מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
יש לי כאן מעבד שכתוב על זה pentium3 733\256\133 ולוח cuvx-4 של asus המעבד אמור לעבוד על 133 * 5.5 שזה 733 אבל כשאני בודק עם cpu-z ועם everest כתוב לי שהמעבד הוא 550 mhz והוא על OC מ100 ל 133 fsb מה הבעיה
-
- 20 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נאמר לי שמעבד AMD athlon 3000 כבר לא נמכר ויש מעכשיו מינימום 3200. זה נכון? (מצטער אם זאת שאלה שחוזרת על עצמה, הרצתי חיפוש ולא מצאתי כלום) תודה.
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה אומר המושג NorthBridge בלוחות אם ? ???
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה נשמע? יש לי שאלה אני רוצה לשדרג כמה מחשבים ואני רוצה לדעת 1.) אם כרטיס מסך החדש יעבוד עם הלוח אם של המחשבים הישנים יותר 2.) אם אני יכול להכניס מעבד חדש על לוח אם ישן (לדוגמה P4 על לוח שיש עליו P3). 3.) האם HD SATA יכול להתחבר ללוח אם ישן או שצריך מתאם או משהו כזה? 4.) אם אני מחליף זיכרון במחשב ישן אני יכול להכניס DDR למקום שבו היה SDRAM? 5.) בכלל מה ההבדל בין DDR ל SD? 6.) בכללי איך אני יכול לדעת אם חומרה חדשה תתאים במקום של חומרה ישנה?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בהפרש של 80 שח..מה עדיף למשחקים (קרייסיס ,ושאר הכבדים)ותוכנות כבדות והמון מולטיטסקינג? אם אני עושה לQ6600 קצת OC ל3 הם באותה מהירות אז מה עדיף? ועד כמה אפשר להגיע עם Q6600 באוברקלוק?
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
באתר של Voodo Extreme ייש ידיעה בה שואלים את המפתח הראשי של Epic Games (מיוצרי המנוע החדש של Unreal) איזה מעבד עדיף למשחקים של היום והתקופה הקרובה? להלן התשובה: VE - Assuming you were making a new rig to run today and tomorrow's games, which CPU would you recommend at the $266 price point? A Quad-core Q6000 2.4GHz or Dual-Core E6850 3.0GHz? Tim - If you're buying a CPU primarily for gaming, the sweet spot of the market seems to be dual-core. There, you can get a higher clock rate than is available (at least economically) in quad-core. All UE3 games, for example, scale really well to two cores, and you get significantly more performance than single-core much of the time…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט שלי: e6750 AC 7 pro asus p5k w.d. 500 Gb Sata 2 Gigabyte 8600 gts hec 550W win אני רוצה לקנות 4GB של זכרון, אני רוצה לעשות אוברקלוק טוב למערכת. אני רוצה שזכרונות יהיו 2X2GB שיעבדו ב DUAL. איזה דגם של זכרון אמין אתם ממליצים לי, שמעתי דברים טובים על חברת G. SKILL האם זה נכון שהיא חברה טובה, או להיצמד ל CORSAIR ראיתי את הדגם הנל: http://tms.co.il/product/4754 האם הוא יתאים לי לאוברקלוק מקסימלי? תודה מראש, כל התגובות יתקבלו בשמחה.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני זמן לא רב לוחות אם היו מגיעים עם כ- 5 חריצי הרחבה בתצורת pci . עכשיו הם מגיעים עם פחות מחצי מזה (כ-2 ). אני מבין את היתרון של pci-e בכרטיסי מסך , אבל כלל לא ברור לי מה הצורך בהם בכרטיסי הרחבה רגילים שלא דורשים רוחב "פס " גדול . אז לא מספיק שאנחנו נתקעים עם כרטיסי pci שעלו לנו ממון רב ועכשיו שוכבים כאבן שאין לה הופכין , אלא שגם לעיתים קרובות לא ניתן להשיג את אותם כרטיסי הרחבה בתצורת pci-e , ובמקרים הנדירים שמוצאים כרטיסי pci-e , הם מתברר ,הרבה פעמים ,לא רק שנחותים יותר מאותם כרטיסים ישנים בממשק הישן אלא אף עולים פי 2 עד 3 . לדעתי זה תרגיל מלוכלך וקונספירציה של התאגידים הגדולים במטרה לאלץ אותנו לשדרג ,גם אם אין בכך צורך אמיתי וזאת במטרה לרוקן לנו את הכיסים . אבל עזבו…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי לוח GIGABYTE ma785gmt-ud2h Rev.1.0 שקניתי לפני כ-3 שנים ולא השתמשתי בו (חדש בקופסא). האם כדאי לקנות לוח חדש או שניתן להשתמש בזה? הלוח הזה תומך במעבדי AMD וראיתי שהיום כל ההמלצות כאן בפורום הן על מעבדי אינטל. אשמח לקבל המלצות על זיכרון + מעבד (+לוח אם יש צורך), אישית הייתי מעדיף לנצל את הלוח הזה כי אין לי כסף לזרוק על לוח חדש בשביל שיפור שולי. ייעודי המחשב - קצת מהכל. אופיס, משחקים לא כבדים (סטארקראפט בעיקר), סרטים באיכות גבוהה (1080p), אני אוהב להפעיל הרבה דברים בו זמנית (גלישה עם מיליון טאבים + סרטים + הורדות וכו'). לא יהיה אוברקלוק או משהו חריג אחר. אם צריך מאוורר למעבד נא לציין. - תקציב מוערך - מעבד - 500-600 ש"ח עדיף לא לחרוג אלא אם כן יש משהו ממש מש…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לרכוש את המעבד i7 2600K, ומעוניין בלוח mATX עם צ'יפסט Z68 החדש... ראיתי שני לוחות שמתאימים לפרופיל: Asrock Z68 Pro3-M GA-Z68MA-D2H-B3 המחיר של Asrock נמוך מהשני, וכיוון שיש שם PCI הישן (לא חייב אותו) אז נראה שהדיל שלהם טוב יותר. כיוון שמעולם לא היה לי מוצר של Asrock רציתי להתייעץ. איך החברה לעומת ASUS ו-GIGABYTE, האם ממליצים?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי את המעבד E2140 של אינטל, אני יודע שהוא מעבד דפוק ביותר וכנראה שהחנות שקניתי ממנה עשתה עליי אחלה של עבודה בעיינים, ויצאה ברווח נקי של 500 שקל בערך, היא הביאה לי מחשב של 2000 שקל לדעתי ב3000. בכל מקרה, אני רוצה לשדרג את המעבד מ2140 לE8400, http://www.skypc.co.il/pl_product~IE8400~3~0.htm א, האם זה יתאים למחשב שלי? ב, האם המעבד הזה טוב? ג, זה מסובך להחליף מעבד לבד? יחד עם קירור? זה החומרה שיש לי: http://img205.imageshack.us/img205/4679/mombp2.png http://img171.imageshack.us/img171/7785/dsadafu2.png תודה מראש, ליאור. נ"ב-כן אני יודע אני אפס במחשבים
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD Phenom II X4 925 לפי הX4 הוא מורכב מארבע ליבות אבל ראיתי בכמה תוכנות שיש לי רק 2. בצג המשאבים של Win7 כתוב רק על 2 וגם בגאדג'ט מסויים שמפרט שימוש וטמפ' של כל ליבה מראים רק 2. יש מצב שהוא לא מזהה חלק?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום דבר ראשון אני מתלבט בין amd phenom ii x4 925 לAMD Athlon II X4 640 מה עדיף מבחינת עלות/תמורה ודבר שני זה בין 2 לוחות אם הראשון Gigabyte GA-MA78LMT-US2H השני Gigabyte GA-770T-D3L ראיתי שGigabyte GA-MA78LMT-US2H מומלץ פה בפורום אבל כשראיתי את התכונות שלו שמתי לב שהוא כולל כרטיס מסך מובנה וכמה שאני מבין כאשר יש בלוח אם דברים מובנים זה מוריד מהביצועים שלו וגם הוא MICRO ATX הדבר לא יגביל אותי בעתיד אם אני ירצה לשים גוף קירור מסיבי למעבד?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, לאחרונה, המחשב שלי התחיל "לזייף", במשחקים עד כדי אי אפשרות לשחק. חשבתי לשדרג את כרטיס המסך , אבל אני מניח שהמעבד יגרור צוואר בקבוק די רציני.. המעבד הנוכחי יושב על תושבת 775, כך שסדרת מעבדי Corei למינהה לא רלוונטית ואצטרך להסתפק ובסדרת Core 2 Duo/Quad. האם יש טעם לשדרג את המעבד? האם זה יצמצם/יעלים את צוואר הבקבוק לכרטיס מסך High End של היום? אני עובד על Windows 7 32bit, יש טעם להוסיף עוד 2 ג'גה זיכרון(בעצם 3.2 בטוטל)? (המפרט שלי רשום בצד) תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מי מהשניים נותן ביצועים עדיפים במשחקים (בכוונה לא ציינתי איזה כרטיס מסך אני מתכוון לשים) EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E EG43M-S2H s775 1333Mhz, Intel G43, DDRII 800, PCI-E,VGA,HDMI נחמד שיש גם כרטיס מסך מובנה למקרה חירום...אבל ביצועים עדיפים. (אין הבדל במחיר)
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, המעבד שלי הוא : AMD Athlon 64 X2 3800+ DFI lanparty ultra-D NF4 ובנוסף 1 ג'יגה זיכרון של קורסייר כנראה 200Mhz עכשיו רציתי לקנות 1 ג'יגה נוספים ויש לי כמה שאלות: אם אני אקנה סטיק 1 של סמסונג במהירות 400 זה ייצור בעיה ? למה מהירות 400 עולה יותר מ 800 והאם הלוח אם שלי תומך במהירות 400 ו 800 ? תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא מבין הAMD יותר זול משמעותית למה??? אני מיתכון להריץ על המחדש רק מישחקים כבדים אינטרנט וכמה שטויות כמו סרטים ותוכנות בנצמרק היתי רוצה לדעת איזה לוח אם יתאים לדרישות שלי ויתן ביצועים הכי טובים(אני לא מבין בהם הרבה) אני שומע מאנשים שה P4 יותר חזק לעיבוד גרפי וכמה דברים שאני לא ממש צריך וגם אומרים שממש קל להגיע ל3.0 בלי יותר מידי עבודה וסיכון אני לא רוצה להשקיע 2500 שקל ולגלות שנידפקתי ואני סתם תקוע עם גרוטאה... ולכן באתי לפורום אמרו שאתם ממש טובים בלהסביר ואני רוצה להבין בתודה THE GYVER
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בן דוד שלי מתכוון לקנות מחשב מבוסס פנטיום 4 ולעשות אוברקלוקינג מסויים בשלב מסויים הוא לא מתכנן משהו קיצוני ולכן לא רוצה להשקיע בלוחות שעולים 900 וכו' בינתיים ראיתי את Gigabyte GA-8IRX INTEL 845 DDR - הגירסא החלשה של הלוח שטום הגיע מ2.4 ל3 ג'יגה ועם פחות אפשרויות ו ASUS P4B66-C נראה לי לוח לא רע מה אתם אומרים ?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הרגע מישהו אמר לי שיצא פנטיום 4 3.1... רציתי לדעת אם זה נכון או שזה סתם ילד חרבשן (או שהוא בכלל ראה אוברקלוקינג של מישהו...)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח על קבלת עזרה בהתלבטות בין 2 לוחות אם: SR7-8X ובין BG7 שניהם של ABIT. ??? הדילר שלי ממליץ על ABIT, כך שנראה לי שעלי לבחור בין שניהם. השימוש במחשב יהיה לצורך לימוד עריכת וידאו (מניח שאגיע לרמת חובבן) ומשחקים (לא מתקדמים). ההבדל בין שניהם הוא 32$. ה BG7 שהוא לכאורה יותר מתקדם, עובד בטכנולוגיה של 100 ATA, השני 133 ATA. הראשון מבוסס על אינטל 845G והשני על 648SIS. לראשון יש CONVERAGE PCI ולשני כנראה אין. (מזה?האם זה חשוב?) הראשון יש לו כרטיס קול עם יותר ערוצים אבל עבורי זה לא משמעותי. האם מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין השניים (לפחות לגבי המאפיינים שתיארתי), ואפילו להרהיב עוז ולהמליץ לי על לוח אם? אינני רוצה לשלם 32$ נוספים עבור משהו שלא אזדקק לו. (עדיף להשקיע בעכבר מש…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני כבר הרבה זמן מנסה לבנות מפרו לאחי הקטן ועד שסוף סוף הצלחתי לסדר את שאר המפרט נשאר לי רק המעבד ולוח האם (זכרונות אני אקח בהתאם ללוח ולמעבד). אני לא צריך יכולות אוברקלוק בכלל. המחשב ישמש בעיקר למשחקים כבדים, משחקי רשת ועבודות משרדיות פשוטות. אני ממש משתגע. קונרו אני לא אקח כי יוצא לי יקר, אין לי מידע על סוקט AM2 ואני לא יודע אם הוא משתלם וטוב לעתיד. את סוקט 939 אני מכיר ועובד איתו, השאלה היא אם לא כדאי לקחת כפול ליבה בסוקט 939. ואם כבר בכפולי ליבה עסקינן, מה לגבי אניטל פנטיום D805? אני ממש חייב עצה. בנוסף אני צריך לוח שתומך ב- SATA II וב- PCI-E. את הזכרונות אני כבר אתאים בעצמי, אבל התקציב שלי למעבד ולוח הוא - 1200-1300 שקל. להשתדל לא לחרוג. תודה אנשים!!
-
- 26 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה מה שחשבתי עליו Intel Core 2 Duo E6400 Box ABIT AB9 G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL4 בסקאי פי סי זה יוצא בתקציב, אבל אם אפשר לשפר מה טוב. איך הלוח הזה כי הוא באותו מחיר ABIt FATAL1TY FP-IN9 SLI NF650i תודה מראש למגיבים.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מקווה שאני בפורום המתאים לשאלה. אם לא המתנצל מראש. ברשותי ספק ליברי 500 ולוח Gigabyte 965P-DS3. שמתי לב שבספק יש חיבורים למעבד ועל הלוח יש חיבור ל12 וולט בנוסף לחיבורים הרגילים. השאלה שלי היא: 1. מה עושים בעקרון עם הכבל שרשום עליו "למעבד בלבד". מחברים אותו, או שזו סתם פונקציה ? 2. צריך/רצוי לחבר את החיבור הנוסף שעל הלוח ? אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון : [צרפתי תמונה של החיבור שאני מדבר עליו - מה בעקרון עושים איתו ?] [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-