עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, אשמח להמלצות בבחירת מעבד, לוח וזיכרון. כנראה בעקבות תקלה בלוח אני זקוק לשינויי חומרה. התקציב הוא בסביבות 1200 עם גמישות קלה למתיחתו. אמנם אני חסיד של AMD, אך אשמח לקבל גם מפרט תואם INTEL. בנוסף יש להיכלל גם קירור למעבד. הלוח צריך לכלול כרטיס מסך מובנה וחיבור IDE/ATA אחד לפחות ומינימום ארבעה חיבורי SATA. המחשב ישמש לגלישה, מוזיקה, סרטים, אופיס, עריכת תמונות ואולי בעתיד אף עריכה ועבודה עם סאונד. אודה לעזרתכם הרבה בנושא.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן לכולם. האם עדיין מייצרים לוחות אם עם חיבור 34-פין לכונן פלופי (דיסקטים)??? יש לי חיבה מטורפת לכונני פלופי. כרגע יש לי מחשב נייח מחברה עם כונן דיסקטים פעיל ואני הייתי רוצה שגם במחש הבא יהיה לי כונן כזה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by elr3,

שלום, יש לי מחשב עם מעבד P4 1.4 לוח אם: D850GB (קצת מיושן... מצטער) הסיפור הוא שיש לי זיכרון DDR 512MB חדש והוא לא מתאים ללוח אם הנ"ל. כיון שהתקציב שלי מוגבל, אני לא מתכוון להחליף מעבד כרגע. האם יש לוח אם שמתאים למעבד ולזיכרון הנ"ל???? במחיר סביר??? כרגע יש לי 256MB ב- 4 סימים של 64 RDRAM תודה על העזרה

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Pro_2004,

שלום אנשים אני לקראת קניית מחשב חדש ורציתי לדעת אם באמת אני צריך לשלם כל-כך הרבה על זיכרונות כאלו: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2037 או שמספיקים לי זיכרונות כאלו שהם בחצי מחיר: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3270 צורכי העבודה שלי הם גרפיקה ותלת מימד כאשר נעשה שימוש בHT . תודה ומקווה שהנושא הזה לא נטחן כבר (ואז תכעסו עלי) :s05:

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Ran B,

היי! אני מעוניין בזמן הקרוב לשדרג קצת את רכיבי המחשב שלי. כבר מצאתי הארד-דיסק חדש וכעת אני בוחן אפשרות לקניית מעבד חדש. כרגע ברשותי מעבד פנטיום D 2.8Ghz ולוח אם של גיגהבייט 945p-s3 (ICH7 סוקט LGA775. ראיתי, שלצערי, את מעבדי סדרת ה-i של אינטל הם סוקט אחר ולא יתאימו ללוח שלי. ואילו לעומת זאת, מעבדי core2duo/core2quad כן יתאימו לסוקט. עכשיו נשאלת השאלה האם שווה בכלל להחליף למעבדים האלה או שהלוח שלי והסוקט שלי ישנים וחבל לזרוק סתם כסף על מעבד בסוקט ישן שקצת יותר טוב. ברמה העקרונית, הדעה שלי לפנטיום D היא שהוא סוג של פח. אומנם הוא רץ יפה מאוד ומחזיק את המחשב כמו גדול אבל יש הרגשה של פח, של נחיתות, של איטיות לפעמים בהרצות מסויימות. הcore2quad נשמע לי מעניין. האם מדובר בשתי ליבו…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by idanoosh10,

למפרט הזה: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + AC Freezer 7 Pro ₪889 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1118 NZXT HUSH + SeaSonic 500WSS-500ET-APFC-F3 ₪580 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1192 הרכבה של מחשב חדש מעל 3000 שקל - ‏Assembly - New Computer more than 3000nis‎ ₪100 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=866 Connect3d Radeon HD4850 512MB DDR3 AC Cooler PCIe ₪870 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1347 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ₪129 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1261 G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel CL4 ₪245 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=31 Abit IP35 Chip…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by SpiritKnight,

האם אמורות לצוץ לי בעיות איתו ועם הריידון9700?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by חרמןחומרה,

מישהו שמבין יכול אולי להגיד לי מה ההשוואה הנל אומרת על הזיכרון שלי זה נראה לא ממש טוב יש לי 256mb ddr 266mhz תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by vic1234,

קניתי GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ויש לה ATX 12V של 8 פינים השאלה שלי למה נועדו ה 4 הנוספים והאם חייב לחבר אותם המעבד הוא AMD ATHLON II X4 620 AM3 אם זה משנה לספק יש רק 4 פינים האם אני יכול להוציא ממולקס את ה 12V הנוספים?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. Started by tzr84,

מה ההבדל בין dual core לcore2 duo??? שניהם כפולי ליבה של אינטל לא?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by mnm,

האם האות B מסמנת שזו ליבת נורת'ווד ואם לא אז איזו ליבה זו והאם היא מיועדת לאוברקלוקינג?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. ישרף? משהו ? תודה

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. לפי theinquirer, http://www.theinquirer.net/?article=11785 המעבד יצא שנה הבאה עם 64 ביט ובמהירות 5 ל 7 גיגה הרץ ( :). וכאמור חיבור אחר: LGA 775 pin socket יש התרשמות?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום לכולם! ברשותי מחשב חדש (אוטוטו חודש) שהרכבתי בעצמי. AMD XP2000 GA-7VAX WINBOND 512MB DDR 3200 (לא בטוח - כנראה בטעות קיבלתי2700) LEADTEK TI4200 מכיוון שלא יצא לי להרכיב לוח אם על מחשב מהשנה האחרונה היו לי כמה שאלות ובעיות. בהמשך הדבקתי ריפורט של SiSoftware Sandra שמתוכו גזרתי את החלקים הרלוונטים. 1. מהירות העבודה של המעבר מוגדרת ל133MHZ. על 166MHZ הוא לא עובד. זה לא מהווה צוואר בקבוק? 2. מהירות העבודה של הלוח עפ"י SiSoftware Sandra היא 272 MHZ (אני מניח שזה בעצם 266). הלוח תומך ב333. לא מצאתי בביוס אפשרות לשחק עם המהירות. מישהו יכול לכוון אותי? 3. כשקניתי את המחשב הזמנתי זיכרון 3200 400MHZ. אני חושש שנתנו לי 2700. לפי התוצאות של סנדרה שהדבקתי בהמשך - אני צודק? איך אנ…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אני עושה טובה לחברה של אחותי, אני מתקין לה את הווינדאוס מחדש. הבעיה היא שיש לה רק 128MB זיכרון, ול-XP זה ממש לא מספיק. המחשב עכשיו עובד באיטיות. אז אני רוצה להציע לה לקנות עוד סטיק של 256MB זיכרון (שאלתי פה ואמרתם וכמות MB שונה של סטיקים אפשר לשלב ביחד, נכון ???), אבל אני לא מצליח לזהות את סוג הזיכרון שיש לה (רוצה לבדוק איזה מהירות PC-3200/2700.....). ניסיתי עם התוכנה EVEREST HOME EDITION, אבל כשאני מגיע "לעמוד" שבו נמצא המידע על הזיכרון(SPD), אז התוכנה פשוט לא מגיבה. אבל על כל "הדפים האחרים" היא כן מגיבה. ניסיתי גם AIDA32. מה עוד אפשר לנסות? אני לא יכול לפתוח את המארז דרך אגב, כי יש על המארז מין מדבקה כתומה, שבעצם מראה אם בעל המחשב פתח את דלת המארז, ונדמה לי יבטלו לה את …

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום, אני מנסה להבין אם יש הבדל בין קניית קיט של 2 מודולים, כל אחד 2GB שעולה 470 שקל או לקנות כל מודול בנפרד שיעלו לי ביחד 380 שקל. מה ההבדל בין קניית קיט לקנייה של בודדים? האם יש לזה משמעות מיוחדת מבחינת הביצועים? גוסטב

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by RonTwins,

הזמנתי לפני שבוע את הזכרונות של CEON,שני סטיקים של 512MB CL2.5 בGDDR2. שרק תדעו שהזכרונות מעולים ופשוט לא מעריכים מספיק את CEON בארץ. לאתר CEON: http://www.ceon.com.tw/index.htm אני חושב שצריך קצת לכבד אותם,כי היא חברה מאוד איכותית.

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. חברת Colorful חושפת לוח אם קומפקטי אשר כולל ליבה גראפית מתקדמת שמולחמת אליו ישירות ועשוי לאפשר גיימינג אמיתי באריזות קומפקטיות מאוד תערוכת Computex 2016 הייתה עמוסה לעייפה במוצרים וקונספטים ייחודיים ומתקדמים, ואנחנו נעשה את מירב המאמצים בכדי להכיר ולהציג לכם כמה שיותר מהם. אחד מאלו שבלטו במיוחד עבורנו היה אב-טיפוס של לוח אם מחברת Colorful הסינית, שעדיין לא ממש מוכרת בשוק המקומי אך שואפת להפוך לשם מרכזי בעולם חומרת הגיימינג הצומח. לוח האם המדובר כלל תושבת LGA1151 עבור מעבדי דור ה-Skylake (וה-Kaby Lake), בשילוב עם ערכת שבבי ה-B150 לשוק הביניים – וגם ליבת GP104-200, כמו זו שנמצאת בדגמי ה-GeForce GTX 1070, אשר מאכלסת את המקום שבו בדרך כלל הייתם מצפים למצוא את חריצי …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by catsmonster,

קניתי חצי מחשב, כרטיס מסך HD5850, מארז COOLER MASTER 690, ספק חזק (650W), ומאווררים (השאר אני משתמש מהמחשב הקודם שלי). אני אולי יעשה OC למעבד ולכרטיס אבל אני עדיין לא סגור על זה. אז ככה, יש לי שתי אפשרויות (ואחת שלא בטוח שהיא אפשרית, אבל בשביל זה יש לי אתכם). 1. לחכות חודשיים שלושה, ולקנות CORE I5 כשמחירי הלוחות אם P55 ירדו, ואז אני גם צריך להוסיף עוד זכרונות- בערך 2000 ש"ח אחרי שירדו המחירים. 2. לקנות לוח אם לתושבת AM3 במחיר סביר, ולקנות את PHENOM II (כרגע לא משנה איזה דגם, יהיה משנה רק אחרי התשובה) ואז אני גם (לפי מה שהבנתי) לא צריך לקנות זכרונות חדשים, ואני סוגר מחיר בסיביבות ה- 1200 ש"ח. 3. לקנות Phenom II x4 Quad-Core 940 שתומך בתושבת AM2 (שיש לי כרגע בלוח אם)- יעלה …

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by nemesisx2,

??? אהלן חברה, לפני כחודשיים קניתי מחשב חדש עם לוח אם GIGABYTE K8NF SOCKET 939, עם מעבד ATHLON 64 3200 גם SOCKET 939. עכשיו לשאלה, לפני יומיים הורדתי את 3DMARK05 ושם הוא אומר שהSOCKET של המעבד הוא 754 וששם לוח האם שלי הוא NF-CK804. איך אני חכול לבדוק שמה שבאמת יש לי במחשב זה הלוח אם שאני הזמנתי ועם SOCKET 939? בדקתי בWINDOWS ולא ראיתי שם, איפה אני יכול לבדוק נתונים של הלוח אם והמעבד? תודה לכל העונים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. בתשובה לשאלה האם לוח האם שלי 8rda3+ Rev. 1.x תומך בזכרונות OCZ והאם OC שמבוצע לזיכרונות האלה לא גורם לקריסות במערכת, שימו לב לתשובה של Michael מהנציגות האירופית של החברה: "OCZ is nice memory but not so well for overclocking and using on nForce boards" "OCZ is not working so well on nForce chipsets; we had already instability issues with OCZ when we did over clock 5 Mhz" תשובה נוספת שלו בקשר לזכרונות TwinMos: "the same can be said for TwinMos, unless you have twin mos memory with Winbond chips" אני רוצה לשמוע את דעתכם בעניין. ובקשר לזכרונות Twinmos עם צ'יפים של Winbond שהוא דיבר עליהם, האם אלה אותם זכרונות שנמכרים בPCH?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. בעיונת קטנטונת..... קניתי מחשב עם מעבדATHLON XP 2400 . בדקתי את המחשב ולהפתעתי גיליתי שגם ב-BIOS וגם בWINDOWS ובכל תוכנת בדיקה מצויין שמדובר במעבד XP 1800. התקשרתי למקום ממנו קניתי את המחשב, הנחו אותי לשנות ב-BIOS את ה-CPU CLOCK ל-133 במקום ל-100. עשיתי ומתקבל הרושם שהכל תקין והמחשב מזהה את המעבד כ-XP 2400. השאלה היא האם אני לא עובד ב-OC וכיצד ניתן כעת לדעת מה המעבד בדיוק שיש לי על המחשב. הרצתי תוכנות בדיקה של עבודת ה-CPU ועושה רושם שהכל תקין אבל עדיין מציקה לי המחשבה שאני עובד ב-OC במקום לעבוד על מהירות המעבד המקורי שקניתי. יש תוכנה שיכולה לבדוק בדיוק את המעבד מבלי להתייחס להגדרות ב-BIOS? יש אפשרות לדעת האם אני ב-OC או לא, מבלי לפתוח את המחשב ולבדוק על המעבד עצמו? (דב…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Meidan2005,

אני עומד לרכוש את המעבד הבא AMD 64 3200+ 939 VENICE עכשיו אני רוצה לדעת האם הוא מגיע עם מאוור והאם זה משנה עם אני יקח OEM או RETAIL ??? ועוד שאלה !!! זה מגיע עם גריז כלשהו שאני צריך למרוח ? האם חייבים למרוח בכלל משחה טרמית או שזה רק המלצה ?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by soguy,

האם ה E6600 עדיף על E6420 למרות ש E6420 דגם קצת יותר חדש? אם אני לקראת רכישת מחשב חדש, האם כדאי להמתין קצת? האם שווה לחכות ל DDR3? ראיתי לוחות אם של ASUS עם צ'יפסט P35, G33 שכבר תומכים ב DDR3... בטח הזכרונות יהיו יקרים להחריד. אני לא מעוניין לרכוש מחשב בסכומים אסטרונומים אולם מעוניין במחשב חזק ומתקדם. תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. איזה מעבד יותר חזק יותר טוב בביצועים? Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB Tray או core i5 750, s1156, 8MB Box תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים