מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
המפרט שלי היום הוא זה: מעבד: p4 d820 (כפול ליבה מהירות 2.8MHZ) לוח אם: p5w hd delux זיכרון: 3g ddr2 800MHZ כרטיס מסך: ati hd 5770 כמו שאתם רואים המעבד כבר חלש ויוצר צוואר בקבוק. אין לי הרבה כסף התקציב לשידרוג המעבד הוא מקסימום 850 שקל. חשבתי להחליף למעבד Q9550 שיחזיק לי עוד כמה שנים ואז אני כבר אחליף לוח אם מעבד וזיכרון. השאלה האם כדאי להשקיע בכזה מעבד יקר או לבחור מעבד פחות טוב? ד"א השימושים שלי במחשב זה הרבה משחקים וסרטי HD (שכבר לא עובדים אצלי) עד עכשיו שרדתי עם המעבד הזה רק בגלל שהוא עובד במהירות 3.8GHZ.
-
- 4 תגובות
- 586 צפיות
-
-
יש לי שאלה כללית ולאחר מכן יותר ספציפית. באופן כללי האם יש חשיבות להתאמה של המעבד לוח האם והזיכרון בעיקר מבחינת מהירויות וביצועים.? למה אני מתכוון האם ניקח מעבד עם FSB של 1333 ולוח אם עם 1066 וזיכרון עם 667 מה בעצם תהיה מהירות העבודה של המעבד מול הזיכרון? האם לא במהירות הכי נמוכה כלומר ה 667 של הזיכרון? ומצד שני האם אין כאן בזבוז ולקחנו מעבד יקר יותר כאשר הוא בעצם יעבוד רק ב 667 והיינו יכולים לקחת מעבד זול יותר ולוח אם זול יותר ולקבל אותם ביצועים? ועכשיו כמובן מזה לספציפי: אני רוצה להרכיב מחשב וכמובן הלב הוא המעבד, לוח האם וזיכרון. אני מחפש מעבד אינטל ב 800-1000 ש"ח, ולוח האם והזיכרון שיתאימו לכך ולקבל את הביצועים המיטביים האפשריים אבל במחיר סביר, לוח אם בערך ב 600 עם כרט…
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
במסגרת רכישת מחשב חדש עם מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 העניין המרכזי הוא שיש לי הרבה כרטיסים , ולוחות של Asus מתאמים לי יותר משל Gigabyte כפי שאני רואה בתמונה יש להם פחות מקום לכרטיסים . הכרטיסים מלבד כרטיס מסך : כרטיס קול, כרטיס טלויזיה, כרטיס מודם לפקס , גם מניסיון הכרטיסים גדולים וקשה לבכניס אותם צמוד אחד לשני . איזה לוח אם טוב יכול להתאים, שימוש במשחקים ועירכת וידאו ? תודה
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
-
שאלה 1: האם יש הבדל משמעותי בין שני זוגות הזכרונות הבאים: http://gcomputer.co.il/pl_product~VS2GBKIT667D2~151~648.htm http://gcomputer.co.il/pl_product~OCZ2SE8002GK~151~647.htm שאלה 2: האם העניין של הENERGY EFFICIENT 65W במעבדי AMD משמעותי? כי כנראה שאני יקנה אחד שאין לו את זה זה קריטי או לא?
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
בדומה לנושא הקודם איזה מהם לקחת? וגם פה ההפרשים במחירים הם ענקיים. תודה רבה! אה ועוד משהו קטן ששכחתי, אם אתם ממליצים על ה G.Skill , בבקשה רשמו לי איזה דגם ( HK,HZ ) כל האלו. הוא גם נקנה לאובר קלוק במעבד
-
- 1 תגובה
- 586 צפיות
-
-
שלום ביום ראשון אני קונה מחשב חדש ואני צריך לוח אם טוב שיהיה מעבד e6600 אני מחפש המלצות עד 500 ש"ח תודה רבה המפרט המלא נמצא בדיון הזה המפרט שלי
-
- 6 תגובות
- 586 צפיות
-
-
אני לפני קניית מחשב לעריכת וידאו, מתלבט במעבד דו ליבתי ל-4 ליבות (QUAD CORE), שאלתי היא: האם יש משמעות לריבוי הליבות באשר לביצועים, או שזה תלוי כבר בתוכנה שאיתה אני עובד אם היא "תומכת" בטכנולוגיה זו. ברשותי PC, WIN XP PRO SP תוכנת העריכה: avid liquid 7 נ.ב. באתר החבר לא מוזכר בדרישות המערכת את המעבד הנ"ל, גם לא בגדר המלצה.
-
- 5 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שאני מרכיב זכרון חדש במחשב ... לפי מה אני קונה ? מהירות הלוח אם ? [איך אני מוצא אותה? ] מהירות הזכרון ? [איך ? ] DDR1\DDR2 ... איך אני יודע מה יש לי? תודה רבה !!
-
- 5 תגובות
- 586 צפיות
-
-
מה אומרים השמות האלו DUAL CORE CORE 2 DUO QUAD CORE אני יודע שהאחרון זה ליבה מרובעת ואבל מה זה הראשונים?
-
- 7 תגובות
- 586 צפיות
-
-
מעבד 2.66 הלוח- MSI 865PE S לאחרונה גליתי שהטפ' של המעבד גבוה מדי במנוחה 50-52 במאמץ מגיע ל 68.(יש 4 מאווררים) נכנסתי לאתר של MSI וגיליתי שיש תיקון ביוס לזה ולעוד כמה דברים חיוניים. http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=543 אחרי קריאה על עידכון הביוס דרך דוס והתוצאות שיכולות להיוצר,אני מעדיף להתקין דרך התוכנה של MSI, אך לא מצאתי חומר על התוצאות שיכולות לבוא דרך התקנת ביוס דרך התוכנה שלהם(MSI). מה אתם מציאים לי לעשות? תודה.
-
- 4 תגובות
- 586 צפיות
-
-
מי שלא מכיר אותי עדיין שיבדוק את ההודעות שפרסמתי. העניין הוא, זה שבהתחלה התכנון היה להעביר את רוב הדברים מהמחשב הישן- מה שהתברר כמשימה לא פשוטה שהצריכה אותי לקנות למשל צורב חדש בגלל מחסור בחיבורים, ובלוח אם החדש- GIGABYTE GA-P35-DS2- אין חיבור AGP. לא שציפיתי שיהיה. העניין הוא שאין לי תקציב כרגע לכרטיס מסך, אמנם יש לי תכנון לאחד ספציפי, אבל כרגע אין. אני לא בטוח שיש כרטיס מובנה בלוח אם החזק שקניתי. נניח ואין, האם זה באמת מונע ממני לשחק בשום משחק? השאלה שלי, האם אני אוכל לשחק בAUDIOSURF? האם אני אוכל לצפות בסרטים? האם אני אוכל לשחק בסוליטייר?
-
- 4 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שאלה אחרונה בהחלט בנושא לפני שמאשפזים אותי :-[ לגבי לוח למחשב HTPC באתר של ג'יגהבייט הבדל בין שני הלוחות בכרטיס הקול. ויציאות. 1. GA-G33M S2L באחד 5.1 ערוצים. כרטיס קול מובנה. לא תומך בסאונד טכנולוגיית בלו ריי. על הלוח אפשרות רק ליציאת OUT של SPDIF בסאונד. http://www.gigabyte.co.nz/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2692 2. GA-G33M S2 כרטיס קול מובנה 7.1 ערוצים. תומך בסאונד בלו ריי. אפשרות ליציאה וכניסה של SPDIF http://www.gigabyte.co.nz/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2557 האם ההבדלים קריטיים עבור מחשב HTPC? האם להתאזר בסבלנות ללוח השני? כרגע אמרו לי שלא ניתן להשיג. אשמח לדעת את דעתכם.
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
למחשב שלא ממש מיועד למשחקים ולא ממש ל- OC.. די מתלבט בבחירת מעבד.. בנוסף לשימושים הרגילים אני גם עובד עם תוכנות יצירה\עריכה למוסיקה.. להלן ההתלבטויות: העדפתי את ה- E8400 על פני ה- Q6600 (באותו טווח מחיר של כ- 900 ש"ח) בגלל: 45NM לעומת ה-65NM 3GHZ לעומת 2.4GHZ 1333MHZ לעומת 1066MHZ מומלץ יותר לשימושים רגילים.. לעומת זאת ה- Q6600 עם BUFFER 8MB לעומת 6MB + ומרובע ליבה בכלל מומלץ יותר לעיבוד אודיו.. ואם לכוון יותר גבוה.. ה- Q9450 הרבה יותר טוב מה- E8400 בהכל מלבד התדר 2.66GHZ לעומת 3GHZ. השאלה האם התדר ה-Q9450 יהווה חיסרון בשימושים הרגילים ???? והאם היתרונות שלו מצדיקים את המחיר הכפול ?? האם עדיף לקנות את ה E8400 ולחכות שמרובעי הליבה אפילו היותר חזקים מה- Q9450 ירדו במחיר וא…
-
- 5 תגובות
- 586 צפיות
-
-
מישהו יכול להגיד לי למה כולם מעדיפים לוח אם מחברות ג'יגבייט אסוס ו-DFI לעומת אינטל מה יש בלוחות הנ''ל שאין באינטל,הרי אינטל זה לא חברה אלמונית לי יש כרגע לוח אם מסוג INTEL DRAGON TAIL תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
Q9450 - שימלא את ה1333 עד 0 מקום - מה שיאפשר OC פחות יציב. E8400 - שיעבור OC ל 3 ג'יגהרץ. מה עדיךף? המטרה היא משחקים בלבד. (למתעניינים - אני מוכר את המעבד העכשווי שלי E6700 : חפשו בלוח המודעות כאן באתר).
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת היכן ניתן לרכוש סטיק זיכרון בודד של 256MB,בDDR1(כלומר 400MHZ). כבר קשה להשיג את זה כי זה ישן אבל חשבתי שמישהו כאן אולי ידע. ועוד שאלה,אם כבר יש לי שני סטיקים כאלה(ועוד אחד שלא חיברתי כי זה יבטל את הDDR), האם הDDR עדיין יפעל? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
הדגמים של GIGABYTE הם: EP43-DS3L EP43-U3DL EP43-S3L למעט שבאחרון הHEATSINK שליד הסוקט של המעבד קטן יותר, מה ההבדלים בין הדגמים?
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי את לוח האם הנ"ל בשילוב של המעבד E5200. רציתי לעשות אוברקלוק, אבל מהר מאוד הבנתי שיש בעיה קטנה. אין לי בתפריט של הביוס בכלל את האופציה! הסתכלתי באתר של MSI והורדתי את המדריך למשתמש של הלוח הזה. התפריט שהם מתארים הוא עשיר יותר ממה שאני מקבל כשאני נכנס לביוס. אמור להיות לי בתפריט קטגוריה שנקראת: Frequency/Voltage Control. הבעיה שחסר לי התפריט הזה ועוד תפריט נוסף שלא חשוב לי כרגע. חשבתי על עידכון הביוס אבל MSI נותנים כמו תוכנה כזאת שעושה את זה, ואני לא מצליח להשתמש בה כמו שצריך. בכל אופן, אני חושב שגם בגרסא הנוכחית חייבת להיות אופציה לעשות אוברקלוק, יש למישהו מושג איך אני מאפשר את התפריט החסר? תודה!
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מתלבט בין השניים. המחירים דומים מאד. הצלחתי להבין שאחד הוא משולש ליבה והשני מרובע. מה ההבדלים מעבר לכך? מי ייתן ביצועים עדיפים? כיום? ובעתיד? למשחקים? לתוכנות? מי יותר מומלץ בכללי? תודה ושבוע טוב.
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום אנשים... בשבוע הבא אני מתכנן לקנות מחשב חדש מבוסס AMD 940BE. אני לא מבין גדול באוברקלוקינג... אבל בהחלט מוכן ללמוד. בהתחלה הסתכלתי על לוח האם הבא: Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 אבל אז הבנתי שהוא לא תומך בתכונה שנקראת AAC (או משהו בסגנון) כדאי להשקיע יותר בלוח האם למעבד הזה או שאין הבדלים גם ככה? שווה להשקיע בלוח אם תומך AM3 בשביל תמיכה עתידית? אני אשמח לשמוע את ההמלצות שלכם ללוח אם... (אגב אין לי צורך ממשי בתמיכה בקרוספייר) תודה אנשים...
-
- 4 תגובות
- 586 צפיות
-
-
יש לי לוח אמ gigabyte 945 GCM ואני רוצה לשדרג למעבד Pentium E5200 2.5mhz הז השאלה היא ככה הלוח אם מספיק חזק בישביל המעבד הזה או שצריך להחילף לוח אם.. ואם לא צריך להחליף אפשר את המחיר הכי זול של המעבד באיזור ראשון .. תודה רבה לעוזרים!!
-
- 7 תגובות
- 586 צפיות
-
-
מצאתי כמה זיכרונות אני רק לא יודע עד כמה החברות האלה טובים אני קונה תזיכרון מחו"ל יש לי במחשב קיט של 2X1GB 667 CL4 OCZ לוח אם GIGABYTE GA-M55PLUS5S3 מערכת הפעלה WIN7 עכשיו מצאתי כמה זיכונות: החברה KOYBE וזה המפרט הטכני של הזיכרון Type : DDR2 DIMM Capacity :4GB (2 X 2GB) Speed : DDR2 800Mhz PC26400 Density : HIGH DENSITY Pins : 240Pin ECC/Registered : No/No Voltage : 1.8V CAS Latency : CL 5 שאלה מה זה Density : HIGH DENSITY במחיר של 270 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום חברים, אם זה לא המקום הנכון לבקשה שלי אני נורא מצטער אבל זה ממש ממש דחוף!!! אני לומד במכללת שלוחה של מייקרוסופט, וקיבלתי מטלה מהמרצה... אני צריך להעביר הרצאה של 5 דקות על סדרת המעבדים i של intel... (איי 3,5,7) הבעיה היא שאני צריך להכין את זה להיום בערב ואין לי אפילו דקה אחת לעשות את זה כי אני עובד... אז אני מאוד אשמח אם תוכלו לתת לי יד בנושא ולפרסם לי לינקים לכתבות מאמרים וכל מיני כאלה, כך שאני אוכל לסכם מהר בלי להתעכב בחיפושים... אני מקווה שתוכלו לעזור, תודה רבה רבה רבה והמשך יום נעים! ניר.
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
אהלן בעייה ששמתי לב אליה יש לי את הדגם הבא של הזכרונות: 6400cl4 1gbhk מה שמוזר שבcpuz התזמונים הם 5-5-5-15- במתח 1.8 למרות שזה זכורונות של cl4 יש לי מצב בspd של epp שבו התזמונים שרשומים הם במתח של 2.1 4-4-3-5 אבל מן הסתם הוא לא מופעל. שתי שאלות: אם הזכרונות הם של cl4 למה בspd במצב רגיל הם פועלים על 5-5-5-15? האם כדאי להפעיל את הepp הזה (זה נחשב כמו overclock, לא??) ואיך (בביוס יש לי אופציה להוריד את הקריאה מהspd ולהגדיר ערכים ידנית- זאת הדרך?? ומה בנוגע למתח- הוא ישתנה לבד??) תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-