עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני מתלבט בין קניה של מעבד i5-4670K תומך-OC + לוח MSI Z87-GD65 שאמור להיות טוב ל-OC, לבין מעבד i5-4670 שאינו תומך בכך ולוח MSI Z87-G45 שמלבד נושא ה-OC חסר כמה פיצ'רים נחמדים אחרים שיש בלוח היותר יקר. עד היום לא ביצעתי OC קבוע באף אחד מהמחשבים שלי, גם באלה שתמכו בכך, ואני לא ממש רוצה להשקיע בקירור. יציבות תמיד הייתה לי חשובה יותר. השאלה אם יש טעם בכל זאת ללכת על השילוב הראשון ולהשאיר את האופציה ל-OC פתוחה, או שמבלי להשקיע בקירור בוודאות אין סיכוי לקבל יציבות ולכן מיותר להשקיע יותר בלוח ובמעבד. אגב, ביצועי מעבד גבוהים חשובים לי מאוד כדי אני משתמש בתוכנת עיבוד תמונה שבה המרה של כל תמונה לוקחת במצבים מסויימים כמה דקות, לכן אני בכל זאת שוקל את האופציה של OC. אולי עדיף …

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  2. הרכבתי לעצמי מחשב עם עזרה קלה (מבין גדול אני לא) ונראה שעשו לי טעות בזכרונות הזמנתי שתי חבילות של 2*4 של קרוסר פלטיניום יש עלייהם את אותו קוד על כל ה 4 אבל יש בהם הבדלים בMAX BANDWIDTHלפי מה שהמחשב אומר : http://img230.imageshack.us/img230/183/mmemory.png עד כמה זה בעייתי למחשב ? והאם זה משנה באיזה סלוטים כל אחד מהם יהיה ? תודה מראש לכולם

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  3. Started by qpalzm,

נניח ויש שני מעבדים מאותו יצרן, מבוססי אותה ליבה, רצים באותו תדר (בערך), אבל הראשון FSB800 והשני FSB533. נניח שאת שניהם ניתן להרכיב על לוח תומך FSB800 בצירוף זכרונות DDR400. למה מקובל להעדיף את המעבד הראשון? הרי לשני יש מכפלה גבוהה יותר, והזכרונות/לוח יגבילו אותו פחות באוברקלוק.

• 8 תגובות
    • 782 צפיות
  4. Started by BeRo,

היום בדקתי 2 לוחות ו2 מעבדים תקינותם של כולם בספק. לא הצלחתי להפעיל אף אחד מהם אבל אחד הלוחות השמיע סירנה (בעזרת הSPEAKER) כשבדקתי מעבד אחד מיד כשהדלקתי. עם המעבד השני הוא עהפעיל את הסירנה אחרי כמה שניות. בשני המקרים עם הסירנה הוא כבה. יש למישהו מושג מה משמעות הסירנה?

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  5. קניתי מעבד 6600 ב-120$ כן זה המחיר ששילמתי-דרך חבר שעובד באינטל הבעיה שהם לוקחים על משלוח לארץ עוד 250 שקלים בערך-אבל הוא טס לחו"ל ויאסוף את זה משם... מחיר מדהים... עכשיו תעזרו לי לבחור לוח אם השימוש העיקרי-פשוט פשוט,אינטרנט אופיס הורדות , מקסימום קצת ערכית וידאו לא דרוש OC לא בטיח התקציב? חשבתי עד סביבות 600 שקלים גג האם עדיף ללכת על ציפסט 945 עם זכרונות 667 ואז יישאר לי קצת כסף בכיס ואולי אקנה גם כ.מסך 8500GT (בנעה עולה 460) או ללכת על ציפסט 965 עם זכרונות 800 ואז אהיה חייב לקנות לוח עם כ.מסך OB (אין לי כרגע כ.מסך PCIE בכלל) עד כמה התוספת של זכרונות 800 משמעותית למשתמש "פשוט" כמוני? תודה

• 5 תגובות
    • 782 צפיות
  6. Started by Access Denied,

ראיתי שיש סוג מיוחד של מעבדים למחשבים ניידים כמו פה: "Intel Pentium M Centrino 1.40GHz CPU".. טוב השאלה היא מה מיוחד במעבדים הללו?? והאם הם עדיפים על מעבד רגיל (Intel Pentium 2.4Ghz FSB800 HT ) במחשב נייד?? מה האיכות שלהם במשחקים?

• 7 תגובות
    • 782 צפיות
  7. Started by hmjmvhcvh,

שלום, יש לי את הלוח הבא: http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=12&l3=45&model=202&modelmenu=1 במפרט שלו מופיע אפשרות להשתמש בכרטיס קול במצב 5.1 איך\מאיפה אני מוציא את ה5.1? ??? תודה

• 6 תגובות
    • 782 צפיות
  8. כמו שאמרתי בכותרת אני מחפש זיכרות 2GB עד 400$ עם אפשרות לחריגה עדיף שלא ואם יש יותר זול גם טוב. מעבד של E6600 ולוח ASUS P5W DH DELUXE. שאר הרכיבים עוד לא קניתי. אני קונה מארה"ב ככה שאם אתם מביאים לינקים עדיף מחנויות שם. תודה מראש ואני קצת לחוץ בזמן כי אני צריך לתת תשובה עד סוף היום כדי שיספקו לקנות את זה וגם לבדוק שהכל תקין. דרך אגב אין טעם לקחת את ה E6700 או ה X6800 נכון? ההפרש עם OC יהיה משמעותי? (קניתי את הE6600 ב1300 ככה שאני לא מאמין שיהיה לי קשה למכור אותו בארץ ולקנות במקום אחד מהם).

• 6 תגובות
    • 782 צפיות
  9. אני מחר/מחרתיים מעביר את המעבד פנטיום 4 שלי מהלוח של ECS הישן שלי ללוח ABIT is7 החדש. אני קצת מפחד מכל העניין הזה, אני מפחד שיקרה משהו למעבד... בכל מקרה עשיתי ניסוי של הוצעת מעבד על מעבד פנטיום 3 שלי (שלא עובד). וכשהרמתי את הידית שמעתי רעש של הפינים של המעבד (כמו מסרק שמעבירים עליו את האצבע). ולקראת הסוף הייתי צריך להשתמש בקצת כוח (וזה עשה קול "קליק" חזק). אבל בדקתי ואף פין לא נשבר. עכשיו מה שרציתי לדעת זה האם היה צורך להשתמש בקצת כוח בגלל שזה תושבת ישנה (PGA 370)? והאם בתושבת (478) גם יהיה את הרעש הזה של הפינים ויהיה צריך להשתמש בקצת כוח? ואחרי שאני מוציא את המעבד, מה אני צריך לבדוק כדי לוודא שהוא לא נפגע? אם תוכלו לתת לי קצת טיפים מתוך ניסיון, איך להוציא את המעבד בדרך …

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  10. Started by SoapSeller,

השימוש הוא לHTPC, הדרישות הן DDR1 וAGP. לא צריך כרטיס מסך און בורד. כרטיס קול גם לא חובה, אבל אם יש אז שיהיה עם יציאה דגיטלית. התקציב כאמור, יכול להתגמש כלפי מעלה.

• 8 תגובות
    • 782 צפיות
  11. כפי שצויין בכותרת, מה ההבדל בין ה-P43 ל-P45? מה המשמעות של P ו-G? והאם יש הבדל בין P ל-G? כרגע אני לא מתכוון לשחק במשחקים וכנראה בנתיים אסתפק בכ. מסך מובנה בלוח ובעתיד אשדרג, האם יש מניעה מרכישה של כ. מסך מובנה בלוח אם? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  12. Started by elisivan,

יש לי ויסטה 32 bit עם 4 ג'יגה כרגע הויסטה מזהה את כל הארבע ויש לי מקום נוסף על הלוח להוסיף עוד 4 האם זה אפשרי האם ויסטה יכול לעבוד עם 8 ג'יגה תודה

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  13. יש לי את הלוח אם הזה http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=308&model=1181&modelmenu=1 רוצה להחליף כרטיס מסך - לכרטיס מיתקדם כדוגמאת הכרטיס הזה ( ומעלה): http://www.leadtek.com.tw/eng/3d_graphic/specification.asp?pronameid=383&lineid=1&act=2 מה שאני שואל : 1. האם הלוח M2N-E מתאים לPCI אקספרס 2 ? 2. האם הלוח הזה תומך גם ב DX10 ? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 782 צפיות
  14. Started by rotman,

שלום לכולם , יש לי מחשב בן שנה , לוח אם GA-965p-s3 של GIGABYTE , מעבד אינטל E6300 , ללא OC לא במעבד , לא בלוח אם ולא בכרטיס מסך (x1950 pro). במשך שנה המחשב פעל ללא שום בעיה , לאחרונה השינוי היחיד שביצעתי בו זה להוסיף עוד 2 סטיקים של ג'יגה זכרון (סה"כ עכשיו 4 סטיקים של ג'יגה). לאחרונה , הלוח אם התחיל להשמיע לי אזעקת חום של המעבד , אם אני זוכר נכון האזעקה מכוונת ל60 מעלות , כשהאזעקה נעשת רצופה אני נכנס ל hardware monitor של התוכנת easy tune ואני רואה שהחום של המעבד מגיע ל80 ומשהו מעלות... אני רואה שהמאוורר של המעבד עובד ואין בו שום בעיה... מה יכולה להיות הסיבה לשינוי הפתאומי? מהו החום עבודה הנורמאלי של המעבד? וגם , הזמנתי לפני כמה ימים מאוורר FREEZER 7 pro של ארטיק.. אתם…

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  15. מופיע במזהה של AMD http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/default.aspx לבחור בסמפרון ובשקע 754. גם כפולי הליבה כבר מופיעים שם.

• 8 תגובות
    • 782 צפיות
  16. מעטפת הספק של 180 וואט למעבד היא בהחלט לא בדיחה, וב-AMD מתכננים להתייחס לקירור מעבדים עתידיים אלו ברצינות הנדרשת עם קירור מים בתור ברירת מחדל לכתבה

17. Started by lipa,

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2445 בלי "דותן" בלי פנטיום "M" ?!

• 9 תגובות
    • 782 צפיות
  18. הביאו לי מחשב חדש בחינם לגמרי, סיפור ארוך אז אני לא אכנס אליו. המחשב חדש לגמרי, אבל לא הכי טוב, אבל לא אומרים לא לדברים בחינם! המחשב הוא עם לוח אם של ASUS דגם P4R800-VM, מעבד אינטל ליבה כפולה 2.8. אני רוצה להפוך אותו למשהו טוב, או לחילופים למכור אותו ולקנות מחשב יותר טוב. אני בעיקר רוצה לקנות לוח אם חדש, בעיקר כי ללוח אם הזה אין PCI-E, וכיאילו, מה לעזאזל אני אמור לעשות עם AGP? אני גם מתכנן לקנות לו GeForce 8800GT, כדי שיהיה לו גם כרטיס מסך נורמלי. עכשיו, קחו בחשבון שאני לא ממש מבין בכל הסיפור (אני לא בדיוק Hardcore), אז יהיה נחמד אם תיהיו עדינים. תודה מראש ;D

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  19. גם ל-OC וגם בכלליות ואני מעדיף קירור בלי רעש של F-16 תודה רבה

• 7 תגובות
    • 782 צפיות
  20. Started by sokran,

Model‎‎ Intel Pentium® Dual-Core Desktop Processor E6300 ‎‎ CPU Speed ‎‎2.80 GHz ‎‎ Bus Speed‎‎ 1066 MHz‎‎ L2 Cache Size ‎‎2 MB‎‎ Package Type‎‎ LGA 775‎‎ Manufacturing Technology ‎‎45 nm‎‎ CPUID String ‎‎65W‎‎ Model‎‎Intel® Core2 Duo Desktop Processor E7400‎‎ CPU Speed ‎‎2.8 GHz ‎‎ Bus Speed‎‎ 1066 MHz‎‎ L2 Cache Size‎‎ 3 MB‎‎ Package Type ‎‎LGA775‎‎ Manufacturing Technology ‎‎45 nm‎ ‎ ‎ עכשיו האם ההבדל מצדיק הוספה של 200 שקל?

• 6 תגובות
    • 782 צפיות
  21. Started by NuXeR,

שלום , יש לי לוח Epox 8RGA+ והחיבורי USB שלו ממש ממש ממש חלשים ואחד כבר שבור אצלי ! רציתי לדעת אם למישהו זה ככה ?

• 7 תגובות
    • 782 צפיות
  22. Started by nimiz000,

אני רוצה לקנות לוח אם חדש למחשב AMD קיים למטרת שידרוג בעתיד הקרוב והכי משתלם שמצאתי הוא ה-DFI lanparty DK 790FX-M2RS. אני רוצה חוות דעת, הערות והארות על הלוח ואם יש גם לוחות מתחרים באותו המחיר היחסי (650-750 ש"ח). המחשב הקיים: AMD Athlon64X2 3800+ 89W 2.0Ghz MSI K9N neo V1.5 2X1 GB kingston 667Mhz Inno3D PCI-E 7600GT 256mb DDR3 EZ-cool 420W Western Digital WD2500KS 250GB

• 8 תגובות
    • 782 צפיות
  23. לוח אם: Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,S-ATA,RAID,1394,5.1 Sound,3Com G-LAN,USB 2) 762 שח מעבד: Intel Pentium IV 3.0C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1392 שח CORSAIR DDR-RAM 512MB 3200 Low Latency CAS2 Memory LOW LATENCY,2-2-2 TIMINGS 1077 שח בסהכ 3232.39 האם המחשב הזה יהיה הכי טוב לoc בכל הזמנים? סתם ,אבל מחשב טוב וזיכרון מצויין פלוס לוח אם מצויין=oc רצחני כללי

• 11 תגובות
    • 782 צפיות
  24. אני רוצה להוסף זיכרון למחשב 256 ואולי 512 אז זה הלוח אם שלי : http://www.asrock.com/product/product_p4i45gv_r5.htm והכרטיס זיכרון שיש לי עכשיו הוא 265MB DDR SDRAM PC2100 אני לא יודע של איזה חברה... אני רוצה לדעת איזה זיכרון/סוג לקנות כי אני לא ממש מבין בזה... או יותר נכון מה להגיד למוכר בחנות..

• 6 תגובות
    • 782 צפיות

דיונים חדשים בפורומים