מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,813 דיונים בפורום זה
-
התקנתי זכרון 256SDRAM 100MHZ והמחשב מזהה רק 128 יש לי לוח אם אסוס P3 מה ניתן לעשות תודה
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי נייד קצת קשיש שאני מעוניין להכניס בו קצת חיים. מתכוון להחליף דיסק קשיח ל SSD וגם רוצה להרחיב זיכרון, אם מבין נכון יש לי כרגע 4 גיגה ויש מקום לעוד ארבעה. מישהו יכול לוודא את העניין הזה מעיון במפרט המחשב (אני לא מבין גדול בעניינים האלה). כמו כן אשמח לשמוע איזה זכרון לקנות כי אם הקיים די איטי כנראה שחבל להשקיע. אשמח להמלצה למוצר ספציפי (אם זה יהיה מ קיי אס פי זה יהיה נחמד) תודה רבה! הנה מפרט המחשב שלי https://www.cnet.com/products/dell-inspiron-n5110/specs/ ולמי שלא רוצה להכנס ללינק הנה מידע רלוונטי מתןך המפרט, ועוד שתי שאלות חשובות בבקשה, האם יש דרך לדעת אם יש לי שני זכרונות של שני גיגה א…
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
שלום אז הרצתי את wcupid סתם לא יודע למה אני חייב לציין שידע גדול אין לי אז יכול להיות שאני סתם היסטרי טוב אז שמה אני רואה ב- system bus שזה עומד על 398 עכשיו לפי מיטב ידיעתי צריך לחלק ב-2 כדי להגיע למהרות הבאס האמיתית שזה יוצא 199 עכשיו ראיתי ב-multiplier שזה גם לפי מיטב הבנתי המכפלה והיא עומדת על 16 אז עכשיו כמו שקראתי פה באתר באחד המדריכים לפני כמה זמן מהירות המעבד היא הכפלת שני הגורמים הללו כלומר 199*16 זה יוצא 3184 אז למה יש לי רק 1600 מגה הרץ עכשיו יש פה משהו רוב הסיכויים שאני טועה אבל מה קורה פה מחה לתגובות בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 865 צפיות
-
-
ככה אני צריך עזרה איזה מבין כולם הוא הטוב ביותר: ASUS P7P55D Deluxe EVGA 132-LF-E655-KR ASUS P6X58D-E GIGABYTE GA-P55A-UD4P אשמח לעזרה בנושא?
-
- 6 תגובות
- 865 צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות מערכת. וחושב על המעבד 920 מהסדרה. ועל הלוח של גיגבייט GAEX58UD4ו . אני רואה שהלוח תומך במהירות זיכרון 1600 , וגם אני מוצא לקנות זכרונות כאלו במחיר סביר. אך המעבד אינו מספק קישור לזכרון מעל 1066 , אז לשם מה כל זה? ע"פ אתר ההשוואות של אינטל גם מעבד האקסטרים של הסידרה אינו מספק את המהירות הזו. האם זה הולך להשתנות בקרוב. או שזה עניין ל overclocking והאם זה ניתן לביצוע בחומרה הנ"ל?
-
- 10 תגובות
- 865 צפיות
-
-
מי לא מכיר את תוכנת הניטור CPUZ קצת משעמם הצבע. חיפשתי גירסה שונה לתוכנה. אז יש את הרגיל-CPUZ 1.56 גירסת - CPUZ 1.56.3 BETA גירסה בעיברית-1.55 קצת ישן וקצת צבע בעיניים. הגירסה של-ASUS RUG 1.57.1 [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
אז ככה... מהמעט שאני יודע על לוחות אם אני אנסה להסביר מה אני מחפש... התקציב: 700 ש"ח (אפשר להתגמש קצת יותר) בגדול אני מחפש לוח אם חזק ומהיר שמתאים למעבד INTEL P4 1.7GHZ קריטוריונים: בעל Socket 478 (שמתאים למעבד 1.7 של אינטל) בעל מינימום 4 חריצי PCI-E בעל מינימום 2 סלוטים לזיכרון שיהיה IDE, USB, AGP וכל השאר (או שיש את זה בכל לוח אם?) וזהו בעיקרון... זה ממש חשוב בשבילי... המלצות יתקבלו בברכה
-
- 14 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שכאמור יכלול שמונה ליבות קטנות בתוכו במהירות שעון של 4GHZ כיצד AMD ואינטל יוכלו להתמודד איתו לפי דברי IBM הDothan Dual Core לא ממש ישווה מתחרה בשבילו (זה לא נאמר במפורש אך לפי התחזיות...)
-
- 11 תגובות
- 865 צפיות
-
-
לאחרונה הוספתי סטיק זכרון מסוג -Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9 הוספתי אותו על ה- Kingston 4GB DDR3 1600MHz KVR16N11S8/4 שקיים אצלי. עכשיו ה cpuz מראה לי על הסטיק החדש שהוא pc3-10700 ועל הסטיק של ה Kingston מראה לי - pc3-12800 אשמח להסבר. מצורפים תמונות של המערכת שלי.
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
האם עדיףDDr2 800mh cl5. או ddr3 1333mh cl9?? (זה למערכת של שרת קבצים..)
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין שלושת הלוחות האלה: Gigabyte K8NS Epox 8KDA3J MSI K8N Neo אני יודע שהMSI יותר יקר משני האחרים ורציתי לדעת אם הוא שווה את זה ? מה ההבדלים בין הלוח של ג'יגה בייט לבין הלוח של אפוקס? איזה לוח הכי כדאי לקחת משלושת אלה? או אולי תמליצו על לוח טוב אחר לAMD 64Bit 3000+ תודה לכולם
-
- 11 תגובות
- 864 צפיות
-
-
לכל צ'יפסט שאינטל מיצרת היא מגדירה מאפיינים מסויימים, לדוגמה FSB של עד 1333. איך מצליחה גיגבייט או חברה אחרת למכור לוחות עם אותו צ'יפסט אבל מאפשרות FSB של עד 1600. או דוגמה אחרת, צ'יפסט שמתאים ל- Q2D ו- Q2Q, משולב בלוחות של חברות אחרות בהם הוא מתאים גם למעבדי Extreme. ואחרי כל השינויים שהחברות עושות ללוחות ולצ'יפסטים - הם עדיין עובדים בלי בעיות. איך יכול להיות?
-
- 5 תגובות
- 864 צפיות
-
-
איך יודעים איזה USB Controller יש לך? מצאתי את הדף הזה: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005622/software/chipset-software.html אבל אני לא סגור אם הקונטרולר שלי הוא באמת של INTEL או רק תואם. הסיבה שאני שואל זה שיש חומרה למפתחים שלא עובד עם קונטרולרים לא של אינטל או עוד חברה אחרת. למשל KINECT.
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
שלום לכם ישלי שני שאלות 1-לידע כללי אם יש לי מעבד 2.4 478 לפי מה שראיתי במפרט שלו האתר אינטל 533 mhz באס עם 512 מטמון ואין לו היפר טריידינג אני קונה לוח חדש אז האם זה שיש בלוח fsb עד 800 יתרום למהירות או לא ( הלוח- גי'גה בייט 865gme ) 2-קראתי כאן את ההסבר של ליאור על ההבדל בין INTEL-AMD אז לגבי ה- fsb הבנתי ש amd הוסיפו קו נוסף לזיכרון בבאס חוץ מהגשר הצפוני אז לפי יתרון זה מה אינטל שיפרה התכוונת לטכנולוגיית היפר טריידינג לעבוד גם בקו מקביל חוץ מזה איך יודעים את הבאס של הלוח ? לפי מה שהבנתי אז לחלק את ה fsb שלו ב-4 וזו התוצאה .האם זה לכל הלוחות כולל amd ?
-
- 10 תגובות
- 864 צפיות
-
-
מה ההבדל בניהם? ומה הפרש המחירים? תודה.
-
- 11 תגובות
- 864 צפיות
-
-
הי, אני מחפש לוח אם מתאים למעבד Intel core i5-3570K ולכרטיס מסך GIGABYTE GV-N660OC-2GD GeForce GTX 660 התקציב לא קריטי למרות שאני מחפש לוח אם שנותן תמורה טובה למחיר. ואני לא כל כך יודע מה סדרי גודל של המחיר. אין לי חשיבות כל כך ל OC כיוון שלא נראה לי שאני אעשה OC.
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום אני לפני קניית מחשב חדש עם מעבד E8400 ומעוניין לקנות לוח אם עם צ'יפסט 45. רציתי לדעת האם ישנם הבדלים משמעותיים בין לוח האם P5Q של ASUS לבין לוח האם GA-EP45-DS3 של Gigabyte אציין רק שאני לא מתכנן - לא overclock ולא Cross-fire כ. מסך יהיה HD4850. תודה
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
יש לי מדפסת EPSON600 שאני ממש לא רוצה להחליף כי אני מדפיס המון והיא חסכונית והדיו שלה עולה גרושים והיא גם מדפיסה תמונות ממש אחלה. רק מה היא LPT ועכשיו כששדרגתי את המחשב שמתי לב שאין ללוח שלי שהוא DFI LANPARTY NF4 ULTRA-D יציאת LPT. אז מה עדיף כרטיס PCI ל LPT או מתאם USB ל LPT? מקודם בלוחות אם שהיה להם LPT אז כשהייתי מדפיס זה היה ממש מאיט את המחשב עד שההדפסה לא הסתימה, אם אני מביא את המתאם USB זה לא יהיה ?
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות זכרון אבל אני לא יודע מה אדיף: WINBOND DDR400 256MB ב 367 ש"ח SPECKTEK DDR400 256MB ב 279 ש"ח 256MB PC3200 400MHz DDR Value GEIL ב 344 ש"ח ?????????????????????????????????????????????
-
- 9 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני עומד לבנות מחשב SOCKET 939 ואני דיי מתלבט לגבי הזכרונות, האם לקנות זכרונות טובים ל-OC או רגילים נניח שאני אעשה OC נורמלי, אפילו שמרני - יש למישהו הערכה כמה שיפור בביצועים (באחוזים) אני יכול לקבל? תודה
-
- 10 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אם אני מוסיף זכרונות או כרטיס מסך או ספק חדש לא צריך לפרמט את המחשב נכון?
-
- 12 תגובות
- 864 צפיות
-
-
לפני כחצי שנה קניתי קיט של שתי מודולים 1GB*2 של הזכרון הנ"ל מיד2. הכל עבד יפה, עד שלפני כמה שבועות החלו מסכים כחולים בWIN7. היום היה המסך הכחול האחרון, ולאחריו המחשב סרב לעלות, אחרי שהוצאתי את הסטיקים האלו, הכל עבד יפה. ניסיתי לאתחל את המחשב עם הסטיקים האלו בלבד ע"מ לבודד את הבעיה, והמחשב עדיין לא עלה - כלומר הסטיקים תקולים. מכיוון שקניתי מיד2, אין לי מושג מאיזו חנות הזכרונות נקנו במקור. האם יש מה לעשות? (אין לי את פרטי המוכר) אולי לשלוח לקורסאיר העולמית למימוש אחריות? זה מקובל? למישהו יש ניסיון עם דברים כאלו? תודה!
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב פנטיום 3 ישן, ואני מעונין להחליף למעבד משחה טרמית. הבעיה היא שאני לא מצליח/לא יודע את שיטת הפתיחה של גוף הקירור שצמוד לליבת המעבד. זה גוף הקירור המדובר: http://img39.imageshack.us/img39/1287/2009052058883.jpg שלפתי מהלוח את כל גוף הקירור והמעבד(זה בא בפלטה אחת שמתחברת ללוח). הוצאתי את המאורר, והנה הגוף הקירור עצמו: http://img190.imageshack.us/img190/6356/2009052059527.jpg בגוף הקירור אפשר לראות את הצופציקים השחורים שמחזיקים את הקירור למעבד. לא הצלחתי להוציא את גוף הקירור, אין שם איזה משהו שאפשר לסובב. מישהו התנסה בהוצאת גוף קירור שכזה ויכול להדריך אותי איך אני עושה זאת? תודה רבה, זה מאוד חשוב.
-
- 7 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני צריך המלצה לזכרונות. אבל יש כמה דברים שאני רוצה תקציב 1200 גג 2X256 שיהיו PC3500 לפחות (שלא יגביל אותי ממש באובר קלוקינג) ותזמונים טובים ואם אפשר אז מ האתר www.pch.co.il תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 864 צפיות
-