עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by idodror,

שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב חדש.. לוח האם שאני קונה: Gigabyte GA-Z97X-UD5H http://ksp.co.il/?uin=23028 המעבד שאני קונה: Intel Core i7 4790K http://ksp.co.il/?uin=23578 אני צריך המלצה לקירור טוב למעבד.. אני קצת חלש בעניין יש לי אופציה לעשות OC בלוח והמעבד הזה, ואני צריך קירור שיתאים לצורך.. אשמח גם להסבר קטן לעצותיכם תודה רבה!

2. אני צריך לוח שיחזיק 2X9800GTX או 2X8800GTS, ומעבד Q9300/9450 לביצועים גבוהים במשחקים, ואם זה כדאי לעתיד גם DDR3. אני לא מבין כל כך מה ההבדל בין הציפסטס השונים: P35, X38, X48, 750i, 780i. ורציתי לדעת מה הכי כדאי ולמה. עכשיו, אני לא בטוח בזה, אבל אולי מתוכנן OC למעבד או לכרטיסי מסך בעתיד, ובכל מקרה עדיף שאני אקח לוח שיאפשר לי את אופציה כזו. הבנתי שה-p5N-D לא מתאים ל-OCבגלל הציפסט שלו 750i. עוד לוחות ששמעתי שהמליצו עליהם הם: Gigabyte GA-N650SLI-DS4L וה-ASUS P5N-E. דרישות נוספות: כמה שיותר חיבורי PCI-E/יציאות USB, כל החיבורים ה"סטנדרטים". זיכרון: אין דרישות מיוחדות. תודה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום. איזה פקודה אפשר להריץ כדי לקבל את נתוני המחשב? אני זוכר שיש פקודה כזאת, אבל משום מה (כנראה מרוב שהתרגלתי לתוכנות צד שלישי), אני פשוט לא זוכר. תודה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by HitmanW,

אהלן חברים, שמעו עוד מעט יוצאים מלא משחקים חדשים והמחשב שלי (המפרט בצד) כבר די מקרטע במשחקים החדשים. בדמו של UT3 הFPS הוא בסביבות 30 קבוע על הגדרות הכי גבוהות, ובCOD4 בין 20 ל30. אז אני מחפש את הדרך הכי זולה לשדרג ת'מחשב שלי. לפי מה שהבנתי כדי להריץ את כל המשחקים על הגדרות מקס' צריך לפחות 8800GTS 320 או 2900PRO. אני יודע שאם אני אשים כ.מסך כזה על המערכת הקיימת שלי אז המעבד יגביל אותו בצורה משמעותית ביותר. אז נתקלתי ברשת במעבדי OPTERON למינהם שמתאימים ל939 וזה אומר שאני לא אצתרך לשדרג לוח אם. השאלה שלי היא האם מעבדי הOPTERON יגבילו את את כ.המסך הכי חזקים או לא? או איזה מהם יגבילו ואיזה לא? תודה לכל העוזרים עריכה: מצאתי ביקורת על מעבד OPTERON 165 באתר X-BIT LABS וה…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  5. יש לי לוח M משולב של ASUS דגם M2A לפני שנה שמתי לו מעבד 3600 בגלל שהוא היה הכי זול וידעתי שהתושבת למעבד מתאימה גם למעבדי 'הדור הבא' רציתי לדעת אם מאז התושבות השתנו וגם איזה מעבדים אני יכול לשים עליו תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by roeepk12,

האם אינטל מעתיקים מי AMD שמות? אינטל הוצעו מעבדי Atom אבל בAMD השם שלו זה atlon אבל האמת כש המציעו את המחשבים הראשונים בעולם היה אינטל ואז אחר זמן מה היה AMD אז אינטל הוציעו פנטיום והיום בAMD קורים לו פנום אבל יש אומרים שאינטל הוציע את זה למחשבים ניידים אבל AMD atlon מתחילה להשתלט לאט לאט על הניידים (אני עצמי ראיתי) אולי AMD מחזירה מלחמה? האם זאת תחילה של מלחמה חדשה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. יש לי במחשב 512MB ואני רוצה להגדיל ל1024MB (להוסיף עוד 512MB) מהם החברות הכי טובות של זיכרונות פנימיים? איזה זיכרון הכי כדאי לקנות (הבנתי שיש הבדלים בין כל אחד לאחד בלי שום קשר לזיכרון עצמו) ומה ההבדלים? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  8. בשעה טובה החלטתי לרכוש מחשב חדש. המעבד שאני סגור עליו זה i5 3570K אבל לגבי הלוח אני עדיין מתלבט על הדגם הזה Gigabyte GA-B75M-D3H איך הוא מישהו שמע עליו? שווה את ה 400 ש"ח? הבנתי שיש לו יציאת HDMI שמעבירה גם קול וגם תמונה. האם במידה ואני משתמש בכרטיס מסך חיצוני אז יציאת ה HDMI תתבטל ולא אוכל לראות דרכה סרטים במסך אחר? או שאין קשר ויציאה זאת תמשיך לעבוד היות והיא בלוח ולא קשורה לכרטיס מסך? אם יש לכם המלצה על לוח אחר עם 4 סלוטים של זיכרון ותומך ב USB 3, אשמח לשמוע הצעות! תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by Dubek,

שלום. רציתי לדעת מה זה בדיוק מעבד Opteron. כלומר למה הוא משמש, ומה ההבדל בינו לבין מעבד Athlon. תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום , האם גוף הקירור Scythe Big Shuriken יכול להתאים למארז Antec NSK2480 עם לוח אם GA-MA785GM-UD2H ? אני שואל כי בפוסט אחר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431644.20 (למטה) דיברנו על זה שגוף הקירור עלול לגעת בזיכרון, או להגביל את ההוצאה שלו במידה וצריך. התמונה הזו - http://wolfgang.lonien.de/wp-content/uploads/2009/08/p8140061_800x600.jpg די ממחישה את סדרי הגודל, אך זו לא תמונה אמיתית, אלא מגוגל. אפשרות שניה היא ללכת על Scythe Shuriken Rev B שהוא קטן יותר, אך אני מעדיף את הראשון אם זה אפשרי. וזו דוגמא(שוב מגוגל) http://media.photobucket.com/image/scythe%20shuriken/Phantron/SFF/shruikenbetter.jpg מה שחשוב זה שהקירור יעשה את העבודה טוב, שלא יפריע לאף אחד, ואף…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. היום הסתכלתי בעיתון מחשבים ואז ראיתי באחד העמודים פרסומת ל A 64 אוקי אמרתי לעצמי מה עם אינטל? עברתי עוד עמוד והופ עוד פרסומת שם ראיתי שכתובת "בעוד אינטל מדשדשת בטכנולוגית 23 ביט AMD כבר מגיעים ל 64 (בערך, לא ביוק כך היה רשום)" בכל מקרה למה באמת אינטל לא מציגה מעבדי 64 ביט ? ולמה איניום 2 עולה כמו איזה מחשב חמוד? (2000+ דולר [רק המעבד])

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  12. באתר הרשמי של הלוח כתוב שהוא נתמך עד DDR SDRAM PC2700 . אפשר יהיה להריץ עליו 3200?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Franky 4 Fingers,

הלוח אם של GIGA GA-7N400 שווה? כאילו אני לא מתכוון לעשות OC אני רק צריך ביצועים ואמינות... וגם זה לא יותר מדי.... כאילו הביצועים הם למשחקים אבל לא צריך להגזים... תודה לכל העונה!

15. אני מתכון לקנות p4 1.6a ויש לי שאלה האם אני צריך ספק כוח שהוא יותר מ300w ? אני לא בטוח אם צריך להתחשב בעוד כמה מפרטי המערכת שלי : msi gf4 ti 4400 gtxp המארז הוא Dragon DX-01BLD Tower ואני רוצה לקנות ספק כוח של atx 300w , התקציב שלי הוא די מוגבל לכן אם יש לכם רעיונות לגבי מארז אחר שיש בו ספק טוב ( וגם נראה יפה ;D) הם יתקבלו בשמחה .

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by dino,

יש לי כסף לקנות את שתיהם, אבל השאלה את מי? עם אני קונה אינטל הלוח הוא פחות טוב, וגם אין צורב. עם אני קונה AMD יש לי לוח הכי טוב EPOX 8K5A3, ומעבד XP 2000. אבל המהירויות שעון של AMD נמוכות מאוד, השיטת ייצור היא 0.18 מיקרון, ה-FSB הוא נמוך גם, וגם יש להם חצי מהכמות של הזיכרון המטמון שיש באינטל. לאומת זאת באינטל יש גם FSB של 533mhz, הוא מיוצר ב-0.13 מיקרון, יש לו 512kb של זיכרון מטמון, ויש מהירויות שעון גבוהות מאוד מאוד. לעכשיו ה-AMD מספיק מאוד, אבל מה יקרה בעוד שנתיים שכל משחק ידרוש 2000mhz? אז מה אתם אומרים?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by salmonela,

הי, אני רוצה לקנות מחשב למשחקים. החלטתי ללכת על AMD single core. השאלה היא איזה. האם ללכת על 3200 venice או לשדרג ל3500 או 3700?? ההבדל מחירים הוא לא גדול ככה שהמחיר הוא לא השיקול העיקרי אם הם באמת שווים את זה. או ש-3200 הוא המשתלם ביותר?

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by xzibit,

בSISOFTSANDRA כתוב שיש לי זיכרון DDR-SDRAM מה זאת אומרת?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by אוריפ,

יש לי כרגע 2 סטיקים של זכרונות 2100 (512+256=768), יחד עם מעבד פנטיום 4 2.4A ולוח אם ASUS P4S533-MX. רציתי לשאול, האם קנייה של זכרונות 3200 יראו ביצועים ששווים את הכסף? הבדלים גדולים? המפרט שלי תומך? כמה יעלה לי לקנות חדשים (512 יספיקו לי... ) תודה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Zeev86,

הכרטיס תקין, בדקתי אותו במחשב אחר. כשאני שם את כרטיס המסך (GeForce 9600GT) בלוח אם M2N-TVM/S הוא לא מזהה אותו. על הלוח יש כרטיס מסך מובנה GeForce 6100. בביוס לא ראיתי שום אופציה לשנות לPCI Express. מה אפשר לעשות? חיפשתי עדכון ביוס ללוח אם זה (בגוגל) אבל לא מצאתי. המחשב הוא של packardbell.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אני בונה מארז חדש ושמתי לב שלאנשים קרה הרבה פעמים שניסו לחבר לוח אם לבד ושרפו אותו. הייתי רוצה לדעת למה זה קורה? והאם אפשר למנוע את זה?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by pergola,

enabling it to create a complete wireless home network in either AP or wireless client mode זה אומר שהדבר הזה עושה רשת אלחוטית בבית? תסבירו לי מה הדבר הזה עושה אם אפשר.. כי לא הבנתי=/ האם זה מחליף ראוטר לכל דבר..?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום. כן, לפעמים אני גם נהנה להבין את התאוריה של הדברים, ולכן אני רוצה להעלות את השאלה הבאה: אני משתמש במעבד שרץ באופן קבוע על מהירות 3.6GHz. [מדובר במעבד של AMD, כאשר אפשרות ה Cool n Quite מבוטלת לצורך העניין] במהירות זאת, כאשר לא מתבצעת שום פעולה במחשב [idle], הטמפרטורה עומדת על 16 מעלות. בעת הרצת מבחן מאמץ - הטמפרטורה עולה ל 30 מעלות. השאלה שלי היא - מדוע?! כן, כמובן שזה נראה כמעט טבעי. יותר "עומס" על המעבד, מביא לטמפרטורות יותר גבוהות. אבל זה בכלל לא ברור. הרי גם כאשר הוא "נח" מהירותו היא 3.6, וגם כאשר הוא "מתאמץ" מהירותו זהה. מכיוון שמדובר ברכיבי פיזי, הרי שעל פניו נראה שכמות החשמל שעוברות מנקודה א' לנקודה ב', היא זהה [שהרי ה Voltage לא משתנה בין מנוחה…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by OR2OOO,

שם המעבד: Intel Core 2 Duo E6300 למרות שאני כמעת בטוח שהמעבד שלי הוא 32ביט אני רוצה לדעת את זה ממי שמבין(אני יודע איך בודקים אבל אני לא בטוח עם זה נכון). אשמח לתשובות.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. אהלן חברה, במחשב שלי יש קיט 16GB של ELIXIR. Elixir 16GB Kit (4GBx4) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪418 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3010 אחרי הרבה בדיקות שעשיתי- הגעתי למסקנה שאחד הסטיקים מקולקל. אני מקבל איתו מסכים כחולים, רינדורי אודיו ווידאו נתקעים, תוכנות נותנות שגיאות, ואפילו דפדפנים קורסים. אחרי התקנת מערכת הפעלה מחדש, ובלי חומר יוצאת דופן- רק עכבר מקלדת. עשיתי כבר מלא נסיונות ווראציות, והגעתי למסקנה שהוא בטוח מקולקל. האם אני חייב לקנות זכרון זהה כדי להחליף אותו? או שמספיק זכרון עם אותו תדר? או גם עם אותם תזמונים? לא כל כך הצלחתי למצוא מידע על הזכרון, אבל אני מניח שהוא עובד ב- DUAL CHANNEL, מה שזה לא יהיה, ואני מעוניין שימשיך ככה.. לדעתי יש לי אפשרות גם לקנ…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים