עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Black Knight,

אחר צהריים טובים לכולם. בימים האחרונים שהסתובבתי בפורום שמתי לב שהרבה אנשים משתמשים במילה סוקט. אני רוצה לדעת אם יש כאן מישהו נדיב במיוחד ויוכל להסביר לי מה זה סוקט? מה ההבדלים בין כל סוקט וכו'? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 680 צפיות
  2. Started by hck,

שלום. יש לי את הלוח של ABIT דגם AI7. באתר שלהם ראיתי שיש עידכון לביוס של הלוח אם שלי. יש לי את גירסה 16 וכיום יש כבר גירסת עידכון לביוס 17. כשאני בא להוריד יש בעיה בלינק, ולא ניתן להוריד את העידכון כבר הרבה זמן.( http://www.abit-usa.com/products/mb/bios.php?categories=1&model=147 ) מישהו (במיוחד מבעלי הלוח הנ"ל) הצליח להוריד את הגירסה החדשה? והאים מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

• 9 תגובות
    • 947 צפיות
  3. שלום לכולם , אני בקרוב רוצה לשדרג את המחשב שלי הקיים . אני קונה רק שילוש ואחרי שנים רבות ונאמנות יש לאמר עם INTEL החלטתי שהמחשב הבא שלי יהיה AMD . יש לי אליכם כמה שאלות חשובות לפני שאני קונה את השילוש שבוע הבא. 1 ) הגיע ל KSP מעבד 3400 בסוקט 939 שעולה 2490 ש"ח. הלוח היחידי שאפשר להתאים לו כרגע ב KSP הוא ABIT AV-8 . רציתי לדעת איך לדעתכם השילוב הזה ? האם הלוח יהיה בסדר או שכדאי לחכות עוד קצת ללוח אחר או לחילופין לקנות לוח בחנות אחרת.. 2 ) ההפרש בין המעבד הנ"ל לבין 3200 בסוקט 754 הוא 900 ש"ח. האם זה מצדיק את ההשקעה ? 3) איזה זיכרונות כדאי לי לקנות עבור המחשב ? DDR500 או שזה לא יתן לי הרבה ואפשר להסתפק ב 400 או 433 ? תודה לעוזרים. עריכה - לפי מה שאני מבין KSP התבלבלו כיוון…

• 7 תגובות
    • 598 צפיות
  4. שלום. אני מעונין לנקות את המחשב שלי במטרה להביא ליותר סדר במחשב למען זרימת האוויר ולמען שימור רכיביו. ברשותי שואב אבק גדול,מטליות לינקוי משטחים,אוויר דחוס ומטלית מיקרופייבר. רציתי לדעת מה לעשות עם כל הציוד. למה כדי לשים לב,את מה כדי לנקות פעמיים,כיצד לנקות את המאווררים,והאם יש צורך בעוד משהו חוץ מפינוי האבק. תודה לכל התורמים לניקיון.

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  5. היי ובכן אני מתכנן לקנות את המחשב הזה : Athlon 64 3000+ (S-754) 1270 K8VDX (s754) 830 512MB DDR 400 A-DATA 490 RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1330 80GB (8MB) SATA 500 ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black&silver 250 עכשיו השאלה שלי היא לגבי לוח האם, יש מספר אנשים שאומרים שלוח האם : EPoX EP-8KDA3J יותר טוב מלוח האם הנ"ל, מה אתם אומרים ?

• 5 תגובות
    • 545 צפיות
  6. Started by omrij,

אני קונה מחשב חדש בזמן הקרוב ב 7000 ש"ח בערך וחשבתי במקור לקנות 3200+ 64 ביט אבל ראיתי היום 3500+ של סוקט 939 ב2500 ש"ח והשאלה שלי אם למחשב של 7000 ש"ח כדאי להשקיע את הסכום הזה או לחכות עוד או לקחת סוקט 754 או בכלל אינטל? (הכוונה היא כדי שתהיה מערכת "מאוזנת")

• 9 תגובות
    • 755 צפיות
  7. Started by WarMachine,

ברשותי לוח אם של גיגהבייט GA-7VRXP שמבוסס על ערכת השבבים של VIA KT333. כרגע יש לי Athlon xp 2100 ו שני סטיקים של זכרונות 2700 DDR, המחשב אינו נמצא באוברקלוק ולא היה גם במצב זה. לאחרונה החלטתי לשדרג את המעבד וחשבתי בהתחלה על XP 3000 בתור פתרון טוב ויעיל במחיר ממוצע (כאלף ש"ח)אך לאחרונה חשבתי לעצמי למה לא לקנות Mobile xp 2500 שכולם מפארים את יכולת האוברקלוק שלו וכך אני אוכל לעשות לו אוברקלוק (בתקוה) עד למהירויות של לפחות Athlon 3200. השאלה שלי היא מה יותר כדאי בשבילי, ואם בכלל לוח האם הזה יוכל לספק את האוברקלוק שאני מייחל לו, ואם הזכרונות הם לא גורם מגביל במערכת שלי.

• 14 תגובות
    • 750 צפיות
  8. יש לי מעבד פנטיום 1 MMX, שהוצאתי מתוך המחשב הישן שלי, ולמעבד הזה התלווה מאוורר מובנה שכאילו דבוק לו מלמעלה, השאלה שלי זה איך להסיר את זה?

• 1 תגובה
    • 462 צפיות
  9. סיימתי להתקין את מחשבי החדש ועוד אין על וינדוס הוא נקי לגמרי. הפעלתי והסתכלתי על הביוס וראיתי שהמעבד רץ על 1250MHZ והFSB הוא 100MHZ WTF? המעבד הוא 2800+ והלוח הוא ABIT NF7-S2 והזכרון A-DATA 512MB DDR400 עוד משהו מוזר, בביוס יש את הSoft Menu (<<זה בדיוק מה שרשום) בעוד בחוברת הם מראים Soft Menu III, היתכן שאני פשוט צריך לעדכן את הביוס והכל יסתדר? אם כן, למישהו יש מדריך איך לשים את הביוס על דיסק BOOTABLE? ועכשיו לקטע המצחיק: ביקשתי מאבא שלי שיביא לי מאוורר 120מ"מ כי הקומפיוקייס בא רק עם אחד אז חבר שלו הביא לו אחד של שרת שהוא לא משתמש מסתבר שזה מאוורר DELTA, וכל פעם שפותחים את המחשב יש רעש של מנחת מסוקים

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  10. הכותרת דיי ממצה את עצמו שניהם 512X2 הOCZ 1790 והADATA 1400 זה הבדל דיי גדול.. 400 שקל ו500MHZ לעומת 400MHZ התזמונים של ה OCZ הם 2-3-2-5 והתזמונים של הADATA אני לא יודע (אם מישהו יודע זה נראה לי יעזור המון) מדובר בזכרונות שבהשוואה של האתר כמובן איזה לקחת ?

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  11. האם כדאי לקנות לוח אם סוקט T 755 , כמו AS8 של ABIT , או P5P-800 של אסוס ואם כן איזה לוח עדיף תודה

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  12. Started by Qtec,

מה עדיף? (יש לי מודול ישן של 64 מגה שלא מזדהה כשאני מעביר לCAS2)

• 7 תגובות
    • 568 צפיות
  13. Started by turtleman,

בהתחלה רציתי את ה EPoX EP-8KDA3J, אבל התקשרתי לפנדה ויש להם בעיות עם היבואן בקשר ללוח הזה. עכשיו אני חושב בכיוון של MSI K8N Platinum (שעולה יותר משמעותית ד"א), איך הוא? ואם אפשר להמליץ לי על עוד לוחות טובים... ושאלה לא כשורה, איך הזכרונות הבאים, בשביל 565 שקל? GEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM value w/hs 400Mhz, CAS 2.5 6-3-3 2T, 5ns, 2.5-2.8V, Aluminium Heat Spreader, 6 Layer PCB, bulk pkg

• 11 תגובות
    • 767 צפיות
  14. שלום, אני מתלבט לגבי בחירת מעבד עבור המחשב החדש שאני קונה, חשבתי לקחת או athlon64 3500 (סוקט939), או athlon64 3400 (סוקט754), עכשיו, השאלה שלי היא האם יש הבדלי ביצועים משמעותיים בין המעבדים? אשמח אם תגבו את דעותיכם בקישורים להשוואות ובנצ'מרקים. תודה רבה! יניב

• 3 תגובות
    • 645 צפיות
  15. Started by eyahalom,

שלום לכולם, מדובר בDDR 400Mhz. המחירים דומים. במה לבחור? תודה.

• 3 תגובות
    • 627 צפיות
  16. Started by menos,

כרגע יש לי AMD ATHLON XP 2500 1.83GHz 333MHz L2-512K Barton עכשיו יש לי חבר טוב שיש לו את אותו המעבד רק אצלו הוא דפוק ועושים לו בעיות בחברה קיצר הוא צריך לקנות חדש אני רוצה לעזור לו והשאלה שלי היא האם AMD Athlon XP 2500 Mobile 1.8GHz 45W 266MHz Barton CPU OEM ייתן לי ביצועים יותר טובים באובר קלוק או לא אחרת פשוט אין לי טעם להחליף אני כרגע באובר קלוק (ראו תמונה מצורפת) מפרט המחשב שלי: ABIT NF7 AMD ATHLON XP 2500 (vantec aeroflow 45c idle 50 heavy duty) A-data viest 500mhz 256mb X2 radeon9800pro 128 256bit האם ההחלפה תהיה כדאית? אגב אני לא מצליח בשום אופן לשנות את יחס ה RATIO ולכן לא מסוגל להגיע ל-500 MHZ (עכשיו על 410 כמו שאתם יכולים לראות) אם אני משנה ולא משנה אילו תזמ…

• 14 תגובות
    • 743 צפיות
  17. טוב אז לא מזמן הרכבתי מערכת חדשה, ומשום מה נראה לי שטעיתי באופן שבו מרחתי את המשחה שאמורה להעביר את החום מהמעבד לגוף הקירור (וולקנו 12 - אם זה רלוונטי) החלקים הצבועים בלבן בתמונה הם החלקים שבהם מרחתי את המשחה (שזה כמעט כלום מהכמות שהיתה בשקית) ממש עברתי על כל ציפ ומרחתי עליו קצת מהלבן שהם נתנו משום מה נראה לי שקצת התקמצנתי עם המריחה ?

• 9 תגובות
    • 738 צפיות
  18. Started by roeiw,

מישהו אולי יודע אם יש בארץ איפה לקנות ביוס חלופי ללוח NF7? או למישהו יש ביוס כזה מלוח שנהרס?

• 4 תגובות
    • 504 צפיות
  19. Started by Electric Boom,

אוקיי,אז ככה:יש לי ASUS p4s533-vm ואני מעוניין להעביר את הג'אמפר(שאחראי על מעבד,זיכרונות...)לjumper free mode,עכשיו תראו להלן התשובות שאני לא מעוניין לשמוע!!!: א."פתחת כבר את הת'ארד הזה ראה הוזהרת"... ב."תסתכל באתר החברה\במדריך"(נראה לכם שלא התסכלתי...יש שם רק טבלה אבל אין הסבר בידיוק איך אני מגיע לפרי מוד) ג."אף אחד לא חייב לך כאן כלום"...(אני יודע אני רק |מבקש| עזרה) ד."תשתמש בחיפוש\המדריך שקיים כאן"...(חיפשתי\הסתכלתי-לא עוזר) ה."מה זה לא לתת ת'תשובות האלו למה לא זה מה שאנחנו רגילים לתת..."...(מתנצל) אם מישהו הולך לתת אחת מהתשובות הנ"ל או דומה עדיף שלא יתן כבר...אני מחפש רק תשובה מעשית. סליחה אם פגעתי במישהו,תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 448 צפיות
  20. Started by shloosh,

כרגע יש לי 500 שקל בטוחים. אני יכול להביא עוד איזה 300 בערך... ואם אני מחליף חלק מסוים במחשב אז אני יכול למכור אותו ולהוסיף לכסף שכבר יש לי. יש לכם הצעה מעניינת לשדרוג? אני חשבתי על שדרוג נחמד ביותר של 512 מגה נוספים במהירות 400 של A-DATA. כרגע יש לי 512 במהירות 333 אבל אין מה לעשות. הלוח שלי תומך רק עד 400. אז חשבתי לקנות 400 במקרה של אוברקלוק או שידרוג אחר עתידי... אבל גם עלה לי רעיון לקנות כבר במהירות 500 שפשוט יעבוד ב-333 אם זה אפשרי בכלל? כדאי לי? ההבדל הוא של 100 שקל... ואם אני לא קונה זיכרון אז מה כדאי? מעבד(לא נראה לי שאני אחליף) אולי כרטיס מסך? איזה 6800 רגיל XFX-MSI אולי? יש לי פשוט ספק של טסונמי 350 w (שעובד נהדר עם ה9700 פרו שלי),אז אני מתלבט. ה-3dguru הם הפ…

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  21. Started by spooky,

יש לי 256MB DDR מהחברה:SPECTEK השאלה שלי היא: החברה הזאת טובה? משהו בכלל מכיר אותה?

• 5 תגובות
    • 546 צפיות
  22. המחשב פשוט נכבה אחרי 3 שניות של הפעלה... יש לי לוח 7vrxp, בדקתי רכיבים אחרים, הארדיסק, זיכרונות, כרטיס מסך במחשבים אחרים והכל עבד מצויין.. מה שפועל ל3 שניות זה המאוורר של המעבד, ואז הוא נכבה, ויש LED צהוב על הלוח אם שנשאר דולק כל הזמן עד שאני מנתק לגמרי מהחשמל.. חיפשתי כמה פתרונות באינטרנט ומצאתי את זה: Anyway, we had the 2nd trip back to the store today. They took all components and put them together on antistatic matt. They used power supply from the case. It booted perfectly the first time. No problem at all. We put it all back in the case, and the problem came back. Store thought we must be shorting the board to the case. Finally we realized the only difference in the…

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  23. אני קונה מחשב...מה כדאי לי 3.0 pentium4 or amd 64 3000+

• 7 תגובות
    • 562 צפיות
  24. שלום. מתי יגיעו מעבדי הסמפרון לארץ ואילו דגמים של ספמרון חוץ מ3100+ יעבדו בSOCKET 754? כמה המעבדים האלה אמורים לעלות? ובקשר לATI 9100PRO IGF, האם הכרטיס מסך יהיה חזק מהGF4MX בNFORCE 2?

• 0 תגובות
    • 440 צפיות

דיונים חדשים בפורומים