תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,299 דיונים בפורום זה
-
שלום, פירקתי הארד דיסק מממחשב שלא עובד והפכתי אותו ל Slave אולם בטעות חיברתי את המתח הפוך ועכשיו הוא לא עובד - כנראה שרפתי משהו מישהו יודע איך מתקנים אותו? תודה
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז בערך כשבוע המחשב קופא פתאום באמצע ואז כשאני נאלץ לכבות ולהדליק מחדש המחשב מצפצף (מהמארז) ונדלק מחדש כך כמה פעמים עד שהוא מליח להלדק מחדש עקבתי אחרי זה במשך כמה ימים וגיליתי שזה קורה בעיקר כשאני משחק ולאחר מעקב גיליתי שבמהלך משחקים כרטיס המסך מתחמםבכ 20 מעלות ומגיע לטמפרטורה גבוהה יחסית (בסביבות ה 80 מעלות שם יצאתי מהמשחקכי חששתי שיתכבה לי שוב.יכול להיות שלו הייתי משחק משחק כבד יותר או משאיר את המשחק פתוח לאורך זמן זה יה מגיע גם לטמפרטורה גבוהה יותר ) האם לדעתכם זו הסיבה לבעיה? ובמידה וכן מה ניתן לעשות בנושא? (כרגע זמנית שמתי מאחורי המחשב מאוורר קטן שעובד על חיבור USB אבל אני לא יודע כמה זה עוזר ) נ.ב ניתן לראות את הדיאגונוזה של המחשב בזמן שמשחק ר…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הינה כמה דברים ששהמחשב יעבוד יותר מהר א) ככל שזמן השימוש במחשב מתארך, כך מצטבר עוד ועוד "זבל" בזיכרון המחשב שלכם. את התוצאות אתם בטח מכירים: הכל זז לאט יותר, נתקע ובסופו של דבר - מתרסק. אם יש לכם זמן ואתם לא עובדים על שום דבר חשוב, תמיד תוכלו לאתחל את המחשב. אבל מה אפשר לעשות כשאין לכם אפילו שנייה לבזבז והמחשב מתמוטט מעומס הזיכרון? בשביל זה בדיוק ישנן תוכנות שתפקידן לשחרר עוד משאבים במחשב. הן לא ישפיעו על המחשב לאורך זמן, אבל יאפשרו לכם להחזיק עוד קצת לפני האתחול הבלתי-נמנע. הנה המומלצות שבהן: BySoft FreeRAM - הבסיסית והקלה תוכנה זו היא נקודת פתיחה טובה למשתמשים חדשים או מתחילים, מאחר והממשק שלה פשוט, נאה ונוח, וכל שתמצאו בו הוא גרף סטטיסטי, כפתור להתחלת פעולת שחרור ה…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הריצודים הם לא קשים, אך ניתן להבחין בשינוי גם במחשב נייד וגם בדסקטופ שיש לי. לאחרונה קניתי U2311H וגם בו יש לעיתים את ההפרעות. מה שקורה זה שהמכונה פועלת שמים לב לריצודים, וכשמכבים אותה הבעיות חולפות. השאלה מה ניתן לעשות כדי למנוע מהמכונת כביסה לעשות הפרעות בחשמל?? זאת מכונה די ישנה ואני חושב שאולי כאן הבעיה.... האם כדאי להחליף אותה פשוט?שוב האם זה יפתור את העניין וזה לא משהו שיכול להיות קשור יותר לרשת החשמל בבית?.... מה עושים? להזמין חשמלאי? תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בתקופה אחרונה אני עומל על לחדש דיסק MP3 ישן עם שירים מדהימים שהזדקן ונתקע ברבים מהם. הדיסק מכיל בעיקר שירים אמריקאיים של שנות 98 99' שמזכירים ומסמלים עבורי תקופה ייחודית בחיים. מכיוון שאהבתי את סדר השירים שם, אני עברתי אחד אחד (בהפסקות, כל נסיעה, לא בבת אחת) כדי לרשום שם השיר שיהיה לי הסדר המקורי. לא מזמן סיימתי את הרשימה. במחשב יש לי את התיקייה שמכילה את השירים שמרכיבים דיסק זה. ראיתי, שהרשימה די דומה לרשימת השירים בפועל בדיסק. כלומר אחי לא התעקב על יצירת סדר מסוים בשירים, הוא פשוט צרב אותם לדיסק. כשאני מנסה לגרור את רשימת השירים לWINDOWS MEDIA PLAYER הסדר מתבלגן. איך אפשר לצרוב דיסק MP3 כך שסדר השירים לא ישתנה? כך אוכל רק לעבור על הרשימה ולעשות תיקונים…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הלן חברה! יש לי בעיה במחשב, כיביתי את המחשב והדלקתי ואז רשום לי "NTLDR is missing - press CTRL+ALT+DELETE to restart" עשיתי מיליון פעם CTRL+ALT+DELETE והמחשב לא נדלק אני לא יודע מה לעשות מצאתי פתרון אחד של xp מאיזה אתר : Windows XP users Insert the Windows XP bootable CD into the computer. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter. You will then be prompted for your administrator password, enter that password. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk. In the below examp…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, יש לי את המחשב הבא: לוח אם: MSI B450 MORTAR TITANIUM מעבד: AMD RYZEN 3800X זיכרון: קיט של 8X2 (כפול 2 ז"א 4 סטיקים של 8 ) Corsair vengeance LPX 2X8GB DDR4 2400MHz CL16 CMK16GX4M2A2400C16 סך הזיכרונות במחשב 32 גיגה רם. כרטיס מסך 2080TI ספק כוח 750 פלטינום 80 פלוס קירור מים למעבד מחשב בהרכבה עצמית הבעיה היא שכשאני נכנס לCPU-Z אני רואה שהזיכרון הראשון הוא על 2133, השני על 2400, השלישי על 2133 והרביעי הוא על 2400 מגהרץ ניסיתי להדליק את הXMP בBIOS או אפילו את פונקציית הTRY ME של MSI בCPU-Z רשום שהזכרונות עובדים בXMP בפועל שאני עושה בדיקות בנצ'מארק אני מקבל תוצאה נמוכה מאוד …
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
כמו שאפשר לראות בכותרת,המחשב שלי לא עולה, ועולה לי ההודעה: disk boot failure, insert system disk and press enter זה קרה אחרי שהעברתי תמונות למחשב דרך DISK ON KEY... עזבתי את המחשב כשהDISK ON KEY לא מחובר, ומצאתי את ההודעה הנל.. ניסיתי להפעיל מחדש, ולכבות ולהדליק, וכלום, ההודעה חוזרת על עצמה.. מה לעשות? תודה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכל המסייעים ובעלי ההבנה בנושא. אז ככה, הרצתי את תוכנת SPECCY - וזו גילתה לי שמחוברים אצלי 2 ד"ק (פנימי ואחד חיצוני) בכבל SATA 2 שמהירות התעבורה המקסימלית שלהם הוא 3 G, אלא שהדיסקים עצמם תומכים בהעברה כפולה מזו. שאלתי היא, האם כדאי להחליף את הכבלים ולשדרג אותם? האם זה עניין מסובך או בעייתי? האם אכן ההחלפה תביא ליכולות משופרות ומורגשות של ביצועי הדיסקים? תודה מראש לכל העונים!
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, רכשתי מחשב נייד Lenovo IdeaPad 3-14ITL (i7 דור 11) ללא מערכת הפעלה. ניסיתי להתקין דרך USB (בעזרת הכלי של מיקרוסופט) כשהגעתי לאפשרות לבחור איפה להתקין את Windows קיבלתי הודעת שגיאה "לא נמצאו מנהלי התקנים חתומים". חיפשתי ומצאתי הצעת פתרון: בהתקנה לבחור "תיקון", להגיע לשורת פקודה, להקיש diskpart, להקיש list, להקיש select disk 0, להקיש clean. התוצאה: ה DOK 32GB שהיה מחובר ללפטופ נמחק (אני לא מצליח להכנס אליו או לפרמט אותו ) הבעיה לא נפתרה. עכשיו כשאני מגיע למסך "היכן ברצונך להתקין את windows"', רשום לי "לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן'". לחיצה על "טען מנהל התקן" מבקשת להכניס DOK עם קבצי מנהל ההתקן". …
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
בוקר טוב לכולם ושבת שלום אז ככה, השבוע שידרגתי ל-WIN 10 ועכשיו אחרי שהתקנתי דרייברים ל-Geforce GT 610 שלי המערכת קורסת לי פעם ב... לפעמיים יש הודעה שאומרת "display driver stopped responding and has recovered" זאת הכותרת שלה והתוכן שלה אומר שכאילו הדרייבר של NVIDIA הפסיק לעבוד... מישהו יודע איך לעזור לי בבקשה? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חבר בפורומים פה כבר לא מעט זמן ולמדתי המון כל פעם שהייתי צריך לקנות מחשב חדש או שנתקלתי בתקלה (בד"כ לא הייתי צריך אפילו לשאול, אלא רק לחפש מספיק). אז דבר ראשון תודה! בזמן האחרון במחשב של אשתי נתקלנו בתקלה קצת משונה. אני כמעט תמיד מצליח למצוא מאיפה מגיעה הבעיה, אבל הפעם אני אשמח להתייעץ. בכל הפעלה של תוכנה גרפית כבדה (לרוב משחקי מחשב) לאחר מספר שניות עד כמה דקות המחשב פשוט נכבה, כאילו משהו "קופץ" בפנים. אפשר להדליק אותו מחדש ישר לאחר מכן, והוא עובד בסדר גמור עד לרגע שבו היא תנסה להפעיל משהו גרפי שוב. החשד המרכזי שלי היה כרטיס המסך, אבל זה בד"כ מתבטא בארטיפקטים אם זה חומרה או במסך כחול אם מדובר בדרייבר. הורדת ההגדרות הגרפיות ב…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
asus commando e6600 8600gts 2gb g.skill בתוכנה PC PROBE שמגיע עם הלוח מראה לי בעיה עם המתחים: there are some warnings: vcore voltage יש לי פה את כל הנתונים וכמה מהם צבועים באדום: SB Vcore: 4.08v SB SATA : 4.08v DDRII: 4.08v DDRII Termin...: 4.08v NB Vcore: 4.08v עם אני רוצה להכנס בביוס ל HARDWARE MONITOR כדי לראות עם באמת זה נכון, הוא פשוט לא נכנס, לא מגיב.
-
- 36 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כרגע אני משתמש בחלונות 7 ULTIMATE ואני שוקל לשדרג. למי שמכיר את DAZ LOADER לאקטיבציה של חלונות, הוא מציג לי שגיאה: unsupported partition table. לאחר חיפוש בגוגל הבנתי שזה משהו שקשור להארדיסק בנפחים גדולים ולBIOS ושצריך לעשות שם משהו על מנת שהLOADER יעבוד. בכל אופן, השאלה שלי היא האם ישנה אקטיבציה עקיפה לחלונות 8.1 שתעבוד עם הארדיסק בנפח 3 TB כי אני מעדיף לא להתעסק עם הBIOS? תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכם, יצרתי דיסק התקנה ממערכת עובדת ע"מ להחליף את ה-hhd ב-ssd. שניהם האותו נפח 250g. בשלב בחירת כונן להתקנה אני מקבל את ההודעה הבאה: הדיסק הנבחר כולל טבלת מחיצות מסוג mbr. במערכות EFI ניתן להתקין ווינדוס בדיסקים מסוג GPT בלבד. מה אני עושה לא נכון? עזרתכם המבורכת!
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי מחשב נייד מסוג hp compac 610 (מחשב ישן .) אני צריך אותו לתקופה מוגבלת בשביל איזה שהו פרוייקט. יש לי הרגשה שהדיסק קשיח שלו עומד לגמור. (המחשב זוחל, נתקע עושה לי אתחולים וכד'.) פירמתטי והתקנתי חלונות מחדש ולא עזר. השאלה האם כדאי\אפשר לקחת דיסק קשיח חיצוני ולהשתמש בו במקום הדיסק המקורי. תודה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. אני מצרץ תצלומים של חיבור ה USB שנמצא בגג המארז, ושל החיבור ללוח האם גם כן. משום מה, סלוטים אלה לא עובדים (יכול להיות שהם בכלל לא מחוברים כראוי ) תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המחשב קופא לי. ראיתי המלצה להפעיל כלי אבחון בשם memtest. הורדתי וכשהפעלתי אותו הוא ביקש לכתוב לדיסק קשיח חיצוני ולדיסק און קי. לאחר שהוא כתב הדיסק הקשיח והדיסק און קי הציגו נפח של 248mb בלבד וכל יתר הכתוב עליהם נמחק. ניסיתי לאתחל וכלום לא השתנה. לעזרה אודה.
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, יש לי ווינדאוס מקורי, איך אני מפרמט את המחשב ומתקין אותו מחדש?(והווינדאוס המקורי שלי זה 8.1 פרו שבא עם המחשב, ובזמנו שידרגתי ל10 ואני רוצה לחזור ל8.1 בכל מקרה אם אפשר או אם כן אפשר, אשמח לדעת איך אני מפרמט ומתקין מהתחלה. תודה
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב!! הורדתי סרטון מיוטיוב 640 mb אני מעוניין להקטין אותו ל-30 mb או פחות מי זה, איך עושים זאת??? תודה מראש לעוזרים!!!
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מתחיל להדפיס... זה מדפיס קצת ואז המדפסת פשוט נתקעת, אני מקווה מאוד שתעזרו לי תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני מקווה שזה המקום לשאול את השאלה, לא מצאתי פורום מתאים יותר אבל נראה לי שלגולשים פה יש את הידע המתאים. רציתי לבנות מערכת אזעקה שמתחברת למחשב. לצורך כך השתמשתי ביציאה LPT וחיברתי אליה מגנט דלת. היציאה LPT מעבירה מתח של 5V למגנט ויש לי דרייבר במחשב שקורא את הערך המתאים בזיכרון שמגיע מהLPT לפי מצב הדלת. זה עובד מעולה, אבל החלטתי שאני רוצה לשדרג את זה למגנט אלחוטי. אז מצאתי חיישן של חברת ויסוניקס שמשדר ליחידה שנמצאת בקישור הבא: http://www.visonic.com/Data/Uploads/MCT_302_Hebrew_Installer_Guide.pdf השאלה שלי היא: לפי התרשים שבקישור למעלה יש 4 יציאות דיווח מהמשדר. האם לדעתכם אני יכול לחבר את ארבעת היציאות הנ"ל ליציאת LPT ולקבל את אותה התוצאה כפי שיש לי היום בחוטי? תודה…
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי ספריי אלכוהול (לניקוי מסכים ומקלדות) יכול להיגרם נזק לכרטיס אם אני אנקה אותו עם זה
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי היום מחברים שהביאו לי את המחשב נייד של דל XPS 13 9360 מודל 2018 מארה"ב וכמובן שהכבל מתח שהגיע איתו הוא אמריקאי. הבנתי שבשום פנים ואופן לא לשים את המתאם תקע הפשוט הזה בכמה שקלים ולחבר איתו את המטען לחשמל(שכן בנוסף יש לו רק 2 פינים והפין הארכה לא מתחבר). רציתי לשאול אם יש חשיבות לכבל הזה שיהיה מקורי של דל או שזה חסר חשיבות לחלוטין ואפשר פשוט לקנות כבל פשוט של מיקי מאוס? (כי זה החיבור שאני חושב שמתאים למחשב שלי) נניח את זה - https://ksp.co.il/?uin=7499 או את זה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15477 ואם יש לזה חשיבות אז אשמח לדעת מאיפה אפשר לקנות רק את הכבל הזה מקורי של דל כי פשוט לא מצאתי(אני לא צריך את כל המטען עצמו עם …
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברה, לפני כחודש קניתי מחשב חדש. לוח אם: GA-8SQ800 (אני לא יודע אם ULTRA או לא, איך בודקים?) מעבד. P4 2.4b 533 bus זיכרון - 512 Dual DDRAM אם תרצו אמשיך לפרט.. הבעיה שלי היא כזאת, המחשב עובד מעולה, חוץ מבעיה אחת מאד מאוד מאוד מעצבנת. אין לי USB ! בכל פעם שאני מכניס משהו ל- USB, הוא מעביר חשמל, והמחשב כותב: USB NOT RECOGNIZED. בדיסק של הלוח אם הגיע פצ' ל- USB, שלטענתם יכול לפתור בעיות מסויימת של ה-USB באקס פי (בדיוק המצב שלי). התקנתי אותו, אבל זה לא עוזר בכלל.. - בדקתי ב- BIOS, החיבור מופעל, כך גם ה-Legacy. - ב- Device Manager הוא מסמן שזה עובד כראוי. - ניסיתי להתקין ולמחוק את הפצ' כמה פעמים, לא עוזר. - באתר של ג'יגה בייט אין שום דבר בנושא. אנא עזרו לי! Gideon@sma…
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-