תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,284 דיונים בפורום זה
-
כבר כחודשיים קיימת בעיה שבאה והולכת שהמחשב נתקע בעיקר במשחקים, צפייה בסרטים ובמקרים נדירות אפילו בלי לעשות שום דבר מיוחד. פעמיים החלפתי את מיקום שני כרטיסי ה-RAM שלי (512+256) ל-slot 1+3 או 2+3 וזה עזר לזמן מסויים לפעמים. היום המחשב נתקע הרבה פעמים אז כיביתי אותו במקום לעשות reset, החלפתי את מיקומי ה-RAM וניקיתי רצת אבק וכורוזיה(?) שהיו על הדברים העגולים האלו שנראים כמו סוללות קטנות על לוח האם (זה באמת סוללות?). כשהדלקתי את המחשב האור שתמיד פועל (ירוק) הבהב, נשמעו 3 ביפים והמסך לא נדלק. זה חוזר על עצמו כל פעם שאני מנסה להדליק אותו מאז (לפני איזה 5 שעות) בזמן שהוא מנסה להידלק נשמעים גם כמה רעשים חלשים "תיק תיק תיק" כאלו של משהו שלא מצליח להידלק כאילו. לא הצלחתי לשמוע מאיזה…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ההארדיסק שלי בזמן האחרון לא מוכן לעבור בדיקות בתוכנות דיאגנוזה שונות, אפילו ב PowerMax שהיא תוכנה מבית מאקסטור ומיועדת למקרים כאלה... הוא הריץ אותם בעבר ד"א... ההארדיסק מחולק ל 4 מחיצות בגדלים של 5,27,2.26,3 ג'יגה. המחיצה הגדולה (27 ג'יגה) לא מצליחה לעבור איחוי טוב והיא מדווחת כבעלת 77% של פיצול. השאר פסדר. חוצמזה ההארדיסק עובד כרגיל, אבל קצת איטי לטעמי. PCMARK2002 נתן לו 700-800 נק'. מה הקטע שלו פתאום? ואיך אני מסדר את זה? תודה
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
הבעיה היא : קניתי את ה HD לא מזמן חודש אולי והוא ממש איטי אני לא יודע למה זה הדגם הכי חדש שיש היום עם ה 8 מגה 7200 אני מרגיש שהוא איטי למשל ה תוכנה של ה PC MARK הוא בכלל לא נותן ציון והוא מעתיק לי קובץ של 700 מגה ב חצי שעה !!!!!!! למה זה קורה ? אולי צריך להגדיר אותו בביטוס כמו שצריך אם כן איך עושים את זה ? יש לי לו אם של ABIT NF7 לפעמים הוא גם מהיר זה מה שמצחיק לפעמים ככה לפעמים ככה מה אני צריך לעשות ? ןגם יש דבר כזה שנקרה SMART ב HD נכון איך אני יודע עם הוא מופעל ?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תקלה חדשה התעוררה אצלי בימים האחרונים, והיא הולכת ומחמירה. המסך של המחשב לפתע נכבה, אבל המחשב ממשיך לפעול. אחרי כמה שניות של עבודה רגילה של המחשב (נניח המוזיקה עדיין עובדת, והמקלדת מתפקדת), המחשב גם הוא נתקע. רק reset מציל את המצב. זה קורה בתדירות של בין 5 דקות עד 10 שעות מהכיבוי האחרון. לא התקנתי שום דבר חדש. ניסיתי לעדכן דרייבר של הכרטיס מסך. הפעלתי את המחשב ללא שום תוכנה פועלת ברקע (אני מתכוון לתוכנות כמו ICQ ולא לתהליכים של WINDOWS) יש לי Windows XP, ואני לא חושב שזו תקלה של XP כי פעם אחת זה קרה לי בזמן הבדיקה של המחשב, מיד אחרי ההדלקה. מה גם שהתקנתי windows מהתחלה ועדיין זה חוזר. כלומר, תקלת חומרה. רק איזה?!
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
(ההודעה נערכה מחדש) שלום, יש לי לוח MSI 6163 pro ניסיתי להחליף את ההרד דיסק שלי ל western digital 60g 7200rpm חדש (כבר עשיתי את זה במחשבים אחרים) המחשב לא מזהה אותו גם לא ע"י "זיהוי אוטומטי" הכנסתי את ההרד דיסק למחשב אחר כדי לראות שהוא בסדר...והוא בסדר אח"כ: עשיתי בטעות לוד דיפולט בביוס(LOAD DEFULAT) והוא מראה לי את השגיאה הבאה: System hardware abnormal, press any key to continue... (את זה כבר סידרתי-תודה חבר'ה) (ולזו התייחסה התגובה ה-)I אך עדיין המחשב לא מזהה את ההרד דיסק... ???מה עושים,(כאמור ההרד דיסק תקין)??.... בבקשה תעזרו לי...! תודה.
-
- 6 תגובות
- 971 צפיות
-
-
היי, יש לי מערכת הפעלה XP ובעיה מוזרה: כשאני מנסה להשתמש במיקרופון אם זה דרך הנט מיטינג או MSN MESSENGER המחשב לא מזהה את המיקרופון בדקתי שכל ההגדרות נכונות ושהמיקרופון תקין ועובד על מחשב אחר ללא כל בעיה הבעיה צצה אחרי שפירמטתי את המחשב לפני הפירמוט הכל עבד רגיל האם מישהו נתקל בבעיה דומה? אשמח אם תוכלו לעזור תודה גלי
-
- 3 תגובות
- 763 צפיות
-
-
-
(זה נראה לי הפורום הכי מתאים לשם את ההודעה, אם לא, סלחו לי) יש לי מחשב ישן (פנטיום 1) שאני רוצה קצת להתנסות עליו בכל מיני דברים... פירמטתי אותו ובאתי להתקין לינוקס מהCDRom. ומה אני מגלה? אין כונן סידירום מזוהה! הפירמוט פשוט מחק את הדרייברים או משהו... מישהו יכול להסביר לי (בעברית פשוטה) איך אני מתקין את הסידירום דרך הדוס? חיפשתי כל מיני מדריכים, אבל כולם באנגלית ולא ברורים לי לחלוטין. תודה מראש אקס
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
-
-
ברשותי מדפסת HP940C,לאחרונה המדפסת התחילה לשבש את צבעי ההדפסה. למשל :במקום חום אדום,במקום שחור כחול וכו'. החלפתי את ראש הדיו בראש דיו צבעוני אחר מקורי של HP , אך ללא תוצאות. לאחר מכן הסרתי את הדרייברים של HP וניסיתי להדפיס עם הדרייברים שלXP WINDOWS (שדרך אגב הם הרבה יותר טובים) ושוב ללא תוצאות. התקנתי שנית את הדרייברים העדכניים ביותר מבית HP ,אך ללא הואיל. אנא האם יש למישהו פתרון?????
-
- 10 תגובות
- 896 צפיות
-
-
חיברתי את הצורב למחשב שלי,חיברתי את הכבל שמתפצל והולך גם לסי די רום(שכחתי איך הוא נקרא אבל לי יש כבלים עגולים) וגם חיבור מהספק אבל אני לא רואה את הצורב במחשב. מה יכול להיות ששכחתי?
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
הבעיה היא שהעכבר זז לא טוב והוא נתקע לפעמים לכמה שניות והתנועה ממש לא נוחה ניסיתי לשנות צ'נלס אבל זה לא עזר הבטריות ממש חדשות אז אין בעיה איתם יש למשהו רעיון מה אפשר לעשות? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מגיע הבייתה ,נכנס למיטה ופתאום המחשב נדלק לו לבד!! לא נגעתי בכלום ממש שום דבר,לא הדלקתי פשוט כלום. והמחשב פתאום התחיל לפעול. מה זה??? קשור לספק כח או משהו אולי??? לא יודע...
-
- 2 תגובות
- 749 צפיות
-
-
איך אני יכול להפתור את הבעיה??? ניסיתי בשני התוכנות Roxio Easy CD & DVD Creator 6 וב NERO כיצד ניתן לגרום לו לצרוב במהירות של 48 באופן רציף של הצריבה ? זוות לא הבעיה של הדסקים כי ניסיתי מספר דסקים וזה לא עוזר
-
- 5 תגובות
- 897 צפיות
-
-
כמה זמן אני צריך לטעון את הסוללה של המחשב הנייד של IBM? קניתי IBM r40e ואין לי מושג כמה זמן לטעון אותה לא רשום כלום בספר.. והאם מותר להפעיל אותו בטעינה.. בתודה מראש עידן
-
- 4 תגובות
- 798 צפיות
-
-
מדובר בצורב Yamaha CRW2824E 24x8x8 . כשעבדתי איתו על ה98 לא היו לי שום בעיות. כעת, כשאני עובדת על הXP (לא משנה עם איזו תוכנת צריבה ואיזו גירסה) קורה הדבר הבא: בכמה אחוזים ראשונים הנורה הירוקה דולקת (מה שאומר שזה צורב) ומייד אח"כ (בערך ב4%) הנורה חוזרת להיות כתומה. כלומר זה לא צורב. בסיום התהליך אני בודקת את הדיסק ואכן לא נצרב כלום. אני כמעט בטוחה שהבעייה היא לא בתוכנת הצריבה אלא בשילוב של הצורב עם הXP. כי ניסיתי כמה תוכנות צריבה (נרו ניסיתי כמה גרסאות, ניסיתי easy cd ועוד אחת) ובכולן קורה אותו דבר. התוכנה "חושבת" שזה צורב בלי בעיות אבל למעשה הצורב לא צורב. ולא, לא סימנתי את האופציה של כתיבה להארד דיסק כאימג'. יש למישהו רעיון מה אני יכולה לעשות ??? חבל לי לקנות צורב חדש כש…
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-
-
היום אחרי שתי צריבות של דיסקים אני בא לצרוב עוד דיסק הוא מגיע ל3אחוז(לפני תחילת הכתיבה) ופתאום המחשב מכבה את ההארדסיק! WTF !? חשבתי אני מת! המחשב פועל. הוא עשה ריסטרט והדליק תהארדיסק , הוינדוס עלה ועבדתי איתו בערך 15דקות ופתאום עוד כיבוי הארדיסק ! WTF ? אנשים זה מוזר מאוד! אחרי שהוא מכבה אותו הוא גם מעלה הודעת שגיאה כחולה כזאת שלWINXP שההארדיסק כבר מכובה אבל אני לא יכול לראות כלום כי הוא ישר מרסט... עכשיו אחרי הריסטרט אני כותב כאן תהודעה ונראה מה יקרה, עזרה בבקשה! ד"א : שלשום החלפתי לזיכרון סלוט לסלוט אחר והמחשב נראה לי כאילו הוא זז יותר מהר אז פשוט השארתי את זה, אבל לא נראה לי שהבעיה היא כאן...
-
- 8 תגובות
- 806 צפיות
-
-
יש לי צורב LG מודל GCE-8240B שעבד מעולה עד לא מזמן, אולם בחודש האחרון כל פעם שאני מנסה להוציא דיסק ממנו, לפני הפתיחה הצורב מריץ את הדיסק במהירות עצומה ופותח את המגש כשהדיסק רץ (ולעיתים אף קופץ), זה פשוט דופק את הדיסקים! איך אני יכול לסדר את זה? פתחתי את הצורב ולכאורה הכל נראה תקין בפנים. בתודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
-
אז ככה בניתי מחשב עם כרטיס מסף geforce fx 5200 512 ddr ram hynix baraton 2500+ segate 80gigs עכשיו מה שקורה זה שכאשר אני מדליק את המחשב המסך דולק עם נורה כתומה לא רואים כלום ובמסך שעל הלוח אם זה מראה לי C1. האם זה קרה למישהו מכם??? אם כן איך פתרתם את הבעיה ואם לא תציעו רעיונות. ** ניסיתי להחליף את הזיכרון עם עוד זיכרון וגם את המעבד אך הבעיה חוזרת על עצמה. בתודה דניאל
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום לכולם. זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום אז אני אתחיל בפירוט המפרט שלי PIII866 GF4TI4200 64MB 256MB למחשב מחובר גם צורב וכמובן דיסק קשיח. לפני כ(10 חודשים בערך) קניתי את הכרטיס מסך הנ"ל. לפניו היה לי RIVA TNT32. נראה לי שהבעיה התחילה עם התקנת הכרטיס אבל יש גם סיכוי שהיא התחילה קצת מאוחר יותר, מצטער אני לא זוכר בדיוק. הבעיה היא די ג'נרית, המחשב פשוט נתקע כשהפתרון היחיד הוא ריסט. אם באותו זמן שהמחשב קפא היה שימוש בכרטיס קול בדרך כלל ישמע ביפ אין סופי עד הריסט המיוחל. נראה לי שהבעיה התרחשת בעיקר כאשר יש עומס גרפי על המחשב (משחקים וכדומה..) אבל לא רק גם שיטוט קליל באינטרנט עלול להקטע בלי שום סיבה נראית לעין. כמובן שהאפשרות הראשונה שעלתה לי לראש היא חימום יתר, לכן פתחתי את מ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אין לי מושג מה השבב הזה (מסומן באדום בתמונה) אך בכל אופן הוא מגיע לטמפרטורה גבוהה מאוד של מעל 75C!! (נמדד עם חיישן טרמי) אי אפשר לגעת בו ליותר משנייה מרוב שזה שורף. חוץ מזה המחשב עובד מצויין כאילו שאין שום בעייה אבל אני מפחד רצח שפתאום משהו יישרף, יתפוצץ או יפסיק לעבוד! זהו לוח אם חדש שרק אתמול חזר מהחלפה!! בקשה - ממי שיש לו את אותו הלוח, אנא בדוק אם גם אצלך החלק שורף! עריכה: אני מציין שניסיתי להפעיל את הלוח לבד בלי שום דבר מחובר אליו, ממש כלום חוץ מהמעבד, זכרונות וכרטיס מסך והחלק הנ"ל עדיין מגיע לאותם הטמפרטורות! מרוב שהחלק חם הוא מחמם את כל האזור! כעיקרון המחשב דלוק כבר 35 דקות בערך וכלום לא קרה והמחשב פועל כרגיל אבל החלק עדיין חם רצח וגם מה שלידו... למי שמבין באלקטרוני…
-
- 7 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אין לי כבר מושג מה לעשות, אבל כל עזרה תתקבל בברכה. המחשב עובד מצויין, אבל ברגע שאני מפעיל משחק עם 3D כמו C&C או Freedom Fighters תוך 2-120 שניות אני מקבל מסך כחול. יש לי Gigabyte 8SG667 Nvidia TI4200AGP 128 DDR 300 512Mb Pentium 2.4 בצעתי את הפעולות הבאות: עברתי בין מערכות הפעלה (כן תאמינו עשיתי את זה) ועכשיו אני עם Window2000 Pro Sp3 שדרגתי את הDirectX מ8.1 ל9.0 ל9.0B הוצאתי לסירוגין את הזיכרון הוצאתי את כל הכרטיסים האחרים החלפתי דריורים של NVIDIA מ41 עד 45 ועד הגרסה האחרונה שדרגתי את הBIOS עד הגרסה האחרונה F5 פתחתי את המכסה וכוונתי ישירות מאוורר ביתי אולי זה בעיית חום הורדתי את הEasyTune של GigaByte והורדתי מהירות מעבד ל1.8 ולסיום אפילו החלפתי את כרטיס המסך בחנות …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הורדתי עדכון לביוס שלי מאתר הבית של אזוס אך אינני מצליח לעדכן אותו! 1005awd זה הקובץ וכאשר אני מנסה להכנס ל-update step הוא פשוט לא נותן באתר עצמו! למישהו יש רעיון? בתודה מראש אלעד
-
- 6 תגובות
- 737 צפיות
-
-
אז ככה. יש לי הרד דיסק (WD800JB) הרד דיסק 80 ג'יגה של WESTERN DIGITAL עם 8MB CACHE . הCHKDSK מצא בו BAD SECTORS. על ההרד דיסק יש עדיין אחריות, הייתי בטוח שההרד דפוק, וצריך להחליף אותו במסגרת האחריות (מה שיוצר המון כאב ראש, התקנת החלונות מחדש והכל, ואובדן כל המידע שיש עליו עכשיו), עד שראיתי את הדבר הבא באתר של WESTERN DIGITAL http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=62&p_created=1003443764 Problem: The utility ScanDisk reports bad clusters or bad sectors on the drive. Cause: Bad sectors as reported by ScanDisk [glow=red,2,300]may or may not indicate physical damage to the drive[/glow]. Anything from a virus, to a faulty data cable, to…
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
כשאני מדליק את המחשב יש את שלב הDETECTING IDE ואח"כ הוא רושם לי FLOPPY DISK FAILED (40) ונעצר עד שאלחץ F1 לאישור והמשך. אחרי שאני ממשיך הלאה המנורה בכונן הדיסקטים לא נכבית בכלל והוא גם לא קורא לי את הכונן- כשאני מכניס דיסקטים הוא חושב ואז אומר להכניס דיסקט לכונן A. פרקתי כונן אחר ממחשב אחר וחיברתי אותו, אבל הבעיה נשארת זהה. מה זה ומה עושים? הדפנות של המחשב כבר פתוחות אז אם יש משהו פיסי לעשות/לחבר/לנתק אולי אוכל לנסות. תודה רבה מראש.
-
- 14 תגובות
- 948 צפיות
-