואם כן איך זה יעבוד? (איטי, מהיר) האם זה יכול לעבוד בנוסף לויסטה? (2 מערכות הפעלה) תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכולם. אני מעוניין להעביר פלט של תוכנית שרצה בלינוקס בקונסולה, לקובץ טקסט. בדר"כ הייתי כותב: prog > a.txt אבל הבעיה שהתוכנית מוציאה פלט ל-Standard error ולא ל-standard input, אז זה לא עובד. יש דרך אחרת? עריכה: הצלחתי, משום מה זה עובד לי רק ב-bash. כותבים prog 2> a.txt

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by DUDEnamE,

קבלתי מתנה MACBOOKAIR מעבד 1.6GHZ 2GB 13inc 75GB סביר למה שאני צריך מה הOFFICE במאק? איך אני עובר מעברית לאנגלית? :kopfpatsch: כל הקיצורי מקלדת של WINDOS איך הם מול הקיצורים במאק? עם אפשר בכללי כל מיני טיפים ועזרים לעבודה במאק תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Konst1988,

שלום. יש לי כונן בפורמט FAT32, ואני מעוניין למנוע את ההרשאה של ההרצה על כל הכונן. אם אני משנה את ההרשאות בצורה הרגילה, לאחר הפעלה מחדש זה שוב חוזר למצב הישן, כי FAT32 לא שומר הרשאות. לכן אני חושב שהבעיה היא ב FSTAB. השורה נראית כך: UUID=449D-7059 /media/hda5 vfat defaults,utf8,user,uid=1000,noexec 0 1 אפילו שהוספתי את האפשרות NOEXEC, בתקווה שזה יעשה את זה, אין שום שינוי.. מה לשנות בשורה?

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  5. התקנתי הכל , אני מקבל כתובת IP מהשרת DHCP לתחנת עבודה שלי , יכול לעשות PING מהתחנות עבודה לכתובות IP אבל לא יכול להגיע לאתרים.(מהשרת עצמו אני יכול) משום מה השרת DNS המובנה לא עובד והDHCP לא עושה FORWARD ל DNS שהוא מקבל מהספק שרות. איך מסדרים את הFIREWALL כך שיעביר לתחנות את ההגדרות IP שהוא מקבל מהISP ? תודה. ???

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. לפני כמה ימים נדפק לי ההארד דיסק ובנתיים אני צריך מערכת הפעלה חלופית שעולה ישר מה CD ואינה צריכה הארד דיסק ניסית כבר את BART PE והיא לא ממש עזרה לי אז האם יש עוד מערכות הפעלה (לא משנה מאיזה סוג) שלא צריכות הארד דיסק כדי לפעול תודה לכל מי שיעזור

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by GamePad,

שלום אני מעוניין להחליף את הדיסק 120 שהגיע עם המחשב למשהו קצת יותר גדול האם החלפה כזאת מבטלת את האחריות? יש כוננים מומלצים או שכל 2.5 יעבוד? תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Vega,

מה לעשות? ???

• 2 תגובות
    • 899 צפיות
  9. Started by dima1987,

אני רוצה לוניקס הכי טוב בעולם ? ומה כדי להתקין ואיזה לינוקס ??

• 2 תגובות
    • 962 צפיות
  10. היום אפל השיקה מקים חדשים, מק פרו מבוססi7, איימק ומק מיני מבוססי Core 2. המק מיני החדש: 2.0GHz : 120GB :1GB החל מ599$. האיימק החדש: 20" : 2.66GHz : 2GB : 9400M החל מ1199$. 24" : 2.66GHz: 4GB : 9400M החל מ1499$. המק פרו החדש: החל מ2499$ למרובע ליבות נהלם, והחל מ3299$ לשני מרבעי ליבות נהלם (סה"כ 8 ליבות). למידע נוסף:http://www.apple.com/ לדעתי המיני החדש מאכזב ולא משתלם, הם היו אמורים להוריד לו את המחיר אם לא משדרגים אותו חומרתית משמעותית. האימק החדש נהדר ומשתלם, במיוחד ה24" שנהיה משתלם במיוחד. והמק פרו נישאר בערך אותו דבר רק עם נהלם במקום Core 2 וכרטיסי מסך חדשים.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by crypt,

ביום שלישי הבא, 2/7, יתקיים ערב הרצאות למתחילים על לינוקס/יונקי וקוד פתוח. עוד פרטים ב- http://www.fireball.org.il/lecture

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by imac,

דוד שלי קנה לפני חודשיים בApple.com שלוש משחקים : Max Payne Aliens vs. Predator 2 WarCraft III השאלה פה היא איפה בארץ אפשר לקנות משחקים למק (למרות שדוד שלי רוב הזמן משתמש איתו לעבודה) בארץ כי יבוא עולה הרבה (אין בידע) משהו יודע?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני מנסה להתקין את UBUNTU על מחשב די ישן ואני מקבל כל מיני בעיות מוזרות (תמונות למטה) אז חשבתי שאולי זה בגלל הכרטיס המסך הישן שיש בו (VOODOO 3) אבל בשביל ליהות בטוח אני שואל אותכם... המחשב די ישן: pentium 3 3dfx voodoo 3 3000 128-256 MB ram (צריך לבדוק, אני לא כל כך בטוח) [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  14. Started by Big D,

שלום, יש לי 4 מחשבים בבית, בשלושה מהם מותקן ווינדוס וברביעי רד האט לינוקס 9. אני רוצה לעשות שיתוף אינטרנט, כך שקופסת הלינוקס תהיה מחוברת לאינטרנט (ADSL) וכל השאר יגשו לאינטרנט דרכה. אז כתבתי סקריפט שיעשה IP מסקריידינג באמצעות איי פי טייבלס: #!/bin/sh IPTABLES=/sbin/iptables #All The lines below are NAT routing # flush any old rules $IPTABLES -F -t nat # turn on NAT (IP masquerading for outgoing packets) $IPTABLES -A POSTROUTING -t nat -o eth0 -j MASQUERADE # enable IP forwarding (of incoming packets) echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward הגדרתי את האייפי של כרטיס הרשת המתחבר לרשת: 192.168.0.1. בכל שאר המחשבים שונה כתובת האייפי במספרה האחרון. בכל המחשבים הסא…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום לחברי הפורום, התקנתי Wubi במחשב שלי על VISTA, לאחר הפעלה מחדש של המחשב בחרתי מהתפריט את ה - Wubi אבל המערכת לא עלתה, קיבלתי הודעת שגיאה ומשם ישירות לשורת פקודות דמויית DOS. חזרתי לויסטה כרגע, ועל מנת להתנסות בלינוקס החלטתי להרכיב מחשב ישן חדש מבוסס פנטיום 4 2.4GHZ עם זכרון 768MB ודיסק 80G רציתי לדעת אם יש מגבלה של לינוקס למפרט כזה, הייתי מאוד רוצה להתקין אובונטו אבל אני לא יודע מה הדרישות מערכת שלה, כמו כן איך אני משיג דרייברים? זה מסובך. אני מודה מראש לעוזרים ואני יודע שהכתיבה לא הכי מסודרת. יום טוב.

• 2 תגובות
    • 877 צפיות
  16. Started by LBC,

שלום, אני העברתי קובץ מאד גדול על דיסק מ-PC ל-MAC, וכדי לוודא שהוא הועתק נכון בדקתי את ה- MD5sum והוא יצא שונה! חשבתי שהבעיה היא בצריבה, אבל אז בדקתי את ה-MD5 של הקובץ על הדיסק עצמו ב-PC והוא היה בסדר, ואז בדקתי את הדיסק עצמו ב-MAC והוא עדיין היה שונה (אבל זהה לבדיקה הראשונה על MAC). צרבתי שוב, ואותו דבר קרה! איך זה ייתכן? האם MAC מחשב MD5sum בצורה שונה???

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by bronco,

האם עברית במערכת הפעלה של מק היא חלק אינטגראלי ? יש לי מק שהביאו לי מחול ואני לא מצליח להעביר לעברית

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Lyoko,

VLC מפעיל כל הזמן קבצים בסטריאו ולא 5.1.. אני מדבר על קבצים שיש להם אודיו 5.1 ואני לא מוצא בהגדרות, הגדרה שעושה את זה.

• 2 תגובות
    • 979 צפיות
  19. Started by dorlevi2,

יש לי דיסק התקנה של אובנטו 7.10 רציתי לדעת כמה דברים: 1.אם יש bluej ? (לפיתוח של java) 2.האם זה יעבוד על מחשב נייד: hp dv6680ej 3.ראיתי כתבה שמחק יוצא עידכון ל 8 אני אוכל לעדכן או שאני אצתרך למחוק את מה שיש לי עכשיו להוריד את הגירסא החדשה ואז להתקין שוב 4.זה מחסל את הסוללה כמו vista? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  20. התקנתי את התוכנה ושמתי XP עכשיו אני לא מצליח להיתחבר לאינטרנט דרך המחשב הוירטואלי אולי תוכלו לתת לי לינק מומלץ בעיברית כי יקח לי מליון שנה לקרא באנגלית

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  21. http://easylinux.info/wiki/Main_Page יש פה מדריך ענק, מעודכן, ומתעדכן כול הזמן, לכול גרסא של אובנטו, קיצר לקרפד שים את זה בנעוץ וזה יחסוך המון שאלות.

• 2 תגובות
    • 997 צפיות
  22. Started by blancman,

התקנתי היום הפצה בשם PCLINUXOS שהיא יחסית לא מוכרת. בתור משתמש חדש בלינוקס שרק רצה לנסות איך זה להיות בלי וינדוס אני יכול להגיד לכם שהחיים לא קלים (אצלי לפחות) אשמח אם תוכלו להפנות אותי למדריך לשימוש בהפצה או בלינוקס בכלל להתקנת תוכנות, דרייברים ותפעול כללי של המערכת. נ.ב. ניסיתי להתקין דרייברים של ג'יפורס והטרמינל הודיע שרץ אצלי SERVER X. מה זה ואיך מנטרלים אותו? אודה לכם על הרצון הטוב והידע שלכם

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  23. היי, יש לי מחשב נייד בבית בלי כונן, רציתי לדעת האם אפשר להפעיל אובונטו דרך הDOK (גם את הLIVE CD וגם אם אפשר להתקין דרך הDOK)??? אם אי אפשר אשמח לעוד דרכים (אם קיימות) להפעיל את אובונטו במחשב בלי כונן... תודה.

• 2 תגובות
    • 971 צפיות
  24. Started by spatz,

כשצורבים, האם חייבים לעשות - Finalize cd או לא? כי אני יודע שבמנדרייק צריך אבל שכחתי ואני רוצה לדעת אם לצרוב שוב או לא... תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by oded6188,

אני לא זוכר את סיסמת הכניסה יש אפשרות לאפס אותה? תודה

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.