עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by apolo1,

שלום לכולם, לפני מספר שנים רכשתי בהמלצת חברים מהפורומים של HWzone מחשב עם מעבד AMD שעיקר עבודתו היא משחקים... לוח האם שרכשתי תומך במעבדים מהירים יותר ממה שיש לי כיום ולכן אני מעונין להחליף רק את המעבד, שאר החומרה כבר הוחלפה. המפרט שכיום יש לי: לוח אם ג'יגה בייט, דגם GA-K8NS ULTRA 939 מעבד: AMD Athlon 64 +3000 זכרונות: קינגסטון CL 2.5 512 X 4 (בסה"כ 2GB) כ.מסך: Sapphire X800 Pro 256MB מבירור באתר של ג'יגה בייט עולה שהלוח תומך במעבד עד ל AMD Athlon 64 X2 4800 Toledo זה לא אומר לי הרבה, אבל מבירור באי ביי ראיתי שמדובר במעבד שעולה מעל ל 200$, המחיר הזה מעט גבוהה מהתקציב שלי אני מדבר על חצי מהסכום בערך (100$ - 500ש"ח + \ -) אני מחפש מעבד שכמובן יתאים ללוח, שישפר את הביצועים, …

• 13 תגובות
    • 941 צפיות
  2. אני לוקח את הלוח X58A-UD3R אז... האם עדיף לקחת עכשיו 2X2GB 1600 Kingston HyperX Dual Channel CL9‎ GO עם תזמונים של 9-9-9-27 Patriot Viper II Sector 5 Dual Channel‎ עם תזמונים של 8-8-8-24 (יקר יותר ב25ש''ח) ועוד שנה שנה וחצי לקנות טריפל של 1866 (זה בסדר לשלב דואל וטריפל??) או לקחת עכשיו 1600 3X2GB (יקר יותר ב85-110ש''ח) G.Skill NQ Edition Triple Channel עם תזמונים של 9-9-9-24 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel עם תזמונים של 8-8-8-24 (יקר יותר ב15ש''ח) התזמונים לא אמורים כמו תרגיל חשובן 9+9+9=27? והאם עדיף שזה יהיה כמה שיותר גבוה?

• 9 תגובות
    • 941 צפיות
  3. השאלה בכותרת, שדרגתי סוף סוף את הפנטיום 3 1000 שלי לברטון 2500, הקפיצה בביצועים מורגשת מאוד ב 3DMARK2001 הציון עלה מ 6000 ל 9000 ועוד, הלוח מבוסס NFORCR 2 ותומך בדואל DDR אם אני אשים שני מודולים של זיכרון הביצועים ישתפרו? בנוסף אני יודע שקידודי אודיו ווידאו הם עקב אכילס של AMD אך האם זה כזה גרוע? מה יהיה ההבדל מול נגיד נורטווד 2000 או שפשוט לא כדאי לקודד עם המעבד הזה כי זה יקח הרבה זמן לבצע את העבודה. בברכה.

• 13 תגובות
    • 941 צפיות
  4. Started by outburst,

שלום לכולם, מחפש להתאים מעבד לוח וזכרון: - מעבד i7 8700K או i7 9700K - לוח אם עם לפחות סלוט PCI ישן אחד לטובת כרטיס קול חיצוני, לדוגמא: https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Z370-PC-PRO שיתמוך עד 64GB RAM ולא יהווה צוואר בקבוק לשום רכיב אחר (ידוע לי שלוח אם Z390 עדיף ל9700K אך לצערי לא מצאתי לוחות כאלה עם PCI LEGACY) יש אופציה נוספת לקנות מתאם PCI-E to PCI אך אני לא ממהר לקנות כזה בגלל נושאי יציבות/לייטנסי וכו' - כ.מסך מתוכנן RTX 2060 - לא מתוכנן OC - זכרונות 2x16GB (יש סיכוי בשנים הקרובות להוסיף עוד 32GB) מה ה-SETUP הכי טוב ויציב שאפשר לבנות בהתאם לכך? (עדיפות למשהו שידוע שרץ ועובד בלי בעיות כלשהן) אשמח …

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  5. Started by alon23,

יש באתר של RSM את המעבדים החדשים בהזמנה מוקדמת... המחירים נראים לי קצת גבוהים אבל זאת גרסת BOX ולא TRAY נקווה שהמחירים ירדו ברגע שזה יגיע לכל החנויות http://www.rsm.co.il/Category.aspx?q=3770 http://www.rsm.co.il/Category.aspx?q=3570

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  6. Started by eSLC,

מי ייתן ביצועים יותר טובים? למי יש פוטנציאל OC יותר טוב? ביקורות יעזרו!

• 6 תגובות
    • 941 צפיות
  7. Started by rosesr,

שווה לי להחליף את הAMD XP 1800+ בדורון 1.2 בשביל לחסוך כסף?

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  8. אהלן, בקרוב אני אקנה מחשב חדש עם המעבד הנ"ל (מרובע ליבה). שאר המפרט יהיה משהו כמו 2X1GB DDR2 800mhz כרטיס מסך לא חזק מדי, מתאים לעריכת וידאו אבל לא לצורכי "גיימר". אני מחפש את לוח אם שיתאים גם לשדרוגים עתידיים במסגרת תקציב של 650 ש"ח. הרבה תודה!

• 7 תגובות
    • 941 צפיות
  9. שלום יש לי מותקן כרגע crosair xms 1333 ואני מעוניין להוסיף לזה crosair xms 1600 זה לא ייצור לי התנגשות ?

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  10. יש ברשותי מפרט כפי שרשום בחתימה. לאחרונה שקלתי האם לשדרג את המפרט למערכת עם קור 2 ולשים כרטיס גרפי יותר חזק. השאלה היא האם אופציה כזאת תתן זינוק ביצועים במשחקים(שלזה מיועד השדרוג) ולא תפגע מזכרונות יותר חלשים- ddr400 וגם מהימצאותם של 4 התקני ide ישנים, שכדי למצוא תמיכה לסוג כזה של לוח צריך לחפור. כרטיס מסך כרגע זה 7900gs והמעבד הוא 6300. חשבתי על לוחות אם ישנים של אסוס ושל אסרוק. אבל אני לא יודע אם זה כדאי. דעתכם?

• 7 תגובות
    • 941 צפיות
  11. הפיצ'ר היחיד ששמעתי עליו שאין בKT הוא הDUAL DDR. אילו עוד נקודות חיוביות ניתן לשקול כשמשווים KT400 למשל כנגד לוח עם צי'פ של nFORCE?

• 13 תגובות
    • 941 צפיות
  12. Started by shay1098,

שלום לכולם . אתמול הלכתי לחנות מחשבים גדולה ומוכרת לקנות זיכרון (DDR3) למחשב הנייד הדנדש שלי. הייתה לי בחירה בין 1333MHZ לבין 1066MHZ. כשהמוכר שאל איזה אני רוצה שאלתי "מה זה משנה?" (לא ידעתי איזה זיכרון קיים כרגע), הרי הם אמורים לעבוד במהירות הנמוכה מבין ה-2, כמו שכתוב בסטיקי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=372975.msg3240918#msg3240918 6.3 ג'. המוכר אמר לי להביא את המחשב אליהם, הזיכרונות עלולים לא לעבוד, ידה ידה ידה. שאלתי מכר, גם הוא אמר שהם עלולים לא לעבוד. אז, אודה לכם אם תעזרו לי לרדת לשורש העניין, מי צודק? תודה לכולם, שי.

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  13. Started by regby,

לאחרונה קיניתי מחשב חדש עם מעבד amd xp 2000+. איך אני יכול לדעת יזה ליבה יש לי? palomino או Thunderbird? אל תשאלו אותי איזה צבע יש לו כי אני לי יודע, המחשב בא מורכב מהחנות. האים יש הבדל גדול בין הליבות? זה משנה בכלל? תודה.

• 4 תגובות
    • 941 צפיות
  14. Started by Bone-Breaker,

אם למישהו יש מידע עליו או איפה אפשר לראות השוואות או גרפים או כל מיני דברים רק אני רוצה לדעת עליו יותר.. תודה

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  15. Started by -Maoz-,

אוקי אני קונה מחשב חדש,אני רוצה לקנות לוח אם של חברת Gigabyte,הינה שתיים שאני מתלבט: GA-965P-DQ6 GA-965P-DS4 אני חושב ללכת על אחד משני אלה,אני יודע שיש הבדל של 200 שקל אבל אני לא יודע איפה ההבדלים בלוחות,אז אם מישהו יוכל לעזור לי זה יהיה טוב. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 941 צפיות
  16. Started by Los,

שבוע טוב .. אז כך הכנתי לאחי מפרט שכבר "תחת" הזמנה אני יכול אם אני רוצה עד מחר אם אני לא טועה לשנות את המפרט בו לקחת לו E8400 איני יודע עם עדיף לו ארבע ליבות או להישאר עם מה שנתתי לו. לרוב השימושים שלו זה לא משחקים או כל מיני תוכנות עריכה וכו'. למרות שאולי הוא ירצה לשחק בעתיד במשחקים או שתיים . תודה לכול העונים

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  17. Started by david2k,

כותרת* חבר שלי קנה לפני שנה מפרט עם מעבד כזה i7 960 ורק לפני יומיים הוא אמר לי פתאום שיש לו 2.95 בדקתי באתר של אינטל וראיתי שצריך להיות 3.2Ghz זה שהוא ילך ויחליף זה יקרה.. אבל מה זה@!#!@?

• 8 תגובות
    • 941 צפיות
  18. Started by amit14,

האם המעבד שבכותרת מהווה כבר כיום צוואר בקבוק לכרטיסי מסך חזקים כדוגמת gtx 1080? ואם יש צוואר בקבוק.. האם שולל לגמרי אופציה של שדרוג עתידי בגזרת כ. המסך(הדור שאמור לצאת בקרוב) או שהוא רק יגביל את הפוטנציאל.. אבל עדיין יהיה שיפור? תודה מראש!

19. Started by taotao,

יש לי פנטיום 4 3.0 עם GF5700LE 256MB עד כאן סבבה עכשיו אם אני לא טועה וקצת מהידע שלי אז יש לי שתי זכרונות כול אחד של 256MB עכשיו שאני מדליק תמחשב הוא אומר לי שהמירות של הDDR היא 400MHZ עכשיו אני שואל אם זה כללי של שתי הזיכרונות או רק של אחד מהם ואם למישהו יש הצעה לשפור ל1024 במחיר סביר וביצועים טובים תודה לעונים

• 11 תגובות
    • 941 צפיות
  20. אני מעוניין להתקין קירור למעבד שקניתי, וראיתי שעל גב המעבד מדבקה הנושאת מספר סידורי כלשהו. אני משער שעליי להסיר את המדבקה לפני שאכסה את המעבד במשחה תרמית ואניח עליה את גוף הקירור. אני צודק?

• 5 תגובות
    • 941 צפיות
  21. Started by r1plet,

שלום, המטרה הכללית היא בסה"כ לא להיות מוגבל ע"י המעבד בCALL OF DUTY: BLACK OPS עם הGTX460 שלי ברז' 1680*1050. כרגע לוח האם שיש לי קיבל קריזה חומרתית ויציאות הUSB עושות בעיות מדי פעם, בקיצור - לוח האם מוחלף בכל מצב. הייתי רוצה להגיע ל3.9-4.2GHZ עם הE5200 שלי וMUGEN II שארכוש בין כה וכה כי ב185ש"ח השקט והביצועים של הקרור קורצים לי מעבר לכל אופציה אחרת הנגישה לי. האם אוכל להסתפק בG41/G31 של GIGABYTE, לדוגמא, כדי להגיע לתדר הרצוי? כאמור 320*12.5=4GHZ, ועד כמה שידוע לי לוחות G31/G41 בד"כ מגיעים לסביבות 320-340FSB ללא יותר מדי בעיה, רייט?

• 6 תגובות
    • 941 צפיות
  22. שלום. יש לי לוח אם מדגם P8P67-M היום לפתע הוא לא נדלק לי, פשוט עשה ריסטארטים (2 או3) בהדלקה. אחרי הריסטארט האחרון המשיך לעבוד אבל בלי שום תצוגה על המסך. בזמן התקלה דלקה נורת ה DRAM LED על הלוח אם. אחרי שניתקתי את אחד מכרטיסי הזכרון שלי המחשב כן נדלק רגיל בלי שום בעיה. בהתחלה חשבתי שהבעיה היא בכרטיס זכרון אבל כחיברתי את הזכרון "הדפוק" והוצאתי את ה"תקין" הבעיה המשיכה. והיה נראה שהלוח פשוט לא מוכן לקבל את שניהם ביחד. בסופו של דבר מה שעשיתי זה לשים את 2 הכרטיסי זכרון על הסלוטים השחורים ולא על הכחולים וזה כן עבד משום מה בצורה הזו. האם זה אומר שיש לי בעיה בכרטיסי זכרון ? האם הבעיה היא בלוח ? אולי בכלל אין בעיה והלוח רוצה שישתמשו בכחולים רק אחרי השימוש בשחורים מסיבה כלשהי…

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  23. Started by Bartleby,

התקנתי היום ת'לוח ויש עליו 2 נורות אדומות דולקות: אחת ליד הסלוטים של הזכרונות ואחת ממש ליד הסלוט PCI הגבוה. כאמור שניהן דולקות. למישהו יש מושג מה זה אומר? עוד שאלה, הלוח מזהה את הכרטיס מסך רק כ- PCIeX8, ובמנהל ההתקנים יש 8 התקני PCI לא מזוהים. מאיפה אני משיג דרייבר מתאים? נ.ב. אין לי משהו מתאים על הדיסק של הלוח.

• 21 תגובות
    • 940 צפיות
  24. אני כנראה אמליץ לידידה ללכת על המעבד הנ"ל - בעיקר כי בלתי ניתן למצוא כרגע לוח אמין במיוחד [לא Asrock ככל הנראה] לקונרו עם כרטיס מסך מובנה, ושגם יהיה בתקציב סביר.. רציתי לדעת האם רצוי להשקיע באיזור ה-150 ש"ח בקירור איכותי עם heatpipes, או שהקירור BOX אמור להספיק, ובאיזו טמפ' בערך המעבד אמור להיות איתו? אני רגיל לאחרונה יותר לרכוש מעבדי D805, שאיתם דיי חובה להשקיע בקירור רציני, אבל שוב יהיה טיפשי ללכת על D805 עם לוח שלא תומך בקונרו ואין כרגע משהו מתאים לצרכים/תקציב.

• 13 תגובות
    • 940 צפיות
  25. Started by EVGA-yuvalll22,

אני בדלימה מה לקחת את MSI P55-GD65 או אתה ASUS P7P55D שינהם טובים פחות או יותר ,שינהם טובים לOC מגיע ל4 GHZ בקלות תלוי במעבד.. את אסוס בתוספת 50 שח ,היתרון בMSI בBOOT יותר מהיר מאסוס ,החיסרון שבMSI כרטיס קול מובנה פשוט לעומת באסוס .. אז קיצר מה אתם הייתם לוקחים ? מבחינת מחיר האסוס הוא בתוספת 50 שח בביקורות אומרים שMSI טוב גם ASUS ??? תודה ד"א המעבד שאני קונה הוא I5 750

דיונים חדשים בפורומים