עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by nmt10,

לאחרונה רכשתי מחשב חדש כמוכן יש לי ארדיסק בלי שום קשר למחשב שיש בו המון מידע שאלתי היא האם אני יכול לחבר אותו למארז כארדיסק נוסף לא חיצוני אלא פנימי ולעבוד איתו בלי שהמידע יאבד תודה

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  2. Started by yanital,

ההיטסינק של הפנטיום 4 שלי מופיע פה - התמונה מופיע בקטע של heatsink installation http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/cs-012556.htm עכשיו, אני שם משחה ואמור להלביש את ההיטסינק בלי תנועות מיותרות כדי למנוע בועות אוויר \ נתק עם המשחה הטרמית. אבל עם המנגנון בעל ארבעת היתדות האלה זה בלתי אפשרי ! צריך לגרום לכל אחד מהשפיצים שלהם להיכנס לחור על לוח האם, ללחוץ, ולנעול ע"י סיבוב חלקי של היתד. בקיצור, חום המעבד שלי נשאר על 60 מעלות. מישהו מסכים שהמנגנון הזה מסריח, או שזה אני ?

• 7 תגובות
    • 805 צפיות
  3. Started by free fraek,

יש לי בבית מחשב עם פנטיום 3 והתפרק לו ההיטסינק והתופסנים הלכו לאיבוד (נשאר אחד)... איך אני יכול להדביק\לחבר\או כל דבר אחר אבל שהמחשב יוכל לתפקד...

4. Started by AleXtazi_054,

שלום חבר'ה קניתי סטיק אחד של זיכרון, עכשיו אני לא יכול להרכיב אותו, אני דוחף אותו אבל לא מצליח להכניס אותו עד הסוף ולא יכול לסגור את הסוגרים שבצדדים אני מחפד לשבור אותו! כבר שברתי כמעט את כל האצבעות... מישהו יכול בבקשה להסביר איך בדיוק מרכיבים אותו ?

• 7 תגובות
    • 661 צפיות
  5. Started by uokie,

רציתי לדעת אם מישהו מכיר מדריך וידאו + טקסט להרכבת חומרה ? הרכבת לוח אם, והרכבת מעבד עליו ומריחת משחה, חיבור פיני USB וכו'. אם מישהו מכיר אתר כזה, או סרטוני YOUTUBE אשמח להכיר. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ecas,

היי לכולם, אני שוקל לקנות מחשב חדש וראיתי שאין לו מקום לכוננים, אני מדבר על המעמד איפה ששמים שם כוננים פנימיים, אני אצטרך להוסיף שם עוד כונן אחד רגיל לא SSD, אז איך אני מחבר אותו? עוד לא קניתי את המחשב והכונן, אמור בימים הקרובים.

7. Started by gtf,

שלום לכולם! אני עומד לקנות כרטיס מסך חדש כנראה את ה 6600GT ואני רוצה לוודא שאני יודע איך להרכיב אותו. אז ככה: מוחקים את הדרייבר של הכרטיס הישן ואז מרכיבים את הכרטיס לתושבת שלו, מתקינים את הדרייברים של הכרטיס ואם צריך מחברים את הכרטיס לחיבור נוסף מהספק. האם אני צודק ואם לא תתקנו אותי בבקשה תודה רבה לכולם!

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  8. שלום. בימים אלו אני מתכוון לשדרג את המחשב שלי, אך יש בעייה אחת שמונעת ממני לעשות זאת... ככה, המחשב שלי כרגע הוא : p4 1700mhz Asus p4s8X סוקט 478 כרטיס כל 5.1 Creative. כרטיס מסך 6600 256 מגה AGP זיכרון 512 DDR הרץ 266mhz ספק כוח 300WAT (נידמה לי) ואני מעוניין לשדרג אך ורק ל AMD 3500+ 64 וללוח Asus A8v-MX מבדיקה שערכתי הלוח שאליו אני רוצה לשדרג מתאים לזיכרון ולכרטיס המסך.. השאלה שלי היא כזאת.. האם יהיו עוד דברים שאני אצטרך לשנות או להוסיף כאשר אני ארכיב את המעבד והלוח החדשים? (לדוגמא - מאוורר ..) האם צפויות בעיות נוספות ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  9. Started by m0sh,

טוב אז ככה יש לי מחשב חדש שאני צריך להרכיב...הדבר היחיד שאני לא יודע להרכיב זה לוח אם...ובעצם גם ספק אבל זה נראה לי ממש לא בעיה סתם רציתי לדעת אם יש משהו שאני צריך לפני שאני מרכיב כי ממש אין לי מושג...והאם באמת צריך אני צריך לקשור את עצמי לאיזה חוט חשמל שאני לא יעביר חשמל סטטי... תודה

• 2 תגובות
    • 651 צפיות
  10. Started by Eagle_,

שלום, זה המחשב הראשון שאני מרכיב לבד ונקלעתי לבעייה בהרכבה של המאוורר שהגיע ביחד עם המעבד s-939. קיבלתי משחה, פלטה, גוף קרור ומאוורר. הבעייה התחילה כאשר ניסיתי לחבר את המאוורר ללוח לאם. לא היה תבריג על הלוח אם בשביל לחבר את המאוורר, כל מה שמצאתי היו פפקים לבנים שאותם לא הצלחתי להסיר (אני חושב שמתחת לפקקים נמצאת ההברגה, אבל אני ממש לא בטוח ולא מעונין לגרום נזק ללוח). האם יש למישהו ניסיון בהרכבה של מאוורר על הלוח אם הספציפי שלי? ואם כן, איך מרכיבים ומה עושים עם הפלטה? תודה

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  11. Started by eliXir,

אני מקווה שהנושא תואם לפורום, אם לא אני מתנצל מראש. בקרוב יגיע לי המחשב, ואני ביקשתי להרכיב אותו בעצמי מכיוון שאת המארז הזמנתי מחו"ל והוא יגיע אחרי שהמחשב יגיע. חבר שלי אמר לי שיש כל מיני שיטות לכל חלק וחברה, כל מיני קומבינציות בכדי לתת ביצועים יותר טובים, לא יודע בדיוק מה הוא רוצה ממני. הוא צודק או שפשוט מחברים כל חלק איך שהוא אומר להיות מחובר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by itaysk,

אני רוצה לקנות מחשב בקרוב ולהרכיב אותו לבד הבעייה שלי היא שאף פעם לא היה לי AMD תמיד היה לי INTEL ואני לא יודע איך AMD הוא נראה ואיך להרכיב אותו... אני לא אחד כזה שמסתבך ולמרות שזה לא נראה לי משהו מסובך, אני יכול להרוס משהו? אתם חושבים שכדאי לי? או שאני יתן להרכבה בחנות?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ZXY1,

אני מעוניין לקנות מחשב בערך במחיר 7000 ש"ח עכשיו בחנות שאלו אותי אם אני רוצה כולל הרכבה או לא הבדל של 150 ש"ח עכשיו אני לפני עשר שנים למדתי קורס של טכנאי PC ויש לי ניסיון בהרכבה של מחשבים זה כמו "לגו" ואחר כך לפרמט ולהתקין את ה- WINDOWS עכשיו זה נכון גם לגבי המחשבים החדשים או שצריך להגדיר דברים נוספים חוץ מלהרכיב ולפרמט את המחשב? (שמעתי משהו כמו עדכוני ביוס וכאלה) תודה

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  14. Started by Doji,

אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש והגעתי למסקנה שמשתלם לי יותר לקנות חלקים נפרדים מחנויות שונות ולהרכיב בעצמי. כיוון שמעולם לא הרכבתי מחשב בעבר (רק הרדיסק, צורבים, זכרונות וכו'), רציתי לשאול האם זה מסובך או שזה פשוט כמו שזה נשמע? צפיתי בכמה סרטונים ביוטיוב שמסבירים איך להרכיב מחשב וזה נראה מאוד פשוט, אוליי למעט החלק של חיבור כל הכבלים של ספק הכוח לחלקים השונים. מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 914 צפיות
  15. Started by argentinick,

היי, הפנו אותי לכאן מפורום מפרטים : אשמח לשמוע דעתכם, תודה ! http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=340328.new;topicseen#new

• 4 תגובות
    • 560 צפיות
  16. Started by IAbyss131,

רשמתי פה כי לא מצאתי פורום יותר מתאים אז אם זה לא המקום מצטער, קניתי חלקים למחשב חדש מאילת ורציתי לדעת אם מישהו ממכם מכיר מקום שיכל להרכיב לי אותו (בתשלום כמובן) באיזור טבריה והסביבה

17. Started by kuku100,

היי, מחפש מישהו שמומחה בהרכבת מחשבים, כדי להרכיב מחשב אצלי בבית. קניתי את כל החלקים, הכל מקורי, ואת הרוב כבר התקנתי. מסיבות שלא כאן המקום לפרטן, אני מעדיף שמישהו מומחה יגיע לסיים את ההרכבה, בתשלום הוגן, כמובן. אני גר בת"א, ליד כלבו שלום (ליד נווה צדק, בין שד' רוטשילד לנחלת בניימין). יש לי את כל הכלים הנדרשים, את החוברות של לוח האם והמארז (Dark Base 700!) וכו'. רק לבוא ולעבוד. אשמח להפניה למי שמתאים/ה או לפנייה ישירה. בבקשה רק מקצוען. רוצה שהכל יעבוד, כל החיבורים למארז, שליטה חכמה במאווררים (pwm) וכו'. זה מחשב מושקע. לוח אם Asrock Taichi z390, . אני בעצמי הרכבתי כבר לא מעט, מי שמגיע צריך "לעבור" אותי... 😉 תודה ושבוע טוב!. איתן, 054-7621777.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by imri,

שלום. הרכבתי מחשב מחלקים שהיו אצלי בבית. Abit d33068 + Amd Athlon. עכשיו, כשאני מחבר את הספק כוח לחשמל, הנורה של הלוח אם נדלקת וכשאני מדליק אותו נשמע הרעש של המאוורר - אבל אני לא רואה שום דבר על המסך! (חיברתי כרטיס מסך עובד בוודאות, אין כרטיס מסך מובנה) מה יכול להיות? יכול להיות שזה בגלל הספק כוח - לא חזק מספיק? תודה.

• 6 תגובות
    • 714 צפיות
  19. Started by Paz660,

שלום לכולם , יש לי שני מחשבים ללא שימוש , אחד שעליו מותקן openelec (מחובר לטלוויזיה) , השני עם ווינדוס (כיאלו עכשיו הם בשימוש אבל אם אצליח לעשות איתם מה שאני רוצה אז הם לא יהיו המחשב עם הווינדוס בכל מקרה לא יהיה בשימוש עוד כמה ימים כי קניתי מחשב ביתי חדש ) שניהם מחשבים חלשים יחסית ורועשים טיפה הגודל של המארז טיפה מפריע וגם הרעש . זה שהמחשב חלש לא כל כך מורגש openelec זו גם מערכת קלה השאלה שלי היא כזאת האם אני יכול להרכיב מ-שני המחשבים הללו ? HTPC נורמלי ? ופחות רועש? לא מעוניין לבזבז על זה יותר מ-500 שקל אז אם אין דרך לעשות את זה בזול אז לא צריך . על ה-HTPC אני אתקין openelec אם אני רוצה לעשות את זה , מחשב שקט , וקטן אז אני צריך לקנות רק מארז ואולי …

• 0 תגובות
    • 985 צפיות
  20. Started by 8-Ball,

היום קניתי מחשב חדש: מעבד: Intel Pentium 4 - 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 512K cache) לוח אם: Abit IC7-G - ?(875PE),DDR128b,H-Threding? זכרונות: A-DATA - 2* DDR 400 512MB כרטיס מסך: MSI - ?RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB? דיסק קשיח: WD 160GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA צורב DVD: SONY DRU700A מארז: CHENBRO Gaming Bomb - Silver & Gray Case ספק כוח: Thermaltake - Silent Purepower 420W (W0008) - Active PFC כונן דיסקטים: MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - BLACK ולא עשיתי לו הרכבה בחנות כי הם עמדו לסגור ובנוסף קניתי אותו מחנויות שונות, בקיצור התחלתי להרכיב אותו אבל הסתבכתי בחלק מהדברים. כמו למשל יש כבלים של המארז שמתחברים ללוח אז הצלחתי לחבר 2 מהם ועוד 2 (שלא רשום עליהם מה הם) ו…

• 6 תגובות
    • 851 צפיות
  21. Started by בזיק2,

הרכבתי מחשב חדש. הפעלתי אותו. המאווררים עובדים, הלדים של הזיכרון מאירים, יש לד אחד בלוח אם המציין תקלה בdram ובכל מקרה במסך כלום לא עולה. גם אין איזה צפצוף. רעיון?

22. שלום, אז ככה, אני רכשתי מעבד i5 7400 יחד עם הלוח אם הזה: Gigabyte GA-B250M-DS3H. הנה המפרט שלו: https://ksp.co.il/index.php?txt_search=42413 במפרט של הלוח אם כתוב שהוא תומך במערכות הפעלה האלה: Windows® 10 64-bit (for 7th Generation Intel® Processors)Windows® 10 64-bit / Windows® 8.1 64-bit / Windows® 7 32-bit / 64-bits (for 6th Generation Intel® Processors)* Please download the "Windows USB Installation Tool" from GIGABYTE's website and install it before installing Windows 7. האם זה אומר שמדור (6) ומעלה של המעבד או רק עד דור (6) של המעבד? אני לא כל כך מבין בזה ואולי זה יישמע דבילי אבל באמת חשוב לי לדעת. ע…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. קיבלתי סוף סוף את אחד מהמחשבים שהזמנתי ואני בתהליכי הרכבה. הכל הולך די חלק חוץ מכמה בעיות שאני נתקבל בהם בכל הנוגע לנושא ה Connectors, Heades and Switches שבלוח אם. הלוח אם הוא Abit NF7 והמארז - Enermax Cs-3181 עכשיו, את המארז קיבלתי עם מספר חוטים המחוברים אליו, שאותם אני אמור לחבר לנקודות שונות בלוח אם. עם חלקם הסתדרתי ללא בעיה (FPIO1 Headers, חיבורי חשמל, IDE ו FDC) אבל עם האחרים אני קצת מסתבך. נתחיל לפי הסדר 1) SMB1 : System Managment Bus (SM-Bus) Header החיבור הזה נראה כשורה בת 5 פינים, הנקראים כדלקמן 1) SMBCKL 2) No Pin 3) GND 4) SMBDATA 5) +5V לא ראיתי אצלי שום דבר שמזכיר את השמות האלה / יש לו חיבור ל5 פינים 2) IR1 : IR Header (Infrared נראה כמלבן של 2X3 פינים, אשר …

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  24. מכותבים שלום, רכשתי אתמול את החלקים שהייתי צריך בהמלצות הפורום. הלוח אם שנקנה הוא Asus Prime B550M-A Wifi מעבד Ryzen 9 5900x חיברתי הכל כנדרש, בדקתי את עצמי כמה פעמים, מחבר למתח ושום דבר לא עולה. אחריי בדיקה קצרה הבנתי שהלוח אם אכן תואם, אך צריך לעבור עדכון ביוס. הפתרונות שאסוס מציעים זה עדכון מהמחשב עצמו בתנאי שיש עליו מעבד ישן יותר וניתן לבצע עדכון (לא רלוונטי). הפתרון השני, הורדת קובץ העדכון, להעביר לפלאש - להכניס את הלוח אם תחת מתח, כניסת פלאש לUSB הרלוונטי תחת הכותרת ביוס וללחוץ כפתור ביוס ומתבצע העדכון. לצערי בלוח אם שלי אין את האפשרות הזו, אין את כפתור הביוס. איך אני מעלה את המערכת? יש לציין שהזיכרונ…

25. Started by yonni,

היי, ברשותי מחשב פנטיום 3 ישן שאני מחליף בקרוב. מכיוון שיש המון חלקים די חדשים במחשב שיעברו למחשב החדש, חשבתי להרכיב את המחשב בעצמי. גם לחסוך כסף וגם ללמוד מקרוב. האם זה מסובך? האם קל להרוס משהו בדרך? הסתכלתי במדריך באתר של תום וזה נראה די פשוט, חוץ מהשלב שצריך לשים דבק על המעבד...איך משיגים את הדבק הזה? ועוד שאלה קטנה: יש לי שני הרד דיסקים: 1.ישן 20 GIGA של SEAGATE, נראה לי שהוא 7200 2ץחדש WD 80 GIGA 8 BUFFER אני עובד עם וידאו וגרפיקה ורציתי לדעת איך לדעתכם אני צריך לעשות את החלוקה (תוכנות בHD הקטו או מערכת הפעלה , מי יהיה הMASTER וכו...) תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.