עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי כרטיס מסך NVIDIA 7200GS והטמפרטורות שלו היו באזור ה70+ מעלות במנוחה ועכשיו אחרי שמתי משחה תרמית של קולר מאסטר ושמתי מאורר לגוף קירור הטמפרטורה היא 50 מעלות במנוחה. אחרי שאני מעלה 150 מגה הרץ לליבה מ450 ל600 מגה הרץ מופיעים לי ארטיפקטים למרות שהטמפרטורה מגיע בערך ל56 מעלות הרבה פחות מהטמפרטורה הקודמת שהיתה במנוחה ופה זה בזמן בדיקת ארטיפקטים בATITOOL. את האוברקלוק לא עשיתי באמצעות ATITOOL כי אפילו אחרי שאני מעלה מגה הרץ 1 כל המסך ניהיה צבעוני ומטושטש אז אני עושה אותו באמצעות התוכנה RIVATUNER. מישהו יודע מה יכול לגרום ליצירת הארטיפקטים בטמפרטורה כזאת נמוכה?

• 3 תגובות
    • 494 צפיות
  2. http://www.i4u.com/full-review-398.html תעיפו מבט בבקשה ותקראו את זה, במיוחד הפסקה האחרונה: זה רק אני או שמשהו דפוק פה?! 91C מעלות?! המערכת קירור הזאתי בעלת יכולת קירור של 400W !!! (מבין החזקות ביותר כיום לדעתי, רק לשם השוואה מערכת דומה ויקרה מאוד של Swiftech מסוגלת "רק" לפזר חום של 200W בקושי. חוץ מזה, שאם מערכת כזאתי מפלצתית לא מסוגלת לשמור על איזה 40C במעבד כזה, אז מה יגידו קירור אויר? או אפילו הקירור STOCK של אינטל? לפי זה הSTOCK של INTEL צריך לעמוד על איזה 120C או משהו יש פה טעות או מה? או שבעצם כמו שמישהו רשם למטה בעצם מדובר בפראנייט בכלל? או שהוא התקין משהו ממש דפוק שם? (ראיתי כבר מערכות קירור פסיביות יותר טובות מזה)

• 3 תגובות
    • 541 צפיות
  3. אהלן יש לי שאלה הורדתי את התוכנה nTune של NVIDIA וביקרור יש לי 40% זה אומר שהוא לא אוטומטי כרגע?? לא נגעתי בזה .. זה היה כך רק שינתי את מהירות הזיכרון/שעון וכו' של הכרטיס בקצת http://i43.tinypic.com/21kf3ex.jpg

• 3 תגובות
    • 692 צפיות
  4. Started by isp2008,

שלום. הרכבתי מחשב עם לוח אם של אסוס. הבעיה היא שאחרי ההדלקה יש את ההודעה הבאה: Cpu fan error אבל המאוורר של הקרור ( arctic freezer 13pro). פועל. בביוס המאוורר מזוהה והטמפרטורה היא באזור ה 35 מעלות אחרי כמה דקות של עבודה. האם אכן יש בעיה או שאפשר לעבוד עם המחשב בצורה רגילה? תודה מראש על העזרה!!!!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by TheBlackTulip,

היי חברה יש למישהו מקדח כוס 80 ממ ואולי טיפה גומי U שהוא לא צריך? כי אני תקוע בלי מקדח כוס ואני מת לעשות שני חורים זה בדיוק 5 דקות אבל פשוט אין לי מקדח..... אני גר בחיפה ברוממה ואני ישמח אם יהיה מישהו שיהיה מוכן לעזור... עודד 053910337 ICQ 67402537

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  6. Started by CHEN26,

היי לחברי הפורום התקנתי לא מזמן מאוורר נוסף לקירור בחלקו הקידמי של המארז. התקנתי אותו בצורה כזו שיכניס אוויר לתוך המארז ובחלקו האחורי ישנו מאוורר שמוציא אוויר אך נתקלתי במספר אנשים שאמרו לי שזה לא טוב ושיש להתקין גם את המאוורר הקידמי כך שיוציא אוויר שמעתי על לפחות אחד שנשרף לן מעבד בגלל זה. מעוניין בתגובתכם ותומרו לי איך הדרך הטובה והנכונה ביותר להתקינו תודה

• 3 תגובות
    • 437 צפיות
  7. Started by franco,

לחבר שלי יש מחשב ישן p2 350 המפרט שלו : מעבד 350 , לוח אם ישן ( לא יודע מה הסוג שלו) , הרד דיסק 6 gb , זכרונות 256 mb , כרטיס מסך gforce 7000 , והשאלה שלי האם ניתן לעשות oc למחשב הזה או לא

• 3 תגובות
    • 506 צפיות
  8. שלום לכולם ברשותי; E6600 @ 2.4ghz - AC Freezer 7Pro Asus P5B 8800GTS OC2 380MB Ceon 2X2GB 800mhz CL5 Corsair 520W לפני שרציתי להתחיל בOC קטן למערכת הרצתי בדיקה ב OCCT בסטוק, להשוות נתונים לפני ואחרי הOC, אך בתוכנה הלשוניות של הכרטיס מסך והספק נעולות לי. אני רוצה לבדוק את טמפ' הכרטיס מסך כי בEVEREST הטמפ' נראות לי קצת גבוהות - 65 מעלות! תודה מראש, אריאל

• 3 תגובות
    • 855 צפיות
  9. Started by The_Byter,

והנשקים הכבדים עוד במחסן... ;)

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by BlackliNe,

עשיתי OC לe4500 שלי עכשיו יש בעיה יש לי שתי אפשרויות ב PCIE Frequency אחת ASYC שהיא נועלת את התדר ל100mhz ואחת SYC שאני לא יודע מה היא עושה עכשיו הבעיה אם אני עובר ת 220mhz אם האפשרות ASYC מופעלת הלוח מאפס תהגדרות בביוס ושאני שם SYC אני יכול להמשיך תOC לכמה שבא לי עכשיו אני לא יודע מה לעשות אם זה בטוח לשים תכרטיס מסך על SYC שלא יהרס לי.. תודה לעוזרים הלוח אם שלי gigabyte ga-945gcmx-s2 rev6.6 bios ver F5 זכרונות 1gbx2 kingston 667mhz cl5

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  11. זה מה שיש לי כרגע על הQ6600 בשרת ובימי הקיץ הוא מתחמם מאד.. http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?mID=72&cPath=1_42 וחשבתי על זה גם מפחינת שקט! http://www.coolitsystems.com/index.php/eco.html מה דעתכם? הוא עולה כ 340 שח.

• 3 תגובות
    • 949 צפיות
  12. Started by idDFdd,

אוקי תראו , עם המון חשש אני חושב שהצלחתי לעשות OC יציב לE8400 מ3.00 ל3.33 אולי זה לא כל כך הרבה אבל פעם ראשונה שלי יש לי קירור arctic cooler 7 כמה אני עוד אוכל להעלות לפי דעתכם? יש פה מישהו שיש לו arctic והוא הצליח לעשות OC" מכובד "?

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  13. ומה הסיכון? המערכת pantium 4 s478 2.4ghz radeon 9550 256mb p4s800d-x psu 400w jenery מארז sunbeam transformer 3 מאווררי 80ממ sunbeam 2 מאווררי 120מ"מ thermaltek . 2*512 twinmos ddr 400 קירור מקורי.

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  14. Started by ThePinkPanther,

אני חושב על לקנות Geforce FX 5600 Ultra של Leadtek,אבל יש לי בעיה המאוורר מוציא 55 דציבלים,שזה קצת הרבה בשבילי,אז אני צריך קירור אחר. יש לי Zalman 80HP על הכרטיס הנוכחי,אבל לא נראה לי שהוא יעבוד טוב על הכרטיס הנ"ל כיוון שלפי מה שהבנתי הסינק הג'נרי של הכרטיס מכסה גם את הזכרונות,והZALMAN לא מכסה אותם אז מה לעשות? תודה

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  15. Started by Alroit,

שלום לכולם אשמח לפתוח דיון על הנושא - האם יש בכלל מערכות כגון : Asetek VapoChill LightSpeed http://www.frozencpu.com/cat/l1/g41/Phase_Change.html בארץ? והאם בכלל זה שווה את ההוצאה? האם יש מערכות מתחרות ל - Asetek?

• 3 תגובות
    • 511 צפיות
  16. Started by Stranger,

אז כפי שציינתי בכותרת אני מעוניין לצבוע את הפלופי שלי ואת הDVD והצורב שלי. איך אני עושה זאת מבלי לפגוע בחלקים עצמם, אני מודה מאוד לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 474 צפיות
  17. Started by integral,

אז רק בשביל לבדוק שהמערכת הורכבה בסדר (לא ממש מערכת ל OC, קרור שקט ולא מתאים וכו'...) נחמד מאוד (לדעתי חיישן הטמפרטורה מזייף). [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 513 צפיות
  18. יש לי 8800GTS, עשיתי OC, שמתי את המאוורר ב80% כי ב100% הוא רועש מדי. קיצר, שיחקתי עכשיו LOST PLANET על ההגדרות הכי גבוהות וכשיצאתי מהמשחק הנה מה שראיתי בEVEREST: בהתחלה זה היה יותר גבוה, הGPU DIODE היה ב77/76 והGPU עצמו היה ב65. אם זה מסוכן לכרטיס מסך?

• 3 תגובות
    • 447 צפיות
  19. קיבלתי פנטיום 2 מדוד שלא היה צריך אותו בקיצור פירקתי לו תמאוורר והרכבתי אותו על הלוח שלי (על הציפסט) שהיה רותח וזה הוריד לי את המעלות של המעבד ב5 מעלות ושל הלוח אם ב3 מעלות המאוור מסתובב ב4500-4800RPM והוא מאוד שקט (יחסית למהירות שהוא מסתובב) ולא חשבתי שזה ישפיע כול כך אבל נדהמתי מהתוצאה המלצה שלי תנסו ומצטער שאין תמונות כרגע :-\ ;D

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by mdmdmd,

שלום לכולם לאחרונה שמתי לב ב EVEREST שהלוח אם שלי נמצא ב48 מעלות במנוחה ולאחר מאמץ הוא מגיע לטמפרטורה מבהילה של 75 מעלות הלוח שלי הוא GIGABYTE 8I915ME GL בלי שום קירורים מיוחדים רציתי לדעם האם הטמפ' האלו רגילות למאמץ בקירור סטוק? מאמץ הכוונה 3DMARK06 \ NFSC \FEAR על הגדרות מקסימליות---עם FPS נורמאלי האם הטמפ' באמת לא מוגזמת? ובדקתי גם בEVEREST וראיתי שהמאורר שלי במהירות של 2000 RPM בערך ה טמפ' של המעבד לא עולה על 38 מעלות גם במאמץ והכרטיס מסך שלי עם טמפ' של 45 מקסימום במאמץ אמרו לי לבדוק עם התכנה של GIGABYTE (EASYTUNE כי לפעמים הלוח אם מזייף את הטמפ' שלו בתוכנות אחרות אבל גם בEASYTUNE הטמפ' דומה העלתי בתוכנה את המהירות של המאורר מ2000 ל 2500 כדי לראות אם זה עוזר לקירור …

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  21. חייב עזרה בדחיפות... לא הצלחתי להוציא את הכרטיס , במקום זה הוא חצי לא מחובר וחצי כן מחובר. אני לא יודע כיצד לחבר אותו חזרה , אני פוחד ללחוץ עליו בכח... אין כפתור כזה להוציא אותו או להכניס אותו? כמו בזכרונות? בבקשה תעזרו , אני תקוע בלי מחשב ובקרוב זה יהיה גרוע

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  22. עם oc אפשר לעלות את המשחקים להגדרות יותר גבוהות? או שהמשחקים יעבדו יותר חלק? (=לא יקרטעו) *ה OC הוא בעצם קרור החלקים במחשב?

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  23. יש לי BARTON 2500 שרץ כ3200 ......... באס 200 מכפלה 11 מתחים על דיפולט.... העלתי מכפלה ל11 וחצי ומתח ל1.725 ואחרי 6 דקות בפריים 95 קיבלתי 100 ארורים! זה לא בגלל שעבדתי על המחשב תוך כדי נכון? זה בסדר להיות באינטרנט וכאלה תוך כדי הבדיקה? תודה מראש, ניר.

• 3 תגובות
    • 398 צפיות
  24. Started by bagetrek,

שלום לכולם אני שואל בשביל חבר ( שלא רשום כאן בפורום ) הוא מחפש קירור יעיל ולא מצריך התקנה מסובכת - משהו שיעשה את העבודה כמו שצריך והכי חשוב יוריד את הטמפ' !! מצאתי באייבורי קירור של Arctic Cooling Accelero Xtreme IV הבעיה היא שלא רשום שם 290 , רק 280x אני לא יודע מבחינת מידות אם זה יתאים - אני גם לא חושב שצריכה להיות בעיה עם זה, אבל בשביל להיות בטוח אני שואל אתכם . https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12734 יש לו r9 290x עם קירור ריפרנס ! - שואב אבק תעשייתי מגיע ל 90 מעלות בעבודה - חייב קירור כמו שצריך ! * ראיתי שיש גם פתרונות קירור מים לכרטיס ( השאלה היא איך זה באמת ) ? * אופציה להזמין מאייבי גם בא בחשבון תודה רבה !

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. התחלתי לעשות OC לכרטיס דרך הקאטאליסט שמה בחרתי בAUTO TUNE, מה שהעלה את הכרטיס ל-690(ליבה) ו1110 בערך(לזיכרונות) ואחר כך המשכתי לעשות דרך ריבה טונר. מ723 בליבה מתחילות הבעיות. אני מקבל ב3DMARK ובכל משחק הודעת שגיאה של VPURECOVER . כרגע אני על 718 לליבה ו1151 לזיכרונות. הטמפרטורות נעות בד"כ בזמן מאמץ בין 50-55(55 לעיתים נדירות מאוד). אני עם קירור S1 ACCELERO ומאוורר 120MM מחובר אליו. הייתי רוצה לדעת, בעיקר ממישהו שיש לו את הכרטיס(יש לי של ספיר האדום הרגיל) האם יש אפשרות להגיע איכשהו ליותר. תודה מראש על העזרה.

• 3 תגובות
    • 830 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.