עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הי! הפכתי את הרשת (כולל האתר של אינטל) ולא מצאתי את טווחי הטמפ' המומלצים של המעבד E6400. זו תמונת המערכת שלי כרגע, לאחר שהנמכתי את 3 המאווררים ב-Antec P180 ל-Low וננתי לביוס לשלוט בפריזר 7 (שהנמיך אותו לחלוטין, אני ממש לא שומע אותו): השאלות: 1. מנין אביא טמפ' מומלצות ממקור רשמי? (לא מפורט בחוברת של המעבד אגב) 2. מה דעתכם לגבי הטמפ' הנ"ל? (אמיול ואקספלורר ברקע, זה הכל) 3. האם כדאי להגביר את הפריזר בעצמי? ומה לגבי תוכנות השליטה של אסוס על מאפייני המערכת? שוות משהו? אני עדיין לא עושה OC אך רציתי לדעתי כמה מרוכשי האסוס אכן התקינו את אותן utils. תודה!

2. Started by ofir38,

יש לי שאלה,אם אני מחליף את הקירור אצלי במחשב מקירור סטוק של אינטל של המעבד e6300 לקירור big typhoon vx האם יש הבדל משמעותי ברעש ביניהם? ששתיהם בסביבות 1500 סל''ד

• 3 תגובות
    • 493 צפיות
  3. Started by Ameralis Zaiir,

לאור הכתבה שפורסמה פה החלטתי להחליף את המשחה התרמית ששמו לי על המעבד שהחלפתי לוח (אין לי בדיוק לוח שאני יכול לבדוק איתו אם זה הלוח שלא עובד או המעבד) את הסיבות אני אפרט אם תבקשו (אין ממש צורך לפרט..) בקיצור לא היה לי כוח להזמין מהאינטרנט והחלטתי לקנות מחנות רגילה. התקשרתי לעשרות חנויות, ולהפתעתי רק 2 (!!) ידעו שיש דבר כזה, ואחד אפילו אמר לי "על מה אתה מדבר אתה לא מבין כלום", (ולא רק זה הרבה לא הכירו את המושג "היטסינק" רק "מאוורר"), מתוך שני החנויות האלה רק לאחת הייתה, ששאלתי אותו איזה סוג הוא רק אמר לי "אל תדאג זה סוג טוב". לא משנה, בקיצור קניתי שניים ב15 שקל לחתיכה, וזה לא נראה לי בדיוק מה שרשום בכתבה... בכתבה מדובר על מזרק וכל מה שקיבלתי הייתה שקית שדומה לאבקה הזו ששולח…

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  4. מדובר על רדיאטור שיהיה בגודר של שני מאווררים 60ממ אחד ליד השני. יש חיה כזו ?

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  5. אי אמ די ל2000 תמורת ההפרש שזה 100 שקל נראה לי.. האם כדאי לי? הבעיה היא שהסטפינג של המעבד שלי agoga מאוד גרוע ואין לי אפשרות להחליף אותו כי הוא טוען שזה מה שיש לו במלאי.. והוא אמר שאם אני אקנה 2000 רוב הסיכוים שיש לו סטפינג טוב.. הסטפינג הנוכחי שלי כרגע מקביל אותי ל145 באס נורמלי מעבר לזה נגיד ב148 יש תקיעות ומסכים כחולים.. אז אנא תעזרו לי בבעיה ותיעצו לי נ.ב ראוי לציין כמובן שהלוח שלי מסוג 7vrxp ver 1.1 memory xtreme ddr 2700 333 עם קרור מובנה מיועד לאובר קלוק

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  6. חברים.... INTEL מכריזה מלחמה על כל בעלי ה865PE שנהנים מהOC המיוחל..... תעיינו בעצמכם: http://www.theinquirer.net/?article=9988 פשוט זוועה... ואנחנו חשבנו ששחיתויות כאלה נמצא רק בארצנו הקטנטונת! תגובות, חברים, תגובות!! :AR15:

• 3 תגובות
    • 604 צפיות
  7. Started by Crash5,

יש לי מארז מסוג Chieftec Dragon DX-01BLD Tower שאיתו קבלתי 4 מאווררים 80 מ"מ עם מדבקה של צ'יפטק. האם מאווררים אלה נחשבים כמאווררים ג'נרים? אם כן מדוע. שמתי לב כי המאווררים מספקים עוצמת רוח חלשה. האם כדאי להחליפם במאווררים טובים יותר? האם כדאי להשקיע בזה כסף בכלל? אם כן, איזה מאווררים כדאי לרכוש שיהיו טובים ושקטים? תודה לכם וסופשבוע נעים

• 3 תגובות
    • 497 צפיות
  8. Started by airJordan,

האם אני יכול לעשות משהו איתם? ואם כן - איך מתחילים?

• 3 תגובות
    • 482 צפיות
  9. Started by 12ewe,

הסתדרתי אפשר למחוק

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by AndreY`,

אוקי אז במדריך כתוב רק לעלות את השעון כל פעם ב-5 אז הOC הזה טוב? או שלא הייתי אמור לעלות משו? תודה מראש. 50 מעלות במנוחה עכשיו.. [ככה גם היה לפי הOC]

• 3 תגובות
    • 560 צפיות
  11. Started by Alroit,

שלום שוב שאלה לגבי מתחים שצריך לתת למעבד E8400 בכדי להגיע לOC של 4GHZ כמובן גם בכמה צריך להעלות את המתחים של ה- MCH ולFSB :s05: [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  12. Started by lior_i,

שלום לכולם, המסך שלי התחיל להתכבות כל כמה זמן במיוחד בעומס בדקתי את הטמפ' וראיתי שאכן הכרטיס מסך מתחמם מאוד מדובר ב ASUS 8800 GTS בדקתי בתוכנת "אוורסט" וראיתי את בעיה נראה לי במתחים: אפשר לראות ש +12 נמוך מאוד. האם זה בעיה בספק? האם הוא הלך? מדובר בספק EZCOOL 450W. או האם יש איזה דרך אחרת? בתודה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  13. Started by shar00750,

שלום לכולם אני כרגע באוברקלוק של 3.23MHZ (מעבד E2160 1.8mhz) הלוח שלי הוא MSI P45 NEO2 . במאמץ מלא הטמפרטורות מגיעות ל-48 מעלות מעבר לזה אני לא מצליח לייצב [קורס לי במאמץ ב-3.42] ישנם בלוח מספר מושגים שאין לי מושג בדיוק מה זה והאם אני צריך לגעת בהם על מנת לייצב את המערכת ולהגיע לאובר גדול יותר הוספתי תמונות מהביוס עם פירוט אשמח לקבל עזרה בנושא [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  14. Started by hag911,

אני צריך קרור למעבד! למערכת הנ"ל.... אני עושה OC והקטע של הקירור חשוב פה... אם אתם יכולים להביא לי כמה דגמים של קירור אוייר! אני אשמח.... בערך בסביבות 250-300 שקל! תודה... CORSAIR CMPSU-520HX 520W DUAL 12V RAILS DUAL 6PIN ACTIVE PFC 598 LOGITECH CORDLESS OPTICAL DESKTOP EX110 175 BLITZ FORMULA LGA 775/QUAD READY INTEL P35 HD 1420 צורב Sony DVD-RW AW-G170A x18 150 SEAGATE ST3250620AS 250GB 16MB SATA II 7200 Barracuda7200.10 300 קירור למעבד SUNBEAM TUNIQ 257 2,900¤ כרטיס מסךEvga8600GT מתנה Corsair DHX XMS2 Dominator Dual Channel 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory with Dominator Airflow Fan 837 Thermaltake Tsunami +window 500 Intel Q6600 R…

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  15. Started by Bagheera,

הנה קישור לפרויקט המקורי ממאי 2008 ולאחר מכן עידכון שפורסם באשכול גלרית הקירורים בפורום. אחרי שנה של עבודה רצופה אפילו הצנרת הטובה ביותר נהיית צהובה וכמובן שהרדיאטורים מתמלאים אבק, בקיצור הקירור כבר לא מקרר כמו פעם וצריך לעשות משהו בנידון... ככה המחשב נראה כיום, הרבה מאוד צנרת והרבה מאוד בלוקים, את מספר הבלוקים אני לא אשנה אבל מבחינת הצנרת הגיע הזמן לעשות משהו בנוגע לבלאגן, בנוסף המשאבה של הלופ של הכרטיס מסך עושה בעיות ונכבית ללא סיבה לעיתים דבר שגורם לכרטיס מסך שלי להגיע ל 50 מעלות במנוחה (לא נעים ). הצנרת החדשה שארכיב היא צנרת TYGON בעלת דפונה עבה יותר מצנרת ה TYGON שברשותי כיום ולכן לא אזדקק לסלילים כמו אלה שמורכבים כיום. לא פשוט לפרק קירור מים, קודם צריך לנ…

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  16. אוקיי תקשיבו עשיתי עידכון לביוס ד"א הלוח שלי הוא ABIT AA8-3RD EYE והטמפ' של הכל אצלי צנח- חשוב לציין שאני מישתמש במעבד- P4 3GHZ@3.6GHZ PRESCOTT 1MB הטמפ' בעבר (ליפניי העידכון): מאמץ רגיל CPU 41-62 SYS 33-35 PWM 33-39 הטמפ' עכשיו (לאחר העידכון): מאמץ רגיל CPU 29-52 SYS 25-31 PWM 30 -33 כמו שנאמר OverClock 3.0GHZ@3.6GHZהלינק של עידכון הביוס הוא: http://www2.abit.com.tw/page/en/mot...&pPRODINFO=BIOS רציתי לדכת: 1) האם יכול ליהיות שניפגעו לי הביצועים? 2) אם כן איך אני משחזר את ההגדרות למצב הקודם? 3) האם זה הגיוני כאלה טמפ' לליבה כמו שלי (PRESCOTT)? 4) איך אני יודע אם החיישן שלי קורא טוב?

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  17. Started by oz12,

או קי אז כה מה אני צריך להגדיר בביוס ? מישו יכול לעזור לי כמו שבלוח אם P35DS3-L של גיגה ביט ההגדרות עם ככה ואני רוצה להגיע עם המעבד הנ"ל ל3.00 אז איך להגדיר בביוס דוגמה מהלוח אם של גיגה ביט למעבד q6600 : Go into Advanced BIOS and disable C1E, EIST. CPU Clock Ratio...........................[9X] CPU Host Clock Control............ [Enabled] CPU Host Frequency........................[333] Robust Graphics Booster.............[Auto] PCI Express Frequency...............[100] C.I.A.2........................................[Disable] Performance Enhance................[standard] System Memory Multi (SPD)........[2.40]

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  18. אני חיברתי את זה זה טוב?? אני שואל בעיקר על הקירורים הקטנים! מצטער שזה גדול אנוי לא יודע לעשות קטן חחח

• 3 תגובות
    • 446 צפיות
  19. Started by sarkise,

יש לי GIGABYTE 8600GTS Passive, קימבנתי עליו מאורר מארז ישן בגודל 80MM, שמביא אותו ל37 מעלות במנוחה עם OC. המאורר הזה כאמור ישן, והוא עובד על FULLSPEED( ישירות לספק ), כל המארז רוטט בגללו, חוץ מזה שהוא עצמו עושה הרבה רעש מהמנוע. אני מעוניין לקנות מאורר כזה חדש, אך רציתי לדעת, האם יש מאוררים מיוחדים לכרטיסי מסך שמשווקים ללא גוף קירור ? משום שבצד הכרטיס שלי יש מרום לחיבור מאורר ושיהיה ניתן לקבוע את מהירות סיבובו דרך המחשב. האם יש כאלו מאוררים לשיווק ללא גוף קירור ? תודה.

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  20. Started by paulyoung,

היי הטמפרטורה של המעבד אצלי ב-41 והלוח ב-36 בזמן מנוחה האם זה תקין? אם לא מה אפשר לעשות? תודה

• 3 תגובות
    • 511 צפיות
  21. Started by ido117,

שלום, יש לי מחשב ישן עם המפרט הבא: לוח אם: Asus P5S800-VM מעבד : Pentium 4 - 3.0GHZ זכרונות: Twinmos DDR1 - 2*256MB חיפשתי בביוס וראיתי שאין שום אפשרות לשנות מתחים או כל דבר אחר שכתוב במדריך, בנוסף ראיתי שחסרות לי אפשרויות לעומת הצילום מסך שיש ב Manual של הלוח אם. מה אפשר לעשות ? אולי עדכון ביוס ?? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. ראיתי שמישהו כבר פתח תרד דומה..אבל לא רציתי להתפרץ לשם... קיצר המפרט בצד ל CORE נתתי 620 ל MEM נתתי 1000 אלו הטמפ שלי: מה אתם חושבים?סביר?מכובד?לא מסוכן? הכל יציב! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 458 צפיות
  23. Started by yuval_cohen,

מישהו ניסה אותו? הוא שווה הורדה?

• 3 תגובות
    • 783 צפיות
  24. לפי המדריך שלכם אני צריך לבטל מספר דברים בביוס כמו spread spectrum, cpu thermal trottling והCOOL'N'QUIET

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  25. Started by t-macc,

רציתי לדעת מדוע בכל oc צריך לנעול את pci ו pci e מה ההשפעה של זה עם זה נעול או לא? למה כבר במפעל לא נעלו אותו? בלי קשר ל oc למה הוא פתוח ולא נעול. מקווה שהבנתם כי לא הבנתי את עצמי

• 3 תגובות
    • 556 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.