עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by elio,

הי, אני עובד עם 2 דיסקים, אחד Hda ואחד hdb על הראשון מותקן Windows XP Proffesional על השני היה מותקן linux Mandrake 8.1 שיניתי את Boot.ini והוספתי לו רפרנס ל C:\BOOTSECT.LNX="Linux Mandrake 8.1" וככה יכלתי לבחור בהתחלה עם מה אני רוצה לעבוד ... היום התקנתי Mandrake 9.0 התקנה מלאה ( מחקתי את 8.1 לגמרי) ויצרתי מחדש את bootsect.lnx ע"י הפקודה: dd if=/dev/hdb1 of=/bootsect.lnx bs=512 count=1 והעתקה של הקובץ ל C ( אחרי שמחקתי את הישן) אבל עכשיו קרה משהו מוזר. כשאני בוחר את לינוקס , במקום להעלות אותה, הוא פשוט מחזיר אותי לתפריט של Boot.ini .... ( אפילו ה Counter סופר אחורה מהתחלה ). ניסיתי ליצור את הקובץ שוב, אותה בעיה. ניסיתי להריץ Lilo מתוך לינוקס כדי שתכתוב את עצמה שוב ל /d…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אהלן, אני מנסה להתחבר מרחוק למחשב mac (נדמה לי os x) מחלונות 7. משום מה team viewer טוען שאני עושה שימוש מסחרי (לא מבין איך הוא קבע את זה, בקושי השתמשי בו). ניסיתי chrome remote desktop אבל זה לא עובד כמו שצריך. ammyy admin לא עובד על mac. אשמח להמלצה על שירות cross-platform חינמי כלשהוא . תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 3.8k צפיות
  3. Started by yl111,

אהלן השגתי קובץ dmg שאני כנראה צריך את התוכן שלו אבל יש לי בעיה אחת,אני windows אז הבקשה שלי אם מישהוא עם mac יכול לפתוח את הקובץ לחלץ אותו לשים בrar ולשלוח לי בחזרה: הקובץ: http://www.megaupload.com/?d=B62TKR7C (סריקה אם משהוא רוצה): http://img707.imageshack.us/img707/6240/83465732.png בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by pssheba,

במהלך ההתקנה אני מתבקש מפעם לפעם לבחור משתנה בהתאם לסוג המעבד שלי מרשימה כזו: המעבד שלי הוא amd duron 2400. איזה מעבד מהרשימה עלי לבחור ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by FiRePOweR,

יש לי Redhat 7.3 וברשת מחובר מחשב נוסף ועליו windows Xp . ה telnet\ftp\http עובד לשרת אני רוצה לפתוח session X על השרת ( לראות את ה X במחשב של ה XP ) . יש לי תוכנה שנקראית XLink או משהוא כזה אבל לפי דעתי מנסה לפתוח SSH מולו ? האם יש דרך טובה ואם כן מבי ???

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. הבנתי שהאפשרויות העיקריות הם KUBUNTU ו XUBUNTU אז מה עדיף בשורה התחתונה?

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  7. Started by afekchaos,

אני מעוניין לדעת מה הפירוש קוד פתוח, מה הוא עושה, הוא טוב ולמי ומה ההבל בין לינוקס לוינדואוס מקווה שתפרטו כמה שיותר בהרחבה תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by m1ke,

דוגמא לפלט: top - 13:01:38 up 1 day, 5 min, 2 users, load average: 0.98, 1.00, 0.98 Tasks: 297 total, 1 running, 296 sleeping, 0 stopped, 0 zombie Cpu(s): 5.1%us, 1.2%sy, 0.0%ni, 93.2%id, 0.0%wa, 0.0%hi, 0.5%si, 0.0%st Mem: 14401860k total, 14230892k used, 170968k free, 20968k buffers Swap: 16342000k total, 0k used, 16342000k free, 10946436k cached PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND 3919 root 20 0 2807m 2.2g 3328 S 53 15.7 336:49.55 beam.smp 13 root 20 0 0 0 0 S 0 0.0 0:03.16 ksoftirqd/3 4059 root 20 0 40640 2084 1404 S 0 0.0 0:04.88 odbcserver 4086 root 20 0 40640 2080 1404 S 0 0.0 0:04.80 odbcserver 4116 r…

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  9. Started by Eli100,

שבוע טוב חברים, יש לי בעיה שהמחשב נכנס למצב שינה בלילה וכל ההורדות שלי עוצרות ואני לא יכול להמשיך אותם, וחוץ מיזה תמיד שאני מוציא אותו ממצב שינה הוא נתקע וצריך לעשות RESET ככה שהכל הולך לי..... יש דרך לבטל את הדבר הזה שהמחשב יעבוד פשוט כל הלילה? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אני מעוניין לנסות להתקין על המחשב שלי mac os ודע עכשיו לא מצאתי מדריך יעיל כי ברובם היה דרוש מאק פעיל שאין לי אז אם יש דרך כל שהיא אני פשוט רוצה לנסות טיפה לפני שאני קונה את המחשב מאק סתם בשביל התנסות כללית אני יודע שזה לא יהיה אותו הדבר מפרט של המחשב שלי cpu i5 2500 mb: gigabyte p67a-ud3-b3 gpu:nvidia gtx 560 ti תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. קראתי בנעוץ וחשבתי על אובונטו,אבל אשמח לשמוע את דעתכם המפרט שלי פשוט כי זה מיועד למחשב ישן: Pentium 3 1000Mhz 256MB Ram 160GB הארד דיסק אני חושב שזה כל מה שחשוב... XP עובד כאן אחלה ורד אלרט 2 עובד בלי תקיעות חחח[גם ב LAN] אבל אני רוצה לנצל טוב יותר את המחשב הזה כי בחלק מהמשחקים הוא פשוט נתקע וזה מעצבן לכן אני רוצה לעבור ללינוקס... איזו גרסא אתם ממליצים שתריץ RED ALERT 2 חלק ושתשתמש בכמה שפחות זיכרון RAM ???

• 2 תגובות
    • 875 צפיות
  12. Started by nondos,

שלום, התקנתי c/c++eclipse על ubuntu ואני מנסה להריץ אפליקצית hello world ב c שכתבתי. כשאר אני לוחץ על run אני מקבל הודעת שגיאה Launch failed. Binary not found. ניסתי לעשות build ע"י ctrl+B וקיבלתי הודעה **** Build of configuration Debug for project test**** Nothing to build for project test למישהו יש מושג איך לקנפג את ה eclipse כך שהוא יקמפל לי קבצים? תודה

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  13. Started by chichy,

שלום אני עורך על תוכנת IMOVIE למקינטוש ורציתי לדעת אם יש דרך לשחזר את סל המיחזור של התוכנה כיצד? עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by SEFi,

שווה משהוא??

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by erezst,

ברגע שאני מדליק את המחשב אני שומע ציפצופים קצרים משהו מבפנים אני משתמש G4 733 מקינטוש המערכת לפעמים עולה ולפעמים אני רואה תיק עם סימן שאלה (?) מה זה יכול ליהיות ???

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Djx,

??? מישהו מכיר?

• 2 תגובות
    • 945 צפיות
  17. Started by Haflo,

התקנתי RedHat על מחשב עם AMD Athlon XP 1800 and nVidia nForce2 Chipsets ושני כרטיסי רשת (אחד Realtek והשני OB של nVidia), את כרטיס הרשת Realtek המערכת זיהתה בעת ההתקנה לעומת זאת את כרטיס הרשת של nVidia לא! 1. האם אני חייב להתקין דרייברים על מנת שהמערכת תזהה אותו? 2. כיצד אני יוצא לממשק הטקסטואלי ממשק ה-x-windows? (אני יודע כיצד לעלות את ממשק ה-x שאני בטקסטואלי ואף שיניתי את ה-inittab) 3. כיצד אני משנה את שם המחשב? (בממשק ה-Text מופיע לי שם שאני מעוניין לשנות) תודה מראש לעונים....

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  18. Started by lioryb,

בוקר טוב. התקנתי את מנדריבה2009. אני חדש בכל מה שקשור ללינוקס (שיחקתי בעבר כמה ימים עם אובונטו, אבל לא יותר). את כל החומרה שיש לי במחשב הוא זיהה (קול, מסך). איך אני יודע אם הוא זיהה את הכרטיס טלוויזיה? אם לא, איך אני מתקין? יש תוכנות חינמיות לצפייה?

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  19. אני מוריד עכשיו את ubuntu 8.10 החדש ויש כמה גירסאות: יש kubuntu ויש את xubuntu ויש ubuntu מה ההבדל בין שלושתן? ואם אני רוצה להוריד גירסא של התקנה רגילה (התקנה המערכת על ההארד-דיסק שלי אני צריך להוריד את ה live CD הרגיל? או איזה גירסא? אם תוכלו לעזור לי. תודה :]

• 2 תגובות
    • 872 צפיות
  20. יש לי לינוקס מנדרק 9 בעבר הייתי באינטרנט רגיל והכל עבד. התקנתי אינטרנט בכבלים של תבל עם אינטרנט זהב. המודם שלי MOTOROLA USB SB4200 SURFBORD ולינוקס KDE מזהה אותו. איך אני מגדיר את ההתחברות? ניסתי כמה דברים אך כל נסיונותי העלו חרס.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אני יודע שזה אפשרי אני רק לא יודע איך . אז עם מישהו מכיר אתר שמסביר איך אני אשמח ...

• 2 תגובות
    • 848 צפיות
  22. Started by YemeniteCamel,

הורדתי לחבר שלי את ההתקנה של הלינוקס הזה, ואני מתכוון לצרוב לו את זה על דיסק כIMAGE כך שהדיסק יהיה דיסק התקנה. אז השאלה שלי היא קודם: איך ההתקנה מתבצעת? האם עליו לפרמט את הדיסק לפני כן? ולהתקין כמו שמתקינים ווינדוס חדש? יהיה נחמד אם מישהו פשוט ישלח לי קישור למדריך כך שאוכל להדריך את החבר שלי בהתקנה, וגם לא יעלו לי עוד שאלות. הידע שלי בהתקנת מערכת הפעלה שווה לאפס מאופס.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by [ViT],

היי, אני עכשיו לומד לינוקס ממדריכי וידיאו ממש ישנים. המדריך שם בצע info find, וישר הגעתי לתפריט בה Menu אינטרקטיבי עם מלא אפשרויות, ליתר דיוק: Instruction Finding Files Actions Common Tasks Databases File Permisions Reference Primary Index עכשיו כעשיתי את זה בבית ( info find ) הגעתי לתפריט אחר לגמריי, שהוא הרבה פחות נוח, מופיע שם בהתחלה הסבר לא קצר על find ואז תפריט עם האפשרויות: Filesystem Traversal Options Warning Messages Optimize Options Debug Options Find Expressions התפריט הזה ממש לא ברור לי המשמעות שלו, וכמו שציינתי הוא הרבה פחות נוח. מאשר במדריך הוידיאו הענתיקה. עשיתי בדיקה והגרסה של ה-find אצלי 4.4.2 והגרסה של ה-info 4.12 ואני משתמש באונבטו 10. במדריך הגרסה של ה…

• 2 תגובות
    • 980 צפיות
  24. Started by Vega,

Uhh, I've installed Netscape last night, and it ran automaticly after installation. After I reboot, I coulden't start it; Because I have no idea how to do it. I've tried to run 'Netscape' in the KDE menu.. What, and where should I be looking for? ??? :

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by acoca_net,

שלום. הייתי רוצה לדעת אם יצאה התוכנה Adobe Photoshop CS4 ME למקינטוש. תודה מראש אורי.

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.