מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,813 דיונים בפורום זה
-
ככה אני עושה סקרים לקניית מחשב חדש ונתקלתי בזכורונת הבאים GEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM value w/hs עכשיו שתי שאלות: 1. יש הבדל בין DDR ל DDR SDRAM???? (לא לצחוק בבקשה) 2. שאלה לא קשורה אבל מישהו יודע מה התיזמונים של הזכרונות A-DATA 400Mhz ושל ה Samsung 400Mhz???
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לדעת האם כל מעבדי I5 עובדים עם Hyper-V? אשמח לדעת אם לא אילו מעבדים כן תומכים ..? תודה מראש !
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המעבד הזה- athlon64 3800+X2 השאלה שלי היא האם הוא יעבוד מהיר ולא יתקע כל הזמן אני רוצה ליקנות מחשב חדש והשאלה שלי היא האם אני יקבל ביצועים טובים איתו.. אשמח לכמה שיותר תגובות.. תודה לעוזרים
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המותג Vaio מציג דגמים מעודכנים - כולל נייד קטן במיוחד עם שבבים מרובעי ליבות לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לאיזה מעבד שולחני המעבד SU7300 מקביל האם הוא CORE 2 DUO או פנטיום תודה חזי
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
P4S533-E היום התקנתי CFS3 והוא פשוט קרס (במקרה הטוב הוא הצליח לקרטע קצת) ומזה התבאסתי אז אני מתכנן קנייה בעתיד הקרוב ואשמח לשמוע את דעתכם על הלוח הנ"ל... תודה על שיתןף הפעולה ;D
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא חייב צמר גפן נכון ? תודה !
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי לוח אם ישן , שעובד עם פנטיום 3 450 , אני מעוניין להפעיל הרדיסק SSD , כמובן שאין ללוח SSD, רק IDE ולכן קניתי מתאם מאיביי מ SSD לIDE , (קניתי שניים ) באף אחד מהם ההרדיסק לא עולה, כלומר הלוח לא מזהה אותו בכלל, הכל AUTO DETECTION, וגם במצב LAGE ו LBA , לא מזהה בקיצור כלום המתאמים עובדים מצויין, שכן בחיבור IDE ל USB כשהמתאם של ה SSD ל IDE מחובר, הווינדוס מזהה את ההרדיסק כהתקן USB . הבנתי שיש עידכוני ביוס, לא ממש הבנתי אים ואיך כדאי לעשות, ולא מצאתי שום מידע על הלוח מלבד חוברת יצרן ישנה שכמובן אין בה שום איזכור לגבי סוגי הרדיסק כאלו, וגם לא לגבי עדכוני ביוס. ההרדיסק ה…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם! אני מתכוון לקנות מחשב למשחקים, לוח אם ABIT IP35P INTEL P35 FSB1333 DDR2 1066, כרטיס מסך Nvidia 8800GT ZOTAC. חשבתי לקחת את המעבד E7200, אולם נאמר לי ע"י חבר כי הE6750 יתן ביצועים הרבה יותר טובים במשחקים. ההפרש במחיר בינהם הוא כ250 שקל (כמעט 40 אחוז). האם שווה להשקיע ב"שדרוג" הזה? תודה אורי
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי לוח אם ישן של אסוס P4XP-X ובמקור היה עליו פנטיום 4 1.8GHZ. עכשיו הגיע אלי מחשב בערך מאותם שנים (2003 בערך) גם לוח אסוס שונה מעט אבל עם מעבד 2.4GHZ. מסיבות שאני צריך ספציפים את הלוח המקורים (אסוס) אני העברתי את המעבד 2.4GHZ אליו ואני מדליק הביוס עולה ומבקש ממני לקבוע מכפלה וזה יצא משהוא כמו 18*133. עכשיו אני עושה Save and exit המחשב עושה ריסט ולא עולה. שאני מדליק אותו שוב הוא חוזר לביוס. קרא איזה 2-3 פעמים שהwin7 הצליח לעלות ופעם אחת נתקע אחרי הlog in למערכת. אגב הwindows זיהה את המעבד החדש ושהחזרתי את המעבד המקורים (1.8GHZ) הוא פעם מצויין וניסיתי איפוס ביוס ע"י הוצאת סוללה. בלוח אם שאני רוצה לשים לו את המעבד הנחות יותר (1.8GHZ) יש לו מין דיפ לא יודע איך קוראים לזה ב…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD Phenom II X4 925 לפי הX4 הוא מורכב מארבע ליבות אבל ראיתי בכמה תוכנות שיש לי רק 2. בצג המשאבים של Win7 כתוב רק על 2 וגם בגאדג'ט מסויים שמפרט שימוש וטמפ' של כל ליבה מראים רק 2. יש מצב שהוא לא מזהה חלק?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרגע מישהו אמר לי שיצא פנטיום 4 3.1... רציתי לדעת אם זה נכון או שזה סתם ילד חרבשן (או שהוא בכלל ראה אוברקלוקינג של מישהו...)
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים, אני מתעתד לרכוש מחשב חדש. אשמח לפרט על השימושים ושאר הפרטים אך רציתי לשאול שאלה נקודתית - התחלתי לקרוא קצת בפורום של הצעות למפרטים וקראתי שם ב FAQ שההמלצות עם למעבדי I5 ולא I7 בגלל שכמעט אין הבדל בינהם (או אולי יותר נכון כי אין היום תוכנות/מע"ה בשוק שיודעות לנצל את ה"חידושים" ב I7). רציתי לברר עד כמה המצב הזה נכון והאם לא כדאי לרכוש I7 כדי שבשנים הקרובות הוא כן ייתמך על ידי הטכנולוגיות החדשות? באופן כללי, הייתי שמח לדעת אם הביצועים של ה I7 באמת עולים על אלה של ה I5, ואם כן אז האם זה שינוי ניכר או לא? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי עוד שאלה אחרת: בזמנו של פנטיום (אל תתקנו אותי אם אני טועה) פחות או יותר הלך כך: פנטיום 1 לא נקרא בשם זה עד להופעת פנטיום 2 עד אז היה פנטיום 80, פנטיום 100 לפי המגה הרץ.(עכשיו זה הקטע שאני טועה ומקל על ההבנה) פנטיום 1 היה מכמות מסוימת של מגה הרץ עד ל1 גיגה הרץ, פנטיום 2 היה מ1GHz עד 2GHz, פנטיום 3 היה מ2GHz עד 3GHz ופנטיום 4 היה מ3Hz עד 4GHz, המעבד בעל הביצועים הטובים יותר היה עם יותר הרצים פשוט. אחרי זה התחילו כל שקע 775 שהקטע שלו היה הליבות והמטמון שזה אותו דבר ואז זה בלבל כי יש שתי נתונים ה-הרץ והליבות\מטמון, עכשיו ככול שיש יותר משניהם למעבד יהיה ביצועים יותר טובים. (מהקטע הזה לא אכפת לי אם תתקנו אותי ) עכשיו אני לא יודע איזה נתון יש ב-i שאין בשקע 775 …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עוד מעט אני קונה מחשב ואני מתלבט בקשר למעבד והזכרונות. מה מ-2 השילובים הבאים יפיק יותר ביצועים: axp 2000 +512 ddr (3000) -corsair axp+2400+256mb (3000) -corsair אני מתלבט אם להשקיע במעבד יותר או בזכרון יותר0 המחשב יהיה מיועד למשחקים בעיקר ! אני אישית נוטה יותר לכיוון של ה- axp200 וה-512 זכרון בעקבות דרישת הזכרון הגדולה של משחקים ! אבל בכל זאת נשמע מה אתם אומרים...
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בכנס שערכה היום אינטל על ארכיטקטורת המעבדים העתידיים שלה (לא רק למען האמת, גם מאיצים גרפיים ועוד) התגלה לא מעט מידע מעניין. מה שישר קפץ לי לעין הם 2 דברים, העובדה שב 2019 יהיו מעבדי 10NM, והעובדה שרק ב 2021 הם יגיעו ל 7NM (להזכירכם AMD תהיה שם ב 2019). כמו כן קיבלנו עוד מידע על המאיצים הגרפיים העתידיים של אינטל, שיקראו Xe : https://www.anandtech.com/show/13699/intel-architecture-day-2018-core-future-hybrid-x86 כמו כן אינטל נוטשת את הגישה המונוליטית של שבב אחד גדול ועובדת ל"שבבונים" (CHIPLETS) מאוד בדומה לגישה ש AMD נקטה עם רייזן: https://www.anandtech.com/show/13699/intel-architecture-day-2018-core-future-hybrid-x86/6
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
האם יש הבדל מהותי בין i3 3220 VS i5 3470 ? למשחקים מפרט : R9 280X DDR3 24GB 1600MHZ לא הצלחתי למצוא ברשת יותר מדי מידע על ההשוואה ביניהם בעניין משחקים . מה דעתכם ? אני לא אעשה לשום רכיב OC ואני אשחק בהגדרות דיי גבוהות ב-FHD . האם שווה לשדרג את המעבד ? תודה מראש! הגיבו בהמוניכם
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה בכותרת תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. ברשותי במחשב שני סטיקים של 2GB DDR 800 הראשון Kingston והשני TEAM (יש חברה כזאת..מסתבר) העלתי שני תמונות ויש שינוי בנתונים של הזכרון , האם זה פוגע בביצועים של הזיכרון עצמו ? (כי לאחרונה המחשב איטי כזה , ולוקח לו הרבה זמן לעבור מBIOS ל BOT) בתודה, מיכאל. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סרטון: סיכום קצר בראשי פרקים: על שבב זיכרון GDDR5 בודד בנפח 1GB, גובות היום חברות הקרטל של עולם הזיכרון כ-9 דולר. זאת, בשונה מכ-6 דולר אשר גבוה בסוף שנת 2016. ישנה עליה מלאכותית של 50% כאן. משמעות הדבר הוא שאין ליצרניות דוגמת אסוס וגיגהבייט רצון למכור שוב כרטיסי מסך מתקדמים במחירים הרשמיים שלהם. כרטיס כמו GTX 1070 שמכיל 8 שבבים צריך לעלות 24$ יותר כברירת-מחדל. כמובן שבפועל המחיר מתנפח משמעותית יותר חבילת HBM2 בודדת הוצעה בכ-40 דולר וכיום מוצעת בכ-80 דולר ויותר. זיכרון GDDR6 בשבב אחד צפוי להיות מוצע ליצרניות בכ-11 דולר, למרות שעלות היצור שלו תהיה דומה ל-GDDR5. נפח של 2GB לשבב בודד אמור לחסוך לכולנו כסף עם השתלה בכמות נמוכה…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
בעבר למי שזוכר מעבדי ה- Athlon 64 היו משווקים בצורה מסוימת. לדוגמה מעבד Athlon 64 3000 מהירותו הייתה 1.8Ghz, ופורסם שהוא שקול ל- 3Ghz של אינטל. מכיוון של-AMD היו מדדים מעט שונים משל אינטל לחישוב מהירות המעבד (עד כמה שאני יודע) היום הדבר הזה נעלם, ו-AMD פשוט מצהירה שמהירות כל ליבה אצלה היא 3 או 3.2 ג'יגה הרץ בדיוק כמו הפרסומים של אינטל לגבי מהירות הליבות במעבדים שלה. ( לדוגמה במעבד Athlon Phenom 955 שמהירות כל ליבה אצלו היא 3.2Ghz) ולא כמו בעבר. האם זה אומר שצורת המדידה של AMD השתנת והיא שווה לאופן המדידות של אינטל היום?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[נערך] מצטער על העילגות מקודם.. התכוונתי לשאול אם זכרונות של 667 לא יגבילו אותי יחסית לזכרונות של 800 כאשר אני אעשה OC מ2.4 ל3.0GHZ ..ובלי קשר לOC, יש בכלל הבדל בביצועים? כי ראיתי בזמנו של 533 לא היתה נחיתות מול 667 מעבר ל2%-3% . תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לרכוש את המעבד i7 2600K, ומעוניין בלוח mATX עם צ'יפסט Z68 החדש... ראיתי שני לוחות שמתאימים לפרופיל: Asrock Z68 Pro3-M GA-Z68MA-D2H-B3 המחיר של Asrock נמוך מהשני, וכיוון שיש שם PCI הישן (לא חייב אותו) אז נראה שהדיל שלהם טוב יותר. כיוון שמעולם לא היה לי מוצר של Asrock רציתי להתייעץ. איך החברה לעומת ASUS ו-GIGABYTE, האם ממליצים?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_75_892&products_id=2635 אז הנה הסתובבתי בקכתי מחירים ופתאום ראיתי מעבד 2600 בארטון ממתי יש כאלו??? האם הוא כדאי??
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-