מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,819 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב i5 3470 על לוח של ג'יגהבייט GA-B75M-D3H. בתוכנה AIDA64 כל הטמפורטורות המדווחות נמוכות, חוץ מPCH DIODE, אשר עומד על בערך 48 במנוחה, ו55 במאמץ. לפי הבנתי מדובר בטמפרטורה של שבב כלשהו על לוח האם. יש לי מארז סביר SILENTIUM עם מאוורר אחד גדול מאחורה ואני לא עושה אוברקלוק, כך שאני לא רואה סיבה להתחממות יתר(מה גם שכרגע מזג האוויר לא חם). האם מדובר בטמפרטורה נורמלית? ניסתי לבדוק גם עם HWMONITOR אבל לא מצאתי שם ערך מקביל לpch diode הזה. מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קיבלתי עכשיו מחשב נייד - dell inspiron 15R 5520. המחשב כולל ארבע כניסות usb 3.0. מותקן עליו windows 7 64bit sp1. חיברתי אליו את הדיסק החיצוני שלי WD Passport 1TB, שגם עליו כתוב במפורש כי הוא תומך ב-usb 3.0 הדיסק הפנימי של המחשב הוא seagate ST1000LM024. גם אחרי כמה שעות עם נציגי השירות של dell ברשת ואחרי שעידכנתי את ה- firmware של הדיסק החיצוני ואחרי שנציגי השירות עידכנו את כל הדרייברים, עדיין קצב ההעברה של קבצים מהדיסק החיצוני לדיסק של המחשב הוא 30-60mb/s. האם לא אמורים להיות קצבים גבוהים הרבה יותר עם usb 3.0? יש טעם לקחת את המחשב למעבדה? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט האם שווה להשקיע מעל התקציב שלי כדי לרכוש i7, או להסתפק ב - i5. אני משווה את המעבד הכי פשוט של i7, שעובד בתדר 3.4GHz, מול המעבד החזק ביותר של i5, בתדר דומה (לא מדבר על סדרת ה- k, אוברקלוק לא מתוכנן). שני המעבדים מרובעי ליבה, אותו תדר. ל - i5 יש 6MB זיכרון cache לעומת 8MB של ה - i7. אם אני לוקח i5, אני יכול בהפרש אולי להוסיף זיכרון. השימושים שלי, מעבר לבסיסיים, הם בעיקר חישובים מתמטיים וסטטיסטיים, תוכנות כמו SAS, SPSS ו - MATHEMATICA. מבחינת משחקים, רק FIFA. השיקול שלי הוא מבחינת ראייה לעתיד, כשהמחשב יהפוך ישן, האם ה - i7 בעדיפותו יאריך את החיי המחשב, כאשר i5 יהיה איטי להחריד, בעוד 5 שנים, האם i7 עוד יהיה רלוונטי ?
-
האם למחשב חדש מומלץ לקנות 4GB בהנחה שמערכת ההפעלה היא XP 32bit? האם XP יודע לזהות ולהשתמש בכל ה-4GB?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט שלי: amd phenom 2 x4 965 gigabyte ga-m68mt s2p seasonic psu 430w active pfc 80 ddr 3 4g/1333 micron rendition seagate 1tb ati 6850 אני רוצה להוסיף עוד 4GB לראם. זה יתאים? http://ksp.co.il/?uin=20145 1. מה הבדל בין 1333mhz לבין 1600mhz זה משנה? 2. הספק שלי יעמוד בעוד 4GB? 3. רשום שהלוח אם שלי תומך ב: DDR3 1333(OC)/1066/800, זה אומר ש1600mhz לא מתאים? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה ההבדל בין מעבד Core 2 Duo ל-Dual Core תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
איזה לוח עדיף יותר ( אמין יותר ) . Gigabyte GA-K8N-SLI nForce4 4SLI Socket 939, PCIX, Dual DDR, SATA, Bulk או Abit AN8 ULTRA NVIDIA NF4 Ultra, Socket 939, PCI-Express, Dual DDR, SATA2, RAID, IEE1394 בחרתי בשני הלוחות האלו בעיקר בגלל הקירור הפסיבי שלהם והתמיכה של שניהם ב SATA II .
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כן, גם אני הייתי מגחך על השאלה, אבל למה TMS מוכרים חדש ב650 ש"ח? http://www.tms.co.il/product/2942
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי מעבד חדש לאח שלי AMD +2400 והכל היה בסדר אד שפתאום המחשב נתקע עשיתי RESET ושהגעתי לביוס גיליתי שהמעבד על 105 מעלות אז הסתכלתי בתוך המחשב וראיתי שאחד בחוטים נתקע בוונטה!!! אחרי זה שיחררתי את החוט והמחשב חזר לעבוד רגיל אבל רציתי לדעת עם בכל זאת יכול להיות שקרה למעבד איזה שהוא נזק פנימי שעדיין לא נראה ???
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שנה חדשה, חשבתי אוליי תהיה ירידה משמעותית. כי אני קונה מחשב חדש מחרתיים ורציתי לדעת אם תהיה ירידה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה קניתי את המערכת שמופיעה אצלי תחת "מפרט מחשב" העיניין הוא כזה כרטיסי הזכרוון הם 12 גיגה של מושקין מהירות 1866 כשקיבלי את המחשב כשהיה את מסך הפתיחה כתוב היה 1333 נכנסתי לביוס ושיניתי ל כפול 14 אכשיו זה מזהה 1866 השאלה האם זה יכול להזיק או שפשוט היה צורך לקנפג כמובן שלאמתוכנן אוברקלוק האם אני מפספס משהו?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי מחשב עם מערכת הפעלה vista. במארז יש כניסה לרמקולים ומיקרופון מלפנים ומאחור, אך הם לא עובדים. הטכנאי אמר לי שהוא לא יודע אם הvista תומך בזה. הייתי רוצה לקבל דת דעתכם. לוח האם הוא מסוג intel iselton והמארז הינו hec 6c28 תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את החלקים הבאים: מעבד לוח אם זכרון כמובן ששדרוג כל אחד מהם גורם לשדרוג השני, מה שגרם לקנייה של כל השילוש. אני קונה ב[צונזר] ויש לי כמה דברים שהם "חובה" זכרונות של לפחות 333MHZ, כרטיס מסך בלוח אם וכרטיס קול בלוח אם (כלומר לוח אם NFORCE 2 עם IGP), ומעבד הנמוך ביותר שיהיה מסדרת האתלון XP (עדיף 0.13 מיקרון, אני מכיוון שאני לא רואה את עצמי עושה OC בזמן הקרוב זה לא ממש משנה לי) חשבתי על הדבר הבא: Athlon XP 1800+ 450 256MB DDR 333MHZ generic 180 epox nforce 2 MB with IGP 780 סה"כ יוצא 1410 (לפי חישוב מהיר שלי) יש למישהו הצעות לשיפור במסגרת התקציב (אני קונה עוד דברים, אבל אלה הדברים שאני לא בטוח בקשר אליהם)? נ.ב < זהו לא המקום לשאול שאלות שכאלו >
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, קניתי אתמול עוד 2 סטיקים של זכרונות זהים כמו ה2 שהיו לי עד עכשיו.. זאת אומרת שיש לי עכשיו 2 כאלה, זאת אומרת 4x4 .. שזה 16GB.. כרגע מחוברים לי 2, ויש לי את הקירור Noctua NH-D14 ... אי אפשר לחבר את הזכרונות ללא פירוק של הקירור, חייב לפרק אותו .. אבל מה שמפחיד אותי, זה שאני לא יודע אם אפשר לחבר אותם בכללי, באתר של נוקטואה, רשום שאפשר.. אבל זה נראה ככה כיאילו הסלוט האחרון (שהכי קרוב למעבד), נוגע בו הסלילים שיוצאים בהתחלה של הקירור.. (תמונה) אין לי מושג אם אפשר לחבר אותם.... עזרה ממישהו שאולי יודע ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאלה פשוטה. האם העיגולים מעל התושבת ומצדדיה הם מייצבי המתח ? תמונה :
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז, אחרי כל מבחני הביצועים וכו' בהתחשב במצב כיום בשוק, מה עדיף יותר? מעבד מהיר בעל שתי ליבות, או קצת יותר איטי אבל עם 4 ליבות? ואם לוקחים מהירות זהה, נניח מעבד כמו QX9650 לעומת E8500 (הE8500 קצת יותר מהיר בMHZ) מי עדיף למשחקים? יתן יותר ביצועים (אם בכלל) ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם אני יכול לחבר ספק עם 20 פינים ללוח 24 פינים? אם לא יש איזה מתאם שאני יכול לחבר או שצריך ספק כח עם 24 פינים?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים! יש לי את לוח האם הנ"ל ועל פי ה- Dvice Manager אני רואה שיש לי 2 COM Ports בחיבורים מאחורה אני רואה רק אחד (אני צריך 2). פתחתי את המחשב ומצאתי בלוח האם 9 מגעים שרשום מתחתם COMA SPD1F (מצרף תמונה: למטה צד שמאל) ויש לי כבל שיכול להיכנס ל9 שיניים ובצד השני יש COM פורט. איך עלי לחבר אותו לחיבור הנ"ל? תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהוא יודע בכמה Dual-channel DDR400 (של nForce2) משפיע על ביצועי המחשב?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני זוכר שאמרו בזמנו ב20 באפריל הQ6700 יעלה כמו Q6600 ,הרבה מהמחירים של המעבדים ירדו,אינטל תשיק את הE8300 ועוד ועוד...אז...באמת הייתי ירדית מחירים היום [שלא הגיע לארץ ]?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ידוע לי שב axp ישנו SSE שאין ב TB. האם יש עוד הבדלים הגורמים לתוספת ביצועים אצל ה axp? עריכה: TB = Thunder Bird... המהיר בסידרה היה 1.4Ghz ואז עברו ל AthlonXP החל מ1466mhz
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום בזמן האחרון יצא לנו לראות הרבה מידע על הסוקט החדש של AMD, סוקט AM2... Socket AM2 במקום ה M2 ורשימת מעבדים קטנה: מעבדי סוקט AM2 כבר יופיעו בפברואר: ציפסטים חדשים של NVIDIA עם תמיכה בסוקט AM2: מפרט טכני של מעבדי SEMPRON בסוקט AM2: ועוד... אבל עדיין לא היה ברור לגבי תאריך היציאה המדוייק (ניחשנו שזה יהיה ביוני...) אתמול האתר The Inquirer דיווח שתאריך היציאה הוא 6 ביוני התאריך הזה מציין את הזמן בו אפשר יהיה לקנות את המעבד... אבל גרסאות מסויימות יצאו לפני התאריך הזה... יכול להיות שכבר בסוף החודש הזה... :xyxthumbs:
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם השניים האלה הולכים ביחד כי קיבלתי מחשב חדש ואני לא מצליח להתקין מערכת הפעלה כול פעם המחשב קורס במהלך או בסוף התקנה ואם הם כן הולכים ביחד האם יש למישהו רעיונות לפתרון הבעיה ? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. סליחה מראש, אני בטוח ששאלות מן הסוג הזה נשאלות כאן חדשות לבקרים, אבל לא מצאתי תשובה. האם יש הבדל בין סטיק אחד של 4 גיגה זכרון (אשר נתוניו זהים!) לבין שני סטיקים של 2 גיגה זכרון כל אחד? האם ברמת הביצועים, המערכת מעדיפה ערוץ כפול, או שהדבר איננו רלוונטי בכלל? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-