עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אהלן, יש לי 128 MB של זכרון RAM, אין לי מושג מאיזה חברה הוא, ובאיזה מהירות הוא עובד (נראה לי שהוא SDRAM) פתחתי את המחשב, ועל הזכרון לא מצויין כלום.. (אין לי את המסמכים של המחשב, קיבלתי אותו בזמנו מהעבודה, ואין לנו שם רפרנס בקשר לזה..) האם יש דרך לדעת איזה זכרון יש לי ? מכיוון שאני רוצה להרחיב ל 512 MB, ואני לא רוצה לקנות סתם זכרון שלא יתאים למחשב שלי ויתקע אותו. מידע נוסף : פנטיום 3, 550 לוח אם Aopen ax63 pro. בתודה, אריק.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אני קונה השבוע מחשב ב-ksp (מפרט מצורף למטה, את אחד מהם כמובן), אך אני לא סגור לגבי הלוח. במקרה של אינטל, אין לקי.אס.פי GIGABYTE GA-965G-DS3 REV3.3 אלא רק רק rev1 ו-2, כאשר 2 עולה 750 שקל... יש להם גם s3 שזול משמעותית מ-ds3, מה ההבדל ביניהם? ואם אין להם rev3.3 ואי אשפר להזמין, לקחת asus p5b? אני לא מתכנן oc או משהו כזה. או שבכלל לקחת abit ib9 שעולה 100 שקל פחות? ובמקרה של amd: א. המעבד שלקחתי (4600) משתווה ל-e4300 בסטוק? כי הוא חוסך משהו כמו 150 לעומת האינטל (מעבד + לוח) ב. יש טעם לקחת משהו אחר מ-ASUS M2N-E? כי ראיתי שתמיד ל-amd ממליצים עליו... תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 994 צפיות
  3. יש את הדעה הרווחת שלא טוב לערבב זכרונות מיצרנים שונים. יש לי במחשב 8GB של זיכרון ואני מעוניין להרחיב ל- 16GB. אלא שהזכרון הספציפי שיש לי יחסית יקר כרגע ויש זיכרון יותר זול של יצרן אחר. מלבד היצרן השונה כל שאר הפרמטרים זהים (DDR3, 1600MHZ, CL9). מה בעצם הבעיה עם זה ? הרי לזכרון יש מן הסתם פרוטוקול תקשורת שהוא סטנדרד וכל היצרנים הגדולים עומדים בו, אז מה הבעיה ?

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  4. Started by BreezeNET,

אני מת להחליף את הזיכרון שלי (Geil 512*2 pc3200 value). הבעייה שהמחירים של זכרונות 550MHZ יקרים בשבילי אז חשבתי לקנות קיט מחו"ל .עד שראיתי את זה.... http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3251&catcode=457 המחיר לא "נמוך מדי" ???

• 5 תגובות
    • 596 צפיות
  5. Started by ORrrr,

אוקיי אז ככה, יש לי לוח אם ישן ומסריח(מפרט) ש"בזכותו" ביצועי הכרטיס מסך שלי ממש נחותים לעומת מערכות דומות ואני חושב שהגיע הזמן קצת להנות מהכרטיס מסך שלי שקניתי במיטב כספי בכדי לקבל ביצועים כמובן. עכשיו אין לי ממש כסף, אני צריך את לוח האם הכי זול שאפשר למצוא ואני לא מתכוון בכלל, אני מתכוון שמבחינה תכנולוגית וביצועים יהיה לי טוב. עכשיו הלוח הזה הכי זול שראיתי הוא בעל צ'יפסט KT600 של ג'יגה בייט: http://www.pch.co.il/docs/pd-702080145.htm יש דגם הזול ממנו בארבעה שקלים אבל אין לו כרטיס רשת ובשביל 4 שקלים אני חושב שווה להשקיע.. אז מה אתם אומרים? ראיתי ביקורות נחמדות על הלוחות האלו, ולמרות שMSI לקח את כל הלוחות, הוא עולה 500 שקל ואז כבר עדיף NF7... אין לי כל כוונה או יו…

• 12 תגובות
    • 740 צפיות
  6. השאלה היא האמת לא אם אפשר , כי אני יודע שאפשר השאלה היא אם זה ישפיע על ביצועים של המעבד , להשים על כל הארבע סלוטים של הלוח זכרונות

• 18 תגובות
    • 886 צפיות
  7. Started by jim972,

שלום, אני עומד לרכוש מחשב לעבודה גרפית, והייתי רוצה לדעת על מה אתם ממליצים? אני צריך 16 GB ובעיקרון אין מבין שאין הבדל בין אם זה 2 של 8 או 4 של 4, רק יש לזה השפעה עתידית אם ארצה להגדיל את הזכרון? ואם כן אז מה יותר משתלם האם יש הבדל בביצועים. תודה ג'ימבו

• 1 תגובה
    • 554 צפיות
  8. Started by amit_R,

אז ככה אני מנסה להתקין דרייבר של הכרטיס קול המובנה אבל אין לי מושג מה הדגם של הלוח אם ואין לי מושג מאיפה להביא את הדרייבר.. התקנו פעם ויסטה ובמקביל לXP ומאז הכרטיס קול הפסיק לעבוד בגלל הויסטה .. (אני חושב שצריך להתקין את הדרייר של הכרטיס קול מחדש כדי שהוא יעבוד ואין לי מושג מה הלוח אם .. (בדקתי בEVERST את הדגם כתוב Epox 8RDA3 / 8RDAE מישהו יודע מה הדגם כאילו חברה משהו כדי להוריד לו דרייברים? עריכה : איך אני יודע איזה דגם NFORCE או משהו אחר כאילו כדי לדעת איזה דרייבר להוריד? לא משנה זה באלגן חח אפשר לינעול אנחנו ניתן תמחשב לחבר של שאבא שלי יסדר את זה כבר ..

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  9. אני צריך מעבד 3800+ X2 ושתתאימו לו לוח אם הכי זול שתכלו למצוא שתומך DDR1, יש לו PCI-E ויש לו כרטיס מסך מובנה (הכרטיס לא חובה אבל חשוב). אני צריך בהכי זול שתוכלו למצוא, מקסימום 1300 שקל. דרך אגב רק מהחנות הזאת www.com4u.co.il תודה

• 4 תגובות
    • 575 צפיות
  10. Started by KF,

שלום, קניתי את המפרט הבא ואני כרגע בהתלבטות אחרונה עד מחר לפני ההרכבה.. http://tms.co.il/preview/spec/h7esmc1b ההתלבטות שלי היא אך ורק לגבי הזכרונות הנ"ל. האפשרות היא להוסיף עוד כ-300 ש"ח ולקבל את הזכרונות הללו http://www.pro-clockers.com/review.php?id=281 מה אתם אומרים ? חשוב להזכיר שהמפרט הוא למשחקים ובעיקר ל OC.

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  11. שלום ותודה מראש לעוזרים, יש לי מחשב מבוסס פנטיום 4 צ'יפסט 915 המפרט המלא: Intel Pentium 4 530 3GHz 1MB MSI 915P Combo-F זכרון הישן- GeIL DDR 400 1GB Dual Channel הנוכחי- CROSAIR DDR2 533 1GB Dual Channel ENERMAX Noisetaker2 420W עכשיו גם בזכרון הישן וגם בחדש אני מכניס את הזכרונות לסלוטים וזה מראה לי כל הזמן 512MB Single Channel למה לעזאזל אני לא מצליח לתת לשניהם לעבוד ביחד...? כ-Dual Channel??

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  12. Started by israelolcha,

שלום, אני מתלבט בין שני המעבדים בכותרת. 300 ש"ח הבדל ביניהם זה לא סיפור אבל האם זה שווה? האם יש הבדל נוסף פרט למהירות המעבד? תודה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. התדרים של הזכרונות הDDR3 גבוהים ואמרים שזה טוב לאוברקלוק למעבד, ראיתי גם כמה אנשים שהחליטו לקנות זכרונות DDR2 1066 בטענה לOC. השאלה שלי היא כזאת, עם המעבדים של היום קשה מאוד להגיע לבאס של 400, מי שקונה יותר יצטרך עוד להשקיע בקירור כדי ל533 לא?

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  14. התוכנה מחזירה לי רק ציון אבסולוטי שלא אומר לי כלום. האם יש איזשהו אתר עם דירוג הציונים באופן יחסי ?

15. Started by Burkey,

ייתכן שיהיה עליי לרכוש מחשב בקרוב, יש לי אכזבה גדולה מלוח אם של ASUS ( אסור לעשות הכללות, אני יודע ), אז חשבתי "לגוון" קצת. מה דעתכם על לוח האם הבא: DFI LANPARTY JR P45-T2RS Socket 775 למחשב שמטרתו העיקרית היא עבודה משרדית כבדה ( תוכנות סטטיסטיות ומתמטיות ), קצת תכנות וכמובן מולטימדיה ( סרטים וכו' ), ומעט מאוד משחקים ( אבל מדי פעם קצת ). אני מתלבט בינו לבין לוח של Intel מסדרת ה - Excutive שלהם, המחירים כמעט זהים, 100 ש"ח לפה או לשם. מה דעתכם על הלוח הזה, מתאים לצרכיי ? DFI אמינים ?

• 5 תגובות
    • 609 צפיות
  16. להתראות בולדוזר: AMD השיקה לא מזמן את דור מעבדי ה-APU הניידים השביעי במספר, Bristol Ridge ו-Stoney Ridge, שצפוי להיות האחרון בהחלט אשר מתבסס על נגזרותיה של ארכיטקטורת ה-Bulldozer המאכזבת. במפתחת השבבים מצהירים על שיפור יכולות כפול מזה של אינטל בשנתיים האחרונות, אך עם תהליך ייצור וותיק מאוד ב-28 ננומטר כנראה שכבר עכשיו אפשר להעריך שלא נראה כאן מהפכה חסרת תקדים כלשהי - וההמתנה ממשיכה למעשה לדור העתיד של מעבדי ה-APU, שכבר יבוסס על 14 ננומטר ועל ארכיטקטורת ה-Zen. אם להיות קצת יותר אופטימיים - ניתן לקוות לשדרוג התחרותיות בשוק הניידים הנמוך והבינוני, אשר אליו מכוונת AMD באופן מובהק עם הדור החדש. https://goo.gl/ZLdW0k …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by zazaza,

חשבתי איזה לוח עדיף למערכת משחקים בעלת מעבד INTEL 2.8C [הזכרון יותאם לפי הלוח] התקציב 800 שקל+- 1. Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,S-ATA,RAID,1394,5.1 Sound,3Com G-LAN,USB 2) 2. ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) 3. אחר ? על מה אתם ממליצים ולמה?

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  18. Started by ofir667,

אינטל או איי אם די

• 4 תגובות
    • 499 צפיות
  19. מספר שאלות ובקשה להמלצה: 1. היכן אני יכול למצוא סקירה טובה של המעבדים שיש היום בשוק? אני מחפש בעיקר משהו מילולי עם הסברים על ההבדלים הטכנולוגיים בין המשפחות וסקירה של המעבדים השונים בכל משפחה. עם השוואות ביצועים כמובן, אבל קצת פחות צ'ארטים ממה שיש בטום'ס ויותר סיכומי, ובעיקר יותר מעודכן. אני אשמח גם לאיזשהו הסבר מקוצר מאחד מהמומחים בפורום על ההבדלים בין המרובעים הנוכחיים של אינטל ו-AMD. ושאלה ספציפית - איך אני משווה בין ה-cache של שתי החברות, כאשר כל אחת משתמשת בדרגות שונות של cahce ובכמויות שונות לחלוטין? 2. ראיתי מספר פעמים שצוין כי ניתן לקנות את ה-q6600/6700 באזור ה-800-900 שקל. באיזו חנות נורמלית בה אני יכול להזמין מחשב שלם אפשר למצוא אותם במחירים האלה? ברוב החנויות …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אם כן , איזה הבדלים ידועים לכם ?

• 3 תגובות
    • 779 צפיות
  21. Started by boaz2463,

שלום לכם. רציתי יעוץ והסבר מכם על הלוח הנ"ל (קראתי הרבה על הלוח מתוך האתר של ASUS ומתוך הפורום כאן הבנתי כי זה לא טוב מאוד . שאלותי : 1. מה ההבדלים בין הלוח הנ"ל ללוח האסוס שבביקורת? 2. האם קיימת יציאה אודיו אופטית או קואקס? 3. האם הוא תומך במערכי RAID ואיזה ? 4. האם תומך ב SATA2 ? הלוח מיועד למחשב חדש שאני מתכנן לקנות לא מיועד למשחקים מיועד בעיקר לעבודה של עיבודי תמונה של 6-12MB ועבודה עם תוכנות CAD מידי פעם ואולי בעתיד לעריכת וידאו. המחשב מתוכנן לשימוש של 5 שנים ומעלה את שאר השאלות בקשר למפרט אני אשאל בפורום מתאים. נ.ב. איזה זכרונותכדאי להרכיב ואם יש צורך בקירור המעבד תוכנן ליהיות איזה דגם זול של P.D בינתיים עד לאגירת כסף נוסף לקונרו אבל הבנתי מהפורום כי כדאי לקנות E6…

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  22. טוב לא רציתי לפתוח ת'רד חדש כי גם ככה יש שניים שלי בעמוד הראשון. אז ככה בסוף החלטתי לעשת OC רק לכרטיס מסך אני לוקח pentium 2.8c supertalent case TT420w PS ומשאיר את הgf ti4600 שלי בעיקרון יש לי עוד 1800 שקל לזיכרון וללוח אם זה לא אומר שצריך לבזבז את כולם! אני צריך לוח אם חזק ויציב! שיהיו לו גם אפשרויות OC חזקות! לא צריך כרטיס רשת! יש לי אחד לPCI אז חשבתי לקחת p4p800 deluxe ששמעתי שהוא אחלה או Abit IC7 שגם שמעתי שהוא אחלה או אחת מההצעות שלכם אני פתוח להצעות זיכרון אני חשבתי על אלו: OCZ 512MB (2x256) DDR-RAM 3200 Premier Series Dual Channel Memory Kit מה ידוע עליהם? יש להם בעיות ידועות? הם לא מיועדים לOC... אני יודע שאפשר לקחת סמסונג או טווימנוס אבל אני מעדיף חברה אמינה וט…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by omrit,

שלום, האם בלוח- ASUS M2A-VM HDMI יש יציאת HDMI או שצריך לקנות איזה מתאם/מגשר? האם אפשר לחבר HDMI ו VGA בו זמנית ולראות בשני המסכים? תודה לעוזרים...

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  24. אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב (מאחר והמחשב שלי שבק חיים ) ואני זקוק לעזרתכם בנוגע לכמה סוגיות. דבר ראשון, ואני לא המבין הכי גדול, באמת שווה כרגע לקנות את הX58? שמעתי שהם רק זמניים ושאינטל מתכוונים לצאת בCHIPSET חדשים נורא בקרוב ולוחות הX58 ייצאו לגמרי מהשוק או לפחות שמחיריהם יצנחו. זה נכון? דבר שני, בלוחות הX58 הקיימים קיום, ויכול להיות שאני טועה, שמתי לב שישנם כאלה עם 6 סלוטים לזכרונות וכאלה עם 4. האם ההבדל הוא קריטי בהשפעת על המערכת? דבר שלישי ואחרון, עוד בר אליו שמתי לב בלוחות הוא, שחלקן תומכים ב 3way sli, וחלקם לא, מה בדיוק זה אומר? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  25. מה נשמע? יש לי שאלה אני רוצה לשדרג כמה מחשבים ואני רוצה לדעת 1.) אם כרטיס מסך החדש יעבוד עם הלוח אם של המחשבים הישנים יותר 2.) אם אני יכול להכניס מעבד חדש על לוח אם ישן (לדוגמה P4 על לוח שיש עליו P3). 3.) האם HD SATA יכול להתחבר ללוח אם ישן או שצריך מתאם או משהו כזה? 4.) אם אני מחליף זיכרון במחשב ישן אני יכול להכניס DDR למקום שבו היה SDRAM? 5.) בכלל מה ההבדל בין DDR ל SD? 6.) בכללי איך אני יכול לדעת אם חומרה חדשה תתאים במקום של חומרה ישנה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים