עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני מתכוון לרכוש מחשב חדש ונראה שצריכת החשמל של המעבד היא פקטור שכדאי לשקול. אני מתלבט בין AMD FX-8350 ו-I5-4670K. האינטל יקר יותר ב-200 ש"ח, אבל נראה שההבדל בעלות החשמל גדול בהרבה. לפי הנתונים בביקורת הזו ההבדל במנוחה הוא 10 וואט ובעומס 150 וואט. אם אני מחשב הבדל ממוצע של 70 וואט, אז במשך 3 שנים שבהן אני מתכוון להשתמש במחשב מדובר ב-1300 ש"ח (לפי חישוב של 5 אגורות לשעה * 24 שעות * 365 ימים * 3 שנים). האמנם? אם כן, זה הבדל עצום שהופך את ה-AMD ללא רלוונטי.

• 3 תגובות
    • 837 צפיות
  2. Started by the_big,

לכבוד פסח הבטחתי לפנק את עצמי בשדרוג רצחני למחשב שלי מעין בדיקת חמץ למחשב .... תמליצו לי בבקשה א: מעבד 1500ש"ח ב: לוח 1000 ש"ח ג:כרטיס מסך 1200 ש"ח ולשאלה שלא נותנת לי לישון בלילה האם AMD עדיפים על INTEL בכלל ובתקציב שלי בפרט. תודה פסח כשר ושמח לכל בית ישראל

• 7 תגובות
    • 837 צפיות
  3. ל ocworkbench יש תשובה (להלן הפסקה האחרונה במאמר): Intel once again has launched a product that is big on hype but falls over at the last hurdle, while AMD strolls past to the finish line. Until that cheap Intel 945 Motherboard appears, AMD is your best choice. מי שרוצה להבין את המסקנה הלכאורה מפתיעה לאור המחיר הזול לכאורה של ה 820 (241$) שיקרא את הכתבה במלואה: http://www.ocworkbench.com/2005/articles/dualcore/p1.htm הערה: יש צורך להוסיף עוד הערה לגבי המאמר, הוא מתבסס על מחירים מוצהרים ולא על מחירי הושק, התמונה יכולה להשתנות לכאו או לכאן בהתאם לזמינות האמיתית של המעבדים בשוק.

• 5 תגובות
    • 837 צפיות
  4. Started by kobi_sion,

מה ההבדלים בין המעבדים 870 וה- 920 למה ה -870 מתומחר יקר יותר

5. להריץ את Battlefield V ב-FullHD, בהגדרות גבוהות ובקצב תצוגה שפוי בהתבסס על ליבה גראפית מובנית בתוך מחשב נייד קומפקטי? באינטל מאותתים לנו שבקרוב זה כבר לא יהיה חלום מוזר לכתבה

6. Started by avihu28,

בס"ד שלום לכולם, אני מעוניין בלוח אם שיוכל להחזיק ארבעה כרטיסים של 5870. לא משנה בכלל מה המהירות של הPCIe. התקציב 1400. יש עדיפות ללוחות תואמי AMD. תודה לכל העונים!

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  7. בלוח האם (מבוסס KT600) מותקן מודל זכרון בודד בנפח 512MB מסוג PC2700-נתון ה-CL הוא 2.5. אני רוצה להרחיב את הזכרון ומתלבט בין שני מודלים בנפח 1GB: 1. מודל PC3200 CL3- אני מעריך שכאשר הזכרון יעבוד במהירות 333Mhz ה-CL ישתנה ל-2.5-נכון? 2. מודל PC2700 CL3- אמנם התזמון של הזכרון הנוכחי יעלו ל-3, אבל הסיכוי לבעיות תאימות ירד. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  8. אם אני מחליף את המעבד במחשב שיש בו מעבד i5 מהדור הראשון בעל 2 ליבות עם מעבד i5 4 ליבות האם הכל יעבוד כמו שצריך? כמובן ששניהם בעל אותה התושבת

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  9. מיועד בעיקר למשחקים וסרטים (קצת פוטושופ). לרכיבים הנ"ל יצורף 4870 עם ג'יגה זכרון. כמו כן, גם חנויות מומלצות לרכיבים הנ"ל (באיזור ראשון לציון) יתקבלו בברכה. עריכה: פיצ'ר שמאוד יוערך הוא יכולת אוברקלוקינג.

• 6 תגובות
    • 836 צפיות
  10. יכולים להביא לי מעבד מארהב באוגוסט.. אני מת להעלות את הביצועים של המחשב שלי אבל לא להתחיל להחליף את העולם..לשימוש משחקים באיכות הכי גבוהה.. המפרט שלי זה לוח אם: Abit IN9 32X Max WiFI שתומך ב: Designed for Intel LGA775 processors with 1333MHz FSB Support Intel Core 2 Quad, Core 2 Duo & Extreme Edition, Pentium® D & Pentium®4 Processors 5-phase Digital PWM Designation provides high quality and efficient power Chipset Nvidia® nForce 680i SLI / NF590 SLI # Memory 4 X 240-pin DIMM sockets support max. memory capacity 32GB Supports Dual channel DDR2 800 Un-buffered / ECC or Non-ECC memory מעבד: Intel Core 2 Due E6600 זכרונות: G.Skill 1024X2 DDR2 800 כרטיס מסך: Nvidi…

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  11. Started by lidor578,

הראשון: INTEL DOUL 2 CORE E6400 1066 FSB או: AMD AM2 64 DOUL CORE 5200?+ אני גיימר אני חייב מעבד חזק! תשובה מהירה בבקשה!

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  12. Started by asaf556,

שלום מצאתי את הלוח ASUS M5A87 במחיר טוב ורציתי לדעת מה דעתכם עליו שווה קניה אני צריך אותו כדי לעדכן את המערכת שלי בטכנולוגיות החדשות USB 3 וSATA 3 וכן לקבל אופק שידרוג גדול יותר למעבדים. אשמח לתשובה

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  13. Started by ras81,

שלום יש לי AMD 64 3000 וכן לוח אם +EPOX 8KAD ואחת הפשרויות היא SMART FAN FOR CPU TEMPERATURE שמאפשרת לך לבחור בין "לא פעיל", 35C, 40C 45, 50,55 השאלה היא האם כדאי לי להגדיר לו משהו, הברירית מחדל של הלוח היא "לא פעיל", ואם כן להגדיר אז למה? ומה זה בדיוק עושה? יש לציין שאני לא עושה OC, ואין לי מושג מה הפונקציה הזאת בדיוק עושה, ההסבר במדריל של הלוח מאוד לא מספק (משתמשים באותם מילים כדי להסביר מה זה- כאילו שאני לא יודע להבין מה זה SMART וכו, השאלה מה זה בדיוק עושה ואיך והאם זה טוב או לא) יש לי מארז HEC 6A19 עם שני מאווררים של 120 וספק של HEC 475W (וכמובן המאוורר של המעבד ) ???

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  14. אורח gonzila
    Started by אורח gonzila,

בשביל מה מוכרים כרגע את ה-DDR 400? (לפי מה שאני יודע יש לוח אחד שתומך בהם והוא בשביל אינטל). --------------------------------------------------------------- לפעמים אני רואה פו בפורומים אחד שיש לו לוח gigabyte 7vrxp+ l עם זיכרון DDR 3000 מה זה נותן לו? בכל מקרה הוא לא יכול לנצל את זה! נכון? תודה מראש, גונזילה

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  15. Started by simon 23,

אני משדרג את המחשב עוד שבוע . איך החלקים האלו : לוח אם : Gigabyte 8SG667 מעבד : Intel P4 1.8A Ghz זיכרון : 256MB DDR Micron 333Mhz האם זה טוב ? האם זה טוב לאוברקלוקינג ? ומה אפשר לשפר ?

16. בלוח אם שאני קונה יש רק חיבור IDE אחד ואצלי גם הצורב וגם ה HDD מתחברים עם IDE אז זה בסדר אם אני אחבר גם את הצורב וגם את הכונן קשיח דרך אותו הכבל IDE? (יש בו שתי כניסות)

• 6 תגובות
    • 836 צפיות
  17. Started by Cr4ck,

שלום , קניתי לפני כ 3 שנים מחשב amd 3200 עם לוח abit kn8 ultra להלן המפרט של הלוח ... http://www.baremetalbits.com/article-24.html עכשיו.... איזה מעבד יתאים לי לקנות ? זה תומך dual core ? ואיפה אני יכול לקנות כזה בכלל ? תודה רבה...

18. Started by ron1979,

יש לי מחשב פנטויום 3 800 הרץ , אני מעוניין להוסיף לו זיכרון יד שנייה , כרגע הזיכרון זה 256MB sdram 133HZ , כל sdram שכתוב שהוא 133HZ יתאים? לא פיספסתי משהו , נכון?( כלומר אין סיבה שאתקל בSDRAM במהירות 133 שהוא לא יתאים למחשב)

• 8 תגובות
    • 836 צפיות
  19. Started by RoyShefy,

http://www.pcarena.org/index.php?subject=main&sg=main#2329 לפי מה שאני הבנתי זה לא יותר מזכרונות VALUE. זה יהיה גל מעולה של מכירות אם זה יתחיל לצאת בכמוס מסחרית גדולה. הם נוצרו בשבוע ה7 של 2005.

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  20. שרת א': שני מעבדי AMD Opteron 250 2.3GHz ; 1MB Cache שרת ב': מעבד בודד Intel Xeon 3065 2.3GHz ; 4MB Cache מחשב ג': מעבד בודד Intel Core2 6420 2.1GHz ; 4MB Cache אני הולך לעשות ניסוי קומפילציה כדי לדעת תכל'ס מי הכי מהיר אבל אני גם רוצה לשמוע את דעתכם\הסבר שלכם אני מתקשה למצוא בנצ'מרקינג שכזה באינטרנט... אשמח גם להסבר קצת מה ההבדל בין הCore2 לXeon שבתאוריה דומים ?

• 0 תגובות
    • 836 צפיות
  21. Started by Inertia,

דבר ראשון שלום לכולם, שמח להצטרף מחדש לפורומים (לאחת העדרות של כ3 שנים..) אני מתכנן לקנות מחשב חדש שכנראה יהיה מבוסס על מעבד e6300 וזקוק להמצלה בכיוון לוח האם. טווח המחירים בוא בערך 800 ש"ח ומטה כשבעצם השאלה היא מה נותן לוח אם יקר יותר? מצטער על הבורות אם נניח שאני קונה לוח אם שתומך בכל מה שאני צריך(תושבות, זכרונות כניסות ויציאות וכ'ו) מה זה משנה של איזה חברה הוא ולמה יש לוחות שנראים דומים אבל במחירים כפולים? עד כמה בחירה של לוח אם יקרה תשפיע על ביצועי המחשב בסופו של דבר? ומה ההשפעה של הלוח על היכולת לעשות אוברקלוק (למעבד וכרטיס המסך בלבד- אני לא מתכוון להמהיר זכרונות. כמה נקודות למחשבה: אני לא צריך כרטיס קול וכרטיס מסך (אז שיהיו הכי פשוטים שיש) כי אני מוסיף חדשים. ואם …

• 11 תגובות
    • 836 צפיות
  22. אני מתלבט בין שתי המעבדים האלו, המחשב מיועד בעיקר ל maya + vray השאלה אם ה 3930 ירנדר משמעותית יותר מהר מ- 3770, ההבדל במחיר גם הוא משמעותי.

• 0 תגובות
    • 836 צפיות
  23. קניתי עכשיו לוח אם של ASUS: M2A-VM, אשר מגיע עם כרטיס TV OUT נלווה. התקנתי הכל וזה סבבה. השאלה היא אם יש לוח אם עם כרטיס קול מובנה שכולל 6 יציאות (5.1) אודיו, ושגם כרטיס המסך (raedon xpress 1250 ) יוכל להתיישב עליו. במידה ויש כזה לוח (ואני מאמין שלא פה הבעיה), האם אצטרך לפרמט את ההארד דיסק או שייתכן והוא פשוט יועבר כמות שהוא? תודה

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  24. Started by evy,

ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) [ NIS 658.48 כדאי לי לקנות?? (ואם לא אז תציעו לי משהו שיגיע מקסימום למחיר הזה)

• 8 תגובות
    • 836 צפיות
  25. Started by davis5,

אני מתכוון לקנות מחשב ומתלבט בין שני מעבדים האלה הבנתי שe4300 יש לו מכפלה x9 ולe6300 x7 עם לוח של gigabyte s3 וזיכרונות 800mhz איזה מהם יהיה יותר טוב הe4300 עולה 100 שח פחות תודה

• 14 תגובות
    • 836 צפיות

דיונים חדשים בפורומים