מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,819 דיונים בפורום זה
-
אוקיי, המחשב הישן הלך לעולמו סוף סוף [אחרי שמונה שנים... אין כמו פנטיום 150!] ואני קונה מערכת חדשה שתחליף אותו כמחשב משני... אני רוצה ללכת על מעבד סלרון אבל אין לי מושג איזה לוח אם לקנות. אני מחפש לוח זול אבל לא זבל... לא עקבתי הרבה זמן אחרי צ'יפסטים למעבדי אינטל אז אני קצת לא בענינים. יש למישהו המלצה? אגב, רכיבים מובנים יתקבלו בברכה - אני מנסה להקטין את העלות. תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פירקתי את המעבד כדי להרכיב לו קירור חדש... וגיליתי שעל המעבד יש מדבקה של האחריות (מעבד אינטל) שטח המדבקה תפס משהו כמו 25 אחוז מהשטח של המעבד, הסרתי את המדבקה כי לדעתי הפלסטיק שהיא עשויה ממנו יפריע להעברת החום להיטסינק, ויש לי כמה שאלות... גם לכם יש את מדבקת האחריות על המעבד? השארתם אותה שם? היא מפריעה להולכת החום? ומה יהיה עכשיו עם האחריות שלי? (אמורה להיות לכל החיים אז למה צריך את המדבקה?) תודה
-
יש הבדלים בין המעבדים האלה?? AMD Athlon 64 (3200+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL - ש"ח 1274 - בלוג'יק PC AMD Athlon 64 3200+, Socket 939, 1600fsb, Tray - ש"ח 1124 - בגלובנט AMD Athlon 64 3200, Socket 939, FSB1600, TRAY WINCHESTER - ש"ח 1092 - בגלובנט (מה ההבדל ביניהם? מה זה TRAY? ולמה אין כאן "+" ב 3200? זה טעות או דגם אחר?? AMD Athlon 64 3200 Socket 939 BOX - ש"ח 1249 - בלוג'יק PC AMD Athlon 64 3200 Winchester Socket 939 Tray - ש"ח 1179 - בלוג'יק PC AMD Athlon 64 3200+ Tray CPU - ש"ח 1159 - בלוג'יק PC מה ההבדלים?? איזה לקחת?? תודה!
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות זיכרונות של DDR במקום ה-SDRAM שיש לי כרגע במחשב. קניתי לאחרונה סטיק של 256 מגה ב-250 ש"ח בחנות מסויימת וכעת אני מעדיף להחליף את הזיכרון SDRAM הזה ולהוסיף כסף ולקבל זיכרון DDRAM אך בקיבולת של 512 מגה... ראיתי שישנם המון סוגים של חברות שונות..... עם מהירויות שונות וכד'... רציתי לדעת מה ההבדל בין ****PC לבין ***MHZ , מה כל אחד מהמספרים אומרים ומה כדאי לקחת? חשבתי לקחת ב-480 ש"ח את הזיכרון של GEIL + קירור , מה אתם אומרים על זיכרון זה? בנוסף, ברצוני לציין כי בקרוב אני משדרג את הלוח והמעבד ללוח ומעבד קצת יותר חדישים (אני חושב מעבד AMD 1.8) כך שכאשר אם יצא לכם להעיף מבט במפרט שלי כשאתם עונים לי, אל תתייחסו אליו כל כך משום שהוא ישתנה בקרוב :-)
-
רכשתי את AMD 3200 64bit E-6 BW ונדהמתי לגלות... איזה שטח גדול צריך למרוח במישחה טרמית ( לא כמו שחשבתי איזה ריבוע קטן באמצע ). ויותר מטריד מדבקת בר-קוד של היצרן בדיוק באמצע - הסרה של המדבקה תסיר את האחריות ( מה שלא בא לי ). במידה ואני לא מתכוון למרוח את כל המשטח ב MX1 שלי אלא לשים באמצע ולתת לסוניק שלי למעוך אותה האם יהיה ניתן לשים את המישחה על המדבקה ? האם זה יהיה בכלל אפקטיבי ?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני הולך לקנות את הלוח הזה http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=p4c800e הוא הכי טוב וזה מה שאני מחפש יש למישהו ביקורות על הלוח יודע איפה אפשר להשיג אולי ביותר זול?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, למחשב שמיועד בעיקר לגיימינג עם לוח אם GigaByte GA-P55A-UD5 ומעבד INTEL CORE I7 2.8Ghz 860 אני מחפש זכרונות DDR3, של 8 ג'יגה. חשבתי על 4 סטיקים כ"א 2GB. יש המלצות לחברות? או לכרטיסים ספציפים? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מוכר לוח אם: GIGABYTE GA-6VTXE VIA 694T AGPset socket-370 מעבד: Celeron 900MHZ זכרונות פנימיים: שני 64 SDRAM ?????? בכמה אני יכול למכור את זה ... ובדוגרי! בלי צחוקים בבקשה ... איזה אחד רוצה לקנות ממני כי יש לו מחשב גרוע אז הוא רוצה את שלי ... תודה...
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני משדרג את הלוח אם והמעבד שלי, מהפנטיום 2 ג'יגה הענתיקה שלי.. רציתי רק לוודא לפני שאני קונה, סוקט 939 זה אומר שזה מתאים לכל מעבד, גם לכאלה שהם כפולי ליבה? האם זה שווה לקנות מעבד 64 ביט? שמעתי שיש איתו סיבוכים כמו שצריך מערכת הפעלה חדשה וגם שהוא עובד טוב רק עם הרבה מאוד זכרון.
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות לוח אם ואחרי שחיפשתי מצאתי שניים שרציתי לדעת מה ההבדלים בניהם בגלל ההפרש במחיר נראה לי קצת מוזר... Asus Sabertooth X58 או Asus Maximus IV Extreme-Z B3 תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם. רציתי המלצה לתוכנה טובה לבנצ'מרק למעבד שלי. משהו שתומך ב-dual core. מבחינת 3dmark והמבחנים של סנדרה הכל בסדר.. אני מעוניין לבדוק מחשש שאולי המעבד שלי פגום כאמור בגלל ה-dual core יש קצת בעיות עם חלק מהמשחקים ורציתי לוודא שזה אכן בגלל שהמשחקים עדיין לא תומכים במעבד שלי ולא בגלל שהמעבד שלי דפוק... תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום. לפני מספר שנים קניתי לפי המלצה שקבלתי בפורום מפרטים כאן מחשב. הטרד של המחשב שקניתי כאן. ברצוני לקנות עוד זכרון RAM. תקציב - 300 ש"ח מקסימום ועדיף פחות. לוח האם הקיים: Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset הזכרון הקיים: Corsair DDR2 4096MB 800MHZ XMS Dual Channel CL5 המפרט המלא של המחשב שלי, אותו הציע YairZ מופיע בקישור לפרטים נוספים. בזמנו, הזכרונות האלה עלו לי 289 שקלים, וכיום אני לא מוצא את הרכיב הזה לקניה. ברצוני לשדרג את הזכרונות לפחות ל-8 גיגה, אם אפשר יותר אז יותר, בתקציב של עד 300 שקלים. אם ניתן להשיג עוד זכרון כמו שיש לי במחיר נמוך ממה שהוצאתי כשקניתי את כל הרכיבים - מה טוב. אשמח להצעות נוספות בתקציב זה. לא מתוכנן OC או משהו כזה, ברצוני לשפר את תגובת…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום יש לי את המחשב שלי כבר חצי שנה ורק היום שמתי לב שהזכרונות הם לא בדיואל צ'אנל תסתכלו במפרט שלי ותראו את הלוח אם עכשיו שמעתי כדי לשים את הזכרונות בדיואל צריך לשים אותם על אותו צבע של הסלוט אז שמתי את 2 הכרטיסי זיכרון על על שתי סלוטים בצבע כתום חיברתי את המחשב הפעלתי והמסך הבהב ולא עלה וגם המקלדת לא פעלה החזרתי את הזכרונות לאותו מצב שהיו לפני אחד בצהוב ואחד כתום ואז המסך חזר לעבוד וגם המקלדת אז מדוע אני לא יכול להפעיל את הזכרונות האלה בדיואל צ'אנל ???
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון המחשב שלי נהפך לעגלה. כשאני פותח הרבה דברים ואת הדפדפן עם הרבה טאבים המחשב פשוט נעשה איטי בצורה מגעילה. חשבתי על הכיוון של להוסיף זיכרון. 2 סטיקים של 1 ג'יגה שיעבדו בדואל צ'אנל במקביל לאלו שיש לי עכשיו. האם כדאי? האם זה ישפר את הביצועים? תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב חדש וקראתי כאן באתר שיש לוחות אם עם bios חדש בשם uefi איזה לוח אם עם ביוס כזה יש ל מעבד amd עם 4 או 6 ליבות
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים. לפני כ-5 שנים סבא שלי רכש מחשב לשימוש ביתי בסיסי. לפני כשבועיים המחשב שלו פשוט לא נדלק. לקחנו את המחשב למעבדה, ושם התברר כי ישנה בעיה בלוח האם של המחשב. במעבדה הציעו לסבא שלי החלפה של לוח האם, וכל זה בתמורה ל-740 שקלים. עכשיו, זה המקום לציין כי את המחשב הוא רכש בסך הכל ב-1300 (ללא ציוד היקפי), כך שהמחיר הנ"ל אינו סביר כלל ועיקר. הצעתי לסבא שלי הצעה פשוטה-לרכוש לוח אם חדש, ואת הישן להשליך לפח. המעבד של המחשב הנ"ל הינו intel celeron 420 775 512KB, ולוח האם הוא:GIGABYTE GA-81945GCM -S2 Intel 945. את לוח האם הנ"ל כנראה כבר לא ניתן למצוא בארץ(אפשר להזמין מEBAY, אבל אני לא אוהב את האופציה הזו), והאלטרנטיבה שעלתה היא לוח האם הנ"ל: http://www.omc.co.il/Products.php?…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה ההבדל בין מעבדי Xeon הבאים: Xeon MP - שקיים עד מעבד 2Ghz למעבד... Xeon DP - שקיים עד מעבד 2.8Ghz
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי לוח אם ASUS p4s800d ואני רוצה לקנות מערכת קירור מים ואני לא יודע אם זה יתאים לבלוק קירור כי יש מתקן שחור כזה של הגוף קירור.. אז אם מישהו יודע משהו על זה,בבקשה לעזור.. תודה רבה..
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי אודה למישהו אם הוא יוכל לעזור לי תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בהמשך לדיון הזה: https://hwzone.co.il/community/topic/592433-הוספת-זכרון-למחשב-ישן/ בסוף מצאתי שני סטיקים בדיוק כמו שלי אותו דגם והוספתי אותם, ככה שיש לי 4 סטיקים. בביוס מוזהה רק 4GB, ב-MEMTEST86+ מזהה רק 4GB אבל כן מזהה 4 סטיקים של 2GB. ב-Windows 64bit כתוב 8GB אבל 4GB Usable. Speccy וCPUID מזהות 8GB. הלוח והמעבד תומכים עד 16GB וארבעה סטיקים של 4GB.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הייי המחשב לא מזהה את סטיק זכרון הראם החדש שהוספתי לו. זה מחשב עם מעבד i7-920, כרטיס מסך 4850 ושישה חריצי זיכרון בלוח האם. היה לו 4 ג'יגה זכרון והוספתי סטיק של 2 ג'יגה והוא לא מזהה את הסטיק החדש, CPU-Z מזהה שיש 6 ג'יגה במחשב, אך windows והBIOS מזהים רק 4 ג'יגה. ניסיתי לשים את הסטיק של ה2 ג'יגה בכל הסטיקים אך שוב, רק cpu-z מזהה אותו. כל הסלוטים עובדים (בדקתי עם הסטיקים הרגילים (1*4 ג'יגה)). עוד משהו, הזכרון נקנה מדל ארה"ב (אני יודע שזה לא קשור), וזה אותם תזמונים מתח וכו'. מתנצל על חוסר הפרטים (שם לוח האם) והניסוח המבולגן של ההודעה. תודה לעוזרים ושבוע טוב, דובי. עריכה: מערכת הפעלה ויסטה SP2 64BIT
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
השאלה הנשאלת...מבחינת ביצועים ולא מבחינת מחיר....מה עדיף הI7 930 שבאמת כבר זקן לעומת החדש I7-2600 שבאמת חדש. מצד אחד נדמה לי שה2600 לא תומך TRI-CHAN - אבל בכלל רואים בזה את ההשפעה ? מה יותר חזק ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אילו מהאפשרויות הבאות הכי כדאי לקחת או לחילופין אם יש לכם משהו אחר להציע בתקציב הזה בערך אני אשמח אני לא עושה OC חזק - משהו קל מאוד אם בכלל PQI DDR 2048MB DUAL CHANNEL 2X1024MB 2-3-2-5 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4348 PQI 2048MB DDR 400MHZ DUAL CHANNEL CAS3 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4289 GeIL 2GB 2*1GB Value PC3200 DDR400 Dual Channel http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_677_1360_1722&products_id=6782 TWINMOS 2X1024 - FROM KSP -will coast 1360
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-