עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. זה רכיב חשוב או לא קריטי עזבו את החיבורים כי היום לכולם יש פחות אותו יותר מזה שצריך . אבל מבחינת מהירות הוא נותן יותר?

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  2. מאחר ואני כנראה אקח מחשב AMD התחלתי לחפש לוח אם ונתקלתי בזה http://www.datech.co.il/product_info.php?cPath=26_41_788&products_id=6678 האם זה יתכן ?

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by nesber,

שמעתי שלעומת אינטל יש למעבד הזה בעיות קירור. האם זה תקף גם להיום? ואני לא מתכוון לעשות OVERCLOCKING. בתוך כך: לאיזה מעבד יש ביצועים טובים יותר במשחקים?

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by Nitsan B,

שלום לכולם. להורים שלי יש מחשב שעובד לפעמים לאט. חשבתי להכפיל את הזכרון במחשב. העתקתי את פרטי הזכרון של הזכרון הנוכחי במחשב (מתוך סנדרה) והזכרון שאני חושב לקנות. הזכרון הקיים: שני סטיקים של: CL-25-4-4DDR 400 512MB DDR PC3200U DDR-200 (2.5-4-4-8 2-11-0-0 הזכרון שאני חושב לקנות: http://cgi.ebay.com/SAMSUNG-512MB-DDR2-PC2-3200-400-RAM-M378T6553BG0-CCCDS-/300490183466?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f69c532a מה דעתכם ? האם יתאים והאם כדאי ? תודה,

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  5. לאלה שמודאגים האם המעבד שלהם בשלבי גסיסה מתקדמים או מתלוצץ עם טכנאיו, הנה סרטון שנותן כלים לבדיקת המצב - https://www.youtube.com/watch?v=P7Eyv5d2Rq8 כמובן שמדובר על הסיפור של מיקרוקוד וכו' וכו'.

6. Started by Yonline,

אני הולך לקנות מחשב חדש ממש בקרוב (אני לא חוסך בכסף) והיעוד שלו כעיקרון הוא עריכת אאודיו ווידאו מה שמצריך ביצועי חומרה טובים. הבעייה שלי היא ההתלבטות בין החומרה. ורציתי לדעת מה עדיף או יותר טוב: AMD ATHLON XP 2800 או... INTEL P-4 2.4 משמועות עולה ש- AMD מתחממים נורא, ונותנים אחריות לשנה בלבד, אז במקרה הזה אני אתפשר עם עצמי על אוברקלוקינג. בנוסף רציתי לדעת איזה לוח הוא העדיפות הטובה ל- AMD או INTEL הנ"ל ASUS אני לא כל כך יודע איזה דגם, שלפי כל אחד הוא הטוב ביותר. ושמעתי שהלוחות של GIGABYTE גם טובים... אז אם תוכלו לעזור לי בזה אני מאד אשמח... תודה.

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by rubik5,

אני לפני רכישה של מערכת ליישומי תלת מימד (3D MAX) ובעיקר רינדור ופחות עבודה שוטפת. ומעניין אותי ההבדל בין שני המעבדים הללו. ההפרשי מחירים לא משמעותיים האחד - 920 יושב על סוקט 1366 השני- 860 יושב על סוקט 1156 עד כאן ברור. למערכת שארכיב,אני מעוניין ב-6G זכרון. מפה והלאה תעזרו בבקשה.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום התופעה של לוח אם שמסיים את חייו פתאום, בהפתעה, יכולה להיות דיי מעיקה. רציתי לשאול אם יש הבדל בין היצרנים מבחינת עמידות הלוחות שלהם, או אם יש סוגים שלוחות שנוטים להיות עמידים יותר מאשר אחרים? תודה card

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום חשבתי על הנושא של ליבות במעבדים ועלתה לי השאלה האם כל הליבות הן אותו הדבר? אם למשל נקח מערכת שכוללת: מעבד 4 ליבות 32 גיגה ראם (8X4) 4 כרטיסי מסך זהים ונריץ בדיקה שכוללת את כל המרכיבים אבל משתמשת רק במרכיב אחד מכל הרכיבים (זאת אומרת רק ליבה אחת,רק 8 גיגה ראם,ורק כרטיס מסך בודד) ככה שיוצא שהכל שווה. האם נקבל את אותן התוצאות? או שיש ליבות משפיעות יותר במעבד? (אני מתכוון רק לליבות החזקות שפועלות על הוולטג׳ הגבוה ולא הליבות החלשות) ללא שימוש בליבות לוגיות אלה רק בליבות פיזיות

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  10. שלום אני מתכנן בניה זולה כמה שיותר רק כדי שהמחשב יפעל ויעבוד לא צריך יותר מזה ראיתי את המעבד: AMD A6-3670 Quad Core 2.7GHz Radeon HD 6530D FM1 ואני לא מבין בכלל בחלקים של amd הבנתי שהוא בעל תושבת בשם fm1 כשחיפשתי לוח אם בשבילו מצאתי רק לוחות אם תואמים fm2 עכשיו אני שואל אם אני קונה לוח אם fm2 האם הוא יעבוד עם מעבד של תושבת fm1? ועוד שאלה קטנה: הבנתי שעל המעבד הזה יש ׳׳כרטיס מסך״ מובנה אני לא מתכנן לשחק עליו קרייסיס 3 על 4K עם ההגדרות הכי גבוהות אבל הכרטיס מסך הזה שווה משהו מבחינת גיימינג קל? (ובכך אוכל לחסוך בקנית כרטיס מסך.) ראיתי שהוא יכול להריץ כל מיני משחקים ביוטיוב אבל אני לא נוהג להאמין לזה... תודה!

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by M3nt4,

יש לי מחשב נייד asus x555la הוא כרגע עם 4gb ram 4gb ddr3l 1600mhz x1 יש לי בבית גם 8gb 2rx8 ddrl3 1600mhz יעבדו ביחד? ואם לא , איזה כרטיס אני צריך? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  12. אלו הזכרונות : http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr2-pc2-6400-reaper-cl3-edition-eol.html # 800MHz DDR2 # EPP 3-4-4-15*(CAS-TRCD-TRP-TRAS) כך הביוס מוגדר: http://i.imgur.com/Ru6wi.jpg http://i.imgur.com/m9oUI.jpg ניסיתי גם להוריד את המעבד ל2 GHZ (ולהגדיל את מפכלת הזכרונות) אבל ההביוס מתאפס כשאני עובר את ה758MHZ הגדרתי משהו לא נכון או שהזכרונות דפוקים?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  13. בביקורת שהיתפרסמה היום לוקח הלוח של MSI את הפרס ללוח הטוב ביותר איך זה יכול להיות הרי הכל הביקורות עד היום לוקח הלוח של ABIT אן ASUS אבל אצל טום שתי הלוחות הללו איפושהוא האמצע. מישהוא יכול לתת הסבר לכך? http://www17.tomshardware.com/motherboard/20030707/index.html

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  14. בס"ד שלום! אני חדש פה, ומקווה לקבל עזרה. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש. אני סטודנט שנה א' להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, שנכון להיום משתמש במחשב בעיקר לצרכי אופיס ואינטרנט ובעתיד גם MATLAB (אין לי מושג עד כמה). כמו כן, יתכן ואם יהיה לנו מחשב נורמלי נרצה לצפות באמצעותו בסרטים. אני יודע שנכון להיום הדרישות שלי לא גבוהות, וניתן להסתפק במחשב פשוט (זו גם הציפיה שלי, אני לא גיימר ולא מעוניין לשפוך כסף לפח), אבל אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש בשנתיים-שלוש הקרובות (לפחות) ורוצה להיות משוכנע שהמחשב שלי יהיה סביר גם אז (ולא יעבוד בקצב צב כמו המחשב הנוכחי). מישהו די רציני במייקרוסופט אמר לי שבשביל הצרכים שלי די במעבד ליבה כפולה עם 2.4 ומעלה, אבל חשוב שהוא יתמוך ב-64 ביט כי עוד מעט הכל יהיה מתא…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by aviv00,

אם זה משחק שדורש יותר כוח עיבוד אז אינטל לוקחת אם זה משחק שדורש עיבוד לא גדול אבל חשוב שיהיה מהיר RYZEN תיקח אז eSport games - ryzen או סגמט גבוהה יותר: i7-12700 תלוי במחיר ultra games - intel

16. Started by sabosal,

יש לי זכרונות PQI ddr2 pqi24200-2gdb turbo memory, אחד מהם תקול. האם יש דרך לממש את האחריות? מה צריך לעשות בשביל לבדוק? האם "אחריות לכל החיים" היא באמת לכל החיים? תודה!

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  17. אני צריך לוח אם טוב תומך AMD 64 שקורא DUAL ומותאם ל 6600GT (PCIE במחיר סביר לא יותר מ900 שקל..! תודהה!

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by T-Flash,

חברת Intel פיסרמה לפני זמן מה את מפת הדרכים שלה עד שנת 2010, ל AMD היה חסר אינפורמציה מסוג כזה. לשמחתם של המון אוהדי AMD ואוהדי ביצועים בכלל, 2 אתרים פירסמו את מפת הדרכים החדשה של AMD. האתר הסיני HKEPC והאתר היפני PC Watch. ראשית כל, AMD תעבור לשיווק מעבדים מרובעי ליבה כבר ברבעון השני של שנת 2007. ליבה בשם Deerhound תהיה הראישונה עם 4 ליבות, היא תהיה מיועדת לשוק השרתים, ומכילה טכנולוגיית קש משותף (כמו שיש במעבדיי Yonah של Intel) ותתאים ללוחות התומכים בסוקט F. ברבעון הראישון של 2008 יגיע תורם של מעבדיי המחשב האישי להכיל בתוכם 4 ליבות, השם של הליבה הוא Greyhound. המעבדים האלה יבואו בסוקט AM3 ויתמכו ב DDR2 וב DDR3 בו זמנית. הליבה תיוצר בליטוגרפיה ש…

• 39 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by Smgr,

אני קונה מחשב חדש בעוד שבוע והתכוונתי לקנות את ה A64 S939 3500+ VENICE ואת עיני תפסה איזה הזדמנות שראיתי שתמורת תוספת של 500 שקל אני יכול לשים את ה DUAL CORE 3800+ וכמובן השאלה המתבקשת היא WHAT WOULD YOU RECOMMEND ???? דרך אגב המחשב מיועד למשחקים. דברים נוספים במפרט 2X512 - עוד לא הוחלט איזה זיכרון (אם יש לכם הצעות לזיכרון שהוא 2-2-2-5 אתם מוזמנים לייעץ) K9NF 6600GT ואני עדיין בהתלבטות לגבי ספק ומארז (לצערי המארזים הנורמלים הם דיי יקרים) תודה ויום מדהים, אופיר

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by amitr,

היי למפרט תלת מקצועי אני רוצה לקנות XEON בחו"ל מתבסס על העובדה שלוחות LGA2011 של אסוס מאפשרים לשים מעבד XEON במקום I7 ללא הצורך בזכרונות ECC. ראיתי באיביי מוכרים 8 ליבות חדש ב 4000 שקל ומשומש 12 ליבות במחיר דומה 1) מה הסיכונים של לקנות מעבד משומש 12 ליבות ? 2)במידה והולך המעבד מכל סיבה שהיא, האחריות של אינטל תקפה ? תחליף לי בחו"ל ? איזה מסמכים אני צריך כדי לממש את האחריות במידה והיא תיהיה תקפה? 3) מדברים על משומש 12 ליבות, במידה ומתגלה שהמעבד מזוייף, האם תיהיה לי דרך להתמודד מול המוכר? מדורג כtop seller אם זה בכלל אומר משו. 4) מה חוקי המכס בנושא? אם אני משלם מכס על משו שקניתי יד שניה ? אשמח לעזרה בנושא. על פניו נראה משתלם יותר לקנות מעבד עם 12 ליבות במחיר נמוך יותר מI7…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  21. את ה-E6600 הייתי מריץ על 3.2 (8x400), במתח ה-stock השלו. השגתי אופציית שידרוג\החלפה ל-Q6600 (משלם את ההפרש - 400ש"ח ~) שידרגתי... (יש לי אפשרות להתחרט) הבעייה היא אוברקלוק - ה-Q6600 הזה משגע אותי ! המקסימום שהוצאתי ממנו בינתיים זה 2.7 (300x9) איך שאני עובר את ה-1200 QDR יש בעייות בוינדווס (אם בכלל עולה). עם ה-E6600 הייתי עובד על 1600 QDR ביחס מסונכרן Linked-Synched - מה שהיה משפר לי גם את ה-latancies ובכלל עבד מעולה. אז מה אני עושה עכשיו? :-\

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  22. טוב אז ככה, קניתי מPCH מחשב לפני שבוע וחצי והוא אמור להגיע מחר ומחרתיים גג. כשביצעתי את הקניה באתר היה דגם אחד של TWINMOS PC3200 ושבוע אחרי הקנייה, אני רואה פתאום את זה : http://www.pchardware.co.il/docs/pi1788087601.htm אם תשימו לב, שני זכרונות, אותו דגם אבל... אחד זה עם צ'יפ MTEK שלפי מה שהבנתי עד עכשיו הוא על הפנים ולא עושה OC בגרוש, וסטיק שני עם TMD7608F8E50D צ'יפ TWINMOS מקורי שאמור להיות טוב, אין את זה באף חנות אחרת רק פה. יש לי כמה שאלות, אם לא היה מפורט איזה דגם לפני הקנייה אלא היה רק סטיק אחד ויחיד (אכן היה), ובסוף אני מקבל MTEK, האם יש לי זכות לדרוש סטיק אחר ? האם זה חוקי למכור בעוד כסף אותו סטיק עם צ'יפים שונים ? ושאלה אחרונה, כמה צ'יפים יש לTWINMOS מבוססי ה …

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by yair_gobani,

טוה יש לי לוח אם CA64-TC ועל הג'וק הגדול (ציפט) כתוב VIA רציתי לדעת של איזה חברה הלוח

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by someone,

הורדתי קובץ מהאתר של GIGABYTE שנקרא: 7vrxp_f10.zip פתחתי אותו ויצאו 2 קבצים: 7VRXP.F10 FLASH860 שאני פותח את הFLASH זה כותב לי שהצ'יפסט לא זמין (משהו כזה....) מה אני עושה?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות