עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by zam,

היי. אני מתכוון להחליף את המאווררים במחשב. לאור ההמלצות כאן בפורום אני אקנה Scythe. אם יש למישהו טיפ / המלצה / ניסיון אישי או כל רעיון אחר אני אשמח לשמוע. לגוף הקירור שעל המעבד: 2 מאוררים 2000rpm Slim מסוג זה: http://ksp.co.il/?select=.1066..39..186..113..172.&list=1&sort=2&glist=1&uin=12005&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 למארז: 2 מאווררים רגילים מסוג זה: http://ksp.co.il/?select=.1066..39..186..113..172.&list=1&sort=2&glist=1&uin=18393&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 הקו המנחה הוא שקט אבל גם ביצועים טובים מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 822 צפיות
  2. שלום לכולם. קניתי מאוורר של thermaltake extreme volcano 12 ויש לי מעבד amd athlon xp t-bird/palominio 2000+ בדקתי את המעלות שלו והן עומדות על 50 מעלות ללא מאמץ!! מה אתם חושבים שהבעיה ומה אתם ממליצים לי לעשות..? ד"א המאוורר לא נכנס לי טוב על הלוח אם אז השחזתי אותו קצת... :-\ (בקשר לt-bird או palominio אני לא יודע מה יש לי אבל שניהם נראים לי די דומים אז זה לא נראה לי כל כך ישנה את התוצאה..) תודה לכל העוזרים ותענו לי מהר בבקשה!!

• 11 תגובות
    • 813 צפיות
  3. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1810 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6078 מה יותר טוב? יש יותר טובים במחירים האלו? (לא לחרוג מ 80 שקל או 100) והאם זה יוריד לי את הטמפ' הנוכחית עם הלוח אם והקירור הציפסט שלו (דיי דומה ZM-NB32J רק בצבע אפור) תודה

• 9 תגובות
    • 572 צפיות
  4. אז יש לי מחשב חדש ורציתי לדעת אם אני לא היחיד שנמצא במצב הזה ואם זה טוב או רע.. אז שכל אחד ירשום את הטמפרטורה של המעבד שלו ואם הוא ב OC או לא, ואיזה קירור יש עליו. אני אתחיל.. CPU 38 °C (100 °F) CPU #1 / Core #1 48 °C (118 °F) CPU #1 / Core #2 46 °C (115 °F) CPU #1 / Core #3 44 °C (111 °F) CPU #1 / Core #4 46 °C (115 °F) OC - 2.40Ghz @ 2.70Ghz איך שלכם? והאם שלי טוב?

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. אשמח לכל עצה שתנתן. בינתיים חשבתי על הגוף של זלמן. כמו-כן, במקרה שאני קונה את זה של זלמן רציתי לדעת מה ההבדל בין זה שעשוי נחושת לבין המשולב נחושת ואלומיניום. המעבד הוא 2.4 ואני מתכוון להמהיר אותו לפחות ל-3.2 (הגעתי כבר ל-3.1 עם קירור סטנדרטי). יש לי מארז של פול טאוור של קומפיוקייס עם שני מאווררי 120 מ"מ. תודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 579 צפיות
  6. Started by nuctornal wisdom,

שלום כולם; יש לי בעיה עם הכרטיס מסך שמתחם במנוחה, לא עשיתי עליו OC, כשמפעילים את המחשב הכ.מ על 50 והסביבה (ambient) על 37 אבל אחרי כמה דקות ה כ.מ עולה ל 62 והסביבה ל51 כשהמארז פתוח והמערכת בidle ועל הטמפ האלה הוא מתייצב המאוור של הכ.מ ב100% כול הזמן. המארז מפנים ניראה ככה: (מתנצל מראש על האיכות ) בתמונה לא רואים מאוור בחלק האחורי מתחת לכרטיס מסך שמוציא ועוד אחד שמכניס אוויר המאוור בצד זורק אוויר על הכרטיס מסך (כשאני מוציא אותו הטמפ עולה ל65 לכרטיס) אגב, סתם להשוואה הטמפ של הלוח אם ב36 החדר ב29. מה אפשר לעשות?! תודה מראש

7. Started by Xane,

כמו שאמרתי אני הולך לעשות אוברקלוק ל-3800+ שלי מ-2.0GHz ל-2.4GHz, עכשיו השאלה היא האם אני יכול להגיע לתוצאה הזו גם עם הזכרונות האלה? - PQI PC3200 2048MB DDR 400MHz Dual Channel (2x1024MB) Mirrored Black Copper 3-4-4-8 התזמונים לא משהו ל-OC אבל לא נראה לי שיש השפעה כזאת, הרי אני לוקח לוח של DFI.

• 1 תגובה
    • 394 צפיות
  8. Started by shaharc3,

לפני מספר ימים קניתי מחשב חדש - לוח GIGABYTE X48 DS5 מעבד Q6600 ו 4 גיגה זיכרון ניסיתי לעשות אוברקולוקינג ראשוני ל2.52 ghz, העלתי את הBUS קיבעתי את התדר של ה PCI-E ל 100 ודאגתי להתאים את מכפלת הזיכרון לתדר של 775 (במקור 800) היה פוסט תקין אך לאחר 3 דקות המחשב כבה. יש לי קירור אויר TERMALTAKE BIG TYP למעבד. מה אני עושה לא נכון?

• 0 תגובות
    • 448 צפיות
  9. ראיתי הרבה אנשים פה בפורום שרוצים לעשות oc לכרטיס מסך שלהם אז אני עכשיו הולך לעשות מדריך סוףסוף שיסביר איך לעשות את זה מה דרוש כדי לעשות oc לכרטיס? 1. בשביל לעשות oc לא צריך כרטיס מיוחד ולא לוח אם מיוחד כמו ב oc למעבד 2.הרבה זמן וסבלנות 3.צריך ספק איכותי או אם המחשב שלי צורך 500w אז אם הספק שלי 650w או יותר אז אפשר לעשות oc ולהיות רגועים... הנה הגענו לרגע כדי להתחיל לעשות oc צריך להוריד תוכנה יש כמה תוכנות ל oc אני אישית מעדיף את msi afterburner אבל העיקרון הוא ממש אותו דבר ( בכל תוכנה רשום את הדברים שרשמתי למתה) אחרי שפתחנו את התוכנה אנחנו ניראה כמה דברים עיקריים שלהם צריך להתייחס core voltage .1 power limit .2 core clock .3 memory clock .4…

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. Started by matvey99,

יש לי E4300 STOCK GA 965P DS3 8800GTS 320 והלוח אם שלי במנוחה על 50 מעלות.. זה נורמאלי? כי אני רוצה לעשות OC למעבד ואני מפחד . תודה

• 5 תגובות
    • 689 צפיות
  11. Started by J.a.C.k,

באיזו מהירות מתייצב ה ASUS A7N8X עם ATHLON XP 1900+ palomino זה לוח עם ציפסט של NFORCE 2 SPP

• 0 תגובות
    • 503 צפיות
  12. Started by stingeR-,

יש לי בעיה אצלו , אני לא מצליח להעלות את המעבד ל2.4 לא חשוב מה אני עושה וכמה אני מעלה... , והמעבד הזה לא רק אמור לעלות ל2.4 , הוא אמור לעשות 2.8 אפילו עם כזה מפרט... עכשיו , זה המפרט שלו : P4 1.6Ghz Northwood Core @ 133Bus(533) 2128MHZ A-DATA PC3200 400MHZ 256MB(not dual) WD 80GB 8MB ABIT IS7-E Palit GF 4 MX 4000(will be replaced in Peak 9600PRO) RaidMax Scorpio 868 - Yellow - עם ספק 420W ג'נרי(שני מאוררים יש לספק) , ספק ממש מאפן , מתחים מהתחת , 2X80MM מוציאים מאחורה(חזקים) 2X 80MM מכניסים מקדימה(אחד חזק) , 1X80MM בדלת מכניס(בינוני) זרימת אוויר לא רעה... קירור מקורי של אינטל , מעבד על 46-51מעלות...(אחרי OC , וגם בלי , אותם מעלות.) ניסיתי להעלות מתח , ניסיתי גם לשנות תיזמ…

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  13. Started by WitheNoise,

או שזה רק אני ? Coolink SWiF2-1201 Fan 1200RPM 18.2dBA 94.2CFM Hydro-Dynamic Bearing (120x120x25mm) http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=26151

• 1 תגובה
    • 681 צפיות
  14. Started by see4,

יש לי כרגע את ה TUNIQ והלוח של GIGABYTE DQ6 , למי שלא יודע ל TUNIQ צריך לשים BACK PLATE בגב הלוח אבל ב DQ6 יש שם HS , את ה CRAZY COOL , למישהו יש רעיון איך להרכיב את ה TUNIQ בלי להסיר את ה CRAZY COOL ...?

• 6 תגובות
    • 672 צפיות
  15. Started by tttrrr888,

הייתי בחנות היום וקיבלתי חוו"ד מאוד שלילית לקירור מים אמרו שיש הרבה נזילות האם מאוורר ב-400 ש"ח יכול לתת לי תוצאות טובות עם OC ? יש לי מעבד AMD 939 4800X2

• 5 תגובות
    • 577 צפיות
  16. Started by WinnerLine,

בידיוק לפני 5 דקות נכבה לי המחשב לפני שהוא נכבה הוא השמיעה 7 צלילים של ני נו ני נו ני נו ני.. (נשמע מצחיק חח) ואז נכבה מישה ויכול להגיד לי אולי מה הבעיה ?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  17. אני מעוניין לרכוש בקרוב את המפרט הבא לגיימינג ואוברקלוק: מעבד: INTEL I5 3570K 3.4GHZ TRAY לוח אם: ASROCK Z77 PRO3 זכרון: KINGSTONE 8GB DDR3 1600 1.5V כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7870XT BOOST 2 GB GDDR5 צורב DVD HP מארז GIGABYTE MIDI ATX USB 3 F333 407 ספק כח: THERMALTAKE ATX LITEPOWER 600W דיסק קשיח: WD 1TB 7200 RPM 3.5 HDD וכרגע אני מתלבט לגבי קירור מתאים עבור אוברקלוק של המעבד ל-4.2GHZ. כרגע קיבלתי הצעות ל-COOLERMASTER HYPER 212 PRO, ו- ANTEC KUHLER FLOW משתי חנויות אבל אני לא כל כך מבין בקירורים ולכן אשמח לחוות דעת לגבי המאווררים הנ"ל עבור הצרכים שציינתי. תודה מראש!

18. Started by The_Byter,

המעבד החדש של Intel הi5 750 נפל לידי ועבר מקצה oc אי שם מתחת לאפס. המעבד בתושבת 1156 (פחות פינים בגלל ערוץ זיכרון אחד שנעלם לו), דומה מאוד במידות ל775 אבל שונה... מה שהקשה קצת על חיבור הקרור - אבל הסתדרנו היה נעים מאוד לעבוד איתו. לא היו בעיות והכל עבד חלק ותקתק כמו שעון. התחושה שלי שהתוצאה הוגבלה ע"י הלוח ולמעבד יש עוד (קצת) מה לתת. על אוויר סטוק המעבד נותן 4.0-4.2~ (לא נבדק בעומס). באופן כללי תחושה טובה מאוד בOC ואני בטוח שיחס המחיר לביצועים יהיה מעולה. יאללה תהנו מהתמונות וספרו לי מה אתם חושבים לחימום: ולקירור: ועוד קצת... אחרי כמה וכמה שעות: משתפר... הבידוד המעולה מעשה ידיו של שותפי - dhob18 מקסימום תדר: (לא נתן 5 בשום אופן...) sp1mb לא …

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by iamapowerfulwerewolf,

איזה קירור יקרר לי יותר טוב את המעבד מבין הקירורים הבאים: http://ksp.co.il/?select=.1066..39.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18755&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=.1066..39.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18496&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=.1066..39.&list=1&sort=3&glist=1&uin=14222&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 תודה רבה!!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום לכולם ...לפני כמה ימים קניתי כרטיס מסך חדש twintech 9600 GT הבעיה היא שכל כמה דקות פתאום בלי סיבה (גם במצב מנוחה) המאורר של הכרטיס מתחיל להסתובב ב- 100% ועושה רעש נורא נסיתי בכל דרך אפשרית לשלוט בזה אך ללא הצלחה (rivatune ,EVGA Precision) לאחר קריאה בפורם פה הבנתי שם המאורר מחובר לכרטיס ע"י 2 חוטים בלבד אז אי אפשר לשלוט בזה...ולצערי המצב אצלי הוא כזה. האם זה נכון ....האם אין לי שום דרך לשלוט על המאורר של הכרטיס מסך ??? תודה

• 8 תגובות
    • 694 צפיות
  21. Started by UrielZ,

המפרט שלי הוא Intel e5200 Arctic Cooling Alpine 7 Pro Gigabyte G31M-ES2L 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Leadtek Geforce 8800GT 512MB + THERMALTAKE Duo ORB WD 250GB YS WD 320GB AAKS Thermaltake 480W Silent PurePower Raidmax Cobra Creative X-Fi Xtreme Audio כמו שכתוב בכותרת הגעתי ל3.8 (362X10.5) ואני די תקוע. המתח של המעבד על 1.35 (1.25 בסטוק). והוספתי 0.1 לזכרונות. הטמפ' המקסימלית שלי היא 68 מעלות שזה מתקרב כבר לגבול. ניסיתי להעלות ל4.0GHZ ונתתי 1.4 למעבד כדי שהוינדוס יעלה בשתי וריאציות, 380X10.5 ו320X12.5. הבעיה היא שעל המתח הזה המעבד קרס ב-OCCT אחרי 5 דקות וגם הטמפ' הגיעו ל76 מעלות. יש הצעות איך להגיע ל4.0 מבלי להגיע למתח כזה גבוה(כי הטמפ' גבוהות מידיי..)? האם שווה לי לק…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Haflo,

יש לי כרטיס מסך מדגם ASUS V7700 GeForce2 GTS 64MB שכרגע עובד על Engine Speed 203Mhz Memory Speed 342Mhz יש למישהו הערכה/מושג עד כמה אני יכול להאיץ את המהירות? על המעבד הגראפי יש מאוורר וגם המארז מאוורר דיי טוב, חום הכרטיס בד"כ עומד על 51 מעלות מה החום המקסימלי לפני שאני אומר ביי לכרטיס?

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  23. אני עושה זאת בעיקר בשביל השקט במארז. והנה ציטוט מן הביקורת על המארז http://www.silentpcreview.com/article200-page4.html: At 12V it has a distinct buzz, with a very noticeable whirring, rasping bearing noise. It's bad enough that the testing was actually stopped to check to see if a scrap of paper had become lodged inside the hub. That was not the problem. While raucous at full voltage, drop the voltage below about 9V, and the whirring dies away, the buzz diminishes, and it becomes a fairly well behaved fan. Most likely it will find use either at the lowest of voltages, or not at all.

• 2 תגובות
    • 687 צפיות
  24. Started by barak_11,

בוא ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן קודם כל: הדבר העצום הזה מצוייד בזוג מאווררי 120mm שקטים לחלוטין במהירות 1200 סל"ד. נראה מדהים! הוא פשוט עצום... המקור (+טמפרטורות): http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=124969

• 34 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. התקנתי תוכנת rivatuner אבל אני לא יודע על כמה לשים השעון של הליבה והזיכרון ואני כל הזמן משנה את זה ומשחק בזה .למישהו יש המלצה בשבילי על כמה לשים את זה סופית אחת ולתמיד ?ויש לי עוד בעייה שנראה לי שקרתה לאחר שעשיתי את האוברקלוקינג אך אני לא בטוח אין לי החלקת שינון בגבולות של פרטים מסוימים גם תלת מימד וגם במשחקי דו מימד והכל מופיע שהמעטפת בזיגזג גם בביוס הסמל של "ENERGY" מופיע שגבולותיו בזיגזג וזה מעצבן.יכול ליהיות שדפקתי תביוס? זקוק לעזרה למי שמבין בעניין אודה לו מאוד!!

• 3 תגובות
    • 588 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.