עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, אני רוצה קצת לשדרג את המחשב שלי לפני שאני מחליף אותו בעוד זמן בלתי ידוע... יש לי מחשב ישן פנטיום 4 מלפני 4 שנים שמשתמש בזיכרון DDR 400 PC3200 כרגע יש לי 700+MB RAM אני רוצה להוסיף. השאלה היא: האם כדאי להוסיף 2 GB זיכרון בשני כרטיסים של גיגה כל אחד של חברת קינגסטון או קרוזאייר מהסדרות הזולות שלהם- שזוג כרטיסים כזה עולה לערך 100 דולר , או לחילופין להוסיף כרטיס 1 של 1GB של זיכרון של קינגסטון או קרוזאייר מהסדרות היקרות והטובות והמהירות כמו הסדרה של קינגסטון HYPER X שגם עולה בסביבות ה 90 דולר . הלוח אם שלי בעל 3 כניסות של זיכרון כך שלא צריך לשים אותם בזוגות... או אולי של חברה אחרת ? מה אתם ממליצים? מצרף כמה קישורים לאפשרויות שיש לי , כמובן שאתם מוזמנים להציע עוד אפשרויו…

• 6 תגובות
    • 575 צפיות
  2. מחפש לוח FLEXATX שמתאים ל-AMDXP 3000 או לפחות MICROATX תודה

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  3. כי קניתי שני סטיקים כאלה במהירות 370MHZ 512MB ופתאום ראיתי באיזה אתר שכתוב שזה לא יעבוד עם NF2..... ותכננתי לקנות את הCHAINTECH 7NJS ZENITH..... תודה מראש,ניר.

• 4 תגובות
    • 575 צפיות
  4. Started by Kenny,

יש לי שני סטיקים של זכרונות מסוג : Winbond BH5 400\3200 כל אחד מהם 256 לא מזמן העלאתי את ה fsb שלי ל195 והמערכת הפעלה לא עלתה , בקיצור היתי צריך לפרמט ולהתקין מחדש. התקנתי קודם את 98 והכל עבד כמו שצריך. אחר כך שניסיתי להתקין את XP המחשב הביא לי מסכים כחולים בזמן ההתקנה . לפעמים הם הגיעו 20 דקות לאחר ההתקנה לפעמים אפילו אחרי שעה.. התברר לי שזה הזכרון , הוצאתי סטיק אחד של הזכרון והוא הצליח להתקין. עכשיו שאני מחבר את שני הסטיקים , המחשב מזהה אותם , וכתוב לי שיש לי 512 מגה בייט (בפוסט ובווינודס עצמו) אבל בכל פעם שאני מבצע באנץ מארק לזכרון המחשב פשוט נופל ומפעיל את עצמו מחדש. מה שמוזר , שאפילו שאני מפעיל את המחשב על הסטיק שכנראה גורם לבעיות , הכל עובד לי. וגם הו…

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  5. הלוח הכי משתלם וכדאי בעל אופציית השדרוג הכי ארוכה כי אני לא קונ לוח כל יום... חייב שיפעיל לי את ה1700 ויילמט שלי בבאס 400... אבל שאני יוכל לשדרג ל 2.4C או משהו בסגנון...

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  6. Started by MoRtZkInG,

לאבא שלי יש במחשב שלו AMD-K6-450MHZ קשה לי להגיד שהוא מרוצה ממנו, וזה בלשון המעטה... הP2-350 שלנו עובד יותר מהר ממנו בהרבה. אבל את זה כבר הבנו. בכל מקרה כמה שאלות: - מה הטמפרטורה הנורמלית של המעבד הזה? על הלוח שלו אני לא מאמין שיש חיישן חום והדרך היחידה שאני מצליח למדוד היא דרך הביוס (שם המעבד דיי חם(מ60++ בקיץ עד 49 עכשיו אחרי עבודת IDLE) כל שאר התוכנות קוראות מספרים לא הגיוניים/נכונים... - מה הוולטז' שהמעבד הזה אמור לקבל? כמו שרואים בתמונה, סנרה טוענת ש2.2-2.4V אבל היא כותבת שהמעבד מקבל 2.03, מה נכון? (בביוס כתוב על הVCORE 2.17) - מה ההשואה של המעבד הזה לאינטל? כמה קאש יש לו? כי הוא - אחרי פירמוט כללי ועם אותה כמות זיכרון רץ הרבה יותר לאז מהP2 שלי

• 6 תגובות
    • 575 צפיות
  7. Started by stas12,

אני באמצע התלבטות קשה לגבי בחירת לוח למעבד בארטון 2500+.... אני מתלבט בין שני הלוחות: 1. אביט http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=23_68&products_id=1114 2. אפוקס http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=23_68&products_id=1613 כעיקרון הפיירוויר לא ממש דרוש, אבל אם יהיה אז סבבה.... כעיקרון מה אתם ממליצים? ועוד שאלה איזה כרטיס קול יש על האביט? תודה.

• 5 תגובות
    • 575 צפיות
  8. Started by RBH,

שלום, לפני כשבוע המחשב שלי התחיל להתרסק באמצע פעילות שגרתית. מבדיקה ב- event viewer עולה כי בכל התרסקות יש הודעת שגיאה של ACPI BIOS. למיטב הבנתי מדובר בניסיון כתיבה/קריאה של ה- BIOS, אשר נחסם ע"י WindowsXP ויוצר את התקלה. (illegal IO port address 0xcf8, which lies in the protected address range) בדקתי באתר של ASUS, במידה ועדכון ה- BIOS יוכל לעזור, אך למרבה הפלא, יש לי את גירסת ה- BIOS האחרונה, למרות שהלוח בן למעלה משנתיים. מדובר על לוח ASUS CUV4X ACPI BIOS Revision 1009 וגירסת Award Modular BIOS v6.0 מע' הפעלה WindowsXP SP1. מה אני יכול לעשות? תודה, RBH

• 5 תגובות
    • 575 צפיות
  9. Started by Ancient1,

הלדים מראים קוד שגיאה CF שמשמעו שהקריאה/כתיבה לBIOS לא תקינה. ניקיתי את הלוח ו"לא זז הרברס" מחפש בעל לוח כזה עם נסיון ב HOT FLASH לצ'יפ כזה ) צריך לדעת להוציא ( יש לי נסיון בפרוצדורה אבל הלוח האחר שייך לבעליו ... רצוי איזור חיפה.

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  10. Started by wolly,

למחשב INTEL 2.8-3.0 החדש אני צריך להחליט על זיכרונות. חיפשתי בפורום והבנתי שיש עשרות סוגים. הבנתי שאני צריך זוג מהירות 400 ולא יותר ועל עוד שני מספרים שלא הבנתי נה נותנים 3200 ועוד מספר שמבלבל אותי 2.0 CL בקיצור : 1. מה לקנות כדי שיהיה זיכרון תותח - איזה דגם ? 2. איזה פירמה (OCZ - GEIL - CORSAIR - KINGSTON .עם קירור או בלי ...) 3. הלוח יהיה דואל ASUS - אם היום אני קונה 2X256 ובעוד שנה רוצה לצרף עוד 2X256 חייב להיות אותה פירמה ? 4. האם 4X256 נותנים אותה תוצאה בדיוק כמו 2X512 ?

• 5 תגובות
    • 575 צפיות
  11. שלום לכולם, כמו שהרבה יודעים או נתקלים, יש בלבול עם מעבדי ה - 64 ביט של AMD. אני רוצה לקנות מעבד AMD Athlon 64 3200+ with 1MB Cache הקטע שיש לו מספר ADA3200AEP5AR או ADA3200AEP5AX למי שמבין בתחום, שניהם סטפינג CG ועם מגה קיש. השבוע הזמנתי את המעבד הזה עם המספר P/N הזה. עכשיו קיבלתי טלפון מהחנות שממנה הזמנתי את החלקים של המחשב החדש, ביניהם המעבד החדש הזה עם המספר פריט הזה ספציפית. הם אומרים שהם דיברו עם הספק של AMD ושהוא מביא מעבד ADA3200AEP4AX עכשיו הבעיה היא שמספר פריט הזה אומר שזה מעבד עם חצי מגה קיש ולא מגה שלם כמו שהזמנתי ועכשיו אני בסרטים...הוא אומר שזה מה שהספק מייבא וזה לא יכול להיות כי...אין דבר כזה...לא יודע...פשוט מוזר בכל העולם אפשר לקנות כל דגם מכל דבר ורק פה …

• 6 תגובות
    • 575 צפיות
  12. Started by zeveltari,

לפני מס' ימים החל המחשב שלי לעשות בעיות. האיתחול מאפס עד למצב עבודה לקח כמעט חמש דקות. היו הודעות בדבר GDI errors והחלטתי להחליף את כרטיס הוידאו. באותה הזדמנות, החלפתי גם את לוח האם למשהו מתקדם יותר. לאחר הרכבת המחשב מחדש, המאווררים עובדים לשבריר שניה והכל כבה. חשבתי שזה סימן לקצר. הוצאתי את כל החלקים ובניתי את המחשב במפוזר על השולחן. לחיצה, ושוב, פעולה לשבריר שניה והכל כבה. החלטתי להחזיר את לוח האם הקודם, אולם עכשיו, גם הלוח הזה בנוי בתוך המארז, או, על השולחן, עושים את אותה תוצאה של פעולה למשך שבריר שניה והכל כבה. לא נותר לי להניח אלא שספק הכוח פשוט נגמר משום מה וצריך להחליפו. לפני שאני קונה ספק חדש, רציתי לקרוא מה אחרים חושבים על התופעה. אולי יש עוד דבר שטרם ניסיתי. מער…

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  13. אני קונה מחר על הבוקר לוח אם של אסוס כנראה. הבעיה שלי היא שאני לא מבין מה ההבדל בין . Asus p8z68-v לבין Asus p8z68-v gen3 אני עושה מערך כרטיסים gtx570. ומתכנן לעשות OC כבד. האם הלוח Asus p8z68-v gen3 מומלץ?

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  14. ברשותי לוח אם GIGABYTE EX58-EXTREME שעליו שני כרטיסי זיכרון (סה"כ 4 ג'יגה) מסוג G.Skill F3-12800CL7-2GBRM. אני מעוניין לקנות עוד 4 ג'יגה, אבל הדגם הנ"ל של G.SKILL כבר לא נמכר יותר בשוק. האם ישנו דגם בשוק שיהיה תואם ללוח האם שלי ולזיכרון הקיים? או שעליי לקנות 8 ג'יגה חדשים מאותו הדגם?

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  15. לקחנו את המעבד החדש עם 12 ליבות Zen 4 לסיבוב במערכת הבחינות שלנו על מנת לבדוק האם הוא יוכל להיות שווה את הכסף שלכםלכתבה

16. Started by UberGitter,

שלום, בבעלותי מערכת ישנה עם CORE 2 DUO. ברצוני לשדרג לוח אם, מעבד וזכרון(ות). חשבתי על CORE I5 עם לוח אם שמתאים לשלושת סוגי המעבדים, עם USB3 וזכרון 4GB (סטיק אחד אם אפשר). תקציב שלי מוגבל ל1500. אשמח לקבל המלצות! בתודה, אני

17. טכנולוגיות אחרות אני מתכוון לוחות, זכרונות ומעבדים. אני רואה טכנולוגיות מדהימות כמו DDR 3 וליבות מהירות טילים (ביחס של גודל כרטיס כלפי גודל לוח אם) על כרטיסי מסך אבל לא רואה אותו דבר בשאר המחשב. זה אומר שהמהנדסים של ATI וNVIDIA יותר מתקדמים ממהנדסים של שאר החברות או שיש סיבה אחרת שטכנולוגיות אלו עדיין לא מיושמות בשאר חלקי המחשב ודווקא רק בכרטיסי מסך. ללא קשר, במספר השנים האחרונות טכנולוגיית המעבדים והלוחות עלתה בצורה הדרגתית ועיקבית אולם טכנולוגיית כרטיסי המסך עולה בצורה חדה, נגיד יש הרבה יותר שינוי ושינוי משמעותי בין כרטיסי מסך משנת 2003 לכרטיסי מסך משנת 2006 לעומת מעבדים מאותם שנים אשר שם השינוי פחות חד (שינוי יש אבל עם מעבד משנת 2003 תוכל לשחק בהכל במקסימום לעומת כרטיס…

• 6 תגובות
    • 574 צפיות
  18. Started by AsD[eyal],

מה שיש לי במפרט ניראה לי משהו כמו 300 שקל לא?

• 6 תגובות
    • 574 צפיות
  19. Started by Enthalpy,

המחיר די דומה הכרטיס מסך המתוכנן הוא R600 או מקביל חדש מNVIDIA עוד מספר חודשים (ללא CF או SLI) מעבד 6600 ולOC מוגבל וחוץ מהCF לעומת SLI הם נראים די דומים. הBUS של הEVGA מהיר יותר 1000/1300 לעומת 800/1000 או שבכלל כדאי לרדת לP5d למרות שהמחיר לא בעיה

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  20. השאלה בכותרת הנושא תודה .

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  21. Started by athi,

האים athlon 4200 עים גיפורס 7950 יפעיל את כול המישחקים שבה 2006

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  22. Started by talevi,

מתי יצאו בערך כל המעבדים החדשים של אינטל - הQUAD CORE? חבר שלי קונה מחשב עוד שבועיים האם שווה לו לחכות וכמה זמן זה יכול לקחת?

• 7 תגובות
    • 574 צפיות
  23. מקווה שהגעתי לפורום הנכון... יש לי FIFA 07 שלא רץ על במחשב שלי (לעומת MADDEN וNBA שרצים חלק), ואחרי התכתבות עם EA וכל מני נסיונות, הם אמרו שיכול מאוד להיות שהמשחק לא ירוץ עם שני מעבדים ביחד, ואני צריך "לנטרל" אחד מהם - הנה מה שכתבו: you run a dual core CPU, such as a Pentium D or AMD X2, or even a Pentium 4 with HyperThreading, you may notice that the game is quite jerky even at high framerates or even crash. Things seem to run fast and slow randomly - this is because the game has compatibility issues with dual core CPUs. So not only is there no performance boost with dual core CPUs, there are actually issues which require the following steps to be resolved: Setting Pr…

24. :s05: אני יודע שפעם המליצו לי ולכל אדם שמשדרג את הזיכרונות שלו שהם יהיו מאותו גודל אותה חברה ואותה מהירות עכשיו אותו גודל ומהירות אני מבין (בכל מקרה המהירות תיקבע ע"י הרכיב האיטי ביותר לא?) ואות גודל אני מבין בשביל לנצל את האפשרות של פנייה כפולה לזיכרון אבל אותה חברה? (למנוע מסכים כחולים וכאלה) או שזה כבר סיפורי סבתא? אשמח לעצות.

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  25. Started by ofir38,

שלום... אני צריך ממישהו חוות דעת על הלוח אם P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E האם הוא טוב?(זה לא הדלוקס) והוא ייתן לי OC טוב עם intel e6300?

• 4 תגובות
    • 574 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.