עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכם השאלה שלי היא כזאת: כרגע יש לי מודם ALE 130 שסופק על ידי בזק אבל הבעיה היא שהוא לא נתמך בWIN 7 (שאליה אני רוצה לעבור בשבוע-שבועיים הבאים). אז אני נקעתי קצת כי אני לא מבין כלום בעניין הזה. איזה מודם אני צריך לקנות כדאי שיעבוד עם חיבור האינטרנט שלי (ADSL) + שיאפשר לי לעשות WIFI בבית. האם זה יתאים לי? http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=312&pl1_id=3&pl2_id=18 וגם אני יוכל ליצור חייגן בWINDOWS ולהיתחבר עם השם משתמש שלי והסיסמא ללא בעיות? + האם אני צריך כרטיס רשת בשביל אחד כזה? אם יש לכם המלצות אחרות כלשהם בבקשה רק מKSP אם אפשר, לא מחפש לחסוך 50 שקל או משהו רק בגלל חנות.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by naorca,

שלום לכולם, מזה יומיים אני שובר את הראש ולא מצליח להתקין Repeater כמו שצריך ברשת שלי. הנתב שיש לי הוא TPLINK TL-WR841N ה AP שיש לי הוא Edimax EW-7206APg ניסיתי בכל הצורות ואפשרויות, WDS, AP ומה לא.. הבעיה שלכל אורך הנסיונות, ה AP מופיע כרשת נפרדת ולא "מבין" שהוא שלוחה של הראוטר. חפרתי בפורום, קראתי מדריכים, שיניתי CHANELL ו SSID והכל. מאוד אשמח אם מישהו יוכל לסייע לי ולהנחות אותי צעד צעד ולמצוא מה אני עושה לא נכון. תודה מראש

• 10 תגובות
    • 4.1k צפיות
  3. שלום לכולם.. אני דיי בור בכל הנושא הזה של רשתות ואני צריך קצת עזרה בבקשה. יש לי 2 מחשבים נייחים בבית. אחד מהם הוא העיקרי שהוא מחובר לראוטר והכל. אני רוצה שגם השני יהיה מחובר לאינטרנט וגם שאני אוכל להעביר קבצים בין 2 המחשבים לקחתי כבל רשת וחיברתי את הראוטר גם אל המחשב השני. הייתי מאוד תמים שחשבתי שזה ישר יעבוד. זה לא. מה אני אמור לעשות בשביל שבשני המחשבים יהיה אינטרנט ושאני אוכל לשתף קבצים ביניהם? תודה :

• 5 תגובות
    • 753 צפיות
  4. שלום, בקרוב אני מחדש חבילת גלישה (כרגע אני ב-HOT). בבזק הציעו לי עבור 10MB מחיר ממצוע של 70 ש"ח לחודש עם התחייבות לשנה (כולל התקנה וקו לייט). ב- HOT הציעו לחברי (ואני מתכנן לבקש זאת עבורי במידה וזה יהיה רלוונטי - תלוי בתשובתכם) 12MB במחיר 60 ש"ח לחודש עם התחייבות לשנה. מה עדיף מבחינת איכות הגלישה ? בנוסף, כרגע אני משתמש בספקית 013. האם הם טובים או רצוי להחליפם ? אני משתמש בנתב Edimax BR-6216MG . האם הוא יעבוד טוב עם מהירויות אלו ? בברכה, אייל

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שיתאים בצורה האופטימאלית ביותר לנתב DLINK DIR-655 וכמובן שיתמוך בתקן N הייתי מעדיף כרטיס רשת אלחוטי שיש לא אנטנות חיצונייות מתכווננות אך אם יש כרטיס אחר שמתאים יותר בעבודה מול הנתב הזה אז סבבה.

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  6. היי לכם, אני מסתובב הרבה לאחרונה עם המחשב הנייד שלי במקום העבודה בו אני מקים רשת חדשה. לרשת יש מספר סיגמנטים שונים ואני עובד עם 2 הכרטיסים, אלחוטי ורגיל. אני מחפש תוכנה שתוכל לנהל לי את הפרופילים השונים בהגדרות הכתובות IP בכרטיסים השונים במחשב, במקום להגדיר כל פעם באופן ידני כתובת קבועה של סיגמנט מסויים אותו אני צריך לבדוק מול הכרטיס המחובר. מקווה שהסברתי את עצמי באופן ברור... אשמח לקבל המלצות לתוכנה כזו, מערכת הפעלה של הנייד Win 7 תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 845 צפיות
  7. שלום, אני רוצה לחבר/לשתף שני מחשבים באמצעות רשת אלחוטית. לשני המחשבים יש כרטיסי רשת אלחוטיים שמחוברים לאותה הרשת הביתית. המחשב נייח מריץ windows 7 הנייד XP (המחשב מאוד ישן אבל עדיין שמיש). האם זה אפשרי? אם כן, אשמח למדריך/קישור לאחד כזה. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 969 צפיות
  8. Started by kroiz,

שלומלום כמה מהמחשבים שלי רחוקים מהראוטר ולכן האות (Signal) אצלהם חלש. חשבתי לשם Access Point קרוב יותר לראוטר ולמתוח כבל תקשורת אליהם. כשבאתי לקנות שמתי לב שראוטרים יותר זולים מ-Access Points. האם אני יכול לקנות ראוטר יותר זול שיעשה את מה שאני צריך מה-Access Point? והאם זה כדאי? תודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by lironi42,

רכשתי את הראוטר לינקסיס E1000 אני צריך עזרה בהגדרתו נכנסתי ל192.168.1.1 אני עם 012 כספקית וכבלים כתשתית - יש לי MPLS (אם זה רלוונטי) האינטרנט עובד אך לאט בחיבור בכבל ישירות למחשב מוריד 10 מגה תקין בחיבור ללינקסיס ובמחשב שמחובר לראוטר עם כבל - בדיקת מהירות נותנת 2 2.5 עם הראוטר הישן עובד תקין לדעתי לא הגדרתי טוב אם מישהו יוכל לעזור

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  10. טוב השאלה קצת תאורטית בגלל שלא מצאתי בגוגל השוואה נורמאלית. נגיד נסתכל על 3 הראוטרים הפופולאריים, 841 941 ו1043 איך אני יכול לדעת מי מהם משדר למרחק הכי גדול\אות הכי חזק? לפי האנטנות, ל841 יש 2 של 5DBI, ולאחרים 3 של 3DBI. אז כנראה כאילו ה841 לא נופל ואף עולה על האחרים מבחינת העצומה וכאילו ל941 ול1043 אין הבדל בעוצמה. האם זה באמת כך? לפי הידוע לי, פריסה של 3 אנטנות במקום 2, לא מגדילה את המרחק, אלא רק את הכיסוי בטווח הקיים, הבעיה שלי היא כי במרחקים יחסית גדולים, אני מקבל אות מאוד חלש עד כדי איבודו (ראוטר G פשוט), ולכן נראה כאילו 2 אנטנות של 5 יהיו חזקות יותר מ3 של 3, או שבעצם הטענה לכיסוי אומרת שאיפה שיש לפחות קצת קליטה, היא תהיה חזקה יותר. בנוסף, יש ברשותי כרטיסי רשת INTEL …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by rost1k,

שלום יש לי TPLINK 54 MPBS בלי אנטנה אני משחק ברשת משחקים וזה כל הזמן מתנתק לי אני רוצה כרטיס טוב שלא יתנתק חשבתי על זה מה אתם אומרים http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=99360-822-00&Cat2Cat1ID=62&Cat2ID=169&aff=Kama〈=he תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by DaTHE,

שלום רב, יש ברשותי מודם שהוא גם ראוטר - DSL-2650U של חברת D-Link. עכשיו לפעמיים כשאר אני מדליק את המחשב (והחוט לראוטר מחובר והמנורה דולקת של החיבור) אין לי אינטרנט במחשב, הוא אומר לי שהאינטרנט מוגבל (ולפעמיים הוא פשוט מחובר לא מודיע כלום, ואין אינטרנט), הבעיה מסתדרת אחרי ניתוק של הכבל לראוטר ואתחולים מורבים של המחשב. אשמח להכוונה. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  13. שדרגתי חבילת גלישה בספק, 12 מגה הקו שלי בתשתית עדיין נשאר 3 מגה. איזו מהירות אקבל? מהירות הנעה בין 3 ל12, או מהירות קבועה של 3?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. ברשותי מספר מחשבים ניידים שמחוברים בצורה אלחוטית לנתב NETGEAR. יש לי גם מדפסת של HP. לפעמים, כל פעם בהדלקת המחשב אני לא יכול להדפיס מהמחשבים המשותפים ברשת הביתית בגלל איי פי משתנה. המדפסת שיש לי היא לא אלחוטית לכן אי אפשר לחבר אותה לנתב ישירות ולהדפיס מהמחשבים המשותפים. אני יודע שאפשר לחבר במקרה כזה את המחשב הנייד דרך כבל לנתב, עם חיבור איי פי קבוע ולפתור את הבעיה שהמדפסת תוכל להיות משותפת עם כל המחשבים, מבלי שהאייפי ישתנה, מה שעושה את המחשב חסום לרשתות אחרות, כי מוגדר בו איי פי קבוע. אני יודע שזאת אפשרות, אבל יש דרך גם לחבר את המדפסת, למרות שהיא לא אלחוטית לנתב, דרך חיבור USB, שזה במקום מדפסת רשת, שאני מניח שאני לא תלוי בפעולת המחשב הבסיסי שמחובר לרשת, וגם לא צריך לרכוש …

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by הקרנף,

שלום יש לי ראוטר של בזק asus am604g כבר מעל שנתיים. הראוטר לא עושה בעיות סנכרון או נתקע בלי סיבה ולכן מבחינתי עושה את העבודה. אבל יש לי בעיה עם הקליטה האלחוטית אצלי בחדר. הראוטר נמצא בקומה העליונה, כאשר בשני חדרים בקומה שמתחתיו קולטים בסדר גמור, אבל בחדר שלי יש קליטה לא טובה, ולא ממש הצלחתי לזהות ממה נובעת הבעיה... יש בין החדש שלי לחדר אחר ארון גדול ויכול להיות שהוא חוסם את הקליטה. יש לי מחשב של דל סטודיו 1535 שעובד בסדר גמור, אבל נראה לי הכ. רשת שלו חלש ולא עובד טוב. החליפו לי את הכ. רשת בדל ולא היה שיפור בנושא... 1) איפה נראית לכם הבעיה? ראוטר/חדר/מחשב נייד? בזק לא מוכנים לתת לי ראוטר אחר אלא אם אני ארשם לשירותי תמיכה שלהם ??? (אין לי ממש צורך בזה). מה שחשבתי לעשות זה ל…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אהלן אני משתמש בתוכנה BinTorrnet ובמרבית היום (למעט מקרים נדירים) אני מוריד על מהירות נמוכה מאוד (כעשירית מרוחב הפס שלי). ההורדות מתבצעות מטראקר פרטי (טורנט-ליץ') ומהרבה מאוד מעלים (800) ואין בכלל peers. חשבתי אולי לשנות פורטים \ לנסות לפתוח פורטים בראוטר. הבעיה שאני קצת מסתבך כי התוכנה הזו משתמשת בטווח של פורטים. איך כדאי להגדיר אותה? [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. שלום לכולם. רציתי לברר בנושא שקורה במחשב אצל ההורים שלי. יש שמה רשת שני מחשבים. ברגע שאני פותח קליאנט טוררנט עם כמות של חיבורים.. אפשר לומר שאי אפשר בכלל לגלוש באינטרנט.. כל האתרים נכנסים אחרי מספר דקות (צ'אטים מתנתקים לגמרי). השאלה שלי האם יש אפשרות לעקוף את זה וגם לגמרום לטוררנט לעבוד עם מספר גדול של חיבורים.. הדבר הכי מוזר, שברגע שמחשב השני מותקן ווינדוז 7 (בראשי גם יש 7), אז גם המצב שאי אפשר לגלוש בכלל. אבל ברגע שרץ במחשב השני לינוקס, אז במחשב הראשי כמובן שאי אפשר לגלוש, ובלינוקס אני מקבל מהירות מקסימלית לכל דבר בלי שום תקיעות או דברים כאלו (כאילו שום דבר לא רץ ברשת). בדקתי את הנושא הזה כמה וכמה פעמים, וכל מה שכתבתי נבדק כמה וכמה פעמים ואלו התוצאות שהגעתי למסקנה. משהו…

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  18. האם אפשרות של התחברות בטאג 4 עם חיבור ללא חייגן תהייה אפשרית בעתיד? הבנתי שבזק בינלאומי עובדים עם הוט להעביר לקוחות עיסקיים/גיימרים למעין מערכת MPLS מיוחדת שמתועדפת לשירותים הללו. שאלתי את נטויזן ולא אין מושג לגבי שירות שכזה אצלם, או לפחות תוכנית עתידית לשירות שכזה

• 1 תגובה
    • 814 צפיות
  19. יש לי בעיית קליטה רצינית של הראוטר. ניסיתי לשם נייר כסף כפי שמוצע באחד האשכולות המקושרים לנעוץ (בניתי ממש חללית סביבו) אבל זה לא עזר. אני קולט אינטרנט במהירות חצי סבירה רק עם כבל של כ6מ' שיוצא מהחדר שלי וזה ממש מפריע. אני לא רוצה לקנות ראוטר חזק יותר כי הוא בדיוק על הראש של מי שנמצא במחשב השני. חשבתי אולי להעביר את הכמה כבלים מאריכים דרך הצינורות של החשמל בקיר, זה אפשרי?

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  20. Started by AdiD,

עד לפני חודש בערך היה לי ראוטר והחלטתי לנתק אותו ולהשתמש רק בחייגן, ועכשיו אני רוצה להחזיר את הראוטר, חיברתי אותו מחדש אבל האינרנט לא מתחבר פשוט, צריך להגיד משהו אם הוא היה לי מזמן?

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  21. היי חברים, אתמול שידרגתי את מהירות האינטרנט שלי ל-20 מגה ולכן הלכתי להביא מודם-ראוטר מתאים - Netgear VVG2000. לפני כן הייתי על מהירות נמוכה יותר עם מודם של אותו יצרן מדגם SG834NU. לאחר השידרוג, במקום להחזיר את המודם-ראוטר הישן, החלטתי להשאיר אותו אצלי ולהשתמש בו כרפיטר לקומה העליונה בבית, במקום הסימנס השחור הישן, זאת כיוון שאני רוצה שהם יעבדו על תקן N במהירות גבוהה (מה שהסימנס לא תומך בו). עד כאן ההקדמה מכיוון ששני הראוטרים תומכי WPS, ניסיתי במשך כמה שעות לנסות ולהבין איך אני "מחבר" ביניהם, אך ללא הצלחה. בממשק של המודם החדש לחצתי על חיפוש התקנים ובמודם הישן לחצתי פיזית למשך כמה שניות על כפתור החומרה שנמצא בחזית המכשיר, אבל ללא הצלחה. האור בכפתור נדלק קבוע, אבל ה-VVG200…

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. היי, יש לי שני מחשבים בבית עליהם מותקנים WIN7 ושניהם מחוברים קווית לרשת אינטרנט אחת. אני מנסה ליצור HOMEGROUP אבל כל מחשב יוצר HOMEGROUP לעצמו ואין לי אפשרות להצטרף לHOMEGROUP אחר. בפועל שאני נכנס לחלון הHOMEGROUP מופיע לי מסך שרשום שאין עוד מחשבים נוספים בHOMEGROUP. אני משתגע כי חיפשתי בכל האינטרנט הסברים ופשוט אני לא מצליח לראות אחד את השני. אבל אם אני אביא מחשב נייד ואתחבר לרשת האלחוטית אני כן אראה אותו בNETWORK. פשוט לא מצליח לחבר בין שניהם. הדבר היחיד שכן מופיע לי זה כשאני נכנס לNETWORK מופיע לי המחשב השני רק תחת הMEDIA DEVICES. יש למישהו תשובה או טיפ איך אני יכול לחבר בין שני המחשבים אפילו אם זה לא דרך הHOMEGROUP אני פשוט רוצה להעביר קבצים דרך הרשת. תודה רבה!! אמיר.

• 3 תגובות
    • 813 צפיות
  23. אהלן, העלתי קטע לרשת ביוטוב וניסיתי לפרסם בפייסבוק כדי לעשות שמיעה ישירה ישירות מהפייסבוק, אבל בכל פעם שאני מעלה את הקטע הוא רק נותן לינק ישירות לאתר, לא משנה מה אני מנסה לעשות, העלתי כבר כמה פעמים. מדוע זה? כל קטע אחר שאני עושה עם איזה שיר אחר זה כן עובד, רק עם הקטע הזה ספציפית לא. אגב העלתי כ"ציבורי" וגם בחיפוש הוא לא עולה. לעומת קטעים אחרים שכן העלתי. אולי בגלל שהקטע חדש ויצא רק ב 4 ליולי? תודה! נ.ב מדובר בקטע הנ"ל Protoculture Feat. Shannon Hurley - Sun Gone Down (Alex M.O.R.P.H and Chriss Ortega Remix)

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  24. Started by Eviljelly,

בד"כ הרשת האלחוטית מספיקה לרוב הדברים, אבל לפעמים יש לי צורך להעביר קבצים גדולים (5+ גיגה) ממחשב למחשב ואז הרשת האלחוטית לא מספיקה אז אני מחבר את הלפטופ ישירות לראוטר (או למחשב אם אני ממש לחוץ בזמן). הצרה היא שהוא עדיין מעביר לי את הקבצים דרך הרשת האלחוטית והפתרון היחיד שיש לי זה לכבות את הכרטיס רשת דרך הלפטופ. יש דרך יותר טובה מזה להגיד לו להעדיף רשת קווית על אלחוטית ? או יותר טוב לנצל את שניהם (מכיוון שאני מחובר לאותה רשת על שני חיבורים) ?

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  25. Started by BeBest,

השאלה כבר בכותרת. משהו מוזר קצת מאז שעברתי אליהם אתמול... האם מישהו יודע? עריכה, אני כמעט בטוח שהם כן מפעילים שירות כלשהו בשם squid-cache אשמח למישהו שיודע בוודאות. תודה.

• 5 תגובות
    • 940 צפיות

דיונים חדשים בפורומים