מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,807 דיונים בפורום זה
-
מה עדיף: מעבד 2 ליבות עם 6MB מטמון (E8400) או מעבד 4 ליבות עם 4MB מטמון (Q8200)? תודה.
-
- 7 תגובות
- 727 צפיות
-
-
הלוח שלי יכול להכיל עד 16gb זכרון ddr3 1333 האם כדי להרחיב אותו למקסימליות?
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
המעבד החדש הזה מגיע עם בגירסה שולחנית? נתקלתי בו בקמפיין מעניין מאוד באינדיגוגו
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני בונה מחשב ל3 שימושים עיקריים: - צפייה בHD - מה שדורש שקט, מה שדורש כמה שיותר קירור פאסיבי - פוטושופ ברזולוציה גבוהה - עריכת וידאו - מה שאומר שהוא חייב RAID, שיהיה נחוץ כשHD יהפוך לסטנדרט. firewire אפשר להוסיף ככרטיס בקלות. -לא מתוכנן OC, ולא משחקים. המעבד יהיה כנראה Q9300, כ. מסך 9600\8600, ו 2x2GB RAM 800Mhz אני לא מבין גדול בלוחות אם אבל קראתי הרבה נתונים ונשארתי עם 2, ולכן אני שואל אתכם. ההתלבטות שלי כרגע היא: P5K-E\WIFI - יש לו 2 פתרונות קירור מיוחדים של ASUS, הstack cool וה heat pipe. אני לא יודע כמה אפקט אמיתי יש להם, אבל זה נשמע טוב. יש לו 4 יציאות למאווררים (למארז המתוכנן, P182, יש 3 בילט אין) בנוסף יש לו SATA חיצוני ויכול לשמש כמשדר WIFI, שזה גימיק…
-
- 2 תגובות
- 485 צפיות
-
-
עקב קניית מחשב חדש,יש לי במלאי 4 סטיקים של חצי ג'יגה של DDR.(סה"כ 2GB) איפה הכי כדאי לפרסם מודעה למכירה? יש לציין שהביוס נדפק לי,והוא היה נתקע אחרי השלב של ספירת כמות הזיכרון,(לעיתים,היה עובר לשלב הבא,ואף מנסה להיכנס להגדרות ה-CMOS Setup,אבל פשוט נתקע בכניסה),אבל נראה לי שלא נגרם נזק לזכרונות עצמם. אני רוצה למכור את כל הסטיקים במחיר של 300 ש"ח,מה שנראה לי סביר,יחסית למחיר של זכרונות חדשים. 2 סטיקים אינם באחריות(של Geil),ושניים של Kingston.(אחריות לכל החיים או ל-5 שנים,אינני זוכר במדויק) הזכרונות כולם נקנו בחנות הראשל"צית גולדטופ. אודה למישהו על עזרה בנושא, יוחאי.
-
- 5 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות אליכם - אני ידוע שהביוס(BIOS) נמצא על הלוח אם, מישהו יודע איפה הוא נמצא על הלוח אם ? למה הוא נמצא שם ? ומה המטרה של הביוס ? תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ראיתי לאחרונה את הכתבה הנ"ל. ורציתי לשאול אם אם החיבור של המאוורר של הCPU כבר לא משמעותי יותר (לא חייבים לחבר אליו מאוורר כלשהו) מכיוון שהקירור פאסיבי ואין לו מאוורר מן הסתם. בלוחות הקודמים שבדקתי עליהם קירורים פאסיבים למעבד (LGA1156 היה האחרון שזה קרה לי בו) המחשב לא הגיע לפוסט מכיוון שהוא חשב שאין למעבד קירור כלל, אני מניח שזה נועד לשמש כמקדם ביטחון. אז רציתי לדעת אם זה בכלל אפשרי לחבר קירורים כאלה רק מהזמן האחרון, ואם כן אז ממתי, או שזה היה אפשרי תמיד ורק לוחות ספציפים מנעו את זה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך עזרה בבחירה של מעבד, האם שווה להשקיע 100 ש"ח יותר ב4690 או שזה לחלוטין לא משנה? מה יהיה השוני בפועל? משתמש במחשב בעיקר כדי לשחק ומתלבט בין שני המעבדים. פתוח להצעות נוספות. כמובן שצריך שיתאים לתושבת 1150.
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני משדרג את המערכת שלי רציתי לדעת מה דעתכם על המערכת הזאת intel core2-duo E4300 GIGABYTE לוח אם - 965P-S3 או 945P-S3 זיכרון - 1GB DDR2 KINGBOX 667MHZ כרטיס מסך - Sapphire RX1950PRO 256MB מה שאני לא סגור זה כמה דברים 1. ללוח M כמובן אני רוצה מתכנן לעשות OC קראתי פה ת'מדריך ובפורום ונירא לי סביר לכן אני חושב שעדיך את הלוח 965 אבל אני לא מתכן ליקנות זיכרון 800 לכן אולי מספיק ה 945 בכלל תגידו עם אפשר בעלל לעשות OC הפקטיבי עם מערכת כזאת (המלצות לקירור למעבד התקבלו למראות שלא נירא לי שיהיה לי כסף גם לזה בזמן רק בסוף החופש ) 2. כרטיס מסך שמעתי על הגעת ה X2600 שצריך לעלות כמו ה 1950 ולהיות עדיף עלו עם תמיכה ב DX10 ו SM0.4 3. שמעתי דברים על כך שאינטל מוצאיה מעבדים חדשים …
-
- 2 תגובות
- 556 צפיות
-
-
עכשיו סיימתי לסדר את המחשב החדש שלי שהגיע בשעה טובה!!! INTEL P4 2.6C 800 BUS GIGABYTE 8IPE1000-L Geil golden dragon 256x2 400 הכל עובד חלק ויפה!!! מומלץ.... לוח מעולה נוח לשימוש וידידותי... אריזה יפה...
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
-
-
חיפשתי בכל מיני אתרים כדוגמת: ולא מצאתי אזכור. אני מחפש לדעת איזה מעבד חזק יותר בביצועים. האם: Intel® Pentium 4 Dual Core LGA 775 3.0 GHz 925 2MB x2 BOX 64Bit 800MHz או Intel® Core 2 DUO LGA 775 1.6 GHz E2140 1MB BOX 64Bit 800MHz ומה זה אומר ההבדל ב cache?
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי הייתי מעוניין לשרדרג את ה2 סטיקים שיש לי (כא 250 *2 = 512) לכמות הזיכרון המקסימלית.. מהי והאם יש המלצות ספציפיות ... ( לא יותר מידי יקר .. אם אפשר :-) )
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-
-
אני מעוניין לשאול שאלות מה ההבדל בין 4 ערוצי זכרון כמו למעבד 3960K לבין 2 ערוצי זכרון כמו למעבד 3770K 1. איך אני יודע אם 2 ערוצי זכרונות מספיקים לי ??? או אני צריך 4 ערוצי זכרונות ??? 2. במעבד 3960K [table][tr][td]Max Memory Bandwidth[/td][/tr][/table]51.2 GB/s[/t][/t]מה כאן הכוונה ??? אני כיום משתמש במעבד עם 2 ערוצי זכרון שמגיעים עד לתפוסה של 4.5GB מתוך 8GB האם זה אומר שאני לא צריך 51.2 GB ??? 3. האם 4 ערוצים נותנים מהירות עבודה של זכרון גבוהה יותר מ- 2 זכרונות ??? ואיך זה יתבטא ??? למשל משחק גוזל לי 1,000,000 BIT מהזכרון , האם עם 4 ערוצים של זכרון הוא ירד ב- 30% לדוגמא ??? תודה לעונים נכונה ,אנא לעונים תכתבו לאיזה שאלה אתם עונים ותסבירו ,כך שאני יוכל להבין
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
היי ברשותי מחשב ישן עם הלוח אם msi combo 915p הלוח תומך בזכרונות ddr2 533mhz pc4200 השאלה היא האם אני אוכל לשים זכרונות בתדר מקורי גבוה יותר והם יעבדו בתדר הנמוך שהלוח אם מאפשר? האם הוא בכלל יצליח "לקרוא" אותם?
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
הדור הבא של המעבדים דלף לרשת המעבד I7 7700K הינו מסדרת Kaby Lake ולמעשה הינו הדור השביעי של סדרת CORE בהתאם לאסטרטגיה החדשה של אינטל - זאת שהחליפה את מודל ה"תיק- תוק" - זהו למעשה הפעימה השלישית שנקראת אופטימיזציה. בפעימה זאת מתבצעת אופטימיזציה של הארכיטקטורה. לכן מעבד זאת אינו צפוי להוות פריצת דרך אלא שדרוג של 6700K. על פי ההדלפה מעבד זה יעבוד בתדר של 3.6 GHZ (נמוך יותר מה6700K) ובמצב טורבו יגיע עד ל4.2GHZ המעבד עשוי להציג שיפור בצריכת חשמל ופליטת חום. באופן מוזר ה 6700K עובד בתדר בסיס של 4GHZ אך בתדר טורבו וכמות זיכרון L3 זהה. כך שלא ברור בדיוק עד כמה השיפור יהיה משמעותי. צפוי להגיע לשוק לקראת סוף השנה שימו לב זוה…
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב Intel Core 2 Duo E6320 1.86GHz 4Mb BOX וזקוק לעזרה לגבי בחירת לוח אם IB9 s775 Conroe, Intel P965, DDRII 800, PCI-E לבין Gigabyte GA-965P-DS3 Intel 965P Rev 3.3 Motherboard מה ההבדלים ביניהם? האם לוח ib9 מומלץ? תודה
-
- 7 תגובות
- 682 צפיות
-
-
הייתה לי בעיה במחשב שהייתי בטוח שהיא כשל בלוח אם. (המחשב נקנה לפני חודש ותמיד הייתה הבעיה). הלכתי למקום שממנו קניתי את המחשב והמחשב היה שם כמה ימים, אחרי כמה ימים המוכר אמר לי שכנראה הספק כוח לא מספיק חזק בשביל הכרטיס מסך וכל החלקים אז אני צריך לשלם לו עוד 300 שקל והוא יחליף לי ספק כוח. אני לא הסכמתי להוסיף לו כסף, אז הוא החליט שהוא ינסה להחליף לי את הלוח אם שבאחריות ואולי הבעיה תסתדר. המחשב נשאר אצלו עוד יום, והיום הלכתי לקחת ממנו את המחשב. הבעיה באמת הסתדרה אבל עכשיו אני פתחתי את המחשב ואני רואה שיש לוח אם שונה לגמרי. הלוח שהיה לי לפני הוא: GigaByte GA-MA69G-S3H והלוח שיש לי עכשיו הוא: Gigabyte GAM68SMS2L בדקתי מחירים בזאפ ויש הבדל של 70 שקל בערך לטובת הלוח הקודם. וגם…
-
- 33 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך לעדכן את הביוס ואני לא מוצא עידכון לוח :440BX-ITE8671 אם תוכלו לעזור לי.. תודה!
-
- 27 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כאמור, אני מעוניין לדעת מהם המודולים הכי טובים שניתן למצוא בכסף הזה. תודה
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב הוא לוח אם: ASUS P5E ומעבד Q9300. מחר אני קונה כרטיס מסך, וצריך גם זיכרון לבחור בין הדגמים שיש באייבורי או KSP: אני קונה זיכרון 2*2 במהירות של 800 או 1066: זיכרון תוצרת GEIL BLACK DRAGON נפח זכרון 2048MB KIT http://ivory.co.il/product.asp?productid=1167&CatCode=410 או זכרון Corsair DDR2 4GB Kit 800MHz CL4 צלעות קירור http://ivory.co.il/product.asp?productid=1585&CatCode=410 או PLATINUM 2G KIT DDR2 800MHz http://ivory.co.il/product.asp?productid=375&CatCode=410 או טיפה יותר השקעה אבל במהירות 1066: 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5639 איזה זיכרון עדיף לקנות? ואם אפשר הסבר מה ההבדל בין בין דגם פלטינום ולבלאק דרגו…
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
עכשיו הוספתי עוד 2 גי'גה זיכרון זה הזיכרון [ftp=ftp://http://tms.co.il/product/4687]http://tms.co.il/product/4687[/ftp] איך אני מפעיל את האפשרות? לוח האם שלי הוא: Gigabyte GA-P35-DS3L
-
- 8 תגובות
- 681 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד והתלבטות הגדולה שלי היא בין שני דגמים שאין הרבה הבדלים ביניהם חוץ מהמעבדים. אולי תוכלו לעזור לי להכריע לפי המעבד. המעבד הראשון הוא 3317U והשני 3210M כמובן ששניהם i5 של intel. אשמח לתשובה ועצות מכם המומחים.
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
היי, מישהו כאן יודע מהו ההבדל בין EPOX 8RDA+ 2.1 לבין גירסא 2.0 שלו? ומה כל כך תותחני בה כפי שכולם אומרים (ולפי המחיר, כמובן)? כמו כן האם הוא עדיף על ה-8RDA3 ו-8RDA3+ (ה-8RDA3 הוא זול יותר מה-2.1 אבל ה-8RDA3+ הוא יקר יותר משניהם)?
-
- 0 תגובות
- 521 צפיות
-
-
אז אחרי נסיון כושל של DELID ל4770K החלטתי לשדרג גם את הלוח GA-Z87X UD3H בגלל שזה סיבוך עכשיו לשלוח את הלוח בשביל צריבת ביוס בשביל שאוכל לשים בו 4790K וגם פצעתי אותו קצת בגלל קירור כבד ומסורבל (MUGEN2) וזה סיכון. אני רוצה לקנות מעבד ששווה לביצועים או אפילו יותר טוב ממה שהיה לי אם זה נכנס בתקציב(אך לא נראה לי). מוכן להתפשר על I5 בתנאי שאני אוכל לעשות לו OC קל או בינוני. המשחקים שאני משחק: GTA V,STAR CITIZEN וכל משחק חדש כבד שמעתי שאפשר לקנות 6500 רגיל ולא להתקין עדכון ביוס ואפשר לפתוח אותו כ6500K. זה עדיין עובד? התרגלתי ללוח אם שלי וקשה לי לקנות לוח פחות טוב ממנו. אני רוצה שיהיו שם הרבה חיבורי USB מאחורה, לא צריך …
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש זכרונות למחשב שלי (ראו "מפרט מחשב"). אני עדיין לא מבין מה בדיוק ההבדל בין זכרון רגיל, נאמר של קינגסטון, 512 400 MHZ שעולה 500 ש"ח, לבין אלו היקרים שעולים הרבה יותר. אני לא עושה שום OC, והסיבה שאני רוצה להחליף זכרונות היא בזמן שאני מפעיל תוכנות P2P, המחשב לא סוחב. יש לי 512 כרגע בדואל. בלי התוכנות הכל עובד יפה. מה אתם ממליצים? לקנות 1024 רגילים של קינגסטון 400MHZ - (3200 http://www.pch.co.il/docs/pd1961624325.htm או שללכת על זכרון יקר ומשובח 256X2 שעולה הרבה יותר? נגיד של muskin: http://www.pch.co.il/docs/pd-1790398697.htm תודה מראש על העזרה...
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-