עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום אנשים, לחברה שלי יש לוח-אם ישן של msi, דגם: MS-7173. בתוכנה system info כתוב שהלוח תומך עד 1gb זכרון (יש רק 2 סלוטים בלוח). לעומת זאת, באתר של msi כתוב שהלוח תומך עד 2gb. אני מניח שעדכון ביוס יפתור את הבעיה, אבל מה הדרך הבטוחה ביותר? בעבר אני זוכר שדוד שלי עדכן עם LiveUpdate של msi שעושה את זה דרך הווינדוס, והייתה שגיאה ובריסט הבא המחשב לא עלה. אשמח לעזרה, תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  2. שלום לכולם, קודם כל - אם יש טעות בפורום נא להעביר, לא ידעתי כ"כ היכן ניתן לשים את השאלה. תודה. ולעניינינו - יש לי ולחבר ויכוח - במצב Hibernate (שהבנתי ששונה ב-XP ובויסטה - אשמח גם להסברים), האם יש צריכת חשמל כלשהי? ניסיתי לחפש מידע בנושא, לא כ"כ מצאתי תשובה החלטית, יש כאלו שטוענים שהזיכרון נשמר על הHD והמחשב מכבה את עצמו באופן מוחלט, דעה אחרת אומרת שיש צריכת חשמל כזו או אחרת ושרק החלקים העיקריים והזללניים מתכבים - מסך, HD, מעבד ואילו יש צריכת חשמל כזו או אחרת. ויש כאלו שטוענים שגם במצב מכובה (כיבוי מלא) יש צריכת חשמל של כ-2.3W לערך של המעבד, וזו נפסקת רק אם מנתקים את הספק מהחשמל. אם כן - מהי בעצם צריכת החשמל של מחשב (אילו חלקים בעיקר, מהי הצריכה פחות או יותר) במצב Hiberna…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. אם יש באתר כתבה בנושא זה או בסטיקי אשמח אם תפנו אותי אליו, כי אני פשוט לא מצאתי. תודה

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. בהנחה ונתעלם מהכדאיות של רכישת מעבד I5/I7/X6 וכו' (ושימושי המערכת)... איזה מעבד יתן את יכולות ה- OC הטובות ביותר (וכמובן בסופו של דבר החזק ביותר) ?

5. Started by waizman,

האם ההבדל רק בתזמונים? למה זה מצדיק הבדל של כ 150 שקל? תודה

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. שלום לכולם , - קצר לעניין , אני מחפש להרכיב מחשב שיהיה בו תמיכה ל-USB3 , ו- SATA6 . מהלוחות שכבר יש להם תמיכה ב-USB3 , כ-99% מהם תומכות כרגע רק ביציע אחורית ל-USB3 , וזה לא נוח במיוחד . מצאתי מפצל פנימי (שרכיבים מקדימה במקום כונן CD) שמציע את עצמו כפיתרון , אבל אין לי מושג איך זה אמור להתחבר ללוח האם , ואיזה חיבור לחפש על הלוח . זה המפצל : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817364030&cm_re=front_usb_port-_-17-364-030-_-Product אלה לוחות האם שאני מסתכל עליהם כרגע (אם יש לכם הצעות אחרות אשמח לשמוע) : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131624 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131621 - שאלה שנייה : ה…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Cirrus,

סבתא שלי נתנה לי פרוייקט שהוא לתקן לה את המחשב הישן ולהתקין לה בו קצת משחקים ( לא כבדים, סתם קלפים ושטויות ). הבעיה היא שברגע שאני מזיז את העכבר, המעב מנצל 100% מכוחו. מדובר על המחשב הזה: https://www.91mobiles.com/toshiba-c855d-s5103-apu-dual-core-e-4-gb-320-gb-windows-8-laptop-price-in-india-114576 אתם חושבים שאוכל להצילו רק עם החלפת מעבד או שזה כבר הפך להיות ניתוח מסובך מידי?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. חשבתי שאם אני כבר קונה מחשב חדש למה לא שיהיה לו פוטנציאך לOC מכובד. לכן אני חושב שאני אוותר על PC3200 ואקח PC3700 או משו אחר שאתם ממליצים לי כי אני ממש לא מבין בOC ומקווה להבין בהמשך. אז ככה אני עוד כמה חודשים אולי פחות מתכוון לקנות מערכת מבוססת אטלון 64 וכאשר המחשב כבר יספק אותי אני אתחיל לעשות לו OC, על אילו זכונות אתם ממליצים? וגם.. כאשר אני ארצה לעשות OC איך אני בדיוק צריך לעשות את היחס בין המעבדזכרון/כרטיס מסך? האם הרכיבים הללו צריכים להיות ביחס מאחד לאחד? וOC למעבד וזכרונות עושים דרך הביוס? ומדוע צריך להוסי, מתח?? בבקשה תענו לי על השאלות! תודה רבה רבה רבה!

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by WereBunny,

אהלן, יש לי מחשב שכבר זמן מה סובל מקריסות/אתחולים/מסכים כחולים, לאחר שלא הצלחתי להבין מה הבעיה לקחתי אותו למעבדה (דבר שלא עשיתי מעולם) שם בדקו והגיעו למסקנה שהלוח-אם דפוק. (MemTest מראה שגיאות ב2 זוגות שונים של ראם בכל אחד מ4 החריצים) המפרט שלי: AMD Phenom II X4 965 Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Crucial Ballistix Sport 2x8GB FSP HYPER 700W Radeon HD 7870XT Western Digital 1TB Samsung Evo 850 SSD 250GB ומארז פשוט של Cooler Master elite המעבדה אמרו שהלוח שיש להם לא תואם את המעבד שיש לי. אני חושב שכבר לא כדאי לקנות לוח כל כך ישן (אם בכלל נמכר תושבת AM3). אמ;לק: צריך המלצה לשילוש זול כמה שאפשר,…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. יש כאלה שהשימושים שלהם הם אינטרנט , אימיול , שירים ו ICQ ... יש לי סמפרון 3000 עובד יפה כמו ATHLON XP ישן אפילו חזק ממנו והחלפתי ל AMD ATHLON DC 4000*2 בקיצור שמתי לב שבשימושים שיש לי אין הבדל בביצועים ביזבוז כסף מטומטם . בשימושים שרשמתי ההבדלים בין הסמפרון לאתלון הכפול ליבה הם אפסיים . כנ"ל בין סלרון לפנטיום . אז מי שכמוני צריך את המחשב לשימושים בסיסיים מעבד של 200 שקל יעשה את העבודה כמו מעבד של 2000 החזרתי את האתלון 4000 לחנות חזרתי לסמפרון ואני מרוצה מאוד חוץ מהקטע הדבילי של הציפצוף מהלוח בהתחלה. אף טכנאי לא יודע מה זה ...

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. אני מרכיב כרגע מערכת מחשב שמיועדת לעבודה מדעית מסובכת.. חישובים כבדים מאוד התקציב הוא בסביבת ה35000 שקל . את רוב המפרט אני הרכבתי אבל אני קצת חלוד כרגע וצריך עזרה במספר נושאים: המחשב יכלול 64GB RAM ועדיף שכמה שיותר כח עיבוד מתמטי המחשב בנוסף לזאת יתעסק בכמות מטורפת לגמרי של גישה לזיכרון המהיר ולדיסק הקשיח (מיפויים כבדים בתלת מימד וכו') מה שאני צריך עזרה זה דבר ראשון לבחור באיזה גישה לקחת את המחשב - עדיף ללכת על מעבדי XEON או יותר אזרחיים? וחוץ מזה .. כנראה שלמחשב יהיו כמה וכמה מעבדים (כפי שאפשר להבין מהמחיר) .. איזה רכיבים כדאי להשיג? (לוח אם בעיקר וזכרונות) תודה על העזרה

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by cyanmoon,

שלום לכולם, אני מתכנן לקנות laptop, ויש לי התלבטות לגבי המעבד: איזה מהמעבדים הנ"ל יותר טוב i7-2670QM או i5-2540M ? ואם אין תשובה חד משמעית, אז ב"יותר טוב" אני מתכוון ליותר טוב מבחינת השימושים שלי: אני רוצה להיות מסוגל להפעיל את כל התוכנות האלו במקביל ולעבוד בצורה שוטפת: visual studio, eclipse, photoshop cs5, office2010(all open), firefox(10 tabs min), mysql ז"א, אני רוצה מחשב שיהיה מסוגל לעמוד בעבודה שבה אני מתכנת, עושה גרפיקה, גולש באינטרנט ומשתמש בword excel powerpoint, וגם עובד עם mysql לצרכי לימוד.. הסתכלתי על שני המעבדים הנ"ל בעמוד של אינטל: http://www.intel.com/content/www/us/en/processor-comparison/comparison-chart.html מצד אחד יש כמה טכנולוגיות שיש ל-i5 ואין ל-…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by omri1958648,

זה המפרט שלי : הכרטיס מסך הוא שונה החלפתי לR9 270 TOXIC במקום הGTX 750 הזכרון שיש לי עכשיו https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14438 עכשיו אני רוצה להוסיף לו עוד 8 GB RAM אני יכול להוסיף את הזיכרון הזה http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX316C10FR_8 ? למרות שחוץ מחברה שונה והתיזמונים שונים זה יכול לעבוד עם הזיכרון שיש לי עכשיו ושיהיה לי 12 GB RAM ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by Aviv C,

ענו בבקשה על הסקר בנושא תושבות מעבד.

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. לאחורנה הכנסתי בגלל אילוצים למחשב הלא חדש שלי ויסטה. רוצה להרחיב בעקבות זאת זכרונות. היום יש לי פעמיים 512, ddr 400 קורסייר cl2. יש לי עוד שני סלוטים פנויים,מתכוון לרכוש עוד פעמיים 512. מדובר בפנטים 4 , 3.4 גיגה הרץ. השאלה שלי האם כדאי לי לרכוש שוב cl 2 ואם ארכוש cl גבוה יותר האם זה לא יפגע במהירות של 2 הזיכרונות הקיימים. כמו כן האם 4 זכרונות של 512 זה הסידור האופטימלי במציאות שלי והאם זה יעבוד בדואל צ'אנל?

• 32 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by ha,

ה HTPC שלי השתגע לאחר מעבר דירה ואני צריך לוח-אם חדש בשבילו. כרגע יש לי בו כרטיס מסך עם קירור פאסיבי של nVidra GT650 (אני חושב, לא מצאתי את מספר הדגם רשום עליו ואני לא זוכר מתי רכשתי אותו...) והייתי שמח להמשיך להשתמש בו. מה שבי צריך הוא לוח אם חדש עם הפרמטרים ההכרחיים הבאים: -בעל יציאות SPIDF חשמלית ואופטית. -חזק מספיק להציג סרטי Full HD (1920 * 1080() עם כרטיס המסך הישן שלי. -זול. דברים נוספים שהייתי שמח להם הם: -חזק מספיק כדי להריץ WIN7 (רצוי אך לא הכרחי, אני יכול להשתמש גם ב XP) -שני סלוטים לכרטיסי מסך. יש לי עוד כרטיס מסך דומה (GT6xx לא ממש זוכר) והייתי שמח לשיפור ביצועי הווידאו בעזרתו במקום להעמיס את המעבד. תודה מראש.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. אלה התוצאות שקיבלתי למערכת AMD64 3000 Venice + 1024MB OCZ PC4000 VX. הזכרון בתזמון 2-3-3-3, תדר 400. מדוע תוצאה כל כך נמוכה? בתודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. אני צריך לדעת מי היבואן ואיזה עוד חברות הוא מביא לארץ. מעבדי AMD - מי היבואן ואיזה עוד חברות הוא מביא, לא משנה עם זה כרטיסי מסך או קול או מארזים. מארזי Enermax - כנ"ל. סוני - כנ"ל. ג'יגה בייט - כנ"ל. אפוקס - כנ"ל. לידטאק - כנ"ל. Proview - כנ"ל (זה מסכים). זיכרונות סמסונג - כנ"ל. ATI - כנ"ל. הכי חשוב זה: ג'יגהבייט, אפוקס, אנרמקס, ATI, פרויו, AMD. עם אפשר לציין את היבואן ואיזה עוד מותגים הוא מביא לארץ. תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. שלום, אני עומד לקנות מחשב, אני לא יודע מה לבחור מבין שני אלו - זה או זה . שניהם 1600 MHz, שניהם CL-9-9-9-24, ושניהם 2x4GB. מישהו מכיר את שניהם ויודע לייעץ לי מה טוב יותר ? תודה

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. אז כמו בכותרת איזה זיכרון יתן את הביצועים הכי טובים באוברקלוק קיט של 2 ג'יגה אבל כזה שיתן את הביצועים הכי טובים (800 mhz לא נראה לי שיספק את הסחורה)

21. Started by Rondh,

היי, ברצוני להגדיל את הזיכרון שלי כרגע יש לי 2 כרטיסים שכל כרטיס הוא 1 ג'גה ואני מעוניין להרחיב ל4 ג'יגה. השאלה שלי האם לקנות כרטיס אחד של 2 ג'יגה? או 2 כרטיסם שכל אחד מהם ג'גה תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by beber,

אנא עיזרו לי להחליט מה יותר משתלם במסגרת התקציב שיש לי לקניית מחשב חדש אני צריך להחליט מחשב בעל מעבד P4 2.26GHZ+HARD DISC 60GB או P4 2.0GHZ+HARD DRIVE 80GB מה יותר עדיף????? ??? ???

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by butz10,

שלום לכולם. השבוע ביצעתי שדרוג קטן למחשב שלי. החלפתי מארז(Antec One Hundred), ספק כוח(Corsair 600w) זכרונות 4GB קינגסטון DDR3 ולוח אם של GIGABYTE GA-P43T-ES3G הרכבתי את הכל עם המעבד הקיים שלי (E5200) וכרטיס מסך של GEFORCE 8400GS הכל עבר בהצלחה הדלקתי את המחשב הWIN לא עלה כמובן כי התבצע שינוי בחומרה. ביצעתי פורמט והתקנתי שוב WIN 7 64BIT. לאחר ההתקנה אני נתקל בבעייה שכשאר אני מדליק את המחשב הווינדוס לפעמים עולה ולפעמים פשוט מגיע למסך שחור ולא מגיב. כמו כן אני לא יודע אם זה קשור אבל שהתקנתי את המעבד בדקתי בביוס והוא זיהה את המעבד שלי כ1.70GH והמעבד שלי במקור הוא 2.50GH. אז פשוט שינתי את המכפלה של הלוח אם מ-8 ל-12.5 והוא השתנה ל2.50GH אשמח אם למישהו יש רעיון... תודה

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. שמתם בראשי ידיעה שסדרת מעבדים 6000 שמציגה שיפור משמעותי מהמעבדים הנוכחים ( ואף יותר מסדרת 5000 שגם עתידה לצאת ), תוכרז רישמית בעוד כ -3 וחצי חודשים. 1. בערך עוד כ- 3-4 חודשים יתחילו למכור אותם אצלנו? או מאוחר יותר ? ראיתי שמישהו רשם פה שהסדרה תצא רק בסוף השנה הנוכחית עד תחילת השנה הבאה. 2. ידוע משהו בקשר למחיר? האם הדגמים היותר בסיסיים של הסדרה ללא ה- K ויכולת ה- OC, יהיו כמחירם של Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB ו- Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB ומה עם מחיר הזכרונות ולוחות האם החדשים תומכי DDR4 ביחס למחיר של זכרונות ולוחות DDR3 ? 3. אז כבר לא ימכרו את סדרת 4000 של המעבדים והיא תוחלף ב- 5 ו-6 , או שמחירם של סדרת ה- 4000 ירד עד שיפטרו מהמלאי? גם זכרו…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by kolsad,

שלום. רציתי לדעת מה ההבדל בין Athlon II x4 Quad Core 640 Socket AM3 3.0Ghz Box ל Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Bo ההבדל במחיר הוא של 200 שקלים. (בהנחה שהשימושים הם משחקים, פוטושופ, סרטים באיכות גבוהה) תודה

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים