עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני מעביר את המחשב הנייח לפינה בחדר שרחוקה ממיקום הראוטר. לא בא לי לחצוב בקיר לתעלות נסתרות, וגם לא לכער את מראה החדר עם כבר רשת לאורך שתי הקירות. אז הפיתרון הכי פשוט, קל ומהיר בשבילי יהיה לקנות כרטיס רשת אלחוטי לנייח. השימוש הוא רק גלישה, צפייה ביוטיוב והורדות בטורנט. איזה כרטיס מומלץ? אני לא יודע מה להקציב לעניין, 100 שקלים יעשו את העבודה? לא מבין בזה יותר מדי. מחפש סה"כ כרטיס רשת אלחוטי שלא יגרום לניתוקים, איטיות ושיבושים אחרים. לא אכפת לי פנימי או USB... אם משנה, תשתית וספק הוט, הוטבוקס מוגדר כמודם וראוטר TP-LINK 1043... תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Haflo,

טוב אחרי שישמתי את כל אמצעי ההגנה הקיימים (FW+Scripts+NAT+AntiVirus) עדיין יש איזה נודניק מקליפורניה שבעזרת IP Spoofing ממשיך לתקוף לי את השרת.... ISA Server detected a spoof attack from Internet Protocol (IP) address 10.31.103.126. A spoof attack occurs when an IP address that is not reachable via the interface on which the packet was received. If logging for dropped packets is set, you can view details in the packet filter log. כפי הנראה הבחור מצא לעצמו שעשוע וכל אחה"צ (שעון ישראל),כבר במשך 4 ימים, הוא מנסה לתקוף לי את השרת (או אני לא יודע מה...) מה אפשר לעשות?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by pincher77,

שלום לכולם, יש לי 2 מחשבים עם Windows 7 ולאחרונה הרשת עובדת לי בצורה ממש איטית וזה משהו שאף פעם לא היה לי. שאני מדבר על איטיות אני מתכוון שנגיד אני נכנס לאחי למחשב ורוצה להעתיק שיר לוקח 2-3 דקות עד שהוא עובר למחשב שלי - משהו הזוי... זה משהו שלא נתקלתי בו אף פעם ואולי בטעות השתנו ההגדרות רשת או משהו כזה. אשמח אם מישהו יוכל לעזור.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. עכשיו שעברתי ל100 מגה אין לי טעם בחבילת הגיימר, האם משחקי רשת יעבדו טוב אם עוברים לחיבור ללא חייגן? או שעדיף לחזור לשיטת החייגן?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. כנראה בעקבות המלצה של מישהו כאן בפורום, הזמנתי באיביי את המנחת הזה והוא הגיע היום. העוצמות בהוטבוקס שלי היו בגבול התקין כשהתקינו לי אותו לפני שנה (מהירות 100/2) אבל עם הזמן העוצמה עלתה אפילו ל 12dBm לערוץ.. הוט כמובן טענו שזה תקין למרות שהצטברו הרבה מנות שלא ניתנות לתיקון ובדיקות המהירות כבר לא התייצבו על 100. הבנתי שמהוט לא תבוא הישועה ולכן החלטתי להשקיע כמה שקלים ולקנות את המנחת. חיברתי אותו היום ובינתיים אחרי כמה משחקים עם הכיוון שלו הגעתי לעוצמות של 3.5-5dBm . מכיוון שיש עוד טווח לשחק איתו, האם מומלץ לנסות להביא את העוצמות קרוב ל-0 או שמכאן זה כבר לא ישנה כלום וכל עוד נמצאים בתוך הטווח של התקן, המהירות והיציבות של האינטרנט ישארו אותו הדבר ? בכל מקרה, למי שיש בעיה של ע…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by ackohen,

האם בלוח אם של ג'יגהבייט ud4 יש כרטיס רשת wifi? או שצריך לחבר אותו ישירות בכבל אטרנט? / לרכוש כרטיס רשת בנפרד?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by bn,

שלום קניתי מוצר של LEVEL ONE WIRELESS USB ADAPTER אני רוצה לשפר את הקליטה ולכן ניסיתי להשתמש בכבל USB מאריך. ניסיתי 5 מטר ואח'כ 1.5 מטר ובשני המקרים לא היתה קליטה כלל. המחשב הודיע שהוא לא מזהה התקן כלל. רציתי לדעת האם באמת אין אפשרות לקליטה עם חיבור כבל מאריך או שנפלתי על שני כבלים דפוקים. אני לא יכול לשפר את המשדר כי אני קולט שידור ממשדר כל שהוא בסביבה. ואם אני יוצא למרפסת השידור משתפר פלאים. אז האם יש לכם עצה איך אני אגביר את האות בתוך הבית. תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by alex15,

המודם מחובר לראוטר והראוטר EDIMAX BR6524Nמחובר ל אקסס פוינט TRENDNET TEW-430APB ..עכשיו אני צריך בסלון אינטרנט את ה האקסס פוינט בסלון כ REPETER איך אני עושה את זה ואיך אני מגדיר את הגדרות הראוטר כדי שיעבוד . אני רוצה להגדיר אותוכ REPETER האקסס פוינט כדי שיהיה לי אות אינטרנט יותר חזק כי יש לי PS3 וצריך בשבילו אינטרנט ובשביל הנייד שלי כאשר אני יושב למטה בסלון .הראוטר יהיה למעלה והאקסס פוינט יהיה למטה המרחק הוא כ 30 מטר עםקירות וכל מיני דברים אז אני רוצה ש לPS3 יהיה אינטרנט . שהאקסס פוינט יחלק אינטרנט מה אני צריך להגדיר אותו כ REPETER או כ AP +WDS או כ WDS ? הראוטר בקומה השלישית והACCESS POINT בקומה הראשונהל האקסס פוינט יש אינטרנט אבל לא יודע מה לאחרים ! אז בשביל זה אאני רו…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by miraku,

היי, אני מחפש ראוטר עם אופציה טובה לניהול מרחוק ואפשרות לחסום משתמשים (wifi) , בעיקר כדי לנתק את הטלויזיה \ מחשב. כמובן שאם יש בו גם אופציות לסינון DNS לאתרים וכו' כדי להגביל גישה לילדים זה גם יתרון אבל לא חובה. אשמח להמלצות.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by AngelDust,

שבת שלום לכולם ובוקר אור אני מעוניין להקים רשת אלחוטית ואין לי מושג איזה נתב יעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר אני לא מעוניין להיות מוגבל במהירות / בחיבור לחברה מסויימת ADSL / כבלים ושיתמוך בכל התקניים העדכניים ויהיה מאובטח שלא כל אחד בטווח יוכל לגנוב לי מהמהירות כרגע אני מחובר לחבילה של 2 שתהיה מחולקת בין 3 מחשבים (2 מהם בכרטיסי רשת אלחוטיים) ואני מתכננן לעבור לחבילה של 5 בקרוב ... התקציב שלי לנתב + 2 כרטיסי רשת אלחוטיים בסביבות 1200+ ... תודה מראש לעוזרים אלעד * אופציה לניהול הרוחב פס לאפליקציות מסוימות מתוך ה ROUTER תהיה מעולה לתת עדיפות לדוגמא למשחק מסויים / להגביל UPLOAD לתוכנות אחרות שלא יהיו לי בעיות של PINGS... סגנון Net Limiter רק מתוך ה Router

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by SinMaker,

כרגע אני עם netgear vvg2000 מזדקן ואני מעוניין להחליפו, הקליטה שלו מחוץ לחדר שבו הוא נמצא דיי חלשה. האם אלו יהיו עדיפים? (עבור VDSL של 100 מגה) D-link G225 שמחירו כ220 ש"ח או TP-link 9970 שמחירו כ300 ש"ח איזה מהם מומלץ יותר? הקליטה שלהם תהיה עדיפה? אוכל להשתמש ב-VVG2000 כ-client להגדלת הטווח בחדר אחר?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. לפני כמה ימים החלטתי לעשות תחזוקה למחשב של תיקון וניקוי כל מיני "זבל" שכביכול אמור לשפר ביצועי המחשב כולל איחוי ,על הדרך בתוכנות האחזקה שהתשמשתי היו אופציות ל-Internet speed optimization ביצעתי את בהתחלה לא ממש שמתי לב לזה אך לאחר כמה זמן שמתי לב שהגלישה באינטרנט התחילה להיות ואיטית עם טעינות איטיות יותר ממה שאני הייתי רגיל ואחד האתרים שבהם אני מרגיש את הבעיה הפורום הזה של HWZONE ,אולי אני אוכל סרטים סתם על הפורום והוא באמת נהיה איטי יותר מאז השינוי שעשו פה? - אם אני לא אוכל סרטים ואכן הגלישה פה צריכה להיות מהירה איך אני יכול להחזיר את המצב לקדמותו? *ניסיתי לבדוק עכשיו ב BACKUP &RESTORE של המחשב אבל כבר אין לי את נקודת השיחזור האחרונה ששם ביצעתי אופטימיזציה נקודה אחרו…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. תריצו בדיקה ב http://speed.013.net http://www.bezeq.co.il/support/Pages/speed_test.aspx ותרשמו פה מה המהירות אפלוד ואם לפעמים זה כאילו מגיע למקסימום ואז המחוג יורד למטה פתאום ונתקע על חצי. לדוגמא הגיע ל 2MB ואז המחוג יורד למטה ונתקע על 0.92 ולא זז ובסוף התוצאה היא 2.0, או לדוגמא מגיע ל 1.7MB מקס.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Daedalus,

שלום לכלום וחג שמח אני כרגע משתמש בראוטר אלחוטי של בזק מדגם : Siemens SL2-141 ואני לא מרוצה ממנו . אני מחפש להחליף את הראוטר הזה בראוטר חדש והידע שלי בנושא שואף ל 0 לכן חשבתי לבוא ולהתייעץ איתכם ראיתי בדיון ה FAQ של הפורם הודעה ישנה יחסית של אחד המנהלים שהמליץ על : "לתקציב הנמוך - נתב חוטי - Edimax 6104k נתב אלחוטי - Edimax 6204wg לתקציב גבוה יותר - Linksys WRT54GL Compex NP18a" אלו הראוטרים שגם היום מומלצים או שיש ראוטרים אחרים ? התקציב שלי הוא בסביבות ה 250 שקל ואני צריך ראוטר אלחוטי עם אפשרות לחבר לפחות 3 מחשבים לא אלחוטים .

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by ArielN,

חבר שלי אמר לי שזה נורא קל "לפרוץ" למחשבים עם רשת אלחוטית, למישהו יש הגנות לפריצות הללו? במשחקים הפינג כל הזמן קופץ ואפילו אם אחד מהמחשבים לא עושה כלום במחשב השני הפינג עדיין לפעמים קופץ ל-200 וחוזר לרגיל, אבל מרגישים בלאגים ממש.. יש למישהו רעיון איך לסדר את זה? חבר שלי המליץ לי לקנות כבל רשת מוצלב או משהו כזה כי במחשב שלי יש 2 כרטיסי רשת, הוא לא בדיוק הסביר לי למה זה טוב, מישהו יודע במקרה? בקיצור תגידו לי כל מה שאתם יודעים על לעשות רשת אלחוטית יעילה יותר! תודה מראש ;D ;D ;D ;D ;D

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום, יש לי מודם של בזק dlink 6740u-G2 בתצורת מודם בלבד, וראוטר של dlink dir-645, אני מחובר בחבילת 20Mbps. המחשב שלי מחובר לראוטר בכבל. עד לפני חודשיים השתמשתי רק במודם/ראוטר של בזק, אבל סבלתי מניתוקים כמה פעמים ביום, בד"כ כשמתחילה הורדה כלשהי (למשל סטרים של וידאו בקצב של 3Mbps, או הורדת קובץ משרת HTTP, אפילו לא מדבר על טורנטים). הניתוק לא היה "ניתוק מוחלט", כי ההורדה או הסטרים שהתחלתי עדיין המשיכו להוריד בקצב רגיל, אבל שום דבר אחר לא הצליח (למשל פינג לגוגל). אחרי חצי דקה בערך פתאום התקיעה היתה משתחררת, והכל היה ממשיך לעבוד כרגיל. חשבתי שהבעיה היא בגלל שהמודם מתפקד גם בתור ראוטר והוא נחנק, אז העברתי את המודם/ראוטר של בזק לתצורת מודם בלבד, וחיברתי ראוטר ישן שהיה לי dlink d…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. שלום, על מנת לשפר את הקליטה, היינו רוצים לחבר ראוטר נוסף. המרחק בין הראוטרים הוא בערך 20 מטר אווירי (בערך 50 מטר קווי). מקריאה קצת באינטרנט הבנתי שכבל CAT6 הוא המומלץ לחיבור כזה (ישירות מראוטר אחד לאחר). אין צורך לשקע בקיר וכאלה. פחות משנה לי שזה יהיה איחוד של הרשתות, רציתי רק לדעת אם המרחק הקווי ביניהם, השימוש בכבל, חיבור 2 ראוטרים, לדעתכם, הוא פתרון טוב שיתן מענה ופתרון לבעיה. תודה מראש, תום

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אני רוצה לחבר את האקס בוקס שלי למחשב (אל תשאלו למה) אבל הכרטיס רשת שלי תפוס ע"י המודם של הADSL מה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by nonster,

שלום רב, לאור המצב, חשבנו בביניין להתקין גישה לאינטרנט במיקלט. הפיתרון שנראה לנו היעיל והזול הוא מתאמי רשת על גבי חוטי חשמל, כשמתאם אחד נמצא באחת הדירות (כנראה בקומה ראשונה) והמתאם השני במיקלט, אליו יחובר נתב אלחוטי. ניסיתי לקרא קצת על מתאמים כאלה והבנתי כי תתכן בעיה אם יש הפרדה של שעון חשמל בין המיקלט לדירה אליה מחובר המתאם הראשון. האם זה נכון? אם אכן קונפיגורציה כזו לא תעבוד, אילו פיתרונות אחרים את ממליצים. בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by gabrielf,

לפי הבנתי 013 כן מנטרים את חיבור ה MPLS ב 100 מגה ונותנים סוג של תעדוף. מ 014 נמסר לי שהם מקימים יכולת דומה כמו שיש ל 013 אשר בה יוכלו לקבל פרטים על החיבור (כנראה מעין חייגן ג'וניפר)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. לא הצלחתי למצוא את התשובה בגוגל אז אני אשאל פה אולי מישהו יודע. שתי שאלות בנוגע לRJ45 עבור שירותי ETH. למה דווקא בחרו בגידים 1-2-3 ואמרו 4-5 לא מגניבים אז קפצו ל6 ? למה דווקא 6 ??? מדוע החליטו על 8 גידים ולא 4 הן בכבל והן במחבר....האם היה בעבר שימוש בפרוטוקול שונה ביותר מ4 גידים ? האם חשבו מראש קדימה ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. רכשתי לא מזמן כרטיס רשת אלחוטי של חברת TP LINK מהדגם הרשום למעלה ויש לי בבית נתב אלחוטי שהוא גם מודם של חברת אסוס שקיבלתי דרך בזק הדגם שלו הוא FOCUS TELECOM-ASUS AM 604G אומנם הנתב נמצא בתוך הממ"ד אבל כשהדלת של הממ"ד פתוחה, בחדר הסמוך כשאין קירות חוצצים בין החדרים זה כמעט דלת מול דלת ואני מחבר שם את המחשב שלי עם הכרטיס רשת אלחוטית הוא מזהה אות נמוך מאוד וכן גם שחיברתי אותו בחדר שאיננו ממ"ד בבית שלידי אין קליטה בכלל גם אם חיברתי שם את המחשב שלי (המרחק בין החדר ששם נמצא הנתב לבין החדר בבית המקביל הוא בערך 7 מטר לערך ושוב החדרים כמעט מקבילים) אז אני די אובד עצות האם הבעיה בנתב או הבעיה בכרטיס הרשת תודה רבה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by ehud4,

שלום לכולם כאשר יש לי שני כרטיסי רשת, והראשון מחובר לאינטרנט, אם אני בוחר לשתף אותו, הכרטיס השני יקבל כתובת 192.168.137.1 עם מיסוך 24/. עכשיו, נניח שאני מחבר כאבל בין כרטיס רשת של מחשב אחר, לכרטיס הרשת השני במחשב הראשון (זה עם הכתובת הסטטית של 192.168.137.1), איך הוא בעצם יודע לתקשר עם הראוטר שלי ש בכתובת 192.168.1.1 ? הרי לפי המיסוך הם בכלל לא באותה רשת . . . מישהו יודע אם יש איזה service של ראוטר פנימי שרץ במצב כזה? תודה לעונים ושבוע טוב לכולם.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by roeesnir,

שלום. יש לי אנטנה 9bd outdoor של tp-link. היא מיועדת לחיבור לראוטר כמובן. השאלה היא האם יש טעם לחבר אותה למחשב הנייח, אם זה יתן קליטה יותר טובה, או שהיא מיועדת רק לשידור מהראוטר? (יש לי אחת כזו מחוברת כבר לראוטר).

25. שלום לכולם: יש לי נתב TP-Link TL-WR740N שנקנה ב-19/12/2014, והחליף נתב מדגם זהה. כאשר אני מדליק את המודם והנתב מהרב שקע, לאחר שהמודם (ROTAL - RTA 1320a חדש שהחליף ישן ב-6/1/2015) מסיים לסתנכרן עם בזק, לוקח זמן רב מהרגיל עד שיש לי אינטרנט. בבדיקה מתוך כתובת ה-IP של הנתב בפיירפוקס (כלומר הקושחה), וכיבוי המודם בלבד, התברר כי לנתב לוקח זמן רב מאוד להתחבר למודם מהרגע שהמודם סיים להסתנכרן עם בזק. כפי שרשמתי למעלה, המודם והנתב שניהם חדשים. האם יש אפשרות שהבעייה היא בכבל שמחבר בין הנתב למודם?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.