לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
-
אהלן כולם, חג שבועות שמח, לבן, וכו' וכו'! טוב תשמעו, התחלתי להתעניין בכל הקטע של החשבונות הללו, ממה שהבנתי זה פשוט שם מתמש וסיסמא (שבד"כ עולים כסף...) ואתה מקבל גישה לשרת שבו מותקן לינקוס למינהו וכל השירותים הנלווים שלו, לא? [סלחו לי על הבורות ] בכל מיקרה, חיפשתי אתרים למיניהם שמציעים התנסות בדבר, אבל כולם אותו "בולשיט" (אני מבין אותם...תחזוקה וכו'..אבל...:} ), או שאתה צריך לשלוח post card, או לתת התרמה "צנועה". אם יש איזו שהוא מקור צדיק שיכול לחלק חשבון shell להתנסות, ואם הוא מכיל בתוכו אפשרות ל IRC bouncers\boots אז מה טוב :} אבל זה כנראה בקשה מוגזמת. :hi: תודה רבה!:}
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום. לא מזמן שאלתי שאלה דומה, אבל המצב השתנה - אז סליחה. יש במחשב שלי 2 כוננים. אחד מהם קטן מאוד, ועליו רק מערכת ההפעלה (Win7). השני - גדול, ועליו אני מאכסן את קבצי המוזיקה, סרטים, תמונות, ומסמכים. חשוב. ארצה להתקין על הכונן הזה (השני) Ubuntu. השאלה שלי היא האם זה אפשרי להתקין Ubuntu, ובו זמנית לשמור על הכונן כזמין עבור Windows. תודה מראש!!! (וסליחה)
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אינטרנט בכבלים עם אינטרנט זהב בחבילה של 1.5MB, עם חייגן. מודם terayon tj715x MANDRAKE 10 OFFICIAL לפני יומיים הצלחתי להתקין סוף סוף את האשף הישראלי. אחרי שהתקנתי אותו והגדרתי את החיבור שלי ואת הכל, אני נכנסתי כ-ROOT והקלדתי IDIAL. הופיע לי חלון, ובו לחצתי על "התחבר". לחצתי על התחבר, אבל הופיעה לי שגיאה: urpmi dhcp-client [root@localhost modgod]# idial which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 1007 Internet Software Consortium DHCP Client V3.0.1rc13 Copyright 1995-2002 Int…
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום רב, אנא עיזרו לי למצוא דרך להמיר קובצי תמונה למחשבים "רגילים" לקבצי pict המתאימים למקינטוש. בתודה מראש, כותרת חלופית (Prog.)
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הסיפור המלא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=523085.0 יש לווינדוז כמה תוכנות שנותנות לך לראות מה תופס הכי הרבה מקום בכונן הקשיח, אני צריך אחת כזו לאובונטו 11.04 תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה יעבוד לי? mac os x 10.6.2 ומה הבדל בן זה לווינדוס 7 או XP?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם בשרת ה-centos-6 שלי שמהווה אתר אינטרנט בין היתר, אני מנסה להעביר בסנכרון ( דרך cron) קבצים עם mount לשרת windows server 2008 הקבצים עוברים אבל אני מקבל הודעות שגיאה כאלו: cifs vfs strtoucs char2uni of 0xffffff8e returned -22 cifs vfs strtoucs char2uni of 0xffffffee returned -22 שבסופו של דבר משביתות לי את האתר ולא ניתן לגשת אליו. רק אם אני עושה ריסטרט למכונה האתר חוזר לעבוד אבל אז שוב כשהסנכרון מתבצע הבעיה חוזרת מדוע זה קורה? ואיך ניתן לפתור את זה? קראתי באינטרנט ורשום שצריך לעשות משהו עם השדות: iocharset=utf8,codepage=windows-1255 ולהכניס אותם לשורת ה cron אבל שורת ה cron שלי היא זו 30 4 * * 4 /usr/local/bin/unisonRsync /usr/local/share/unison/myzips2.prf …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
פירמטתי את המחשב לא מזמן, והחלטתי להתקין UBUNTU, יש לי כונן HDD וכונן SDD , התקנתי בSSD את המערכת ההפעלה. כאשר אני לוחץ על FILES אני רואה רק את ה SSD. אם אני ניגש לטרמינל ורושם sudo fdisk -lu אני כן רואה את הHDD. אין על HDD שום דבר, הוא ריק. מה אני יכול לעשות בשביל לתקן את המצב? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום ! היה לי מותקן mandrake 10.1 community והוא עבד טוב מאוד, הבעיה היחידה הייתה שמחצית הswap שלו לה עבדה בכלל [ ולא משנה שזה יותר מהר כרגע לעבוד ללא swap בכלל ] ורציתי לשנות את כי חשבתי שבמהלך ההתקנה טעיתי במשהו . מתוך windows הפעלתי את magic partition וראיתי שמחיצת ה swap נמצאת לפני המחיצות של המערכת עצמה של linux והחלטתי לשנות אותה ,ביקשתי שיבטלו אותה , ויעבירו את החלק שנשאר ממנה למחיצה העיקרית של libux ואז ממנה הורדתי שוב swap ככה שלמעשה בכישרוני הרסתי כנראה שתי מחיצות , חשבתי שמאחר וlinux לא השתמשה במחיצה לא תהיה בעיה, ואולי כאשר העביר אותה אחרי המחיצה העיקרית היא כן תשתמש בה, בקיצור כבר הבנתם שניסיתי לעלות אותה , הופיע הודעת שגיעה שהוא לא מאתר את הכוננים שלה. מה לע…
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אני מתלבט האם לקנות או לא לקנות הארד דיסק SATA בגלל ההתקנה בלינוקס אנא הסבירו כיצד להתקין או הפנו אותי למאמר המסביר זאת. תודה
-
- 3 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד על לינוקס ויש לי איזה מטלה כזאת של לעשות דברים עם פקודות בסיס ויש כמה דברים שאני לא מצליח למצוא איך לעשות כמו למשל : - מיון קובץ טקסט בסדר אלפביתי יורד ועולה - הדפס תאריך ולוח החודש נובמבר של שנת 2007 - חזור לתקיית בית בשתי דרכים שאתה מכיר מישהו יכול לעזור לי עם הדברים האלה בבקשה? תודה..
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כן כן אני כבר עם אובונטו אבל יש לי בעיה קטנה עם מציאת תיקייה בתיקיית הבית שלי הורדתי Amule והורדתי שיר והוא סיים להוריד. ראיתי שבהגדרות הוא שומר את זה פה /home/user/.aMule/Incoming וכשאני נכנס לתיקייה הזו אני רואה רק את התיקיות הבאות: examples, PDF, Public, וידאו, מוסיקה, מסמכים, שלוחן עבודה, תבניות, תמונות כשאני פותח את המיקום בפיירפוקס הוא מוצא לי שם את התיקיות הנ"ל וגם את התיקיות החסרות אבל כשאני נכנס דרך דפדפן הקבצים אני לא רואה אותן נראה שאלו תיקיות מוסתרות אבל לא הצלחתי לפתוח אותן כדי שאני אראה אותן. איך עושים זאת? תודה לעוזרים גל
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
:-* ;D || /\ [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום יש לי את המחשב הנייד dell inspiron 7720 מחשב חזק מאוד ומאמין שעוד שנה + אני יעבור לאפל אבל אני רוצה להתקין על המחשב הנייד שלי עכשיו os x כדי להתחיל להתרגל ולראות אם אני באמת רוצה לעבור האם זה אפשרי להתקין אם כן איך? איזה גירסה אני יכול להתקין? ולכל מי ששואל בדקתי גם בגוגל וגם באתר ולא הבנתי מה רוצים ממני לגבי כל מה שקשור לזה
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
התקנתי את דביאן 3.0 אחרי שהורדתי את הdebian netinstall ואני לא מצליח להתחבר דרך הרשת הביתית למישהו יש הצעות? כרטיס הרשת הוא: Realtek RTL8029(AS) PCI תודה מראש לכולם עריכה: הכרטיס תואם ne2000 וניסיתי להתקין את הדרייבר המתאים בהתקנה אבל ההתקנה שלו נכשלה (הוא נותן את ההודעות הבאות: /lib/modules/2.2.20-idepci/net/ne.o: init_module: Device or resource busy Hint: indmod errors can be caused by incorrect module parapeters, including inva /lib/modules/2.2.20-idepci/net/ne.o: insmod/modules/2.2.20-idepci/net/ne.o failed /lib/modules/2.2.20-idepci/net/ne.o: insmod ne failed Installation failed. לא הזנתי אף פרמטר בהתקנת הדרייבר
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, כבר הרבה זמן שאני רוצה להתנסות במחשב של אפל, מה דעתכם על הדגם הזה כהתחלה לסטודנט? אני לא מתכוון לשחק בו משחקים עם גרפיקה כבדה, יותר בשביל אינטרנט. ראיתי שמוכרים אותו גם במבצע של נטוויזן וזה יוצא לי נוח מבחינת התשלומים שם, כדאי לקחת? אני מאמין שלא יהיו לי ממש חסרונות מנייד רגיל נכון?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
למען האמת, הכותרת אומרת הכל. האם ניתן להתקין Windows XP x64 בעזרת Boot Camp?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח לקבל עדכון אם תוקן / יתוקן הבאג המעצבן של מוזילה המסרבת לבצע את הפקודות הבסיסיות כל כך של "העתק, צרף" אני מניחה שזה מופיע אי שם באתר של מוזילה אבל אני מתקשה בטקסט האנגלי. אשמח לעזרה. שאלה נוספת. האם קיימת גרסה של מוזילה שפועלת על סיסטם 8.5? בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם . התקנתי לאחרונה XUBUNTU התקנתי WINE ואחרי זה התקנתי נגן מוזיקה FOOBAR2000 הבעיה היא ששירים בעברית הוא מציג בגיבריש למרות הלינוקס מזהה אותם בעברית כמו שצריך איך מתקינים פונטים בעברית ל WINE ? תודה , דרך אגב יש למישהו המלצה לנגן מוזיקה טוב ? אני מעדיף נגן עם אפשרות של folder structor
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חיפשתי גרסאות של דביאן ונתקלתי בדבר הבא: http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=4 ראית שיש הרבה גרסאות של דביאן (i386, ppc, alpha...) אבל לא בדיוק הבנתי למה הקוונה אם זה בעצם פשוט מערכות לינוקס שונות או שזה הפצות שונות כל אחת יותר חדשה ואם שיפורים. שמתי גם לב שזה ככה גם בפדורה 4 בג'נטו ובעוד הרבה. הייתי רוצה לקבל קצת מידע כללי על הנושא. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
החלטתי למצוא דרך לחבר אל הנגן שלי את המצלמה הדיגיטלית שלי שדורשת דרייבר (כאמור, זה בלתי אפשרי). אני יתקין לינוקס על הנגן ובלה בלה בלה.. קיצר... מה שאני צריך.. זה קישור להוריד את התוכנה (לינוקס) באנגלית והסבר קצרצר איך להתקין (אם צריך בכלל) ואם אפשר גם דרייבר שתומך בלינוקס למצלמה מסוג canon a95. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי נתקלתי בבעיה חוזרת במק שלי כבר כמה פעמים שאני מנסה להעתיק קבצים להארד דיסק חיצוני וזה נתקע באמצע - הקבצים הם קטנים אבל בכמות גדולה כאשר יש את התקלה הזאת בוינדוס אני משתמש בתוכנה TOTAL COMMANDER וזה פותר את הבעיה. הצעות? שאלה השניה היא,אני מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. איך מכינים דיסק התקנה והאם יש מדריך לביצוע התהליך? אשמח לעזרה,תודה!
-
- 3 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
הפייר פוקס דפוק לא עובד במלא אתרים http://www.one.co.il/Msites/99/first.aspx?id=595 למשל זה רדיו ONE עם IE זה עובד. ויש עוד מלא אתרים שה FF פשוט לא עובד .
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-
-
היי בעיקרון אני עובד עם ie7 אבל מידי פעם נכנס לפיירפוקס וגולש דרכו . גירסאת הפיירפוקס היא 2 והפונטים בו הם שונים מהאקספלורר יש אפשרות לקבל את אותם פונטים כמו בדפדפן ברירת המחדל? יצאה גם פיירפוקס 3 האם שווה לעדכן? ועוד משהו הבנתי שעל מחשבי מאק אין אפשרוץ להפעיל את ה ietab אז איך אפשר לראות סרטונים דרך האתרים השונים צריך איזה שהוא תוסף? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-