עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם.. אני פתחתי כמה ת'רדים כבר בקשר ללוח אם שלי שה- DUAL CHANNEL DDR לא עובד... ואף אחד לא הצליח לתת לי תשובה איך לתקן את זה אז החלטתי לקחת את זה לחנות אז קיצר דיברתי עם החנות שקניתי מהם את הלוח (פנדה) ונתתי את הלוח לפני שבוע ועד עכשיו לא אמרו לי מה קורה איתו אז עכשיו דיברתי עם החנות שמהם קניתי את כל המחשב, שהם הזמינו את הלוח מפנדה (השירות שם חרא ד"א) והם אמרו לי לבחור לוח אם אחר במקום מה שהיה לי (8RDA+) אז.. איזה לוח אם אתם ממליצים עד 1000 שקלים? אני צריך כמה דברים הכי חשוב שיהיה לו ביצועים ממש טובים! שיהיה בבאס של 333 עם תמיכה בזכרונות DDR 400 אם אפשר DUAL CHANNEL (ועדיף שיעבוד הפעם) כרטיס רשת ONBOARD וכמעט הדבר הכי חשוב אני רוצה שיהיה לו ממש אב…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  2. ההגדרת ביוס של הלוח בLOAD OPTIMIZED DEFAULTS מורידה את הביצועים של המחשב. בדוק ב 3DMARK !! את מה אתם ממליצים לשנות לפי נסיונכם? יש לי גירסה F11

3. אני לא יודע למה לכוון כי בביוס אין אפשרות חדת משמש...יש AUTO .. MODE 0 ..MODE1 מוד 2 מוד 3....אוטו זה לא 50..

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אני צריך כרטיס זיכרון, יש לי 2 כרטיסים כל אחד 512 מגה-Kingston kvr533d2n אני רוצה להוסיף עוד 512 מגה או עוד ג'יגה....איזה כרטיס אני יכול לקחת שמתאים ללוח אם שלי Asus P5LD2 (יש לי שתי חריצים פנוים). ואם עדיף 1 של ג'יגה או שתיים של 512? אם אפשר בבקשה לתת את השם המלא של הכרטיס.. תודה רבה לעוזרים :xyxthumbs:

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום. לפני כמה ימים היה לי ויכוח עם אחד מהחברים שלי לגבי התוכנות שצריך לכתוב בשביל מעבדים מרובי ליבות. אני אמרתי שזה הולך להקשות מאד על המתכנתים כיוון שעכשיו הם צריכים להתחשב בעובדה שהעיבוד הולך להתבצע באופן מקבילי לחלקים שונים של התוכנה. מה שאומר שהאלגוריתם צריך להיות יותר מורכב. הוא אמר שזה שטויות וזה בכלל לא קשה לכתוב קוד כזה, והביא לי כדוגמא את ה hyper threading. החבר הזה מבין הרבה בתכנות (עשה מספר קורסים באו"פ וכן התעסק עם תכנות הרבה באופן מעשי) אבל, מצד שני קשה מאד להסביר לו על מה מדברים אז לעיתים קרובות הוא מתווכח על דברים אחרים בכלל. אני לא מבין גדול בתכנות (עשיתי קורס בC , לא מעמיק במיוחד) אז מי שיועיל בטובו לענות , אנא, אל תפגיזו יותר מדי. תודה.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אין לי שום כוונה לאוברקלוק (ואם כן, אז לא משו רציני) מחפש משהו יציב, כמו gigabyte עם AGP!! (לצערי) לא ללכת לחנות רחוקה, שישאר באזור המרכז... אממ, אם כבר פתחתי תתראד, אני מחפש גם זכרונות, לא משהו יקר.. 2 סטיקים של 256.. משו כמו OCZ.. תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אני רוצה לעשות את זה כדי שהתאפשר לי לתת מתח גבוה יותר למעבד בגלל פשלה של asus בעדכון החדש של הביוס שלהם אני לא יכול לעלות מתח יותר 1.55 עכשיו ראיתי לפי המדריך הזה שלasus http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?root=198&SLanguage=en-us שממש לא הבנתי אותו איך הלעדכן אחורה אם אפשר על ידי הזזת ג'מפאר להחזיר את הביוס לגרסה הרשאונית שלו?? חיפשתי בחוברת של asus לא מצאתי שם שום דבר חוץ לאפס את התאריך ו שעה

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Jek,

ההבדל בין שניי הזכרונות הנ''ל הוא כ-200 שקלים. האם ההבדל בביצועים שווה את ההשקעה הנוספת ? בנוסף רציתי לדעת איזה מהזכרונות הנ''ל עדיף לOC (עם מעבד Q6600). תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. קניתי בשעה טובה שילוב קיט של corsair 2*2048 CL5 800MHZ משהו מפלצתי (ברמת העיקרון כי עוד לא קיבלתי אותם) שמעתי על שמועה שווינדוס אקספי 32 ביט רגיל ינצל בשטח רק 3.5 ג'יגה זתומרת תאורטית יש 4 וה BIOS יזהה 4 ג'יגה אבל מבחינת ביצועים זה כאילו יש לי 3500 מגה זיכרון אם זה נכון......עכשיו אני צריך לקנות אקספי חדש 64 ביט?? הרי הוא עובד טוב רק עם תוכנות שהתקמפלו על 64 ביט מה אני עושה?????

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by roshim,

איזה לוח הכי מתאים לו? האם ה- GA-8I915P-G של Giagbyte,תומך 64bit ן- HT?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום אני מתכנן בקרוב להשתדרג ל1GBX2 ורציתי לשאול האם הCORSAIR האלו שווים את ה2,500 ש"ח שאני הולך לזרוק עליהם או שאני יכול גם להסתפק במודלים של SAMASUNG בחצי מהמחיר. מתוכנן אוברקלוק אבל לא משהו רציני (240 גג 250 באס) וגם זה רק בחורף השאלה האם שווה ההשקעה של עוד 1,200 ש"ח לזיכרונות שעובדים ב250MHz עם תיזמונים לא רעים בכלל ? תודה לינק שבודק 3 מודלים CORSAIR : http://www.legitreviews.com/article/268/2/

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  12. המעבד P4 Williamette 1.5 PGA-423 שלי לפי CPU-z שימו לב למתח ולפי סנדרה עריכה 1: תוקנה התמונה הראשונה עריכה 2: התמונה של סנדרה שמראה את המתח בפועל

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  13. המותג Vaio מציג דגמים מעודכנים - כולל נייד קטן במיוחד עם שבבים מרובעי ליבות לכתבה

14. Started by askme,

היי לכולם. להלן ידיעה על מספר מעבדי i5 וסלרון שדלפו לרשת. בסה"כ שום דבר מהפכני, פשוט מילוי של היצע מבחינת מחירים. https://www.gadgety.co.il/197381/intel-leaks-eight-cpus/

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. שלום , לאחי מחשב עם הלוח הזה P5KPL-CM http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLCM/#specifications Memory 2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory Dual Channel memory architecture *Overclock speed **Refer to www.asus.com or user manual for Memory QVL (Qualify Vendor List) מן הסתם קובץ הזכרונות הנתמכים [בערך בן 3.5] שנים לא מעודכן... וחשבתי להוסיף לאחי זכרון במחשב [יש לו רק 2GB] מהסוג הזה [נמכר ביד2] : Micron 1GB 800MHz DDR2 SDRAM ECC אז זה אמור לעבוד? לא לעבוד בכלל? לקרטע? מסכים כחולים? לא ידוע? תודה מראש נ.ב. כרגע יש לו בלוח DIMM1: Kingston 2GB DDR2-800 DDR2 SDRAM

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by extremex,

היי , החלטתי שאני רוצה לשדרג את המעבד במחשב כי הוא דיי חלש המפרט הנוכחי : מעבד : TripleCore AMD Athlon II X3 445, 3100 MHz (15.5 x 200) לוח אם : Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) זכרון : 4GB DDR2 800MHZ KINGSTON כרטיס מסך : ATI Radeon HD 5770 1GB עכשיו השאלה שלי האם אני יכול לשדרג את המעבד למשהו יותר טוב במחיר של עד 600 ש"ח או שאני גם חייב לשדרג את הלוח אם אשמח לקבל הצעות לשידרוג המעבד , תודה והמשך יום טוב .

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by M.I.21,

שינוי לוח אם בווינדוס 7 בלי שיהיה צורך לפרמט את המערכת הפעלה איך עושים את זה?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by dor_g,

שלום! ברשותי 2 זכרונות של GSKILL 2 GB כל זיכרון F3-10666CL9D-4GBNQ DDR-3-1333 SPD-CL9 האם אני יוכל לצרף להם עוד 2 זכרונות של 8? הזכרונות הם מחברה אחרת ונראה לי שגם עם תדר שונה ו CL שונה מה אומר ה CL? (אני רואה שיש 9 יש 4 יש כל מני) ולשאלה העיקרית: האם אני אוכל לצרף אחד מהזכרונות האלה? http://ksp.co.il/?uin=17303 http://ksp.co.il/?uin=17295 במידה וכן איזה מהם יותר טוב?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by KingRyu,

אני מעונין לקנות זיכרונות למחשב חדש שאני בונה, המחשב הוא כמובן לצורכי גרפיקה כבדה, סרטי hd בין היתר גם כן.. השאלה הנתבקשת היא האם לקחת סטיקים של 4 בשביל כמובן 16gb או לקחת 2 סטיקים של 8gb ? מבחינת כסף אני מבין שה4x4 יותר זול? וזה כדאי או שזה לא בהכרח נכון? או שעדיף לקחת בכלל 32gb כי 16 לא יספיק

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by פבלו,

שלום, ותודה לכל העונים. אני בונה לעצמי מחשב חדש, והדילמה הגדולה שלי היא הזיכרון, והאם כדאי ללכת על DDR5 כי אני קונה הכול בכל מקרה, או עדיף לחסוך קצת כסף וללכת על DDR4 מהיר. הייעוד העיקרי הוא עריכת וידיאו, אני משתמש ב premiere, davinci resolve, after effects זה המפרט הנוכחי שלי: מעבד Intel Core i7 12700K קירור מעבד Noctua NH-D15 chromax.black לוח אם Gigabyte Z690 AERO G DDR5 Lga1700 או GIGABYTE Z690 AORUS ELITE DDR4 זכרון Corsair Vengeance (2X32) 64GB DDR5 5200Mhz CL40 או Corsair Vengeance LPX 2x32GB DDR4 3200MHz CL16 דיסק קשיח Samsung SSD 1T 980 PRO Read Up to 7,000 …

21. הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, אני מוגבל מבחינה תקציבית, כרטיס מסך כבר יש: 9500GT שאמור לספק אותי, הכרטיס קול שלי גם יעבור למחשב החדש. ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מעבד כפול ליבה E6300 מהירות 2.8 לעומת מעבד מרובע ליבה Q6700. אני יודע שאין מה להשוות והמרובע ליבה חזק יותר ברוב התחומים אך בשנים האחרונות השימוש שלי הוא יחסית מועט: אינטרנט, מוזיקה, סרטי HD ומשחקים קטנים פה ושם, קידוד וידאו פעם ב.... מה עדיף? בסופו של דבר אני לא משדרג מחשב כל שנה אלא מחזיק אותו ליותר מ-3 שנים. בלי להתייחס לעלות של המחשב לשימושים שלי הבסיסיים מה המלצתכם?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by whitiger19,

איך אני יכול לדעת איזה PCB הלוח שלי? איזו גרסה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום. ברשותי במחשב שני סטיקים של 2GB DDR 800 הראשון Kingston והשני TEAM (יש חברה כזאת..מסתבר) העלתי שני תמונות ויש שינוי בנתונים של הזכרון , האם זה פוגע בביצועים של הזיכרון עצמו ? (כי לאחרונה המחשב איטי כזה , ולוקח לו הרבה זמן לעבור מBIOS ל BOT) בתודה, מיכאל. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. http://ksp.co.il/hmain.php?uin=10588

25. שלום וברכה. אני מעוניין לרכוש לוח אם (הקודם הלך) עד סכום של 350 ש"ח. יש לי מעבד E6750 של אינטל. צריך להיות בלוח: כרטיס מסך מובנה טוב, עדיף 4500HD של אינטל. כרטיס קול מובנה כמובן עם 5.1 ומעלה. חיבורי SATA2. יציאות של הכרטיס מסך: חייב DVI עדיף אם יהיה HDMI גם אבל לא במקום ה DVI. זיכרון DDR2 שמתאים ל 800Mhz (זה מה שיש לי כרגע ואני לא מעוניין להשקיע יותר). יכול להיות גם לוח קומבו אך צריך שני סלוטים ל DDR2. הלוח צריך להיות אמין וטוב. לא צריך את כל שאר הדברים כמו SLI וכו'. מכיוון שקשה למצוא דבר כזה, אם יש בזול יותר לוח שמתאים להכל רק שהוא עם DDR3 אז אני אקנה סלוט זיכרון DDR3 ב 120 ש"ח. עדיף שלא. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.