עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Daedalus,

שלום יש לי בבית שני מחשבים שכרגע נמצאים ברשת ומחוברים ע'יי כבל מוצלב . על אחד יש כרטיס רשת אחד והוא מריץ ווינדוס XP PRO ועל השני יש שני כרטיסי רשת והוא מריץ ווינדוס XP PRO ו FC1 ( לא יודע אם זה משנה ) . אני מתחבר לאיטרנט בעזרת מודם Alcatel Speed Touch Home . אני רוצה לקנות ראוטר שישמש כפיירול ( אבל לא חייב ) ושישתף את האיטרנט בין שני המחשבים ( זה בעצם התפקיד של ראוטר לא ? ) עכשיו אני לא מבין בכלל בנושא הזה וכמה עולה אחד כזה לכן אני צריך המלצות שלכם על ראוטר טוב מחברה אמינה

• 9 תגובות
    • 769 צפיות
  2. היי יש לי כרגע שני מחשבים שמחוברים ביניהם בכבל מוצלב. יש לי שני מודמים אני משתמש כרגע במודם פנימי PCI ITEX שיש עליו כרטיס רשת מובנה כלומר אין יציאת רשת. בנוסף יש לי גם מודם USB שהוא לא בשימוש. הוספתי עכשיו עוד מחשב ואני רוצה להגדיל את הרשת. אני לא רוצה לעשות BRIDGE אלא לקנות HUB אבל אני לא מבין בזה. השאלה שלי איך אני מחבר את המחשבים ל-HUB כלומר איזה כבלים? איזה HUB מומלץ לקנות? ואם המודמים שלי מתאימים לסוג כזה של רשת ? אם לא איזה מודם אני צריך? תודה אייל

• 6 תגובות
    • 741 צפיות
  3. אני רוצה ליצור רשת שתאפשר חיבור של כל המחשבים שצריכים אינטרנט, לאינטרנט כרגע, יש מוקדם אלקטל וסוויצ' שאליו מחוברים 2 המחשבים פיזית ע"י כבלי רשת ושניהם מחוברים לאינטרנט. עכשיו, יש עוד 2 מחשבים שאני רוצה לחבר ברשת אלחוטית (אחד לאפטופ ואחד רגיל) ואני רוצה גם לקנות ראוטר. בעיקרון אני צריך המלצה על ראוטר ועל דרך החיבור הטובה ביותר לחבר 2 מחשבים בכבלי רשת לראוטר ולחבר גם 2 מחשבים בצורה אלחוטית לראוטר/לרכיב רשת אחר (כולל כמובן כרטיסי רשת אלחוטיים). אני לא רוצה להפוך את כל הרשת בבית לאלחוטית, אם הייתי יכול הייתי מחבר את כל המחשבים עם כבלי רשת אבל מאחר ואני לא יכול - אז אני אעשה את זה בצורה אלחוטית. יהיה עדיף גם אם מישהו יוכל לפרט לי איזה כבלים צריך, וכל שאר הדברים הנדרשים ב…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by gshhar,

יש לי 2 קווים של אינטרנט בבית. אחד מגה וחצי על שני מחשבים (נטוויז'ן) עם אלקטל שהוא גם ראוטר (ההורדות הם רק ממחשב אחד) ועוד חבילה של אינטרנט 750 בכבלים. עכשיו ההורדות בחבילה של ה-750 (ואני מתכוון להורדות מתוכנות שיתוף קבצים) מהירות יותר. יכול להיות שהאלקטל שלי לא טוב,או שיש בו איזה בעיה?

• 2 תגובות
    • 639 צפיות
  5. Started by ward,

שלום כולם...! יש לי שאלה ... ממש מסובכת כפי שהזכרתי בעבר אני מחובר דרך WOW...ומה ששמתי לב לפני כמה שעות שאני עדיין לא התנתקתי מהכבלים..! אז נסיתי את זה ככה...! חיברתי את מודום ה WOW ל כרטיס רשת כמובן...! וחיברתי את מודם הכבלים ל USB...! עכשיו לכבלים יש את Local Area Connection 4 ול כרטיס רשת יש את Local Area Connection 2 ול WOW יש את ה ADSL...! אתם יודעים ש כבלים אני מחובר בלי סיסמה ושם מתמש (כל הזמן מחובר) ..! אז גם לפני שאני מחיייג בחייגן ה ADSL אני גם יכול לגלוש וכו.! ואחר כך ... חייגתי .. והתחבר לי ..! ואני מחובר.! אבל המהירות עדיין אותו דבר..! כמעט אין הבדל .וזה משמעותי ב UP LOAD כי זה לא עלה לי בכלל.! ניסיתי לעשות התקשרות גשר אז לא יכולי להתחבר בכלל..! אז מה …

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  6. Started by andav,

אני מבין שאם אני מאחורי nat (במקרה שלי,מודם akcatel שעובד כנתב)אני אמנם יכול ליצור תקשורת מתוך המחשב שלי החוצה ללא בעיה אבל שום תקשורת אינה יכולה להיכנס אליי אם אני לא יזמתי אותה(וכמובן לא פתחתי פורטים). עשיתי בדיקה באתר הזה: http://www.auditmypc.com/freescan/scanoptions.asp והם אמרו לי בסוף שהם יודעים שאני "מתחבא" וידעו למצוא את ה- Ip של המחשב שלי ברשת. והנה מה שהם אמרו: Notice!, your natted (or real) IP address is 10.0.0.1. This information can be used to track your activities. I should not be able to obtain this information if your security is properly configured! אני מבין שאני יזמתי אמנם את התקשורת אבל שאלתי היא האם זה אפשרי שמבחוץ מישהו יסרוק ip ויגיע אל שלי …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by guyguy,

adimax br-6104k קניתי את הראוטר ואני צריך עזרה בלהגדיר אותו ,יש לי חיבור 750 דרך הקבלים ,אפשר עזרה בבקשה תודה גיא

• 1 תגובה
    • 783 צפיות
  8. Started by tomer87,

כרגע אני מנוי לחבילת 750 של בזק וגם ככה אני לא מרוצה הן מהשירות והן מהמנירות שהם אמורים לספק לי!!!! מה גם שלפני זמן מה שמו לי רשת אינטרנט אלחוטית ואז בכלל החבילה ירדה !!!! אני כרגע מחפש את חבילת מגה וחצי או שתיים הכי משתלמת שאפשר למצוא היום אני רוצה שהיא תהיה זולה (עד כמה שאפשר), שתספק את המהירות שלה היא מתחייבת והשירות שהם יספקו לי במידה ואני יבחר בהם יהיה נורמלי !!! תודה לכל העונים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by PT,

יש לי ראוטר אלחוטי Netgear 814 וכרטיס D-Link DWL-650+ שמחובר לנייד. עכשיו ככה, ברגע שאני מדליק את הנייד והווינדוס עולה, לוקח לו המון זמן להתחבר לראוטר או בכלל למצוא אותו שמתי את הראוטר ברשתות מועדפות ועדיין לוקח לו המון זמן להתחבר אליו ושאני אומר המון זמן אני מדבר על 10-30 דקות. מישהו יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה? אני עושה משהו לא בסדר?

• 4 תגובות
    • 688 צפיות
  10. אני עומד לעשות כבלים 1.5MB ברשת..ושאלו אותי אם למחשב יש כרטיס רשת.....אז איך אני בודק? ??? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. בוקר טוב, בביתי מספר מחשבים וכולם מריצים WINXP. כל המחשבים מחוברים ישירות לסוויטצ'. בנוסף קיים ראוטר ומודם של DSL שמחובר גם הוא לסוויטצ'. כרגע המצב הוא שכל אחד מהמחשבים יכול לגלוש אינטרנט באופן חופשי, אך הבעיה היא שהמחשבים לא יכולים לדבר בינהם. כשאני מריץ את אשף התקנת הרשת הבייתית, בוחר אחר, ושם בוחר את צורת החיבור שלי (כל מחשב מתחבר לסוויטצ' ומשם לאינטרנט בנפרד), מופיעה ההודעה הבאה: המחשבים לא יכולים לתקשר בינהם, אין שיתוף מדפסות ורק האינטרנט נגיש לכולם. מה לעשות?

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  12. Started by omrij,

שלום לכולם אני רוצה לחבר שלושה מחשבים שברשותי (2 נייחים ואחד נייד) לרשת אלחוטית הבית הוא בן 4 קומות (כל מחשב בקומה אחרת) איזה חלקים אני צריך? (בשביל שיתוף אינטרנט והדפסות) וכמה זה צריך לעלות (פחות או יותר?)

• 4 תגובות
    • 735 צפיות
  13. Started by nahash18,

טוב אז ככה אני מנסה כבר מלא סמן להגדיר תרשת שלי ולא מצליח אז החלטתי לפנות אליכם. יש לי מחשב אחד עם XP שאליו מחובר מודם כבלים (האינטרנט עובד במחשב הזה בלי בעיות) יש לי מחשב שני עם 98 שני המחשבים מחוברים להאב. אני צריך הסבר / מדריך איך לסדר את הרשת ואני רוצה גם לשתף את האינטרנט וגם את הקבצים. היה פה אחד שהסביר לעשות רשת אבל הוא לא הסביר על שיתוף האינטרנט עשיתי מה שהוא הסביר והרשת לא עובדת וגם שיתוף האינטרנט במחשב עם ה 98 לא עובד בבקשה תעזרו לי ותסבירו לי מה אני צריך לעשות, תודה.

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  14. Started by Rule The Pc,

אהלן..... אני בשבועיים שלוש האחרונים עשיתי סקרים קלים בין הספקים כי רציתי לעבור ספק/לשדרג ל2 מגה כרגע אני ב1.5 ואני משלם - 90 שקל לנזק בינלאומי!! 128 שקל לבזק!! 20 חכירה על המודם לבזק!! יעני 238 שקל בשביל 1.5... די יקר לא? טוב אז מסתבר ש2 מגה יותר משתלם ויותר מהר!! מחירי הספקים ל2 מגה- בזק בינלאומי - 59 לחודש נטוויזין - 65 לחודש קווי זהב - 68 (או 65 אבל אין הבדל כזה גדול) ברק - גם בסביבות 65-68 וכל המחירים הנ"ל הם בתנאי התחייבות לחצי שנה לספק....... טוב בגלל שאני לקוח ותיק ולקוח רשת של נזק בינלאומי הצלחתי בלחץ רב וקשה להגיע להסכם של 59 שקל לחודש ללא התחייבות....... די שווה...... זה יוצא לי יותר זול ב30 שקל ויותר מהר... אבל הקאץ' הוא בזק..... כאן מעלים לך את המחיר לי יש …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by tomer87,

לאחרונה עשיתי רשת אלחוטית עם מודם של alcatel speedtouch 570\570i אני רוצה לפתוח פורטים מסוימים, איך אני יכול לעשות את זה???. תודה על העזרה תומר בכר

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Rule The Pc,

אהלן אני רוצה לחבר את המחשב שלי ושל אחי בראוטר....... יהיה לנו אינטרנט מגה וחצי עכשיו השאלה היא...... אם שנינו מחוברים באותו זמן ומורידים באותו זמן שנינו נוריד על המהירות המקסימלית או שהיא תתחלק בנינו?

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  17. (ההגדרה של 10% בבררת מחדל) תודה. (לא ידעתי לאיפה זה מתאים, לפה או ל"רשתות")

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  18. Started by nahash18,

טוב שלום אני חדש פה ויש לי שאלה יש לי האב של 8 ולחבר שלי יש האב של 8 ויש לי עוד חבר שיש לו סוויץ' בקיצור שני האבים של 8 + סוויץ'. האם אני יכול לחבר את כולם שיתפקדו כרשת אחת גדולה ? ומה אני צריך לעשות מה לחבר לאן כדי שזה יעבוד בבקשה תעזרו לי

• 7 תגובות
    • 853 צפיות
  19. אני מתכנן לשתף חיבור אינטרנט אחד בבית עם כמה מחשבים דרך ראוטר אחד מהמחשבים הללו הולך להיות שרת web כך שרצוי שהחיבור יהיה יציב רציתי לשאול אתכם : א. איזה מודם מומלץ לקונפיגורציה הנ"ל ב. האם אני אצטרך לקנות ראוטר מיוחד לצורך הנושא ? ג. עניין האבטחה כאן חשוב קצת יותר ממחשב ביתי רגיל מכיוו שאמנם זה שרת web ביתי אבל עדיין שרת - המלצות מיוחדות לנושא ? -- אם כבר --- ד. אולי מישהו יודע כיצד ניתן להשיג קצב העלאה יותר גבוה על חשבון קצב הורדה יותר נמוך ה. איזה חברה מומלצת על ידיכם כיום לחיבור לאינטרנט מהיר ? ו. מישהו אולי יכול לתת לי טיפ לגבי דרישות מקובלות כיום מספקים (IP קבוע, גודל תיבת דואר וכו' שנהוג [על ידי מי שמבין עניין] לדרוש מהספק) ז. מה כיום עדיף (מבחינת מחיר/בי…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. כמו שאתם רואים יש לי צרות :-\ יש לי שני מחשבים על הרשת, נייח ונייד שניהם מריצים XP. כאשר אני מנסה להכנס מאחד לשני הוא רוצה סיסמא אבל לשניהם לא מוגדרת סיסמא ולא משנה מה אני מכניס הוא שוב שואל. אפילו ניסיתי לקבוע סיסמא וזה לא עזר. ניסיתי לשנות שני היוזרים לאותו שם ולא עזר. הוא רושם שהיוזר הוא (אם אני נכנס מהנייד לנייח) //elad-pc/guest (סלאשים ראשונים כמובן) אנשים שעובדים עם רשתות לא הצליחו לעזור, אחד אמר שזה בכלל באג בווינדוס ושהפתרון הוא פירמוט. יש פתרון?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שלום, יש לי 3 מחשבים בבית: 2 מהם באותה קומה וביניהם קיר אחד ועוד מחשב קומה אחת למטה בשלושתם אני רוצה שיתוף אינטרנט+מדפסת ואני לא רוצה להעביר כבלים ביניהם, אני מחפש נתב המליצו לי ללכת על אלחוטי אני רוצה שתסבירו לי איך זה הולך, זה יפריע למהירות הגלישה? בגלל שזה יהיה אלחוטי ויש קירות בין המחשבים זה יוריד את המהירות? מה אני צריך לקנות למחשבים עצמם כדי שיעבדו עם הנתב? התקציב שלי לכל זה הוא גג 1000 שקל. תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 712 צפיות
  22. Started by PT,

הוא כל הזמן הופך לפרח צהוב ואז מתחבר בחזרה וזה משגע אותי! סימנתי לו keep connection alive גם פתחתי את פורט 5190 שהוא משתמש וזה לא עזר הדגם של הראוטר הוא Netgear 814 אם זה עוזר

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני הולך שוקל לקבל את המודם הזה במקום האלקטל שיש לי עכשיו (שלא משתדרג) ויש לי כמה שאלות בנושא 1. הבנתי שהמודם מגיע מבזק בתצורת PPPoE האם צריך לבצע איזה פריצה מיוחדת כדי להפוך אותו לראוטר (כמו באלקטל הישן) או שזה רק עניין של הגדרות? יש איזה מקום שרשום בו מה ההגדרות? 2. איך המודם בממשק PPPoE? יש התנתקויות וקפיאות? 3. אותו דבר כשהוא מתפקד כראוטר? 4. האם יש את כל האפשרויות (כמו מיפוי פורטים) דרך ממשק HTML או שצריך להתחיל להתעסק עם ה-telnet המעצבן כמו באלקטל הישן? 5. התרשמות כללית? כרגע יש לי אלקטל ישן + ראוטר D-Link 604 שקופא כל הזמן והורס לי את החיים, אני חושב להחזיר את הראוטר ולהחליף מודם. בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  24. גלשתי לתומי ופתאום התנתק החיבור יש לי מודם ECI 270pr הנורה של ה sync היתה כבויה , הנורה של ה link דלקה אבל היא הבהבה כמו משוגעת , בהפרש של עשיריות שניה התקשרתי לבזק והיתה הודעה קולית שעקב עומס לקוחות חריג זמן ההמתנה ייארך אחרי חמש דקות זה הסתדר , אבל עדיין הנורה של הלינק מהבהבת

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  25. Started by pc student,

משום מה בזמן האחרון שאני מוריד בהורדה ישירה המהירות מגיע בקושי ל-10 kb/s למרות שבדרך כלל זה מגיע ל-120 kb/s עזרה? ???

• 2 תגובות
    • 837 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.