עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ronur,

מתכונן לרכוש מחשב חדש שיעודו המרכזי עיבוד תמונה (פוטושופ) וללא שמוש במשחקים או 3D. ככל הנראה אלך על מעבד AMD 64, ובכל מקרה המערכת צריכה לתמוך ב 64 ביט. אני מחפש לוח טוב במחיר סביר, אשמח להמלצות ללוח. כמו כן האם מעבד AMD בטכנולוגיית 64 ביט מגיע בסוגים שונים של סוקטים או רק סוג אחד ? (939?) תודה

• 3 תגובות
    • 471 צפיות
  2. מעבד זה תומך בתדר זכרון 2666. אם וכאשר מבצעים oc אז עד לאיזה תדר הוא יכול להגיע? ובהתאם לכך גם לאיזה סוג זכרון של תדר הכי גבוה יכול להתאים לו? הכי הרבה 3200 או יותר ? שאלה נוספת לגבי ספק כוח למיטב ידיעתי במעבד זה צריכת החשמל נמוכה יותר אך בעת oc או ביצוע עומס רב על המעבד, רצוי שיהיה ספק כוח גבוה של 650w לפחות, או יותר מכך ? או שבכלל אין קשר לספק כוח ? בשונה מכרטיס מסך שהוא כן מצריך ספק כוח מסוים

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by demostans,

לאחר ייעוץ (של חברי הפורום) ניגשתי לחנות וביקשתי מחשב עם מפרט (המפורט למטה) נאמר לי כי אין לחנות אפשרות לספק את לוח האם (כפי שנמצא במפרט) והציעו לי אחר באותו במחיר. לוח האם החליפי הוא: GA-K8NF-9 האם עדיף ? (הוא בכלל תומך ב SATAII) אם, לא, מה במחירים דומים כדאי לבקש כך שיתאים לשאר הרכיבים? Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE BOX ABIT - KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II 512MB DDR 400MHz V-DATA/TWINMOS/KINGSTONE HITACHI Deskstar 80GB Sata II (WD,MAXTOR או דגם מקביל של) ATI X300-SE PCX 128MB +TV,DVI צורב סטנדרטי (52 32 52) של LG/SAMSUNG HEC Compucase CI-6A19 300W SAMSUNG 17'' 793 DF FLAT

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  4. זה נכון מה שאומרים שמושקין לוקחים את גי.סקיל בהליכה ובכלל כשבוחרים בגי.סקיל זה בד"כ מתוך ברירת מחדל? איזה זיכרון עדיף למחשב שאמור להריץ משחקים (גם כבדים) והלוח אם שלו הוא- GIGABYTE GA-EP43-DS3 Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP -או- G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ? תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by xXDevil4Xx,

שמעו יש שתי לוחות אם שאני מלבט ביניהם למפרט שלי זה המפרט: מעבד : amd athlon 3200+ box מארז : sunbeam transformer ספק : enermax 420w כ.מסך : leadtek px7800gt זיכרון : geil 512m פעמיים והלוחות אם: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D ASUS A8N-SLI Premium עכשיו תראו אני לא בטוח אם אני יצתרך אובקלוק בגלל שהמפרט טוב לא......ויש לי שאלה לגבי שניהם dfi- אם נגיד סתם דוגמא אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק הוא יהיה טוב לביצועים???? asus- הוא יהיה טוב לאוברקלוק בגלל הקירור הנוזלי????,איך יהיו הביצועים שלו לעומת ה-dfi (לכל אלה שאומרים שיש בו באגים זה רק בגירסאות הקודמות בזאתי אין) תודה לעוזרים!!!!

• 7 תגובות
    • 670 צפיות
  6. Started by Bingo,

שמעו יש לי במחשב שתי סטיקים של 128 RDR ובנוסף בשתי הסלוטים האחרים שתי לוחות כאלו שאמרו לי שהם נועלים.. השאלה שלי האם הם נחוצים? כי אני רוצה להוסיף עוד סטיק אחד לפחות למחשב והם תופסים לי הכל

• 2 תגובות
    • 535 צפיות
  7. היי, התקנתי על המחשב שלי וינדוס 7 והאינטרנט שלי הפסיק לעבוד. מרכז הרשת לא מזהה את החיבור ופותר הבעיות לא נותן תשובה. ניסיתי להתקין את הדריבר שיש באתר של אסוס אבל אי אפשר כי הוא ב16 ביט (או לפחות זה מה שהמחשב אומר), ואין גירסה לוינדוס 7. אני מיואש, עזרה! עמית.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. אהלן, פחדתי לשאול את השאלה הזאת כיוון שבטח כולכם יודעים מה זה. אז שאלתי היא כזאת: מה זאת ליבה? מה ההשפעה שלה על המחשב? ומה זה חד ליבה וכפול ליבה ומה ההבדלים ביניהם? תודה, ארז.

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  9. Started by GONNY2,

1. חוות דעת על הלוח הנ"ל ? והמלצות על לוחות אם דומים 965 עם כרטיס מסך OB . 2. יש לי היום ( במחשב הישן ) שני IDE )HD ) וצורב DVD האם ניתן לחבר ?

• 4 תגובות
    • 756 צפיות
  10. Started by zoman,

מזה AMD K7 שמעתי את השם הזה ואין לי מושג מזה בדיוק?

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  11. אני מחפש לוח אם כמו שבכותרת ראיתי באחד הביקורות באתר שיש לוח של EVEA שיש לו 7 PCI-E והוא עולה 1800 שקל השאלה אם הוא בארץ? ואם יש משו עם 4 כי תכלס אני צריך 4 או אם יש דרך לשלב 2 לוחות אם שיש לכל אחד 2 ...?! {סתם מחשבה דפוקה..} תודה

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  12. Started by Tov_Tov,

שאלה קטנה בקשר ל 3200+ NewCatle אני מתכוון לקנות את המעבד הזה ( ואל תנסו לשכנע אותי לקחת אחר כי זה משגע אותי ) עכשיו אמרו לי שה NewCastle טוב ל OC רק בתנאי שיש לו Stepping cg אז השאלה שלי האם לכל מעבדי ה 3200+ של NewCastle יש Stepping cg או שאני צריך להתחיל לדאוג ולחפש NewCastle בעל Stepping cg? :-\

• 13 תגובות
    • 761 צפיות
  13. מצאתי לוחות אם תומכים בDUAL OPTERON ומתאימים אך תומכים אך ורק בDDR ולא DDR2... לדוגמה כל הלוחות המתאימים של TYAN: http://www.tyan.com/products/html/opteron.html איפה אני יוכל למצוא לוח אם מתאים לשרת DUAL OPTERON ותומך בDDR2? תודה

• 4 תגובות
    • 500 צפיות
  14. Started by abarbotel,

מה הכוונה שאומרים 64 ביט? במה זה טוב איך זה מתבטא? מה ההבדל של זה מ32 ביט?

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  15. טוב אז הנה הסיפור. לאחר שסבלתי חודשים רבים מטמפרטורות גבוהות במיוחד (עד 67 מעלות במאמץ) ב- P4 2.8C שלי (לא פרסקוט), הבנתי שזה בגלל הפאד הטרמי המעפן הזה, כאשר הוצאתי את ההיטסינק מהמעבד ראיתי שאין שום דבר המפריד בין הגוף קירור לפיסת האלומיניום שעל המעבד, רק קצת שחור מהפאד שנשחק לחלוטין. לאחר כמה זמן החלטתי לקנות משחה טרמית, ובאמצעות המדריך שלכם באתר למרוח על המעבד והגוף קירור. קניתי היום את המשחה, ואלכוהול, עשיתי הכל לפי המדריך לאט ובזהירות שלא לפגוע במעבד או בשום דבר אחר (הוצאתי אותו מהסלוט כמובן). ולאחר שסיימתי את מריחת המשחה, שמתי את המעבד בסוקט, הוא התלבש כרגיל כמו שצריך (כלומר הפינים החסרים איפה שיש מרווח בפינה של המקום למעבד), וללא טיפת מאמץ סגרתי את הידית. שמתי את ה…

16. Started by Croovit,

אהלן בקיצר רציתי להתייעץ איתכם לגבי זה יש לי את הלוח הבא Gigabyte 78LMTS2P REV3.1 בתושבת AM3+ שכרגע יושב עליו PHENOM II 955 ורציתי לשדרג למשהו חדש יותר אז חשבתי על ה FX-8320 עכשיו הבעיה היא כזאת ב CPU SUPPORT LIST של הלוח לא כתוב שהוא נתמך וניסיתי לברר למה והבנתי שלוחות מאותו הדגם ברוויזיות אחרות לא תומכים במעבדים של 125W (שזה נשמע די מוזר כי הפנומים עצמם הם 125W) אבל הלוח הזה כן ה MAX TDP שלו מגיע עד ל 140 עכשיו השאלה שלי היא כזו מה נראה לכם? (עדכנתי ביוס בכל מקרה לגרסא החדשה ביותר)

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by gangster007,

שלום לכולם שבוע שעבר קניתי מחשב עם לוח אם 915P של msi ורציתי להגיד לכם כמה דברים עליו. קודם כל הלוח אם תמאים סוף הדרך לאוברקלוקינג ;D ,יש לו הרבה אפשרויות של אוברקלוק ידני ואפשרויות אוטומטיות שהמערכת נותנת. דבר שני לא לקנות זכרותות DDR2 של סמסונג כי הלוח אם לא תומך אני עשיתי טעות וקניתי אותם ועד עכשב אני מחכה לזכרונות אחרים שהחנות צריכה לספק :-\ . כמובן שהזכרונות האחרים יהיו תוצרת kingston :ylsuper: אז זהו זה מה שאני יודע בינתיים עד שאצליח להפעיל את המחשב. קישור לאתר של הלוח: http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=603

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by hal,

שלום, קניתי מעבד אינטל 3ghz prescott 630 . תוכניות , system mechanic pro,tuneup utilities מזהות את המעבד כסלרון אפע"פ שכותבות שיש לו 2 מ"ב קאש, לעומת זאת תוכנית cpu-z מזהה את המעבד כפרסקוט 630 3ghz. מי הצודק? תודות.

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  19. Started by eegg,

אני רוצה לוח אם שבינתיים יהיה עליו מעבד פשוט(פנטיום d בסביבות ה300 שח) אבל שבעתיד אני יוכל לשדרג ל core 2/פניטיום 4. מחיר זה בערך 400-450 ורצוי גודל atx תודה על כל עזרה

• 15 תגובות
    • 997 צפיות
  20. Started by moshirez,

.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. ?965P-DS3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E? - 860 ש"ח ?965G-DS3 s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E? - 800 ש"ח (בא עם כרטיס מסך בתוכו) האם כדאי לקחת את הלוח אם היותר זול למרות שיש לי כ מסך נפרד ? או שזה רק ייצור בעיות נוספות כמו התנגשויות בינהם ???

22. Started by AboveBeyond,

שלום , הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ואני לא מעודכן בכל מה שקורה בשוק הפרטי ( אני איש IT אבל מתעסק יותר בשרתים וניהול) אם מישהו יכול לעשות לי סדר ולתת לי הסבר מה ההבדלים בין המעבדים שאני ארשום ואם באמת אני צריך אחד מהם core 2 duo core 2 quad i5 השימוש העיקרי שיהיה לי זה במיוחד אינטרנט ( הרבה טאבים פתוחים ) , סרטי HD , אולי משחק או 2 שירוצו עליו , וvmware מה כדאי לקנות היום ? מה הולך להיות בעתיד הקרוב שאולי כבר שווה להשקיע בi5 ? תודה לעוזרים

23. טוב אז ככה קודם מצטער על הבורות אני לא הכי חזק בתחום החומרה.. השאלות שלי הם: 1.למה כתוב על מעבד 3.8 דואל כור (הדגם עם הליבה הכפולה) 2.0 ghz בתור מה הוא מתפקד 3.8 או 2.0 והאם לדוגמא יהיה משחק שידרוש מינימום מעבד 3.0 הוא יענה על הדרישה? 2. מה אתם היתם מעדיפים : p4 775 pin 3.6 800 fsb 1m או (amd 64 3800x2(2.0 3.האם מעבדי amd מקבלים גם אחריות לכל החיים כמו מעבדי אינטל? לא אכפת לי מהמחירים כי אני מקבל במחירי עלות את כל הרכיבים. ומשו אחרון אם לא אכפת לכם מה הם היתרונות של המעבד שצויין amd ביחס לINTEL וחיסרונותיו לעומת המעבד INTEL כל השאלות הם עקב בניית מפרט בהתאמה בשבילי חשוב מאוד מאוד לציין זה מחשב לגיימינג וטיפ טיפה תוכנות תודה לעונים. נתי

• 43 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by elyaz,

שלום יש לי התלבטות קטנה לגבי זה ורציתי לשמוע את חוות דעת מומחי הפורום: ברצוני לשדרג את הזיכרון של המחשב: כרגע יש 2 GB של זיכרון, שמורכבים מ 2 סטיקים של 1 GB כל אחד, ואני מעוניין להוסיף עוד 2 GB. השאלה: האם עדיף להוסיף עוד 2 סטיקים של 1 GB, או שאפשר לקנות סטיק אחד של 2 GB? האם יהיה הבדל מבחינת הביצועים? (התכנון הוא להתקין WIN 7 64 BIT) תודה

• 4 תגובות
    • 723 צפיות
  25. בעוד כולנו ישבנו (כולל אתמול) לדון פה בפורום, האם ההשקה של דור 10 של אינטל היא כשלון או לא, או סתם שעמום אחד גדול, משהו שפספסנו וטעינו אולי לגביו, הוא דווקא המעבד 10400 -> שהוא מעבד ה- value בקו המוצרים של מעבדי 6 ליבות החדשים. אתמול עדיין לא ידענו מה הוא שווה, כי לא ידענו כלום עליו, לא מחיר ולא מבחני ביצועים. מדובר במעבד 6 ליבות ללא מכפלה פתוחה קרי מעבד נעול, המגיע לתדר עבודה של 4.0Ghz על כל הליבות יחדיו. תדר צנוע אך כנראה מספק, שעושה את העבודה שצריכים ממנו. בהמשך נראה. אז ראשית למחיר, סוף סוף יש לנו אותו, המחיר לצרכן זאת אומרת, משהו שהיה לא ידוע בגלל שעד כה היו ברשותנו רק מחירי יבואן של 1000 יחידות בהזמנה גדולה. המחיר …

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.