תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,308 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי לפטופ מסדרת thinkpad של לנובו (יאי!). ביצעתי בו שינוי אחד: החלפתי את ההארד-דיסק הראשי ב-SSD מסדרת 840 EVO, ואת הכונן המקורי (HDD של 500gb 7200rpm) התקנתי במקום כונן הדיסקים (ultrabay). על המחשב מותקן windows 8.1 pro. ועכשיו לתקלה המוזרה: כשהמחשב עולה (ממצב כבוי), כל הכוננים מזוהים והכל יופי טופי אחלה בחלה. לעומת זאת, כשהמחשב עובר למצב שינה וחוזר לפעול לאחר מכן (לא משנה כמה זמן אחרי) - הוא כבר לא מכיר את ה-HDD המשני. אפילו אם אני מפעיל את אשף הוספת החומרה, הוא מזהה את יציאת ה-SATA שלו כריקה. עוד פרט אינפורמציה חשוב - כשהמחשב עולה ממצב שינה, נשמע כאילו הכונן מתחיל לפעול ואחרי כמה שניות משמיע "טינג" ואז מפסיק. ועכשיו לטוויסט בעלילה - לאחר שהמחשב הפס…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המסך שלי הוא DELL U2412M ויש לו חיבור DisplayPort. כרגע מחובר כבל DVI ואני רוצה לקנות כבל DisplayPort איך אדע להתאים את הכבל? מצאתי את הכבל הזה באי-ביי https://www.ebay.com/itm/DisplayPort-Cable-1080P-6-10ft-Cord-Gold-Plated-High-Speed-Display-Port-DP-to-DP/233332951147?hash=item3653ba486b:g:gjEAAOSwa4xdcG7f אני רואה שזה מוגבל ל1080P האם זה יגביל אותי? אין לי מושג אם כרגע אני עובד ביותר מ1080P אני יודע שאני עובד איתו על רזולוציה של 1920*1200 על 60 HRZ תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המערכת הותקנה מחדש ולאחר כל העדכונים מהרשת. לאחר כשבוע עבודה, פתאום סתם כך, ללא התראה מוקדמת נעלם הקול ובמקומו רמקול המערכת (היושב במארז) לקח פיקוד. המוזר הוא, המערכת מזהה את הכרטיס ומתקינה את הדרייברים אוטומטית. אין בעיות של התנגשויות (בכל אופן, על פניו לא נראה כך), כנ"ל בהתקנת הדיסק המקורי של הדרייבר (כולל התקנת התוכנות). בכל שימוש מצד המערכת או תוכנה אחרת בכרטיס הקול מתקבלת הודעה שלא קיימת חומרת אודיו! בהגדרות Sound and Audio Devices תחת הלשוניות Volume, Audio, Voice, הכל מופיע באפור, כלומר לא פעיל תוך ציון בכולם שלא קיים התקן רלבטני. לעומת זאת בלשונית Hardware כל ההתקנים מופיעים כאילו הכל בסדר. (טוב נו.. זה נלקח ממנהל ההתקנים וגם שם הכל נראה בסדר) הורד…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום עשיתי לחבר שלי פירמוט והכל היה טוב וסבבה ואז הוא אמר לי שהסידירום לא עובד לו(יש לו גם צורב) ושזה לא עבד לו גם לפני הפרמוט אז הבנתי שזאת בעית חומרה.. אמרתי לו תן לי לראות מה אני יכול לעשות.. פתחתי את המארז והכל היה טוב וזה..אז ניסיתי להחליף את החיבור IDE שהתחבר לסידירום לזה שמחובר לצורב.. החלפתי, ואז הדלקתי את המחשב מחדש.. אבל מה? הוא לא עולה ! ישר אחרי שהוא סופר את כמות הזיכרון(המסך הראשון שעולה! איפה שיש את הסמל של פנטיום) שיש הוא רושם לי : Detecting IDE Drivers... וככה נשאר כל הזמן.. שאני מנסה ללחוץ ctrl+alt+del הוא לא עושה ריסט ולא עושה כלום.. שאני עושה ריסט דרך הכפתור במארז ואז לוחץ ישר del כדי להיכנס לbios setup ... הוא רושם לי באותו מסך למטה קצת : Entering Setu…
-
- 4 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אני עומד לרכוש מדפסת משולבת הכוללת אפשרות פקס, האם יש בעיה לחבר את הפקס לקו הטלפון האינטרנטי וכן האם אופן החיוג וקבלת פקס שונה מקו טלפון בזק, האם צריך לבצע הגדרות מיוחדות?,
-
- 6 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס מסך הבא: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4178#ov שימו לב שהוא כבר מגיע עם OC מהמפעל עשיתי לו OC עם התוכנה MSI Afterburner והגעתי לזה שהוספתי ל Memory +561 ול Core +69 ככה שבסך הכל: core - 1137 memory - 6008 עכשיו נכנסתי ל BF4 טען לי במהירות את המפה והכל כמו שבחיים זה לא עשה לי ואז התחלתי לראות מלא פסים וצבעים על המסך ואז קיבלתי שגיאה עם ההודעה הזאת: http://puu.sh/7BhxH.png הבנתי שאני צריך להוריד קצת את ה core או ה Memory אבל אני לא יודע את מה וכמה. תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ההודעה הזו מהווה אקט של יאוש אני פשוט לא מצליח לעשות ריבוט למערכת. המחשב כבה ואז מסרב להידלק. הוא אפילו לא מדליק את המסך. הסימפטומים: 1) לא קשור לOC. גם לפני שעשיתי אוברקלוקינג הבעיה הייתה שם. גם עכשיו החזרתי את הביוס להגדרות המקור (וגם כרטיס מסך). 2) לרוב מה שקורה זה שהמחשב נדלק (מאווררים והכל), מדליק פעם אחת את האורות על המקלדת וזהו, נשאר ככה. הדרך היחידה לכבות חזרה היא ע"י לחיצה ממושכת על כפתור הפאוור. כאשר יש הדלקה תקינה האורות על המקלדת מהבהבים פעם אחת, לאחר מכן עוד פעם ואז המסך נדלק. 3) לפעמים המחשב נדלק, מיד כבה בחזרה ואז נדלק שוב (וכמובן, נתקע עוד לפני שהוא מפעיל את המסך). 4) אין לי מושג מה אני עושה, כל פעם זה משהו אחר, אבל בסופו של דבר אני מצליח להדליק את המחשב.…
-
- 5 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את הווינדוס אך אין לי אפשרות לבצע boot דרך ה flash drive. מישהו נתקל בבעיה כזו?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכותרת קצת ארוכה , אבל היא הכי אינפורמטיבית שמצאתי. עכשיו ככה: יש לי 3 סטיקים של 256 400 מה"צ. הראשון של חברת PQI והשניים האחרים של חברת סמסונג(כמו כן , כולם באותה מהירות) בהתחלה הרצתי בדיקה במשך 6 שעות(all tests) לכל שלושת הסטיקים ביחד ונמצאו 260 שגיאות. כדי לדעת איזה זיכרון הוא גורם הבעיה בדקתי כל אחד בנפרד , כל סטיק עשיתי לו בדיקה(שוב , all tests) של כ-4 שעות וחצי. בסופו של דבר אחרי שעשיתי את הבדיקה לכל אחד ואחד , לא נמצאו שום שגיאות. איך זה יכול להיות אם כששלושתם היו בתוך הסלוטים היו 260 שגיאות? תודה מראש על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אז ככה הוספתי עוד 2 גיגה זיכרון למחשב שלי המחשב עולה הכל טוב אז פה בעצם הבעיה הביוס עצמו מזהה 2048 תוכנת הcpu-z מזהה 4096 ועוד כמה תוכנות שניסתי אני משתמש במערכת הפעלה win xp sp3 איפה הבעיה פה בעצם איך זה יכול להיות? תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 765 צפיות
-
-
חברים שלום המחשב לא נדלק ולא מגיב בכלל , החלפתי ספק כוח ואין שום תגובה. ממש מת לגמרי. יכול להיות שהלוח אם נשרף ? ואם כן ספק הכוח היה צריך לעבוד (מאוור לפחות) למישהו יש רעיון או נסיון בזה? תודה משה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם אפשר לקבל עזרה בג'ימפור כולל ציור !!! הבנתי למשל שיש מאסטר עם שתי סוגי גימפור מאסטר בודד ומאסטר מחובר עם סלב !!! גימפור של CD וצורב אם אפשר לראות ויזואלית אני אשמח !!! בכל מקרה אני צריך עזרה לגבי גי'מפור !!! ועוד שאלה נגיד וגימפרתי לא טוב אני יכול להרוס HDD ? או CD ? למשל גימפרתי HDD כאילו היה מאסטר בלי סלב ויש לו בפועל סלב זה הורס ?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר על core i7 920 2.66 Asus P6X58D Asus 5850 OCZ GOLD 1600 2x3 WD 500gb black caviar SeaSonic 750w Silver s12d מסך גם חדש Acer שתדעו על מה מדובר - http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16824009167 עכשיו לבעיה: חיברתי את הכרטיס ב HDMI למסך. הווינדוס [7] עולה הכל טוב ויפה עד שהתקנתי את הדרייבר לכרטיס מסך Catalyst 9.12hotfix עשיתי ריסט ושהווינדוס עלה זה הציג הכל בקווים וורודים ארטיפקטים והכל היה נראה שבור כזה לא יודע בלאגאן.. בקיצר בדקתי אם הסלוטים או משו אחר דפוק עדיין אותה בעיה עד שהחלפתי ל DVI וזה הציג תמונה כרגיל המשחקים רצים אין ארטיפקטים כלום.. *למישו יש מושג מה יכול לגרום לזה? אני רוצה לדעת כי אני טס חזרה מארה"ב וישלי אפשרות היום להחליף אם מ…
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
הי, אני עושה סטרימינג עם כרטיס לכידת וידאו USB במשך תקופה דרך מחשב סטרימינג ייעודי (זאת אומרת שאני מסטרים עם שני מחשבים - מחשב גיימינג ומחשב סטרימינג). יום אחד אני מדליק את המחשב סטרימינג ורואה את צבעי הקשת במקום את מה שאני רואה במוניטור, היום החלפתי בין הכבלים והבנתי שברגע שאני מנתק את הכבל של המסך הראשי (המסך של המחשב גיימינג) אני מקבל את השידור תקין למחשב סטרימינג. כששני הכבלים עובדים בו זמנית אי אפשר לקבל שידור למחשב סטרימינג. עזרה בבקשה
-
- 0 תגובות
- 454 צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי לאחרונה נתקע מידי פעם (בעיקרון במצבים שבהם היה מספיק לעשות סיים משימה וכ'ו..) ואז חייב לעשות ריסטרט, אלא שאז הוא לא עולה לי - לאחר המסך פתיחה הוא רושם BOOT FAILURE ולהכניס דיסק מערכת(שאין לי). הבעיה נפתרת אחרי כמה ריסטרטים או מנוחה של המחשב, רק שבפעם האחרונה רק אחרי יום ומשהו הוא עלה לי חזרה. מה עושים? תודה רבה רבה לעונים! אם לא הבנתם משהו תשאלו בבקשה. תומר (: *תודה shaligan על התיקון
-
- 7 תגובות
- 803 צפיות
-
-
קניתי לפני כמה ימים כרטיס מסך חדש ge-force4 ti4200 128 mb התקנתי את הדרייברים החדשים... עכשיו אני בא לשחק במשחקים ואחרי דקה שתיים שאני בא לשחק ניתקע לי המשחק מה אני צריך לעשות ;[
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר שהרסתי את הספק שלי , לקחתי את הספק של אח שלי אשר היה על פנטיום 3 ואין לספק הזה חיבור כזה של 4 פינים אשר מתחבר ללוח אם בפנטיום 4 (מקווה שהבנתם על מה אני מדבר). כשאני מנסה להפעיל משחק הכי פשוט או משהו בסיגנון, כל המסך שלי מתמלא בפסים סגולים/ורודים/אדומים וכד' והמחשב עושה RESTART אז השאלה שלי, האם זה קורא בגלל החוסר בחיבור זה ? או בגלל כרטיס המסך או הדריברים שלו ? (כל המחשב שלי מופיע במפרט המחשב חוץ מהספק, כי הוא מת ....)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במחשב היה כ.מסך LEADTEK TI4400 עכשיו שמתי בו GF2MX400 CHAINTEC בקיצור לא משנה איזה דרייבר של נווידיה אני מתקין הוא אומר a problem accured while installation ולא מתקין את הכ.מסך ניסיתי אפילו את הדרייברים של CHAINTEC ואותו דבר. ניסיתי להיכנס לSAFEMOD ולהסיר זה לא עוזר. מדובר ב WINDOWS XP. לפי דעתי זה איזה באג מפני שהיה לי את זה פעם בלי להחליף כ.מסך היה לי מותקן ה LEADTEK TI 4400 עם הדרייברים המקוריים וכשניסיתי להחליף לדרייברים של נווידיה הוא לא נתן לי עשה את הבעיה הזו הייתי חייב לחזור לדרייברים של ליאדטק. אבל עכשיו אני בכלל לא יכול להתקין מפני שמדובר בכ.מסך שונה. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי משהו שהחל אתמול , אני מדליק את המחשב ,נורת הדיסק דולקת לאתחול ונכבת (לא דולקת רצוף) נורת המחשב הקבועה דולקת (נורת ספק?!) המאווררים מתחילים לפעול אבל המסך נותר שחור על STANDBY כלומר לא נדלק. אין שום צפצופים מלוח האם. לאחר לחיצה על כפתור ה RESTART (לא מכבה מחשב אלא פשוט ריסטרט) המחשב עולה כמו שצריך ופועל ללא בעיות. אם אני מכבה אותו ליותר משעתיים , אז הבעיה שוב חוזרת בהדלקה רגילה. אם אני מכבה ומדליק אותו אחרי 20 דקות למשל, אז הבעיה לא חוזרת והכל עולה רגיל. לא עשיתי שום OVERCLOCK , מדובר בלוח אם של ASUS P5K. יש 2 ג'יגה זכרון של OCZ. דיסק WD 500 ג'יגה, כרטיס מסך ג'יגה בייט 8000GT. האם יכול להיות שזו סוללת ה BIOS? למרות שההגדרות לא נעלמו כל ההגדרות שמורות והמחשב לא מצפצף כמ…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי את המחשב ללא תקציב גדול והיום אחרי למידה והכרה של המערכת ביצעתי לראשונה בדיקה ב-3DMark Vantage ואני רוצה לדעת אם הוא עומד בתוצאות הממוצעות למחשב. http://3dmark.com/3dmv/3657145?show_ads=true&page=%2F3dmv%2F3657145%3Fkey%3DlNxMy8nW2DUC2l6n64OwBg תודה על העזרה והמשך יום נעים (או לילה)
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
-
-
הי חברים, ובכן נתקלתי בבעיות להתקין את בקר ה sata (via vt6241A) , וכל זה כדי לחבר דיסק 500Gb מסוג SATA. ובכן השאלה המרכזית לאחר ש OS לא מזהה האם אפשר להתקין את הבקר לאחר שמערכת ההפעלה כבר מותקנת? תודה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום, יש לי בייעה עם כרטיס הקול שהרכבתי על לוח האם. הבעייה היא שאחרי התקנת הדרייברים הוא עובד, ולאחר שאני מפעיל את המחשב מחדש הוא מפסיק לעבוד. אז מה הבעייה פה??. תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מלפני איזה חודש חודשיים בערך זה התחיל (כמעט ורק ב-BF1942 אבל לפעמים גם במשחקים אחרים): לפעמים כשאני מנסה להפעיל משחק אז הוא פשוט מתמזער ל-Taskbar וכשלוחצים להחזיר את זה לא קורה כלום. לפעמים זה מסתדר כשפשוט מעבירים User, לפעמים רק אחרי Restart, לפעמים רק אחרי שאני מתקין Via 4in1 ולפעמים אפילו גם זה לא עוזר ורק אחרי שאני מתקין את הדרייברים של הכרטיס מסך מחדש זה חוזר לפעול. אם אני מנסה להפעיל את המשחק דרך ה-All-Seeing Eye בפעם הראשונה לאחר הפעלת המחשב אז הוא לא יפעל עד ל-restart או החלפת User או משהו כזה. אם המשחק הראשון שמפעילים אחרי פתיחת המחשב הוא BF1942 (לא דרך ASE) אז כמעט בטוח שהוא יפעל בלי בעיות - ואחרי הפעם הזאת גם הוא יפעל אפילו דרך ה-ASE עד ה-Restart הבא... זה…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, הלך לי לוח אם (ABIT BE6) אחרי 6 שנים... והחלפתי אותו ב-ASUS P3B-F, כי אתם יודעים.. בעיות תקציב, נשים וכו'.. הכל עובד די נחמד (כמה שזה כבר יכול להיות עם P III 500) אבל הדיסקים... על הפנים..! יש לי בקרSCSI ADAPTEC 19160 די חדש (2001) עם 2 דיסקים 18GB של Seagate שקודם עבדו כמו טילים ועכשו לא זזים.. עשיתי בדיקות (שלא אהובות עלי במיוחד) עם PCMARK 2002 והתוצאה: ל-CPU = 1280, זיכרון = 1477, דיסק = 261!! מהשוואה עם מחשבים דומים, ההבדל בביצועי דיסקים שהם אפילו לא SCSI, הוא יותר מפי 4. מישהו/הי יכול לעזור לי בקטע הזה? תודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מנסה לעדכן את הביוס כבר יומיים אבל זה נותן לי הודעה שהתוכנה שלי ה flashmenu לא מעודכנת אז הוא שולח אותי לאתר להוריד מעודכנת. באתר(האתר של ABIT) אין FLASHMENU יש רק את UGURO ואותו התקנתי. איך אני אמור לעדכן את הביוס שלי במצב כזה?
-
- 4 תגובות
- 676 צפיות
-