עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by uzana2004,

קראתי את המדריכים באתר אבל בביוס שלי יש הרבה יותר אפשרויות ואני לא כל כך מבין... אם יש פה מישהו עם לוח דומה או שמבין בלוח שלי אז אני אשמח לקבל את האיי סי קיו שלו\MSN כדי שיעזור לי בOC... תודה רבה!!!!!!!!!

• 11 תגובות
    • 606 צפיות
  2. 9800 NONE PRO של גיגהקיוב יש איזה דרייבר מיוחד ???.... תודה מראש לעונים תומר בכר

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  3. שלום לכולם קיבלתי מארה"ב מעבד 3500+ לסוקט 939 בגירסת retail אבל עדיין אין לי לוח אם מתאים (אני ממתין ללוחות nforce4). איך אני יכול לבדוק איזה ליבה יש למעבד (winchester או newcastele) מבלי להתקין אותו? מישהו מכיר אתר שבו ניתן לבדוק זאת על פי המספר הסידורי? תודה

• 7 תגובות
    • 606 צפיות
  4. Started by ido-nava,

אני מעונין לעשות OC עשיתי חיפוש בפורום על מדריכים וכו' ולא מצאתי כלום ... ובמדור מדריכים מצאתי רק מדריך מלפני 4 שנים :\ יש לי מחשב P4 2.8HT, ASUS P4P800 SE, 512MB המעלות שלי כרגע שפועל תוכנת איסיקיו, אימיול, אברסט, CPU Z ועוד כמה תיקיות של וינדאוס... 41 מעלות ללוח אם, 37 מעלות למעבד, 37 מעלות לדיסק קשיח עוד משהו שראיתי באברסט אולי זה יהיה שימושי: Voltage Value: CPU Core 1.60 V +3.3 V 3.36 V +5 V 5.00 V +12 V 11.92 V +5 V Standby 5.17 V ורציתי לשאול עם המעלות האלו בסדר כדי להתחיל ב OC ? ואיך אני מתחיל בעצם?

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  5. אני מתלבט אם לקחת את 2 OCZ 3500 Platinum או לקחת את ה- OCZ 2X256 4000 EL Optimized Dual Channel Kit... הבנתי שאת ה-PLATINUM אני יוכל להריץ תוך שימוש ב- 5:4... וע"י כך להגיע לאוברקלוק טוב (מעבד - 2.4C) עם תזמונים נמוכים.. בשאלה אם יותר טוב לקחת באותו מחיר את ה- PC4000 ולהריץ אותם 1:1 עם המעבד אבל בתזמונים נמוכים יותר.. בבקשה עזרה כי אני חייב לסיים עם המפרט שלי עוד היום..

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  6. Started by galh_5,

במנוחה הסל"ד על 3200-3300 ובמאמץ הוא מגיע גם ל-4200 ככה וראיתי פה הרבה וגם כמה עם מעבד כמו שלי ואין לי סל"ד כל כך גבוהה אני חושב שזה בגלל שיש לי מאוורר של 9 שמכניס בדיוק על המעבד אז הסל"ד נהיה יותר גבוהה אבל האם ב-1000-1500 ???

7. Started by Vladgi,

יש לי את המעבד שבכותרת עם לוח אם של epox 8rda3+ זכרון geil value 512 400mhz ddr בקיצור ניסיתי להביא אובר של 200 באס וקודם המחשב לא עלה על מתח של 1.75 עכשיו פתאום הוא כן עלה וזה אחרי שהעלתי את התזמונים ל-3-4-4-8 הוא עלה אבל לווינדוס הוא לא הגיע,על התזמונים שהלוח אם קובע הוא לא מגיע לפוסט בכלל....(מומלצים 2.5-336) יש למישהו מושג מה הבעיה כאן?הזכרון עובד כאשר המעבד בבאס של 166 (עובד ב-200mhz יענו יחסים שונים)אבל באובר נראה בכאילו המעבד מסתדר מצויין והזכרון לא נותן למחשב לעלות?? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 606 צפיות
  8. שלום אני רוצה לקנות מערכת קירור מים תקציבית למעבד שתספק ביצועים סבירים ראיתי בסטיקי את ההמלצות אבל לא הצלחתי למצוא חלק גדול מהחלקים שמוצעים שם .. האשכול עצמו בן 3 שנים והייתי מעוניין לקבל המלצות עדכניות יותר .. התקציב שלי פחות או יותר הוא 100$ .. עם אפשרות חריגה קלה .. יש לי אפשרות להזמין מחו"ל .. אבל אני לא מכיר חנויות איכותייות וממולצות להזמנה .. עוד שאלה, אם אני אצליח לקמבן שמיכל המים יהיה בתוך מקפיא של מקרר (מיני מקרר לצורך העניין) עד כמה ההשפעה תהיה מורגשת ? תודה!

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  9. Started by morx,

יש לי Q6600 עם הקירור של zalman 9700+led , המעבד במנוחה 35-40 מעלות שזה טוב מאוד ובמאמץ ממש מגיע ל60. עכשיו קראתי על Thermalright IFX-14 והבנתי שזה הקירור על בסיס אוויר בין הטובים. כדאי לי להחליף אליו ? (מחיר זה לא בעיה) ואם אני מחליף אז צריך עוד 3 מאווררים לשים בכל צד של הקירור ? תמונה : http://www.madshrimps.be/articles/ThermalrightIFX-14CPUCoolerReview-jmke-21336.jpg תודה מראש

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  10. טוב אני יודע איך עושים למעבד (דרך הביוס,יש דרך יותר טובה? P4 אגב) וגם לכרטיס מסך (אני משתמש בpowerstrip,יש הצעות למשהו אחר? GeForce 4 Ti 4200 אגב...) אבל אני לא הבנתי איך אני עושה אוברקלוקינג לזכרונות... כי בביוס לא מצאתי אופציה כזאת ואני לא יודע באיזה תוכנה כדאי להשתמש אז אפשר המלצות? וגם כולם מדברים כאן על ארטיפקטים כשעושים אוברקלוק לכרטיס מסך, מה זה אומר? ואיך אני משנה את המתחים במחשב? אין לי אפשרות בביוס לעשות את זה... עריכה: איך אני משתמש בprime95? הורדתי את זה ואני לא מבין איך משתמשים... מישהו יכול להסביר לי?

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  11. אני מתכוון לבנות מארז (לצורך העניין הוא יהיה מעץ) שיתאים בדיוק לחדר שלי. אבל בגלל החום התוכניות שלי טיפה השתשבו שכן המעבד מתחיל לקרטע כשהוא מגיע ל50 מעלות (PD 915) לעומת 43 שהוא היה בחורף. אז חשבתי לבנות את המארז בכל זאת אבל להשאיר אותו בלי גג או לחלופין לעשות שעל הגג יהיה מאוורר 25MM (כמו ששאתי בפורום אלקטרוניקה ומודינג) המארז שאני אבנה יהיה משתי קומות: קומה תחתונה: ספק כוח, HD וספק כוח. קומה עליונה: לוח אם (שוכב). אז מה אתם אומרים ? ד"א הצד הימני של המארז יהיה עם 3 מאוורי 80MM (אחד מכניס אוויר קר לHD ולספק כוח, והשניים האחרים בקומה של הלוח אם כדי להכניס אוויר קר למעבד).

• 6 תגובות
    • 606 צפיות
  12. Started by shirNoshe,

טוב,אני מנסה להתקדם יותר,וצריך להעלות מתח ל-CPU.אני לא מצליח לראות את השינוי,מה שמעניין זה שאני משנה את המתח אז המחשב לא עושה לי BOOT. מה הם שאר הפרמטרים של התמונה שצירפתי?והאם יש מצב שאני אראה את הטפ' של ה-CPU מואר? יש תמונה שמראה יחסים של 16/16...8/8...מה זה? [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 606 צפיות
  13. Started by BuLa,

בקרוב אני הולך לקבל סלרון 733 (יותר טוב ממה שיש לי כרגע פנטיום 2 350), קיצר אני מתכוון לעשות לו אוברקלוק השאלה שלי היא: מה המהירות הממוצעת שאני יכול להגיע איתו, איזה גוף קירור (זול יחסית) מתאים וטוב בשבילו תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  14. שלום לכולם ושבוע טוב המעבד שלי רץ במנוחה לפי EVEREST ככה: CPU #1 30 degrees סתם דוגמא CPU #2 31 degrees סתם דוגמא Cpu 25 degrees (טמפרטורה שנשארת אצלי קבועה תמיד ולא מבין למה). האם צריך לחשב את הטמפרטורה של המעבד כחיבור של שני הליבות (המשמעות נניח 60 מעלות?) זה נראה לי די חם בעובדה שהליבות עובדות אצלי בין 50-65 מעלות עם קירור של AC..

• 6 תגובות
    • 606 צפיות
  15. Started by Oprapc,

קניתי לאחרונה 2 מאווררי Thermaltake 80mm 2900+-10%RPM 30db 37cfm וקודם כל תנו לי לציין שאני לא מוותר עליהם לג'נרי שהיה לי כי הם ממש חזקים ואני מת עליהם אבל הם מרעישים לגמרי. יש דרך שאני יוכל להפחית את הרעש שלהם או משהו? כי אני ממש לא מבין בקטע הזה. תודה מראש!!! 8)COOL

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  16. Started by GamesFreak,

היי! זה שוב אני. קיבלתי כסף מיום ההולדת אז החלטתי לעשות שידרוג קטן. התקציב הוא 1000 ש"ח. המפרט שלי הוא: לוח ECS( :-[) מעבד AMD Athlon XP 2400+ הארד דיסק של 40 גיגה(10 פנויים) זיכרון 256 MB DDR כרטיס מסך Radeon 7000 הערה: אני לא מעוניין לשדרג את כרטיס המסך! חשבתי על לקנות הארד דיסק נוסף של 40 גיגה, עוד 256MB DDR וגם Aerocool Extreme CPU Cooler. אני צריך קירור למעבד! אשמח אם תציעו לי אם כדאי לי וגם של איזה חברות הכי כדאי. תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 606 צפיות
  17. Started by gilad121,

מי עדיף מבחינת ביצועים ושקט ? אם ה120 נותן ביצועים טובים יותר אז בכמה? כי גם יש הפרש במחיר. כאשר על ה120 מורכב מאוורר 1300rpm nactua .

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  18. Started by zaq1,

אני עכשיו עם 2800 ( 6300 ) 1.35v , אפשר לחיות עם זה ?

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  19. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש את ה Thermaltake Extreme Spirit North & South Bridge Cooler האם הוא יתן לי קירור יותר טוב מקירור הסטוק של הלוח הנל לצ'יפסט? הלוח שלי הוא dfi nf4ultra-d

• 6 תגובות
    • 606 צפיות
  20. Started by T-Flash,

אהלן לפני שאני הורס את המערכת שלי עם הניסיון האפסי שלי ב OC, באתי לשאול כמה שאלות: 1. האם זה נכון שאם מעלים את תדר המעבד, תדר הזיכרונות והצ'יפסט גם עולה? כלומר עם הבאס של המעבד הוא 200MHZ, אני מעלה עד 250, אז הזיכרונות יעבדו על 500MHZ וצ'יפסט על 250MHZ והמעבד על 2.5GHZ? 2. אם מה שכתבתי בסעיף 1 נכון, אז זיכרונות או לוח לא טוב מספיק יכולים להגביל מאוד את ביצועי ה OC, זה נכון? 3. כשאני עושה OC, אני צריך לעקוב גם אחרי טמפרטורת הצ'יפסט, של המעבד והזיכרונות? (המידה אם סעיף 1 נכון כמובן) זהו נראה לי, אני אוסיף עוד שאלות כשיהיו. תודה לכל העונים

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  21. Started by amirn,

יש לי מפרט כזה: Intel Core 2 QUAD Q6600 - 2.4 GHz - 8MB cache - LGA775 Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 Pro GIGABYTE GA-P35-DS3 (P35) - ATX 2GB CORSAIR (2X1024) DDR II - ValueSelect 2GB KIT - 667MHz בתוך מארז מקורר טוב ANTEC P150 לאיזה OC ניתן להגיע בלי לגרום לבעיות יציבות או לסכן את הרכיבים? (הכוונה למשהו סביר, לא לאיזה OC מטורף) ושאלה שנייה, איזה רכיב (או רכיבים) מפריעים ל OC יותר טוב? תודה

• 6 תגובות
    • 606 צפיות
  22. כדי להיות יותר ברור אני שואל אם 10 מעלות זה פחות זה משמעותי מספיק כדי לעשות oc שישנה משו..בביצועים של הכרטיס מסך..

• 7 תגובות
    • 606 צפיות
  23. Started by Gliding,

היי, נסיתי להוריד את ה CL מ-2.5 ל-2 והמחשב לא עלה. הוצאתי את סוללת ה CMOS כדי לאתחל את הביוס עכשיו הכל מאושר הסתכלתי על הסטיק של הזיכרון כדי לראות אם יש פרטים (כמו נגיד איזה BH5). אבל...לא כל מה שיש שם זה הצירוף 3-3-6...כנראה בסדר הזה ב CPU-Z כתוב שבתדר של 166 אני אוכל להוריד תזמונים ל -2-3-3-6 לזה הכוונה? או שמישהו כבר ניסה עם GEIL ויכול לומר לי אחרת? יש איזה חיפש בגוגל עם פרטים מסוימית מהסטיק שאני יכול להריץ? כי אתחול של הביוס כל פעם מחדש קצת מציק

• 6 תגובות
    • 606 צפיות
  24. Started by tal249,

היי, יש לי מעבד amd 1800 xp עם הגוף קירור המקורי הוא הגיע ל-65 מעלות לכן רכשתי המאוורר של aerocool extreme ועכשיו הטמפ' מגיעה ל 75 מעלות במנוחה!! ניקיתי את הגריז הישן ומרחתי את החדש לפי המדריך באתר. אפילו הוספתי גריז תרמי לאחר מכן ושום דבר לא עזר. יש למישהו רעיון מה קורה שם? הוא מסתובב במהירות נורמלית (2900rpm). בתודה.

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  25. יש לי את הדגמים הראשונים של הכרטיס מתוצרת sappire ומארז מאוד מאוד קטן (NSK1380) והחום של הכרטיס ממש לא עושה לו טוב. האם יש איזה גוף קירור אחר מהסטוק שאני אוכל להרכיב לו שיוריד לו יותר מהטמפרטורה אך ישמור על השקט (המאוורר של הסטוק מתחיל להיות רועש מ40% ומעלה ) כמו כן אי אפשר להתקין שום קירור אשר יבלוט כלפי מעלה מהכרטיס, עקב חוסר מקום. ועדיף אם זה יש כאלו שהמאורר יהיה בחלק הקרוב יותר לצד האחורי, כי מותקן לי שמה מעיין בלואר שמוציא אוויר. אני חושב ש200 ש"ח יהיה מספיק בשביל גוף כזה, מוכן להשקיע יותר אם הביצועיים יהיו שווים את זה תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 606 צפיות

דיונים חדשים בפורומים