עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by אור כהן,

שלום. אחרי כמה שעות מורטות עצבים ביצעתי התקנה מלאה של 2 מחשבי הגיימינג בני ה6 שלי. הרעיון היה ליצור איזון במערכת ולתת עוד קצת כוח עיבוד למערכת הישנה שלי. ביצעתי שדרוג ממעבד Q9300 למעבד X5460, אשר כרגע רץ במהירות 3.8GHZ, ומגיע עם 12MB זכרון מטמון. תחילה הייתי צריך לפרק את המחשב לחלוטין. מארז הSAGITTA 2 לא היה ידידותי כלכך, והיה צורך להסיר את הפלטה האחורית של הMUGEN 2. לאחר ניקוי המשחה התרמית התמונה הייתה נראית כך: השלב הבא היה לחתוך את הפלסטיקים הצדדיים בסוקט המעבד על מנת שיהיה ניתן להתקין את מעבד הXeon. דבר זה נעשה בזהירות באמצעות סכין יפנית. במחשב הראשון שביצעתי זאת אחד הפינים של המעבד התרומם, והיה צורך להחזירו למקום בזהירות... הרכבתי את הקירור חזרה וחיברתי …

2. Started by kalda01,

אני בקרוב אבנה מחשב חדש לשימושים כלליים. (לא למשחקים) חשוב שיהיה זריז במעבר בין חלונות, ושסרטונים באיכות HD לא יקרטעו. לא מעוניין בכרטיס מסך יעודי. תקציב למעבד 500-700 וללוח האם 300-500. האם ללכת על AMD או אינטל? אם אינטל האם I3 יספיק ? לוח לאינטל, האם מבוסס H81 H87 או H97 ? לוח AMD איזה צ'יפסט מומלץ?

• 3 תגובות
    • 830 צפיות
  3. Started by lalamor123,

כרגע המעבד שלי מגביל אותי, ולא עומד כמו שצריך ב-OC, גם עם קירור של קאבוטו (הראשון). מעוניין לשדרג מעבד לאחד שלא יגביל אותי במשחקים כבדים \ OC. אם יש צורך אז גם לוח אם, וקירור ל-OC. תזרקו רעיונות, ואח"כ נחליט לגבי המחיר... המפרט שיש לי כרגע בצד ימין...

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by hardgore1,

הי, המחשב שלי - 333 intel core 2 quad Q8300 @ 2.5 GHz bus (msi G41M-P33 Combo (MS-7592 (ram 4 GB ddr2 trancend 400 MHz (2x2GB-dual win 8 pro 64 bit רציתי לשאול כמה דברים, מה ההבדל בין ddr 2 ל 3? והאם זה משנה באמת ה 2 או 3 והמהירות ה mhz למפרט שלי? כאילו, האם הכי טוב יהיה לצורך העניין ddr3 1333? או ששוב, זה לא משנה למפרט שלי, ואפשר גם משהו כמו שיש לי כרגע ddr2 400 mhz? אוסיף גם ssd, אבל כרגע אני מתמקד בענין הזכרון בלבד. אחי חוזר עוד חודש מחול, הצצתי ב EBAY, מה דעתכם על http://www.ebay.com/itm/8GB-2X4GB-DDR2-MEMORY-RAM-PC2-5300-ECC-FBDIMM-DIMM-/350428630200?pt=US_Memory_RAM_&hash=item51972c8cb8 יתאים ללוח ולזכרון הנוכ…

• 23 תגובות
    • 7.1k צפיות
  5. Started by FARKASH7,

כמובן שזה תלוי בשימושים. המחשב ישמש בעיקר לשימוש משרדי+תכנות(סטודנט מדעי המחשב). פה ושם קצת סרטים. לפי מה שנראה לי הI3 יעשה את העבודה. מה שכן ההפרש במחיר לא קטן, כ200-300 שקלים, ביחס לתקציב למחשב,1700-2000 שקלים. בכל זאת אני שוקל לקחת I5 כי אני יודע שאני לא ישדרג את המעבד הזה אף פעם. מחשבים אצלי שורדים לא מעט, 5-6 שנים, רציתי לדעת האם ההשקעה בI5 כן כדאית מבחינה עתידית, והאם המחשב יעבוד מהר יותר ביחס לI3 בעתיד. או שבעוד שלוש שנים שניהם יהיו עגלות, ואין שום סיבה להשקיע את האקסטרה כסף. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by PuppEDogg,

שמתי לב שההבדלים בין אינטל לAMD הם ממש רציניים לצורך העניין הנה המעבד הכי יקר בKSP של אינטל http://ksp.co.il/?uin=20484 והנה של AMD http://ksp.co.il/?uin=18290 עכשיו לפי מה שכתוב לAMD יש שמונה ליבות ו4GHZ לאומת זאת לאינטל "רק" 6 ו3.6GHZ מישהו יכול להסביר לי למה בכל זאת אינטל יותר יקרים אולי זה משהו יותר מרק ליבות ומהירות וגם אם כבר למה גם לוחות האם למעבדים של אינטל הם יותר רציניים ומתקדמים משל AMD למה יש העדפה לאינטל? אני רק לאחרונה התחלתי להתעניין בחומרה אז אם השאלות שלי טפשיות אני מתנצל אני רק רוצה להבין את הנושא הזה יותר לעומק

7. אני רוצה לקנות את לוח האם הזה בעיקר בגלל העלות שלו. יש לי מערכת סטריאו, ולא איזה 7.1, ככה שהמחסור ביציאות האודיו שלו לא מפריע לי. גם העובדה שאין לו יציאת DVI לא מפריעה לי. העובדה שיש ללוח הזה פורט RS-232 זה פשוט גאוני חח יחסוך ממני ממיר ב-10 שקל מ-DX (בצחוק). בסה"כ לעומת הנ"ל לא רואה הבדלים בינו לבין האח היקר יותר HD3. מה שכן, ראיתי ביוטוב איזה UNBOXING, ושני חבר'ה כתבו שב-OC היה להם BSOD. בסקירה היחידה שמופיעה בגוגל ברור שדווקא לא היה להם BSOD, ואמרו שהשיגו OC יציב. אני מתכוון להריץ עליו 4670K. אשמח להמלצות וחוות דעת בקשר ללוח הזה.

• 4 תגובות
    • 888 צפיות
  8. שניהם יצאו בערך באותו זמן מה מבדיל אותם?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. המחשב שלי: intel core2quad q9300 2.5ghz gigabyte p35-ds3l ocz pc2 6400 1gbX4 4-4-4 gefore 8800gt הזדקן קצת, היה ממש סוס בזמנו אבל עכשיו קצת צריך בוסט. הוא משמש בעיקר לגלישה ומשחקים. ואני רוצה לתת לו דחיפה קטנה בביצועים בכמה שיותר זול. עפ״י היצרן הלוח תומך עד 1066 והזיכרון שלי כרגע 800. השאלה היא כמה יעלה לשדרג מה4 שיש לי עכשיו ל-8. והאם כדאי להישאר עם 800 או כבר להחליף ל1066. איך נחשב הכרטיס מסך ביחס להיום? האם כרטיס חדש ב500 ש״ח יהיה משמעותית טוב יותר? הוא מריץ לי משחקים יפה סה״כ ובלי לגים גם בfull hd אבל אולי אפשר לראות קצת יותר טוב.. תקציב? אלפייה ככה. מה אומרים? אפשר קישור לזכרון מתאים בבקשה?

• 5 תגובות
    • 754 צפיות
  10. Started by PuppEDogg,

אני לא כל כך מבין את ההבדלים בין לוחות אם מבחינת הצ'יפסט. אני רואה יש מסוג Z97 ויש גם X97 ועוד סוגים אחרים אז מה שאני רוצה להבין זה מה ההבדל ומה נחשב להכי חדש ומתקדם

• 14 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. שלום , איזה מעבד AMD יצא השנה שיחליף את 8350 ? לא מצאתי שום מיידע בגוגל האם AMD תשחרר מעבד שיתחרה מול 4790 ?

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  12. לוח Asus P5S800-VM. הלוח מורכב במחשב דיי בסיסי (מעבד P4, המסך מחובר לכ מסך המובנה, ספק גנרי ברמה יחסית גבוהה ותקין, ומחוברים HDD ו CD ROM) כמעט בכל הפעלה ה BIOS מתאפס מעצמו ללא סיבה - יש הודעות של Overclocking Failed, Chassis Intrusion Detected F1 to continue F2 to enter setup וכן הלאה. בתוך ה BIOS הכול מתאפס - תאריך, Boot Order וכן הלאה הסוללה תקינה והחלפתי בסוללה חדשה, הג'אמפר מחובר נכון, המתח על הסוללה ועל הג'אמפר כ 3.1V כשהמחשב לא מחובר לחשמל המחשב לא באוברקלוק הג'אמפר של Chassis Intrusion מחובר נכון (על 2 הפינים במקום המפסק של ה Chassis Intrusion) אין משהוא אחר שאמור להקפיץ שגיאות BIOS כלשהן כשהרכבתי את המחשב הוא לא היה עושה את זה, יום אחד הוא פשוט התחיל

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. ראיתי לא מעט המלצות ל-B85 KILLER של אסרוק. השאלה שלי היא מה באמת הולך עם מגבלת הOC של אינטל (זה: http://www.bit-tech.net/news/hardware/2013/07/25/intel-overclocking-block/1). זה יצא לפועל בסוף או לא? בלי קשר לזה, יש PCIEX16 יחיד שקיים שם (השני הוא X4, חשמלית) אבל באתר שלהם רשום: PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE2: x16 mode) מה הכוונה לPCIE2? בנוסף, מה שלא מוצא חן בעיניי זה האילוץ להשתמש ב1600MHZ. ואם אני מתכנן לשדרג בעתיד?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום חברים, נניח ואני קונה מעבד אינטל יד שניה. עוד לא קניתי. אין קבלה ואין קופסא מקורית. לפי המספר הסידורי באתר של אינטל רושמים שהמעבד נמכר בזמנו בתור box ויש אחריות עד 2017. דיברתי בצט עם התמיכה של אינטל אבל הבחור לא הצליח לענות על השאלה - למי לפנות בארץ כדי לממש אחריות??? הבנתי שחיון ואיסטרוניקס הם המשווקים פה ושלחתי להם מייל. טרם קיבלתי תשובה. מישהו פה יודע מה עושים וכיצד מממשים אחריות של אינטל בארץ? בבקשה תענו רק מי שמבין ויודע בוודאות מה עושים. תודה

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  15. נפלה אליי הזדמנות לשדרג את המעבד דרך חבר שעובד באינטל. אני יכול לקנות דרכו את הI7 4770K בכמעט חצי מחיר (קרוב ל1100 ש"ח) עכשיו אני מתלבט בין הלוחות אם. התקציב הוא עד 1200 ש"ח אני מחפש לוח אם בגדול MINI-ITX, ושהיו בו כמה שיותר יציאות SATA (כרגע יש לי 4 כוננים קשיחים), יהיה אפשרות לעשות OC ושיתמוך PCI-E3X (ראיתי הרבה שאין את היציאה הנ"ל), אני מעוניין לחבר את הכרטיס מסך שלי. אני מעוניין שערכת הצבעים של הלוח אם יהיה בצבע אדום-שחור (זה משהו שממש חשוב לי) יש לי התלבטות בין שלושת הלוחות אם: הראשון: Asus z87 Maximus Impact http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813132039 השני: Evga stinger z87 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813188132 השלישי : …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by ykg,

היי, יש לי מחשב ישן שמשמש לצורך גלישה ואני מעוניין לשדרג אותו. מותקן בו הלוח הנ"ל ויש לי כמה שאלות לפי ה-Spec הזה http://www.cnet.com/products/abit-ip35-motherboard-atx-lga775-socket-p35/specs/ הזכרון שמותקן בו הוא למיטב זכרוני הוא RDRAM (סוג שנכחד מהעולם) אולם לפי המפרט יש בו מקום רק ל-DDR2 SDRAM. יכול להיות שזה אותו ה-SLOT או שאני טועה ויש לי DDR2 SDRAM. בכל מקרה האם ניתן להשיג היום את הזכרון DDR2 SDRAM לגבי הוספה של זיכרון אני פשוט מכניס וזהו? צריך לקנפג משהו בביוס לגבי ההארד דיסק, רשום במפרט ATA-300 - connector(s): 6 x 7pin Serial ATA - 6 , זה SATA1? האם ניתן לחבר לזה הארד דיסקים שתומכים ב-SATA2? הייתי רוצה לשדרג את ההארד דיסק והשאלה אם מה שמוכרים היום בחנויות יתאים ל…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by shai02002,

יש בשרותי מחשב עם 2X2GB ראם אני מעוניין להוסיף עוד זיכרון (ש לי בלוח אם 4 סלוטים) האם נדרש משהו פרט לזה שהחדשים יהיו באותו תדר של 1333? ה-CL משנה אם הוא אותו הדבר או לא? אם אני מוסיף עוד 2 כרטיסים, זה משנה אם הם גיעים כ-kit או לא? תודה

• 6 תגובות
    • 888 צפיות
  18. מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על מעבד 4GHZ ומעל., כרטיס זיכרון 4GB ומעל.. ולוח אם שיתאים למעבד וכרטיס זיכרון? תקציב של 1500-2000 ש"ח.. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי D:

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. מה ההבדל בין מעבד i3-3240. 3.4ghz למעבד g2030 3.0ghz וכמה זה משמעותי למחשב שישמש לצרכים משרדיים.בלי משחקים תודה

20. שלום, עקב גאונות יתר קניתי לפני מספר שנים זיכרונות 800 וקיבלתי מסכים כחולים שנפתרו רק ע"י הורדת תדר המעבד ל- 2.4 (אמור לעבוד על 3.0) והנמכת תדר הזיכרונות ל-667. בהנמכת התדר הכול עובד תקין ואין שום מסך כחול. אני מעוניין בקניית זיכרונות בתדר 667 (או תדר גבוה יותר אם זה אפשרי) שיתאימו למעבד אבל הנפח חייב להיות 8 GB. לא חושש מ-OC יש לי קירור טוב למעבד. אשמח להמלצותיכם. mobo: p5wdh deluxe. cpu: quad 9650@2.4ghz ram: 4GB 667GHZ. display card: gtx650 ti boost. screen: 19 inch 1280*1024.

21. Started by esaly,

היי חברים, ערכתי חיפושים לרכישת הלוח הנ"ל ללא הצלחה יתרה. מישהו מכיר מקום? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 983 צפיות
  22. Started by amitr,

היי למפרט תלת מקצועי אני רוצה לקנות XEON בחו"ל מתבסס על העובדה שלוחות LGA2011 של אסוס מאפשרים לשים מעבד XEON במקום I7 ללא הצורך בזכרונות ECC. ראיתי באיביי מוכרים 8 ליבות חדש ב 4000 שקל ומשומש 12 ליבות במחיר דומה 1) מה הסיכונים של לקנות מעבד משומש 12 ליבות ? 2)במידה והולך המעבד מכל סיבה שהיא, האחריות של אינטל תקפה ? תחליף לי בחו"ל ? איזה מסמכים אני צריך כדי לממש את האחריות במידה והיא תיהיה תקפה? 3) מדברים על משומש 12 ליבות, במידה ומתגלה שהמעבד מזוייף, האם תיהיה לי דרך להתמודד מול המוכר? מדורג כtop seller אם זה בכלל אומר משו. 4) מה חוקי המכס בנושא? אם אני משלם מכס על משו שקניתי יד שניה ? אשמח לעזרה בנושא. על פניו נראה משתלם יותר לקנות מעבד עם 12 ליבות במחיר נמוך יותר מI7…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. שלום לכולם, קיבלתי לפני יומיים מעבד חדש i5-4670k, כרטיס מסך EVGA GTX 760 וכונן SSD EVO840 מארה"ב. אני זקוק לכל שאר ההשלמות: לוח אם, זכרונות, קירור למעבד, מארז+ספק וכונן קשיח, אין צורך בציוד הקפי. המחשב מיועד למשחקים, אני לא יודע אם אעשה OC בעתיד. אשמח לעזרתכם, תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by tiger2014,

קניתי מעבד חדש ומסתבר שהמוכר התבלבל ובחשבונית מופיע לי TRAY במקום BOX האם יש הבדל? האם להחליף לבוקס ? מה שהבנתי שהמאורר שבא עם המעבד זהו ההבדל היחיד אבל הזמנתי עם המעבד קירור נוזלי להחליף או להשאיר את ה tray?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by Nemesis,

היי, מחר צפוי להגיע 4670K שמגיע מארה"ב, וצריך לקנות עבורו לוח. כדאי בכלל לחכות ל-Z97? יש איזשהי צפי להשקה/זמינות? אם לא, אשמח להמלצה ללוח תואם (לא יבוצע אוברקלוק). נדרשת תמיכה ב-RAID של אינטל, ועדיפות לצ'יפ סאונד ALC1150 עם הגנה מפני רעשים. תודה

• 28 תגובות
    • 5.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים