עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by maayan,

חוץ מהמחיר

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. חברי הפורום שלום, אני צריך לקנות מחשב זול יחסית (עד 3000 ש"ח), ובמפרט שניתן לי בחנות בה אני קונה את המחשב, הציעו לי את ה P5LD2 של ASUS. הבעיה היא שהלוח הזה דיי יקר (בסביבות ה 800 ש"ח), מה שמגביל את הזיכרון רק ל 512MB (ועוד מס' הגבלות). בכל מקרה, בחנות הזו אי אפשר לקנות לוח של Gigabyte שמתאים למעבדי INTEL, אלא רק ל AMD (בעיות עם הספק), וניתן להשיג רק לוחות של ASUS, DFI, INTEL או ASROCK. רציתי לקבל את המלצותיכם לגבי לוח זול (אך עדיין טוב) של אחת החברות הנ"ל. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, וככל הנראה לא יבוצע עליו OC כלשהו. תודה על התגובות.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by nafnaf,

היי, ברשותי לוח אם גיגהבייט: GA-MA770T-UD3 (תומך DDR3, עם 4 סלוטים במתח של 1.5V, עד 16GB זכרון) כיום יש לי 4GB זכרון: Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz אני מעוניין להוסיף או 4 או 8 GB זכרון ואין לי מושג מה לבחור. במחשב עצמו יש לי 2 סלוטים פנויים ולפי החיפוש הדקדקני פה וגם בקבוצות אחרות, הבנתי שאני צריך לבחור Mhz ומתח תואמים ושזה יהיה כמובן DDR3. העניין הוא שמצאתי את הזכרון הזה שטכנית אמור להתאים. אבל משיטוט בגוגל יש כמה ביקורות (ראשונה, שניה) שכותבות שהיה צורך להתאים את המתח ועוד מספר מרכיבים על מנת שהכל ירוץ תקין (אין לי מושג קלוש איך עושים את זה וגם לא ממש רוצה להכנס לזה), ו... פה כבר איבדתי בטחון. אשמח להכוונה או אפילו להמלצה לזכרון לקניה (רצוי 8GB 4+4). הסיבה לחי…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. היי, אני מחפש לוח אם בתקציב של 500-700, עבור המעבד של Intel Core i7 2600, שימו לב הרגיל בלי ה-K. לוח אם מעודף אצלי הוא מחברת Gigabyte, תודה לכל העוזרים. את המחשב עדיין לא קניתי, אבל אני סגור על כך שאני רוצה לקנות מעבד מסדרת ה-I7, מבחינת זיכרון אני חושב שאני יקח Dual של 2GB או של 4G כל אחד. לא מתוכנן OC למעבד.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by amisha,

אני צריך המלצה ללוח ומעבד של AMD 64 ביט OC יהיה ודיי הרבה לדעתי ( יש כבר זיכרון 500MHZ ...) צריך תמיכה ב AGP כי אני נשאר עם הכרטיס מסך שלי איך ה NF4 לדעתכם ? הגבלת מחיר :2700 +-

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by uzi4u2,

צהריים טובים לחברי הפורום ! אז סוף סוף קניתי לעצמי מחשבון קטן , אבל עדיין לא קניתי מעבד . המפרט של המחשב : Asus P5B Deluxe socket 775 Ram DDR2 PC6400 2GB זה פחות או יותר מה שחשוב מהמפרט עכשיו אני לא יודע אם ללכת על מעבד 6600 או 6400 ? עד כמה ההבדל של ה- 2MB CACHE ישחק הבדל במשחקים ? אין לי מושג איך לעשות OC אז אני לא יודע אם זאת אופציה !

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אהלן. העריכה היא, כאמור, לא משהו "בשמיים" בכלל. התוכנות שבינתיים ידוע שיעבדו עליהן הן Audition של אדובי וגם Premiere. *אם יש צידוק למפרט מבוסס AMD אני אעדיף, אלא אם כן אתם חושבים שלמשימה כזו רצוי אינטל. תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by liav12,

השאלה בכותרת.

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by JentuS,

שלום לכל חברי הפורום. אני פתחתי דיון בפורום מפרטים לפני קנייה, אך אני לא בטוח שזה היה המקום הנכון, וגם אף אחד לא עונה שם, אז הבנתי שכנראה פה בחומרת מחשבים אולי תוכלו לעזור לי. אני רוצה להרכיב מחשב חדש לחבר שעבדתי איתו מעל 15 שנים, וכבר הרכבתי גם בשבילו וגם לאנשים אחרים מפרטים בעבר, ופשוט כיום ספציפית מבחינת מעבדים אני כבר איבדתי את זה. אז אשמח מאוד להמלצה והכוונה ממומחים פה שמבינים בסוגי המעבדים העדכניים בשוק, בכדי שאני אוכל לעזור לחבר שלי בהרכבת מחשב חדש. הדרישות מהמעבד שייבחר ויהיה במפרט יחסית פשוטות: הכי חשוב זה שהמפרט על בסיס המעבד שתמליצו, יעובד לא שנתיים או שלוש, אלא 5 שנים לפחות, בלי בעיות וחלק, ובלי צורך בשידרוג לפני ה-5 שנים. המעבד נועד לעבודה ביתית פשוטה, כגון…

10. Started by MoRtZkInG,

חבר של אחי הביא לי שני מעבדי סלוט 1 (אלה שמגיעים במחסנית ביחד עם הקאש, כמו הP2 והסלרונים של פעם) מעבד P2-350, ןמעבד P3-550. עכשיו הוא אמר לי שהוא לא יודע אם המעבדים עובדים. הרכבתי את הP2 על הלוח של המחשב של אחותי (lucky-star 6abx2v) והוא עבד חלק ואפילו הגיע לOC שהמעבד שלה עובד בו (3.5X133=466). יש למעבד הזה גוף קירור מפלצתי לעומת הP2 שלי. עכשיו הרכבתי את הP3 והמחשב לא נדלק. שלוש אפשרויות: א. המעבד לסל וחסל ב. המעבד לא מותאם ללוח (חיפשתי בגוגל, ובחלק מהסקירות על הלוח כן כתוב שהוא תומך בP3) ג. צריך לשנות משהו בהגדרות של גמפרים, כי P3 עובדים ב1.65 וולט וP2 במשהו כמו 2V עכשיו פה יש לי בעיה. כי על הלוח כתוב שהוא ללא גמפרים, ושיש לו אוטודידקט לוולטז' של המעבד, מהירות סיבובים …

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום לפורום! הגיע הזמן להחליף את ליבת המחשב הותיק שלי (בחתימה), ואני מתלבט בין שתי אפשרויות- הדור החדש מול הדור הקודם. אם זה לא הפרוורים המתאים אני מתנצל ואעביר להמלצות. עיקר השימוש מיועד לגיימינג (מעביר את ה1070 ומצוות למסך pg279q). מצד אחד מעדיף לשלם כמה שפחות, לכן האפשרות של הדור הקודם והויתור מראש על ddr5 , מצד שני לא רוצה להשקיע במחשב פעם ב 12 שנים וללכת על משהו שעוד רגע יהיה ״מיושן״ ויסגור לי דלתות טכנולוגיות משמעותיות מדי.. Gen 12: Startpc: מעבד: 1150 ₪ - * חדש * - intel Ten Core i5 12600KF 2.8Ghz-4.9Ghz Alder Lake S1200 BOX Tms: לוח אם: Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 1004₪ או …

12. Started by FriXus,

1.בלוח הזה רשום שיש שני ATA100, וגם: Extra IDE Port by HPT372 with Ultra DMA-133 & IDE RAID x 2 (Up to 4 Devices) מה זה אומר שיש לו גם ATA133? צריך לחבר משהו שיעבוד עם ATA133? 2.זה לוח טוב לאובקלוקינג, נגיד עם אני שם בו P4 2G, ו256 PC2100? אני יכול לשים זיכרון יותר טוב כמו PC3700 או משהו כזה והOC יהיה עדיין טוב? 3.אפשר לשים בכלל זכרונות יותר גדולים מ-2100 כי במפרט שלו רשום: 3x DDR-DIMM Slots for PC2100 ???

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. פשוט לראות ולא להאמין במשא ומתן מספר לי בעל החנות שהזכרון עולה לו יותר מ-1800 ש"ח והוא מפסיד עלי אבל מפני שזאת עסקה של מחשב שלם אז זה כדאי לו OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Triple Channel Kit Desktop Memory Model OCZ3G1600LV6GK - Retail Timing: 8-8-8-24 בארץ רוצים מעל 1800 ש"ח בארה"ב 700 ש"ח דרך הגב המיסוי בארץ 32% http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=ocz+triple+channel כמובן לא רציתי שהמוכר יפסיד עלי כסף אז אמרתי תודה רבה רבה רבה ושלום

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by roadrunner,

האם יש שני סוגים לזיכרון זה ב-PCH כתוב Mushkin DDR-RAM 256MB 3200 Black Memory תזמונים : 2.5-4-4 ובלמיר כתוב אותו דבר אבל התזמונים הם 2-2-2 והוא גם יותר זול

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום, אני רואה יותר ויותר לוחות אם חדשים ללא חיבור ל-SPEAKER. אין צפצוף של הPOST. אבל הכל עובד תקין כמובן. אבל, במקרה שתהיה בעיית זיכרון או כ.מסך איך תהיה אפשרות למציאת ובידוד התקלה?

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. חשבתי לקחת P45 של אסוס P5Q רק אני לא יודע איזה בדיוק לקחת אם מישו יכול להגיד לי מה בדיוק הכי מתאים לי אני קונה למישחקים אני כניראה ישים עליו 9800GTX ומעלה זיכרונות של 800MHZ יהיה עליו 4 GB אחד יהיה כפול ועוד 2 יחידים אני חושב אולי לעשות לו OC {זה קשור אם אני עושה למעבד?} משו במחיר הזה או שאתם חושבים שאין צורך בכזה מחיר אז מה שניראה לכם לא צריך כמובן כרטיס מובנה אני לאו דווקא מעדיף אסוס פשוט אמרו לי שיש לו כרטיס קול של 7.1 אז זה סבבה לי תודה חברה

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by naki,

כיום אני עם 5800x בשילוב עם 3080 ברזולוציה של 2k ונהנה מאוד! (ללא rt) משחק משחקים כבדים כמו Cyberpunk 2077, ac, spiderman, וכו... גם אני שפשפתי עיניים בהשקת 4090 ותוהה אם אני כבר על צוואר בקבוק על המעבד . החזקתי עם i74770 שלושה דורות של כרטיסי מסך... בכל מקרה מעוניין להמתין לפחות עוד דור אחד לפני שמחליף gpu השאלה היא אם החלפת שילוש בדורות האחרונים תכופה יותר? כמה אפשר להחזיק בכבוד עם ה5800x שלי? תודה

18. Started by tamir.fri,

הבנתי שהוא נקרא vrm_conn

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by spatz,

יש אפשרות להפעיל ולבטל את זה בביוס... מה זה עושה ואיך זה משפיע על המחשב, והאם להפעיל את זה או לבטל את זה... תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by dudu26,

בהמשך למפרט שבחרתי בעזרתכם: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=205725.0 יש אופציה ללוח: DFI Infinity C51PV-M2/G + GeForce 6150 Socket AM2 אל מול: Asus M2NPV-VM + GeForce 6150 Socket AM2 מחיר דומה. דעתכם? תודה!

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום ברשותי המפרט שנמצא בצד, אני מודד טמפ' עם CoreTemp 0.99.5 בד"כ, לאחר כשעה של משחק התוכנה מציינת טמפ' מקסימלית של 254 מעלות..ברור לי שזה לא אמיתי Everest מציג 5 חיישנים, כאשר ב-IDLE, ה-CPU על 79 ועוד 4 חיישנים על 27(כמו מה שה-CoreTemp מציג) השאלה היא האם התוכנה לא מתאימה או החיישן פשוט דפוק ? ובכללי, מה הטמפ' המקסימלית המומלצת למעבד הזה ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. יש חיקוי בכלל ?!

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Leo101,

שלום חברים. אני צריך לעזור לקרוב משפחה לקנות מחשב, ואני צריך את עזרתכם. אני רוצה לדעת על מה עדיף שהמחשב יתבסס...(החלקים ומחירים מksp) מערכת מבוססת קונרו.... לוח אם: GIGABYTE 8I945GZME-RH s775 Conroe, 945GZ מעבד: Core2 Duo 1.86Ghz, 1066Mhz, s775 המחיר של הלוח הוא 470 ש"ח (אני יודע שזה זול אבל זה ג'יגה בייט אז אני אשמח לדעת עליו) והמעבד 1250 מערכת מבוססת AMD לוח אם: ASUS M2V AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E מעבד: Athlon64 4600+ (Socket AM2) X2 DualCore מבחינת מחיר עזבו למה זה יוצא בערך אותו דבר....אני מדבר מבחינת ביצועים....לפי הטבלה ה6300 פחות טוב מה4600 אז מה אתם ממליצים?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. די נסגרתי שאני אקח את ה i5-2500k מבחינת המעבד לגבי הלוח אם, אני מעוניין לקחת אחד מבוסס על Z68 כי אין תכנון כרגע לקנות כרטיס מסך. מה שאני צריך זה בקר Firewire על צ'יפסט של Texas Instruments מכיוון שאני מגיע מתחום היצירת מוזיקה וזה עובד בצורה הכי טובה משאר הצ'יפסטים עם כרטיסי קול חיצוניים. רצוי כמה שיותר יציאות USB 2.0 ו2 יציאות USB 3.0 (אני רואה שזה כבר די סטנדרטי). מקום ללפחות 16GB של SDRAM. עד היום המחשבים שהרכבתי לעצמי או קניתי היו עם לוחות אם של ג'יגה-בייט ואני די מבסוט מהם. ניסיתי לבדוק דרך הmanual של 3 לוחות אם של ג'יגה-בייט באתר, אבל לא מצאתי שום אזכורים לבקר כזה. הלוחות שבדקתי : ga-z68a-d3h-b3 ga-z68ma-d2h-b3 ga-z68p-ds3 אני מעריך שאין לי צורך לקנות לוח אם במעל ל60…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. למשל 333 ו266MHZ

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים