עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by itaim,

רציתי בהתחלה לקנות את IC7 אבל חבר שלי אמר לי שהוא לא כל כך טוב יש הגבלה במתחים לזכרונות והוא לא מראה טמפרטורות מדוייקות אני צריך אותו לOC חשבתי אולי על Asus P4P800 Deluxe (צ'יפסט 865) כדאי??

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  2. שלום. אני רוצה להמיר את המחשב הנייח שלי במחשב נייד. המחשב הנייח שלי חדיש יחסית: Intel G530 (סנדי ברידג') - שבאופן מפתיע עושה עבודה נפלאה. Crucial M4 SSD 8 גיגה זכרון. וזה הכל פחות או יותר. השאלה היא איך משווים בין ביצועים של מחשב נייח למחשב נייח. אני מחפש לפטופ שלא ירד בביצועיו. תודה

• 0 תגובות
    • 657 צפיות
  3. Started by Nullity,

אני זקוק לזיכרון חדש ומתלבט מה לקחת - מצד אחד קיים ה-ADATA 4000, שאני מניח שיתן לי להריץ בסינכרון עד סביבות 270 ב- 2.5-4-4-8, משהו באזור, וגם יחסוך לי די הרבה כסף (2 סטיקים = 1500). מצד שני קיים המושקין ספיישל 2-2-2 החדש, שאני מניח יאפשר משהו בסביבות 215, 2-2-2-5/6, 5:4, והוא היקר יותר (2000 לשני סטיקים). די בטוח שבמבחן הביצועים יקח המושקין, השאלה היא ההפרש שווה את המחיר ד"א המעבד הוא 2.6 והלוח ic7

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by dudu26,

רב סרן שמועתי טוען שה-DS4 ואפילו ה-DQ6 סובלים מחרדת נטישה מאת ג'יגבייט : 1. עבור OC בינוני עם 6400, האם כדאי להוסיף 100 ש"ח על ה-DS4 ולעבור ל-P5Bdlx? 2. האם ל- P5B dlx יש קירור נורמלי או שכדאי להוסיף לו? תודה, אני כמעט מתמוטט עקב נסיונות פענוח של אתרים ביפנית ובגרמנית העוסקים בנושא... ו-אין לי זמן לחכות ל roundup המדובר של anadtech...

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  5. Started by Bright Moon,

האתר הסיני Hardspell פרסם ש-Intel תשחרר מעבד High End המבוסס על ליתוגרפיה של 45nm בסוף השנה. שם הקוד של המעבד הוא Yorkfield והוא ייקרא Intel Core 2 Extreme QX6950. למעבד יהיו 4 ליבות, 12MB של L2 Cache, גם 1333MHZ FSB, מהירות שעון של 3.33GHZ ומחירו יהיה 999$ (בהזמנות של 1000 יחידות). אין ממש חדשות, רק תקציר של מידע שקיים כבר ברשת - אבל שמתי לב שמידע זה לא פורסם עדיין בפורום, אז הבאתי לכם את ה"כתבה" מהאתר. מה שמוזר לי, לפחות מבחינת השם, הוא השימוש ב-Q6950 - אם אינטל תרצה להציע בעתיד מעבד יותר טוב מאותה סדרה, מה יהיה שמו? לא עדיף לקרוא לו Q6900 ולשמור את השם "QX6950" למעבד טוב יותר ממנו, או שהסימון "50" נועד אך ורק לציון באס גבוה יותר? מחיר המעבד טוב מאוד לדעתי, בעיקר מפני ש…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by shevah,

שלום, יש לי לוח P5Q DELUXE של אסוס כמובן וצורב פיוניר 215D שמחובר דרך SATA, ומשום מה הביוס רושם לי שלא מחובר שם כלום. יש לי ויסטה ULTIMATE 64BIT. למישהו יש רעיון למה זה כך?

7. Started by amitai124,

יש לחבר שלי לוח אם בשם asus m4n78 ורשום שם שיש כפתור שמשפר את המהירות של הלוח אם ואת הביצועים מישהו יודע איפה הכפתור נמצא ? זה מה שרשום "turbo key preformance boost"

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  8. Started by yoseft33399,

שלום לכולם, קראתי על המעבד החדש AMD athlon II X2 250 מסקירה שפורסמה ביוני 2009, אך לא ראיתי שמוכרים אותו בארץ. מישהו יודע היכן ניתן למצוא אותו בארץ, ואם לא אז האם יש צפי מתי הוא יגיע לארץ? http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=323&Itemid=63

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by phil,

שלום לכולם! תראו אנשים, כרגע יש לי AMD ATHLON XP 3200-SOCKET 462 כמובן. איתו יש לי לוח-אם מתאים של ג'יגהבייט- ו512 - 3200 זכרון של גייל. עכשיו, יש לי שאלה. האם ההבדל במעבר בין ה-3200 שיש לי, למעבד + 64 לוח אם של סוקט 939 יהיה מורגש ומוצרך? שאלה נוספת- מה הוא ההבדל האמיתי בין DDR ל-DDR2, והאם יש צורך לשדרג? תודה רבה לעונים.

10. שלום חברים, ברשותי מעבד AMD שאני לא מצליח לנתק אותו מההיטסינק בעקבות זה שהחומר קירור הדביק אותו, מה עליי לעשות? אני כרגע לא יכול להכניס את המעבד חזרה למקומו כיוון שאני צריך לפתוח את המוט בצד ואני לא יכול כיוון שההיטסינק מחובר אליו!!! בבקשה עזרה דחוף!!! תודה רבה!!

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  11. Started by nir567,

שלום אחי ואחיותי, המחשב שלי זז נורא לאט אני לא יכול גם לדבר במסנג'ר ,באיי סיי קיו ולגלוש ביחד מרוב שהוא איטי. אם למישהו יש פיתרון אחר מלהוסיף זכרונות שיכתוב, פירמטתי מחקתי והוא נשאר איטי. פרטים על המערכת: -יש לי ווינדוס אקס פי -פנטיום 4 2.66 ג'יגה הרץ -192 מ"ב ram. אם אתם צריכים פרטים נוספים תבקשו. איזה זיכרון כדאי להוסיף,חברה,סוג,כמות, וכו..??? תודה, ניר.

• 7 תגובות
    • 588 צפיות
  12. Started by pergola,

צריך לוחות אם כמה שיותר זולים שתומכים ביחס מחלקים קטן מ2 שיהיו גם טובים לOC.. משהו שמגיע לבאס 500... תקציב עד 1100 עדיף אבל כמה שיותר נמוך..

• 13 תגובות
    • 646 צפיות
  13. Started by maishar,

שאלה בקשר ללוח-אם של MSI דגם B75MA-E33. האם יציאת ה- HDMI שלו תומכת באודיו? או במילים אחרות, האם אני יכול לחבר את יציאת ה- HDMI לרסיבר בשביל אודיו (כך שהרסיבר ימיר את האור הדיגיטלי לאנלוגי) או שאני חייב לחבר את הרסיבר ליציאות האנלוגיות (3.5mm) של לוח-האם ולתת ללוח-האם לבצע את ההמרה (שהרבה פחות איכותית מאשר ברסיבר כמובן)? תודה

• 2 תגובות
    • 651 צפיות
  14. Started by pergola,

enabling it to create a complete wireless home network in either AP or wireless client mode זה אומר שהדבר הזה עושה רשת אלחוטית בבית? תסבירו לי מה הדבר הזה עושה אם אפשר.. כי לא הבנתי=/ האם זה מחליף ראוטר לכל דבר..?

• 9 תגובות
    • 989 צפיות
  15. Started by bla7,

שלום לכולם... בשעה טובה ומוצלחת, ואחרי הפסקת חשמל מרגיזה, נשרף לי הלוח אם הנ"ל. האיבחון נעשה במעבדת מחשבים ומתברר שהכל שלם חוץ מהלוח (ספק, מעבד וכו'). המעבד הוא Athlon64 3000+. כרטיס מסך 9550 (AGP). זיכרונות DDR. הבעיה היא, שבחנות טוענים שאין להם לוח מקביל שמסוגל לענות על כל מה שהלוח הזה עונה. כלומר, צריך להחליף כרטיס מסך. ואת זה, אני לא רוצה לעשות כרגע. רציתי שתתנו לי רשימה של לוחות שנמכרים כרגע (למשל, שניתן למצוא בזאפ) שתומכים ב-DDR, AGP וסלוט 939 בשביל המעבד, ואני אקנה את הלוח ואספק להם אותו. תודה רבה

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by n00kie,

המחשב כרגע - i5 4430 b85m-d2v 8gb 1600 gtx 1060 6 (oc@ +15%~) מתכנן להחזיק עם המחשב עוד בערך שנתיים לגיימינג על 1080 ו144 במשחקי מולטי. שוקל לשדרג לI7 4790 או לXEON מקביל ו16 ראם בהמשך כדי לתת למחשב עוד קצת אורך חיים, אבל רק אם אמצא כזה ביד שניה באיביי באיזור ה200-250 שקל. האם ההפרש בביצועים שווה את השדרוג לדעתכם?

17. Started by ShayMagen,

1.AMD 64 3800 1024 DDR 400MHZ 2.AMD 64 3500 2048 DDR 400MHZ אני יודע שבסוקט החדש יש תמיכה בDUAL DDR אז מה כדאי יותר?? ומתי בערך יהיה ניתן לקנות את המעבדים האלו בארץ?? וכמה עולה לוח אם שתומך בסוקט 939 החדש ומתי יהיה אפשר לקנות?? תודה מראש...

• 6 תגובות
    • 679 צפיות
  18. גם בחנות המקוונת הגדולה ביותר ניתן למצוא פרטים אודות דגמי ה-Coffee Lake השולחניים הבאים לכתבה

19. Started by k_700,

אתמול מישהו פה אמר לי שAMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX וAMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - TRAY הם אותם מעבדים. עכשיו קראתי בכל מיני אתרים וגיליתי שגירסת הbox מגיע עם מאוורר למעבד ואילו הTRAY לא מגיע עם מאוור למעבד, האם זה נכון? ובכל מקרה על מה שווה להשקיע?

• 1 תגובה
    • 622 צפיות
  20. התקנתי סטיק זכרון של קינגסטון, 512MB, DDR, 333 MHz, וכעת הסטיק הישן, זהה חוץ מזה שהוא של סמסונג והוא 256 מ"ב, לא מזוהה - הWindows מראה רק 512MB. איך אפשר לפתור את הבעיה?

• 8 תגובות
    • 564 צפיות
  21. שלום, איזשהוא חלק שמהדק את חלק הקירור, אל המעבד, נשבר, ומאז המחשב נדלק רק אם אני משכיב אותו ושם עליו שני אבני שיש מאוד כבדים. (ככה אני עובד כבר עם המחשב חודשיים). כמובן שזה לא עסק, וכבר נשבר לי הכרטיס מסך החדש שלי כי האבן נפל עליו. הבעייה היא שאין לי כרגע כסף להחליף את המעבד, לכן אודה מאוד למי שיכול להפנות אותי לחנות שמוכרת חלקים כאלו, (באיזור ירושלים עדיף..) או לאיזשהוא פיתרון אחר. המעבד שלי הוא ATHLON 64 3000 והבנתי שקשה להשיג את החלקים שלו?

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום, אני צריך עצה לגבי שדרוג המחשב שלי. מפרט: Gigabyte 3D Aurora + enermax liberty 400W WD2500KS 16MB sata2+ WD1200 ide + WD5000AAKS + WD3200 LG DVDRW 4167B GIGABYTE 3D Rocket Cooler-Pro GH-PCU22-VG PNY optima pc2-5300 (4x1GB) SAPPHIRE RADEON HD3650 512MB DDR2 PCI-E asus p5kpl-cm Intel Pentium D950 לאחרונה גיליתי שהעבודה שלי דורשת יותר ממה שהמחשב נותן ואחרי בדיקות התגלה שהעומס הוא על המעבד, אז החלטתי להוריש לאחי הקטן את הלוח אם והמעבד שלי (זמן מושלם כי שלו בדיוק נשרפו) ולקנות משהו יותר חזק. אומנם מידי פעם אני משתמש במחשב למשחקים (שם המחשב פועל בצורה בהחלט מספיקה לי), השימוש הראשי שלי במחשב הוא לעבודה, מדובר בתוכנות כבדות שכל אחת מהן משתמשת כמעט בליבה לבד וכשאני מריץ כמה …

• 37 תגובות
    • 4.7k צפיות
  23. OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 1066 CL5-5-5-15 - REAPER HPC EDITION - OCZ2RPR10662GK - ב 910 ש"ח מפרט המחשב שאני קונה , ונעול עליו כבר - מיועד ל OC מעבד Q6600 G0 לוח ASUS BLITZ FORMULA זיכרונות : למעלה מה שהראתי לכם 1066 OCZ כ' מסך : 8800GTS XFX XXX EDITION שאר הפרטים לא חשובים תגידו מה דעתכם על הזיכרונות מבלי לחסוך כסף ומבלי להגיד לי מיותר בבקשה ... זה 1066 זה טוב עם המפרט שלי למשחקים ול OC ??? תודה חבר'ה

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  24. Started by ofir38,

כמו בכותרת אני קונה מערכת מחשב חדשה שתכלול Q9450 ו HD4870 אני מעוניין בלוח אם כמה שיותר טוב למערכת הזאת (כמובן גם OC מכובד) שיהיה אפשרות לRAID וכל הפיצ'רים הטובים האלו. לא משנה לי איזה חברה העיקר חוץ מMSI. תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 898 צפיות
  25. שלום אני קונה מחשב חדש... תקציב של עד 6 בערך עם מסך... אז אני כמעט סגור על כל הדברים חוץ ממעבד זיכרון ולוח אם... Phenom II x4 Quad-Core 955 Socket AM3 3.2Ghz 45nm Tray 1180 שח MA785GMT-UD2H AM2+, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI = 525 שח 3x2GB OCZ Reaper HPC Edition Triple Channel 790 שח הקו מחשבה שלי זה מעבד לוח אם וזיכרון שיחזיק לי כמה שנים.. שאותם אני לא יצטרך לשרג... אני לא מתכנן oc לפחות לא בעתיד הקרוב... בנוסף מה שהנחה אותי זה לקחת לוח אם שעובד עם ddr3 ב 1600 mhz והתאמתי לו את הזכרונות של ocz. מה דעתך במחיר של 2500 רק על הלוח אם והזיכרונות כדאי משהו אחר או שזוהי בחירה טוב לכמה שנים הקרובות?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.