עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by tal_be,

שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב חדש. אני אלך כנראה על ה I5 2500K (אלא אם כן אתם מציעים I7), בעיקר לשימוש במשחקים. חשבתי לעשות OC בינוני-גבוה בעתיד, ולכן אני לא יודע איזה לוח אם לקחת. אשמח לקבל המלצות על לוחות, בעיקר של GB (שכן החנות שממנה אני קונה מוכרת GB ולא אסוס), שיהיה בו USB3, ושיהיה במחיר עד 600 ש"ח. בנוסף, אשמח להמלצה על גוף קירור למעבד (שלא יהיה יקר מדי אך יתאים ל OC). בנוסף, רציתי לדעת האם יש קשר בין OC, לבין הספק שיש במחשב (אני רוצה להעביר את ה ENERMAX LIBERTY 400W למחשב החדש). תודה.

• 4 תגובות
    • 908 צפיות
  2. אני מחפש לוח אם 1155 שמסוגל לכבות את הIGP של המעבד (דרך הביוס). אני מחפש את הלוח הכי זול שיכול לעשות זאת ושתומך בUSB3 הלוח צריך להיות מחברה איכותית. תודה!

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  3. שלום, בהפעלת המחשב הלוח מזהה רק את כונן ה DVD כאשר את שלושת הכוננים הקשיחים הוא לא מזהה. נכנסתי להגדות ה BIOS וטענתי את הגדרות ה FAIL-SAFE והלוח זיהה אחרי אתחול את הכוננים אבל עדיין מאז כל פעם שאני מכבה ומדליק מחדש הלוח לא מזהה את הכוננים ורק אחרי שאני לוחץ F9 (תכונת Xpress Recovery של GigaByte) הכוננים מזוהים. :s05: שתי שאלות: 1. איך אני בודק את גרסת הBIOS שעל המחשב? 2. זו לא נשמעת כמו בעיית קיצור? אחריות מכסה תקלה כזאת?

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  4. Started by אSף,

והאם הספק הנוכחי יספיק ל SLI של gtx560TI ? לוח : ASUS p8h61-m LE B3 ספק : Antec Basiq 550W VP550P תודה.

• 8 תגובות
    • 907 צפיות
  5. שלום. יש לי לוח אם מדגם P8P67-M היום לפתע הוא לא נדלק לי, פשוט עשה ריסטארטים (2 או3) בהדלקה. אחרי הריסטארט האחרון המשיך לעבוד אבל בלי שום תצוגה על המסך. בזמן התקלה דלקה נורת ה DRAM LED על הלוח אם. אחרי שניתקתי את אחד מכרטיסי הזכרון שלי המחשב כן נדלק רגיל בלי שום בעיה. בהתחלה חשבתי שהבעיה היא בכרטיס זכרון אבל כחיברתי את הזכרון "הדפוק" והוצאתי את ה"תקין" הבעיה המשיכה. והיה נראה שהלוח פשוט לא מוכן לקבל את שניהם ביחד. בסופו של דבר מה שעשיתי זה לשים את 2 הכרטיסי זכרון על הסלוטים השחורים ולא על הכחולים וזה כן עבד משום מה בצורה הזו. האם זה אומר שיש לי בעיה בכרטיסי זכרון ? האם הבעיה היא בלוח ? אולי בכלל אין בעיה והלוח רוצה שישתמשו בכחולים רק אחרי השימוש בשחורים מסיבה כלשהי…

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  6. Started by Orillion,

אני הולך לקנות סט זיכרון של 2x8 להרכבה כחלק ממחשב חדש. נתקלתי ב-2 הסטים הבאים: http://ksp.co.il/?uin=17562 לעומת http://ksp.co.il/?uin=16277 ההבדל במחיר הוא די עצום. השאלה שלי היא - למה בדיוק? מבחינת מהירות ותזמונים הם זהים. הסט של קינגסטון הוא יותר fancy עם היטסינק שחור וכו'...אבל האם הם באמת גובים כל כך הרבה כסף על עיצוב ועל זה שרשום על זה "קינגסטון"? הרי ההבדלי ביצועים ביניהם בגיימינג, למשל, יהיו מזעריים עד לא קיימים אם אני לא טועה. מצד שני האינסטינקט הראשוני שלי בתור צרכן הוא לחשוב שאם המחיר כל כך זול, כנראה שמשהו "לא בסדר". ובתור ישראלי אני לא מוכן לצאת פראייר אשמח להסבר ודעות!

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  7. היי, לוח אם:ASUS P8Z68-V PRO. זיכרונות:(8GB (2*4GB CROSAIR DOMINATOR PLATINUM DDR3 1600MHZ. מעבד:CORE i5-2500k. יש לי 2 סלוטים של זיכרונות,מסוג זה חדשים.כאשר על הלוח אם שלי,בסה"כ 4 סלוטים לזיכרונות. זאת אומרת,ששני סלוטים מלאים ושניים ריקים.בדקתי וזיכרונות אילו תואמים ללוח אם שלי (Z68). האם מצב XMP בהגדרת זיכרונות בביוס,מצריך את זה שכל 4 הסלוטים של הזיכרון - יהיו מלאים,כלומר על כולם יהיו מורכבים זיכרונות? *כי כאשר אני מרכיב את הזיכרונות על 2 סלוטים,ובודק אותם בעזרת Memtest:כעבור 20דק' בערך,מתחת לשורה הראשונה של תוצאות הבדיקה,שבה כתוב בפינה הימנית PASS+ERROR וכו'...ERROR נשאר=0.! ...אבל מתחת לשורה זו (הראשונה של תוצאות הבדיקה) - מופיעות איזה 7 שורות נוספות,שבהן כ…

• 8 תגובות
    • 907 צפיות
  8. מפתחת השבבים האדומה הכריזה כי החלה בקבלת דוגמאות ייצור של דור ה-Threadripper 2000, בדרך לשלב הייצור ההמוני לכתבה

9. Started by iem,

ברשותי הנתונים המצורפים בתמונות. האם ניתן להוסיף לקיים פס זיכרון נוסף אבל של SDRAM בניגוד ל- DDR שקיים כבר כעת ? , או שעלי לשמור על סוג אחד של זיכרון ללוח ? והאם זה משנה אם זה CL-ים שונים על אותו הלוח ? תודה ! [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 907 צפיות
  10. Started by Nihility,

מעבד חדש של אינטל, מבוסס alendale - core 2 duo כפול ליבה, 1.6 Ghz עם 512 קילובייט זכרון מטמון. כרגע אפשר להשיג אותו ב260 ש"ח. ביקןרת של xbit http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-e1200.html הם עשו לו אוברקלוק ובדקו את הביצועים שלו. אז האם זה מלך ה low end החדש? הקטע הוא שבמהירות סטוק הוא טיפה יותר איטי מ althalon x2 4000+ אבל אפשר לעשות לו אוברקלוק ל 3200 שזה 100% יותר והוא גם זול יותר (מישהו יודע איפה יש 4000 זול יותר?).

• 9 תגובות
    • 907 צפיות
  11. Started by VIpERo,

היי ... חברים יש לוח לוח מסוג DQ6 עכשיו אני רוצה לחבר שני כרטיסים ב SLI עכשיו ראיתי שסלוט אחד במחשב הוא X16 והשני X8 א. כמה זה גרוע ? או יפגע בביצועים ב. האאם שווה להחליף את הלוח בשביל שני סלוטים X16 [בשביל החיבור במקביל ] ??? תודה לעוזרים. :-)

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  12. Started by RoverBoy,

האם המעבד הזה טוב לצורך לימודים וכמה משחקים קטנים? ומה ההבדל בינו לבין ה E2160 בציעו לי להוסיף 100 שקל ולקבל את ה 2160 האם כדאי? והמחשב כבר הוזמן ככה שלשנות מעבד כבר לא יכול להיות .. רק לברר אם המעבד הזה נחשב לחדיש .. תודה

• 15 תגובות
    • 907 צפיות
  13. Started by israelnba,

כן כן, זה המחיר למעבד הזול ביותר בסדרה שתצא בתחילת נובמבר.

• 7 תגובות
    • 907 צפיות
  14. Started by Bartleby,

אני שוקל שדרוג של הזכרונות. כרגע יש לי 2 סטיקים של מושקין, כל אחד 256 PC-3200 400MHz. הלוח שלי הוא: http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=276 מהם הזכרונות הכי טובים שמתאימים למחשב שלי (הייעוד של המחשב הוא משחקים) שאפשר לקנות ב-800 ש"ח? ועוד שאלה, האם ההבדלים בין DDR ל-DDR2 משמעותיים מספיק בשביל לשקול לבטל את השדרוג ופשוט לחכות לשדרוג כולל של הלוח, המעבד והזיכרון? תודה. נ.ב. אם תוכלו להמליץ על זכרונות מהאתר של פנד'ס (www.pandas.co.il) זה יהיה מצויין.

• 13 תגובות
    • 907 צפיות
  15. Started by danieln9,

אוקיי אז אני מתכנן ליבנות לאחי מחשב (שחוזר לארץ מאוסטרלי האיפה שאני גר) ועד היום היתעסקתי בעיקר עם לוחות של AMD מבוסיי NFORCE2 וכו' עכשיו הוא רוצה אינטל(לא לOC) אז החלטתי לחפש לוח אם אז נגיד שאני הולך על הליגה של ASUS או משהו אחר שתמליצו לי (עם הרבה פ'יצרים), אז אני רוצה לדעת קודם כל מה ההבדלים בין ה865 ל875 וב848 (שאני יודע שיהיה לט תמיכה בפרסכות). בתודה דניאל נורמן

• 10 תגובות
    • 907 צפיות
  16. שלוש לכולם. קיבלתי מחשב שנקנה לפני 4 חודשים לצורכי עבודה המפרט הוא: P4 1760MHZ ליבת NORTHWOOD לוח אם של אינטל דגם D845EBG2 לפרטים על הלוח: http://www.intel.com/design/motherbd/bg2/index.htm?iid=ipp_dlc_deskmb+p4pmb_d845ebg2& זיכרון PC2100. 256MB של חברה לא ידועה. כרטיס מסך : GIFA 2 MX400 של חברה לא ידועה. 3DMARK 2001: 1322 PCMARK2002: מעבד: קצת יותר מ-4000 זיכרון: גם קצת יותר ב-4000 הארד דיסק : בערך 900. (זה נמחק לי ) עכשיו לשאלתי.... אני מעוניין להפוך את המחשב הזה למכונת משחקים. יש פוטנציאל אתם חושבים? המעבד נראה לי טוב, לגבי הלוח אם אני לא בטוח.... הוא לא בדיוק שיא הטכנולוגיה. AGPX4, 2DIMM תמיכה עד זיכרון 2100. חשבתי לשדרג אותו קצת, השאלה אם כדאי לי…

• 12 תגובות
    • 907 צפיות
  17. אז ככה, שמתי לב לאחרונה שהחברה שהתקינה את הלוח אם שלי שמה מתחתיו ספוג ועשתה עבודה די גרועה בהתקנה שלו- הלוח קרוב מדי לקצה של המארז (לחלק של הסלוטס) ואני לא יכול להתקין כרטיסי PCI ... אם כן, עלי להסיר את הלוח אם ולנסות לשפצר אותו. הבעיה היא שאני די נרתע מהסרת הלוח ועוד אף פעם לא הסרתי לוח אם. אם מישהו יוכל לספק לי הוראות על איזה ברגים צריך להבריג ומה עושים עם הקליפסים האלה וספייסרים וכל זה, אודה לו מאוד מאוד! תודה מראש

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  18. Started by Fabian,

יש ב-BIOS מקום שנקרא CPU PnP SETUP. יש שם section שכתוב בו CPU\DRAM SPEED. זה מורה לי 133\100. מה הכוונה במספרים אלה? המהירות BUS של המעבד שלי היא בכלל 400 (פנטיום 4 2.0 GHZ) ומהירות הזכרון שלי אמורה להיות 266 (DDR 256MB). יכול להיות שה-BIOS התחרפן?

• 5 תגובות
    • 907 צפיות
  19. Started by ttwow,

קניתי 2 כרטיסי טלוויזיה למחשב. אחד של FLY VIDEO והשני של PINNACLE הבעיה שאחרי שאני מחבר את הכרטיסים למחשב המחשב לא מזהה אותם!(ויש לי וינדווז XP) מה עליי לעשות כדי שהמחשב יזהה את הכרטיסים האלה? תודה מראש... :'(

• 5 תגובות
    • 907 צפיות
  20. Started by nokobik,

שלום, בעקבות קילקול לוח האם שלי, אני מתכוון להפוך את ה-PC שלי ל-HTPC. אני מעוניין בלוח-אם שכולל כ.מ OB והאצת חומרה. ראיתי את הלוחות של GB, הבעיה שהם כוללים כרטיסים של אינטל שה-XBMC לדוגמא לא תומך בהאצת חומרה עליהם. יש אופציות אחרות? התקציב הוא עד 450 ש"ח. תודה

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  21. Started by rikus,

אני לא מוצא! פעם מסתבר שהיו לפני עידן הDDR3 כנראה ואני לא מוצא באף חנות. אני צריך כי אין לי אפשרות לקנות מעבד ולוח אם חדש בשביל DDR3 ואני צריך כמה שיותר זכרון(בגלל תוכנות מאוד זוללות זכרון). יש לי כרגע רק 4 ג'יגה 2X2 של 800MHZ

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  22. Started by yshekel,

קיצר יש לי עכשיו 2 ג'יגה ראם ויש לי כמה שאלות על תוספת ראם ואם זה כדאי בכלל. אז ככה: 1. יש לי כרגע 2GB RAM של G.SKILL DDR2 800MHZ דגם NT בשני סטיקים. אם אני לא אוכל להשיג עוד שני סטקים זהים, זה משנה אם זה דגם אחר של G.SKILL שגם יהיה 800MHZ? ז'תומרת אין בעיה של תאימות אם זה לא אותו דגם? ואם זה חברה אחרת? שלא יהיה לי מסכים כחולים ובעיות בגלל זה 2. יש לי כרגע CL5. אם אני משיג דגם אחר שהוא CL4 זה לא יעשה בעיות שזה עובד ביחד? 3. אין בעיה עם 4 סטיקים בOC למעבד כל עוד הזכרונות לא בOC נכון? 4.משנה אם אני שם עוד סטיק של שני ג'יגה במקום עוד שניים של ג'יגה כל אחד? מבחינת DC אולי? 5. יש טעם בכלל לשדרג ל4 ג'יגה ראם? זה יתן לי תוספת ביצועים במשחקים? המחשב יעלה/יעבוד מהר יותר? משהו? אני…

• 7 תגובות
    • 907 צפיות
  23. במחשב החדש שלי מג'ון ברייס מותקן לוח אם BIOSTAR 945GC M7-TE,ואם משדרגים לו את הביוס, הוא יכול לתמוך במעבדי 45 ננומטר. אם קונים לו רכיבים, חובה לשדרג את המעבד (כי שמו לנו מעבד סלרון), הזכרון (שמו לנו ddr2 256mb ram 667mhz), הארד דיסק (שמו לנו WD 80GB IDE. ה- dvdrom ששמו לנו היה בחיבור SATA. בלוח שלי יש 4 יציאות של SATA2 ואחת שלIDE, סלוט שלPCIEx16 וצריך לשים גם צורב DVD. השאלה היא האםכאי לשדרג ללוח תומך ב- LGA1366 (תומך במעבדי core i7) או להישאר רק עם הלוח הזה. אשמח לשמוע דעה על הכרטיסים החדשים שלnvidia, שזה ה- gtx260 ו- gtx280. מה אתם אומרים?

• 11 תגובות
    • 907 צפיות
  24. Started by shedokan,

אחים שלי יש לי שאלה! מה ההבדלים שיהיו בין Q6600 ב 3.4~3.6 GHZ ו Q9550 ב 3.6~3.8 GHZ ? בבקשה, אל תגידו סתם מי שבאמת יודע שיענה! חוץ מהעיניין של הטמפרטורה..

• 11 תגובות
    • 907 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.