עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by borg,

ל-AMD Athlon 64 3800+ X2 לסוקט 939 יש מהירות שעון של 2.0GHz וזיכרון מטמון של 512MB, והמחיר שלו הוא כ-2,200 ש"ח. ל-AMD Opteron Dual Core Server Model 165 לסוקט 939 יש מהירות שעון של 1.8GHz וזיכרון מטמון של 2MB, והמחיר שלו הוא כ-2,100 ש"ח. האם ה-3800 יותר טוב מה-165 בשל מהירות השעון העדיפה שלו, הוא שזיכרון המטמון הגדול יותר של ה-165 מקנה לו עדיפות על פני ה-3800, למרות מהירות השעון הנמוכה יותר שלו? לאיזה מהירות אפשר להמהיר את ה-3800 ואת ה-165? באיזה ישומים הגודל המורחב של זיכרון המטמון נותן ל-165 יתרון בביצועים על פני ה-3800, ובאיזו מידה הדבר משמעותי? המעבד מיועד לשימוש בייתי במחשב שמיועד למשחקים, שיתוף קבצים, גלישה באינטרנט, קידודי אודיו ווידאו, צריבות, והכי חשוב - הפעלת יש…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by omerdvd,

היי, אני עומד לקנות מחשב חדש. יש לי דילמה בין AMD Athlon 3200 64BIT לבין פנטיום 4 3.0GHz 64BIT אני צריך המלצות דחוף!!! אני הולך להריץ עליו XP+FEDORA 4 בעיקר לעבודה (ולא למשחקים). תודה מראש!!

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. היי, אני מתכנן לרכוש מחשב עבור עבודה משרדית וצפייה בסרטים (לא HD). המעבד הינו athlon X3 425. המחשב יריץ WIN7 ואני מעוניין בלוח עם OB שיעמוד בממשק הגראפי של מע' ההפעלה במחיר הזול ביותר. התקציב יכול להגיע עד 450, רצוי שלא. שאלת אגב. האם לוח G31 ומעבד E5XXX יהיו טובים יותר? תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום. אני מבקש להימנע מהתקלה המשפיעה על לוחות SB. ברשותי כונן SSD, כונן קשיח "רגיל", וכמובן כונן DVD. למיטב הבנתי, עלי לחבר את כונן ה DVD לחיבור התקול. אבל לא ברור לי מי מבין החיבורים הללו הוא ה"בעייתי" - האם זה ה SATA 2 או ה SATA 3?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by zik125,

שלום לכולם אני מתלבט איזה לוח אם לקנות למעבד הזה: GIGABYTE GA-EX58-EXTREME או Asus P6T Deluxe V2? מישהו יכול לומר לי מה ההבדלים בין הלוחות האלו,שמעתי דברים טובים על הלוח של גיגה אבל אשמח לחוות דעת תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. למשחקים לא לOC

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

DDR2 יצא כבר לשוק לא?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by idank,

מה דעתכם על הלוח הזה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by avivlevy,

הגיעה המחשב החדש אבל אני לא יודע איך מתקינים ביוס?, בהתחלה אחרי שהתקנתי וינדוס ודריברים 19XT... הכנסתי את הדיסק של הדריבר של הלוח והתקנתי את : -AMD COOL'N...... (יש גם את הדריברים לערכות של הNF4 אבל לא התקנתי). בקיצור אחרי זה הפעלתי את המחשב מחדש ואז בעליה איפה שאפשר להתקין את הדריברים (לפני שהמחשב עולה ) ניסיתי ואז הוא רושם לי איזה בעיה מס' 500 (אני ירשום עוד כמה דקות ) בקיצור מה לעשות???

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by leyaniv,

קניתי היום e6600 וכשפתחתי אותו בבית גיליתי שיש מדבקת ברקוד על המעבד. זה נראה כמו משהו שהחנות (נעה מחשבים) הוסיפה, כנראה בשביל לעקוב אחרי האחריות. השאלה היא האם כדאי להשאיר את המדבקה ולסבול מירידה אפשרית בביצועים של הקירור, או להוריד את המדבקה ולוותר על האחריות? אני אתיעץ עם החנות יום ראשון, אבל עד אז הייתי רוצה לדעת מה אחרים חושבים על זה. תודה, יניב

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Skipper,

היי, יש לי לפטופ Lenovo g570 עם מעבד Intel b940 ו - 4 גיגה זיכרון שתומך ע"פ האתר של Intel עד 16 גיגה זיכרון מסוג DDR3. אני מבקר בתאילנד בקרוב והמחירים של הזכרונות שם ממש נמוכים. יש טעם לרכוש 16 גיגה זיכרון? המעבד ינצל את כל הזכרון? או להסתפק ב8? תודה רבה על העונים.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. https://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3729968,00.html זה מה יש.

13. היי אני בונה /משדרג מערכת לגיימימג כרטיס המסך יהיה 1060 או 970 מתלבט בין שני מעבדים שעולים בערך אותו דבר I5 8400 או I5 7500 מה דעתכם? השימוש כאמור גיימינג

14. מחפשים את מלך העלות-תועלת של עולם המעבדים השולחניים? רוצו לאמאזון לקטוף את הדיל הזה לפני שהוא ייעלם לכתבה

15. Started by michmoch,

שלום רב. אני לפני רכישת מחשב חדש ומתלבט ??? בין מעבד 4 ליבות Q9300 למעבד 2 ליבות E8400. הבנתי כי 4 ליבות מתאים לריבוי ישומים. מה הכוונה המעשית ב"ריבוי ישומים" ? פתיחת מס' רב של דפי אקספלורר ? עבודה אקסל, ווורד , אינטרנט וסריקה בתוכנת אנטי וירוס במקביל ?? מה ההבדלים המעשיים בין 2 ל- 4 ליבות ? והאם זה נכון ש- "עדיף לקנות 4 ליבות במחשבה לטווח הרחוק" ?? ( כדי "למשוך" עוד שנה שנתים עד להחלפת המחשב או שדרוגו) לא מתוכנן OC , לכן אין צורך להתייחס לנתון זה בדגמי המעבדים הנ"ל. תודה.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. המעבד הנל מגיע במהירות של 2.5GHz, זכרון מרמה שנייה של 2MB ותדר BUS של 800MHz, שזה אומר מכפלה של 12.5! כל החבילה הזו במחיר שפוי של 385 ש"ח, צפו לחיית OC במחיר סימלי

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אם הלוח אם היה מחובר למחשב הייתי יודע... אבל הלוח אם לא מחובר... איפה כתוב על הלוח אם את הדגם שלו? אני כבר למעלה מ20 דק' מחפש ואני לא מוצא... מצאתי רק משו ליד איפה ששמים את המעבד כתוב 370 אני משער שזה הSOCKET

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. רציתי להתייעץ איתכם כמה ההבדל יהיה מורגש , אני מריץ ויסטה 64 ומשחקים כמו אונריל 3, עכשיו אני שואל את זה כי הזכרונות שלי לא זולים (סוג הזכרונות HK במפרט) ואם אני רוצה להוסיף 2 ג'יגה זה מעל 350 שקל!! ככה שאני רוצה לדעת אם זה באמת שווה את התוספת כסף (הלא קטנה). דרך אגב אם כבר אתם יודעים על חנות אולי שאפשר למצוא את זכרונות הללו במחיר טוב (מצאתי רק ב380 ומעלה) ויש מישהו אולי שרוצה למכור יד שנייה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by OR007,

אני בדיוק בעיצומו של תהליך לקניית מחשב חדש... אני באופן אישי לא חושב שיש צורך ביותר מ-512 מגה, אבל רציתי לשאול אותכם אם יש משחק היום שדורש יותר מזה ? או מנצל בכל אופן יותר מזה ? תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by hal,

היי, יש לי לוח אם אסוס p4sdx שתומך בדואל צאנל +2x512mb זיכרון.(400mhzx2) מעבד 2.4c של אינטל 533mhz fsb שלא עובד בדואל צאנל,האם הזכרונות מנצלים את הדואל צאנל או לא?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by XCG120,

שלום, יש ברשותי לוח אם של אסוס דגם ASUS RAMPAGE FORMULA X48 LGA 775 עכשיו ברצוני לעשות מערך של 8ג"ב זיכרון רכשתי 2 קיטים של זכרון 4ג"ב דגם KINGSTONE KHX8500D2K2/4G שיוצר ביחד 8ג"ב זכרון עכשיו כאשר שמתי את ארבעת הזכרונות בסלוטים בלוח האם ואני מדליק את המחשב ,המחשב נשאר על מסך שחור ולא מגיע למצב של ביוס כלום מסך שחור וזהוא. המחשב נידלק וגם המסך אבל אין ביוס וגם לא תהליך הבדיקה של הביוס עים הציפצופים ,אבל כאשר אני שם רק 4ג"ב זה מסתדר והמחשב נידלק ומזוהה עים 4ג"ב זכרון מה הסיבה למצב זה? מה עלי לעשות למה המחשב לא עולה ולא מגיע אפילו לביוס במצב של 8ג"ב זכרון. תודה מראש.

22. שלום, איזה לוח אם אתם ממליצים למעבד הזה? בהתחלה המליצו לי על GIGABYTE B450M DS3H אך אמרו לי שהוא לא מספיק טוב למעבד והמליצו לי על GIGABYTE B450 AORUS ELITE אשמח לעזרה בנושא.

23. Started by King_J,

שלום , האם הגיוני שה3700x בזמן שאני נמצא על דסקטופ או גולש באינטרנט הוא נמצא על 50-57 מעלות ? יש לו קירור של amd ועוד מאוורר אחד במארז , במאמץ במשחקים הוא מגיע ל 62-67 , זה בסדר או שהקירור לא טוב

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום. ברשותי לוח אם של חברת Gigabyte ועליו שני רכיבי זיכרון 2X1Gb של חברת corsair מסוג DDR 2 במהירות של 667Mz, ואיתו אני מריץ Vista. אני רוצה לשדרג קצת את המחשב ולהגדיל לו את הזיכרון וכן לעבור ל Windows 7. הלוח תומך בזיכרון מיסוג DDR3 במהירות 800 & 1066 ובגודל של עד 2X2Gb בלבד. השאלות: 1) האם כדאי להוסיף עוד 2X1Gb או 2X2Gb מסוג DDR2 למחשב במהירות של 667MHz (זה התדר המינימאלי של הזיכרון שלי בשלב זה) או להוציא את הזיכרון הקיים (הלוח אינו תומך בשני סוגי הזיכרונות DDR2 & 3 יחד על הלוח ולנסות למכור אותם) ולהכניס DDR3 חדש ? 2) מהירות זיכרון DDR3 אצלי מוגבלת ל 1066MHz. האם ניתן לחבר ללוח האם זיכרון מהיר יותר (נניח 1600MHz) ובעתיד כשאחליף לוח אוכל להשתמש בו, או שחייבים לה…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by maimon_y,

יש לי מעבד I5 760 קצת יותר משנתיים על לוח אם ASUS P7P55-M השאלה שלי היא האם המעבד הזה מספיק חזק גם למשחקים הכי כבדים כי הוא 2.8GHZ האם יכול להיות שיש צוואר בקבוק עם הכרטיס מסך שלי(במפרט). ועוד משהו שמעתי שמעבד שמתחמם יכולים להיות בו נזק שיפגע בביצועים בעתיד.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.