מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,799 דיונים בפורום זה
-
שלום וערב טוב לכולם! אני רוצה לקנות מחשב בזמן הקרוב, אבל מרוב המעבדים אני כבר מבולבל מה לקחת. ראשית, בהתחלה חשבתי שאני אקח מעבד 3 ג'יגה של אינטל, אחרי זה ראיתי שיצא הסוקט החדש של אינטל וחשבתי ללכת בכיוון הזה. מאוחר יותר התברר שהלוחות לסוקט הזה עדיין בחיתוליהם, ועל כן השגיאות והתקלות בהן ירבו, עזבתי את הרעיון. אחרי זה, אני שם לב שרבים ממליצים על AMD 64, וחשבתי אולי באמת לקחת אותו. אבל מה, גם פה יש מבוי סתום. סוקט 754 הוא סוקט מת יחסית, שכן בעוד זמן מסויים יצורו יפסק, אז האם שווה לקנות מעבד שבעצם מראש ידוע שלא תהיה יכולת שדרוג? יש גם את סוקט 939, שאני לא יודע ממש מה אומרים לגביו, האם הוא טוב? האם הוא הדבר הבא ? עם זאת הוא גם יקר משמעותית מהסוקט הראשון. אני חושב שהבנתם אות…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מי שלא היה מודע לכך, בימים אלה נערך כנס המפתחים השנתי הראשי של אינטל, אחראי הפיתוח הראשי של אינטל, פול אוטליני, הצהיר כי עד 2006 40% מהמעבדים השולחניים, 85% ממעבדי השרתים ו 70% מהפנטיום M (שימכרו) יהיו עם ליבה כפולה. ביציאה מהאולם בו נערך הכינוס של אינטל מחכה לימוזינה שחורה עם שלטי AMD קטנים על החלונות, מייד לאחר סיום דברי אחראי הפיתוח של אינטל חומקים מספר עיתונאים ונבלעים בלימוזינה היישר אל חדרי מלון שנשכרו על ידי AMD בהם מודגמים לעיתונאים הליבות הכפולות (העובדות) של AMD. מלחמה. מקור: http://www.theinquirer.net/?article=18302 http://www.theinquirer.net/?article=18303 הערה: ריבוי מעבדים/ליבות להמונים הוא עובדה קיימת, רק ענין של זמן (פחות משנה למוצר שולחנ…
-
- 35 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש ברשותי זיכרון של יונדאי 2*256 PC 3200 400 ואני רוצה להחליף אותם.... הטכנאי שלי אמר לי שהוא מוכן להחליף לי אותם בתמורה ל 600 שקל לסמסונג 512*2 PC 3200 400 האם כדאי לקחת של ADATA כי היא חברה יותר טובה ? אשמח לתגובות!
-
- 5 תגובות
- 598 צפיות
-
-
-
יש ברשותי מעבד פנטיום 3 סלוט 1 500 מגה הרץ, ונדפק לי או הלוח או המעבד, אין לי מושג מה אז פרקתי את ההיטסינק שעל המעבד וראיתי את הריבוע הכחול הזה (לא ידעתי שזה הליבה ) מה קורה אם נגבתי אותו עם החולצה ונגעתי בו? הוא נהרס?
-
- 3 תגובות
- 567 צפיות
-
-
היי לכולם . הציעו לי את המפרט הבא ,ויש כאלה שהמליצו על לוחות אם אחרים: 1-ABIT NF7 SL 2-EPOX 8RDA <במפרט המקורי כפי שאתם רואים המליצו לי על ABIT NF7 S2G> השימוש שלי במחשב הוא רק לגלישה באינטרנט הורדת תוכנות וסרטים וצפייה בסרטי DVD. על איזה לוח אתם ממליצים? הנה המפרט שהוצע לי:מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2500+(512k 333) 520 1 520 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total NF7-S2G (nFo 512MB A-DATA 490 1 490 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total RADEON 9200 VIVO, DVI 128MB 480 1 480 דיסקים קשיחים? SEAGATE Price Units Total 80GB SATA 440 1 440 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 40 1 40 צורבים? DVD Recorders P…
-
- 20 תגובות
- 923 צפיות
-
-
הרי כבר לא משתמשים בהם. 256 RDRAM עולה כמו 512 DDR. כל מבוקשי הוא להוסיף זיכרון למחשב שלי...... אולי מישהו יודע איפה אפשר לקנות RDRAM במחיר הגיוני?
-
- 9 תגובות
- 651 צפיות
-
-
המלצה ללוח טוב ללא צורך ב O.C שאלה נוספת: במידה ויש קירור ממש חזק ואין צורך ב O.C מדוע לא לקחת פרסקוט ולהרוויח את ה 3% שיפור 1MB CASH ו HT
-
- 21 תגובות
- 993 צפיות
-
-
AMD הודיעה היום כי יצרני תוכנה מובילים כמו Novell, Red Hat ו Sun יתמכו בתוכנה בריבוי הליבות של ה AMD64, בנוסף AMD ממליצה ליצרני התוכנה לחייב את הלקוחות לא עלפי מספר הליבות במערכת אלא עלפי מספר השקעים כפי שהיה נהוג עד היום. הליבות הכפולות של ה AMD64 מותאמות להרצה של מערכות ההפעלה קיימות כמו Linux, Solaris ו Windows ויישומי AMD64 קיימים ללא כל שינוי נדרש בתוכנה. להמלצה לחייב את הלקוחות עלפי מספר השקעים ולא על פי מספר הליבות מצטרפים גורמים נוספים בתעשיה כמו חברת גרטנר לניתוח שווקים "גרטנר ממליצה לציבור הלקוחות להסדיר רשיונות שימוש מול יצרני התוכנה על בסיס מספר השבבים במערכת ללא תלות במספר הליבות בכל שבב". אופטרון כפול ליבות צפוי להיכנס לשוק באמצע 2005, שרתים ותחנות עבוד…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום... אני קונה מחשב אז רציתי לדעת מה עדיף p4 3.0 או amd64 3000 אבל אמרו שהamd עושה בעיות... והאם כדאי לי זכרונות Kingston 512 400mhz pc3200 או twinmos או a-data זה למשחקים...לא אוברקלוקינג
-
- 6 תגובות
- 546 צפיות
-
-
קניתי ממש לא מזמן מחשב חדש אם מעבד amd 64 3200 והטמפרטורה שלי מרקיעת שחכים לפעמים אני מדליק את המחשב והטמפרטורה 60 ושאני משחק זה מגיע גם ל 80 אז ככה1 מה הטמפרטורה הממולצת למעבד כזה ואם שלי מעל הממוצה 2 מה גורם לטמפרטורה כזאת האם לא הרכיבו לי את המחשב טוב או שקיבלתי מאורר דפוק 3 חברים שלי אמרו לי לקנות מאורר של זלמן עד כמה זה יכול להוריד את הטמפרטורה 4 האם עוד מאוררים נגיד על הלוח אם יכולים לעזור להוריד את הטמפרטורה של המעבד ורכיבים אחרים במחשב אני יודע שהשאלה הזאת היא יותר לפורם קירור ואובר קלוגינג אבל מקבל שם תשובת אז תודה רבה לכולכם
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה זה מעבד 64 סיביות? למה יש Windows מיוחד עבורו? האם הוא מתאים למשתמש הביתי? בבקשה תספרו לי כל מה שיש..
-
- 1 תגובה
- 435 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, מדובר בלוח האם - ABIT NF7-SL, שכולל את SOUNDSTORM, כרטיס קול מובנה של 6, עם DOLBY DIGITAL (טכנולוגיית הדולבי הידועה)...השאלה - האם להתקין על הלוח הזה את כרטיס הקול הקיים שלי ה- CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 5.1? או שלהשתמש בכרטיס קול המובנה שעל הלוח-אם? (יש לציין, שהמוכר שמכר לי את הלוח, כמו עם שאר רכיבים נוספים שהתייעצתי עמו - ייעץ לי בחום להשתמש בכרטיס קול המובנה שעל הלוח בטענה שהוא הרבה יותר טוב מהכרטיס קול של קריאייטיב שיש ברשותי). אז מה אתם אומרים? מה להתקין? בתודה רבה מראש
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-
-
מעבד xp 1800 אמור לעבוד ב 11.5X133 נכון? מסיבה כלשהי המעבד אצלי עומד על 12 במקום 11.5 ואני לא מצליח להוריד את זה יש לי לוחאם leadtek ncr18d זכור לי שפעם זה עבד תקין והכל התחיל להתבלגן אחרי אובר קלוק שעשיתי (אף פעם לא שיחקתי עם המולטיפלייר אלא רק עם הבאס) כרגע אני על באס נמוך והמעבד מזוהה כxp 1200 מגהרץ -שלא קיים בכלל לדעתי כל פאם שאני מעלה את באס מעל ל110 המחשב מסרב לעלות בכלל ואני חייב להוציא את הבטריה של הלוח אם בשביל לאפס הגדרות
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
חדשות ישנות במקצת, אבל עדיין מאוד מעניינות - http://www.anandtech.com/news/shownews.aspx?i=22623 כמו שזה נראה, השינוי הזה יסלול את דרכו של האיטניום לתחנות עבודה, ומשם, בעזרת השם ובסיס אפליקציות גדול, גם לdesktops. כי כמו שכולנו יודעים, הX86 חייב למות (גם הX86-64).
-
- 31 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מרגיש כמו איזה נוב עכשיו, כרגע חשבתי על שאל הנובית שפשוט לא נתקלתי אף פעם בתשובה שלה , אם כי אני משער שדי הרבה יודעים אותה. למה חברות לא מעלות את הגודל של הצ'יפים של הזכרונות למעל 32 מגה? הרי ידוע שזכרונות DS יכולים להיות בעייתים עם בקרי זיכרון (שצריכים להתמודד על סלוט אחד עם פי 2 באנקים) ועם +תחילת היצור של סטיקים של ל1GB כבר נוצרים זכרונות שיש בהם שני שכבות של צ'יפים , מה שגורם להתחממות ועוד יותר באלאגן לבקרי זכרון. אז למה פשוט לא מעבירים לצ'יפים של 64 מגה ? יש עם זה איזה בעיה תאורטית או משהוא? או שזה פשוט עניין של עלות יצור?
-
- 4 תגובות
- 534 צפיות
-
-
מצטער שאין כותרת ענינית פשוט זה הכי עיניני שמצאתי.. עכשיו נתחיל בבעיה.. 1} דבר ראשון יש לי לוח אם של msi עכשיו איפה שהמעבד בערך חמש סנטימטר למטה ועוד איזה סנטימטר ימינה יש לי שם איזה חלק שמכוסה בצלע קרור.. איך קוראים לחלק הזה? ושמעו היה לי לוח אם אחר והיה לי שם מאורר אם אתם מכירים תמאוררים היפים של msi הוא היה איזה 40 מלימטר עם אורות ועכשיו הלוח אם שלי נישרף ולקחתי אותו לתכנאי שיחליף לי אותו.. ועכשיו אין לי שם מאורר אבל יש לי צלע קירור .. ובאיזה 3 מחשבים שפתחתי ראיתי שאין מאורר אז רציתי לדעת אם צריך מאורר בשבילו? אם ושחכתי להגיד שיש לי מאורר 80 מ"מ מול הלוח אם שמכניס אויר ואחד מאחורה שמוציא.. 2} מאחורה איפה שהכרטיס מסך מתחבר יש לי חריצים לבנים כאלה שאליהם מתחבר הכרטיס רשת…
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
מישהו שמתעסק עם מחשבים (יבוא ומכירה וכו) אמר לי שה -AMD 64Bit מתחמם מאוד האם זה נכון? הוא המליץ לי על הפנטיום 2.8 עם מגה קאש (זה לא הפרסקוט?) מה אתם אומרים על כל זה? תודה לעוזרים!
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחד של geil והוא עולה 542 שקלים Geil DDR 512 MB PC3200 400 MHz with cooling והשני של אליקסיר ועולה 480 שקל. Elixir DDR 512 MB PC3200 400 MHz מי מהם איכותי יותר? והאם הgeil שווה את ההבדל הקטן במחיר? (זיכרונות, זה שטח שאני לא מבין בו כל כך \ כל זה יושב על 3400+ קלוהאמר ו 8KDA3J (אם זה משנה)... תודה
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
-
-
פנתה אלי איזה מישהי שהמחשב של הבת שלה מאוד איטי. יש לה פנטיום 2 350MHZ, עם 128MB זיכרון והארד-דיסק ישן עם מערכת הפעלה WIN98. היא רוצה בתקציב של כמה מאות שקלים (עד אלף שקל) לשדרג לבת שלה את המחשב. הבת משתמשת בעיקר בICQ ובגלל שהמחשב ישן והיא מורידה תוכנות די חדשות - המחשב זוחל. אין לי רעיונות איך לשדרג את המחשב שלה. אין מאיפה להשיג מעבדים יותר מהירים לפנטיום 2, לא נראה לי שהוספת זיכרון תשפר את המצב (הזיכרון גדול יחסית ליכולת המעבד והדיסק הקשיח) ולא נראה לי שרכישת דיסק חדש במאות שקלים שווה את זה. יש למישהו רעיונות יצירתיים?
-
- 3 תגובות
- 542 צפיות
-
-
ברשותי מחשב עם (512MB (2x256 333Mhz 2700 ובנוסף אני רוצה להרכיב עוד 2 זכרונות של 256 אבל הם לא זהים והרצים שונים(Hz), אחד 133 ושני 266 השאלה שלי אם זה אפשרי או שזה עלול לגרום לתקלות במחשב?? בגלל שהם לא אותם כרטיסים (חברות) ולא אותם הרצים
-
- 6 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אני צריך מעבד שישמש אותי בעיקר למשחקים.... אני מתלבט בין 2500 Sempron לבין 2500 axp מה ההבדלים?
-
- 11 תגובות
- 901 צפיות
-
-
רציתי לדעת בקניית שילוש לאיזה סוקט מבוסס AMD תהייה את אפשרות השידרוג לטווח הכי ארוך שיש ?
-
- 11 תגובות
- 845 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות מי שהוא יכול לעזור לי? מה ההבדל בין USB ל USB2 כאילו מה חדש בו? מה שונה באיזו שנה/תאריך זה יצא.... ואם כל כניסה של USB שיש לי במחשב תומכת גם בUSB2? שאלה נוספת בקשר לזיכרון DDR המ ההבדל שבין הזיכרון RAM הרגיל לבין DDR? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 860 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש, הרצתי 3D Mark... והתוכנה הזו רשמה שה- FSB של המעבד שלי הוא 200 איך אני יכול לברר מה ה - FSB של המעבד שלי?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-