אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
ברשימת הOC של האתר ראיתי את זה http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=495 ממה התלהבו פה בדיוק? הוא הוריד את הביצועים שלו לא? מ2800 מגהרץ ל מגהרץ2400 מה הקטע פה ? OC זה בשביל לשפר לא?
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
הי, התגלגל לידי מחשב דיי ישן במצב דיי עגום. כל הנתונים שלו נמצאים בתמונות כאן: http://imageshack.us/g/839/78422330.jpg/ אני חושב שאפר לטפל בבעיית החום המוזרה שם. אני עדיין לא בטוח מאיזה רכיב מגיעה הטמפ' הזאת, אבל אחרי הוצאה של כל הרכיבים המיותרים, ניקוי יסודי שלהם מאבק, סידור החוטים, התקנת מאווררים תקינים והחלפת משחה טרמית אני חושב שלא תהיה לי בעיה כזאת. השאלה היא אם ניתן לעשות OC כלשהו ואם יש צורך אז להוסיף RAM למשל ככה שהמחשב הזה יוכל להריץ לפחות 720P. אני גם אפרמט אותו ואתקין קודקים נורמאלים. בכל מקרה קרוב לוודאי שיהיה צורך בכרטיס מסך עם יציאת HDMI ואז אני אוכל גם לחלק את העבודה בין המעבד לכרטיס מסך. מה אתם אומרים? שווה להתעסק עם זה? (אגב, אין לי צורך בניגון 1080P מאחר…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב טוב טוב אז ככה - לפני יומיים היה לי משעמם והחלטתי שהגיע הזמן לנקות את המחשב- אבל לנקות יסודי- (מפרט בחתימה) - אז פירקתי את הסינק והמאורר מהמעבד.... בוף- נדהמתי כמה אבק היה שם (מה הפלא שהמעבד בסטוק לא ירד מ55 מעלות) - הקיצר- כל הטריקים של אוויר בלחץ ופן (עם אוויר קר) - נשמעים אחלה אבל מנסיון לא הכי פרקטיים- אז פשוט לקחתי מברשת שיניים לא שימושית וניסיתי איתה- עשתה פלאים!!!! כמובן גם החלפתי את המשחה הטרמית .... תוצאות- לאחר ההתקנה חזרה לקח לי בערך חצי יום לשחק עם הברגים עד שיהיה פוסט ... (יש בעיה עם הSLK948U , צריך לשחק שם עם ההברגה בין "לחץ יתר" או "חוסר לחץ" על התושבת של המעבד כי אחרת אין פוסט, או שאולי זה רק אצלי). - אחרי שסוף סוף הצלחתי להפעיל- המעבד עובד לו בע…
-
- 0 תגובות
- 472 צפיות
-
-
לא היו לי בעיות מיוחדות עים הוולקנו 7 אבל הזמנתי את ה:Thermosonic ThermoEngine ( V60-42 XX ZigZag SPEdition ) - 4500 RPM - 31 dBA - 30 CFM 30.21 166.12 זה גוף של טרמו סוניק עים מאורר של וולקנו 6 והתוצאות2 מעלות פחות מהוולקנו 7 הגדול והאימתני במנוחה ו3 מעלות פחות במאמץ (עים הטרמו סוניק שמשולב בו מאורר של ולקנו 6 42 מעלות במנוחה ו46 במאמץ היום ביום חמסין ועוד רק עים פד טרמי) זה פשוט מדהים !!!! למה צריך את הוולקנו 7 שהוא יותר רועש וגם קצת פחות יעיל (קרור ביחס לעוצמת הרעש). השילוב של גוף הקרור של הטרמוסוניק הקאלסי שדומה מאוד לקרור אויר של מנוע חיפושית - שטח המגע עים האויר הזורם מהמאורר ענק בניגוד לכל גוף קרור אחר עים מאוור ה וולקנו 6CU פשוט מדהים !!! גם יחסית שקט וגם …
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
-
-
הוספתי 3 מאווררים למחשב אחד למטה שמכניס אוויר אחד באמצע שמכניס אוויר ואחד למעלה במאונך שמוציא אוויר למעלה אני מצרף תמונה של סידור המאווררים שלי תגיבו ותמליצו לי מה לשנות ומה בסדר וזה [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 742 צפיות
-
-
הקיצר אני חדש בפורם המקום נירא עם אנשים שמבינים מקווה שיהיה גוד טוב רציתי לדעת עם אפשר לפתוח צינורות בכרטיס מסך Field Value Video Adapter ATI Radeon X550 (RV370)
-
- 2 תגובות
- 487 צפיות
-
-
החלפתי, מאורר, בגסות די רצינית עקב סיבוכים בחיבור ללוח אם(חוסר שיקול דעת שלי). בסופו של דבר המאורר (Ninja 2) התחבר כראוי - והטמפרטורה צנחה פלאים בכ 15c(וזאת אף שחיברתי את הגוף קירור פסיבית ללא מאורר). למרות שפחדתי שנגרם נזק ללוח אם עקב הלחץ שהפעלתי על המחשב, הכל נראה שפועל כרגיל(ווינדוס/אינטרנט/תוכנות). אולם פתאום הפיירפוקס לדוגמא טוען שג'ימייל ופייסבוק זו כתובת לא "certified" ובאופן מוזר הווינדוס ויסטה לא מאפשר להתחבר ל ווינוס אפדייט. השעון של הווינוס לא מצליח לעדכן את עצמו מול הסרבר. ממש מוזר, אני די מצטער שהחלטתי להתקין גוף קירור לבד. האם יכול להיות שגרמתי נזק לאיזה שהוא חלק שאחראי על קידוד לפרטיות במעבד או בלוח אם? ממש מוזר מה שקורה פה. הויסטה שלי מותקנת כבר שנה ואף פ…
-
- 10 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אתמול קיבלתי את הלוח אם החדש (השני מת...) הלוח הוא GIGABYTE X48-DS5. על הלוח הקודם עשיתי דיי בקלות (3.4GHZ (426X8 ל-Q6600 שלי עם מתח 1.39V ועכשיו אני מנסה להשיג את אותה מטרה... בהתחלה שמתי 426X8 במעבד, זיכרונות על 1022MHZ 2.2V מתח למעבד - 1.43V, מתח לצ'יפסט- 0.3+. המחשב עלה ופתאום נתקע עוד לפני שהספיקו לעלאת כמה תוכנות אחדות... עשיתי RESTART ונכנסתי לביוס. בעודי משוטט בביוס פתאום המחשב קפא! (אני לא יודע אם זה יעזור, אבל היה משהוא על המתחים שהם לא אופטימליים בביוס שהבהב ואחרי שהמחשב קפא הוא המשיך להבהב...). כיביתי את המחשב ואיפסתי את הביוס וניסיתי שוב אבל הפעם עם מכפלה 9 - כדי לנסות להקל על הצ'יפסט... ושוב אותה בעיה בדיוק... (ה-WIN נתקע בהתחלה וכשניכנסים לביוס ושוהים ש…
-
- 4 תגובות
- 502 צפיות
-
-
אני מחפש מאורר בגדול 120 מ"מ עד עכשיו מצאתי את המאורר הבא : http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16811999127 שלפי מה שקראתי באתר הוא הכי שקט אבל מהביקרות הבנתי שהוא לא כל כך שקט . בקיצור אני מחפש מאורר שקט אבל שיכניס גם הרבה אוויר! האם הבחירה שלי טובה או שיש משהו יותר טוב. תודה רבה
-
- 22 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אני רוצה לבצע אובר קלוק למעבד שלי E6750, הייתי בעניין לפני שנתיים בערך, הצלחתי להגיע ל-3.5 יציב, עד שנתקע פעם אחת המחשב והחזרתי הכל לקדמותו, כרגע הכל ברח לי מהראש ואני מתחיל שוב מהתחלה עם מדריכים וכל המאמרים. השאלה שלי היא, ה- TJ MAX של המעבד שלי הוא 80, אני משתמש בתוכנה CORE TEMP 0.99.7 ואני רוצה לשנות את ה-TJ המקורי של התוכנה רק שאני לא בדיוק יודע איך, לפי מדריך שמצאתי רשום להכנס ל-OPTIONS ואז ל- ADJUST OFFSETS ואז ב-CORE 0 לכתוב 80 וב-CORE 1 לכתוב 85 האם ככה אני אמור לבצע את הפעולה? אודה לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
או קיי שרדתי עוד שנה בלי למות :yelclap: ועכשיו הגיעה הזמן שאנשים יתנו לי כסף בשביל שאני אקנה לעצמי דברים שיעשו אותי שמח ליומיים!!! אז קדימה חברה. תחשבו שיש משהו כמו 1500 שקל פנויים. מה לעשות? אתם יכולים להסתכל בצד ימין על "מפרט מחשב" בשביל לראות מה יש לי. אבל זה בגדול: AMD Athlon +3200 64bit 1GB DDRAM SAPPHIRE X800GTO2 KN8 ULTRA חשבתי על מערכת קירור מים... אבל עכשיו אני לא בטוח... אני רוצה לצנן את המחשב... בעיקר את הכרטיס מסך כדי להגיעה איתו לאובר קלוק גדול יותר מ500 זיכרון על 500 ליבה אבל מה נראה לכם? מה כדי מאיפה וכמה?
-
- 10 תגובות
- 957 צפיות
-
-
-
מישהו יוגע איך לפרק את המארז ולהגיע אל הלד לשם החלפתו ? (דגם BLD)
-
- 7 תגובות
- 588 צפיות
-
-
ווואיי כמה זמן אני כבר מחפש אתם לא תאמינו אני מחפש אחד יפה חשוב שיהיה יפה!!!! וגם שיראה את הטמפ' פעם היה משהו באתר אחד של חברה קוראינית יפה כזאותי אני מחפש אחד יפה ולא אחד מהסדרה של הHardCano תודה.
-
- 9 תגובות
- 900 צפיות
-
-
מניסיון שלכם על איזה מאורר אתה ממליצים ??? אני מחפש מאוורר שיהיה שקט אבל עדין שיהיה טובב ואני לא צריך לד ואני לא סגור על הגודל נראה לי 80 או 90 מ"מ כנראה שאני ישים אותו מתחת לכרטיס מסך(או אולי מעל איפה אתה ממליצים לשים כדי שזה יקרר את הכרטיס כמה שיותר?) תודה
-
- 42 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי מעבד E6550 עם אוברקלוק ל-2.88 ג'יגהרץ, שעשיתי בגלל הכרטיס מסך RADEON 5770. אם אני מעוניין לעשות לו OVERCLOCK של כ-5 עד 10 אחוז ממהירות הסטוק, בכמה אני אצטרך להעלות את האוברקלוק למעבד על מנת שלא יהיה לי צוואר בקבוק שוב? איך ניתן לבדוק?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בידי גוף קירור slk600 ישן ועדיין מצויין, אך היום כשפירקתי אותו רקיתי שכל השכבה החיצונית שלו פשוט התחמצנה. אבא שלי אמר לי שזה לא אמור להפריע כי ממילא זה רק על השכבה החיצונית (ולא ייכלה את הגוף קירור) אבל בכל זאת- בין הצלעות קירור כבר ממש יש שכבה ירוקה עבה שהתחמצנה. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בעניין- ראשית כדי לנקות את הגוף קירור, ואח"כ כדי למנוע את התופעה(ובלי לפגוע ביכולות הקירור של גוף הקירור) תודה, נדב
-
- 31 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ביצעתי oc למעבד שלי E8400 והוא ממש מתחמם: כשהוא לא במאמץ הטמפ' היא בערך 70 מעלות (לפי RealTemp), שזה הגבול לפי מה שקראתי פה באתר- וזה עוד לא במאמץ!!! וכשהוא כן במאמץ עם התוכנה S&M או prime95 הוא הגיע אפילו מעל 90 מעלות! והמחשב התנתק אחרי כמה זמן... הקירור של המעבד הוא סטוק ובמארז יש מאורר אחד 120mm שנמצא מול הלוח אם ומכניס אויר ועוד אחד מאחור גם 120mm שמוציא אויר. ה oc שביצעתי הוא להגדיל את הבאס מ 333 ל 380 (מכפלה 9) שנתן לי תדר 3420Ghz (התדר המקורי הוא 3000Ghz). השאלה שלי היא מורכבת מכמה חלקים ואשמח אם תענו לי על הכל: א. הטמפרטורה ללא oc וכשהמעבד לא במאמץ לפי התוכנה RealTemp היא בממוצע 50 מעלות, האם זה תקין??? ב. האם הגזמתי עם ה oc? כלומר האם זה נקרא לעלות יותר מדי מ…
-
- 11 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום, אני לא מבין גדול בקירור. המחשב שלי נמצא בחדר השינה ומרעיש בצורה יוצאת דופן יש לי AMD ATHLON 64 3000 s-939 GIGABYTE K8NS NVIDIA ALBATRON 6600GT (מרעיש באטרף) כרגע יש על המערכת קירור סטוק אני לא רוצה אוברקלוק, רק מחשב שקט מאוד מאוד... הייתי רוצה שתציעו לי בבקשה את פתרונות הקירור האופטימאליים על מנת להגיע למחשב ***דומם*** שיכול לפעול ברקע בלילה ושאוכל להירדם גם... המון תודה !
-
- 5 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום, אני כרגע עובד עם 11.5*166. יש לי אוורור מצויין ואני רוצה להעלות את הBus ל200 (לפחות!). ברגע שאני מעביר ב BIOS ושומר, המחשב לא עולה יותר עד שאני לא מאפס. מה הבעיה ? יש לי: AMD 2500+ Epox 8RDA3+ Samsung 512 MB Win XP SP1 Albatron FX5900XTV
-
- 10 תגובות
- 813 צפיות
-
-
כמו בכותרת, אני מנסה להשקיט את המחשב, שכרגע מאוד רועש. לאחר בדיקה הגעתי למסקנה שאם אחליף את הקירור לשלושת הרכיבים הנ"ל, המחשב יהיה שקט ביותר. יש לכם המלצה על גופי קירור? השקט הוא כמובן בעדיפות ראשונה, אבל שלא יהיו גדולים ומסורבלים מדי, ולא יקרים מדי. לא יהיה OC, אפילו לא קצת. כ"מ: חשבתי על Zalman VF-900CU צ'יפסט: Zalman ZM-NB47J מעבד: יש הרבה מאוד דגמים שנראים מתאימים, ואני לא יודע במה לבחור המערכת שלה מיועדים גופי הקירור: מעבד: AMD Athlon 64 3200+ לוח אם: MSI K8N Neo2 Platinum כרטיס מסך: PNY 6800GT AGP מה אתם אומרים? תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום, קניתי שני מאוררים חדשים 80CM למחשב כשאני מנסה לחבר אותם לחוט חשמל במחשב (אינני יודע איך קוראים לחוט הזה) המחשב מתחיל לצפצף בלי הפסקה. מה עושים? ספק כח ANTEC TRUEPOWER TRIO 650W כרטיס מסך: מעבד:
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני בדיוק בשלבי OC למעבד והגעתי כבר ל419 FSB, הבעיה שאחרי 3 וחצי שעות בOCCT הוא נותן לי ארור, ניסיתי להעלות מתח ואחרי שעתיים ו-40 דקות שוב ארור. ניסיתי עוד קצת מתח ועדין אחרי 3 שעות נתן לי ארור. הזיכרונות בOC קטן (על 833) והם על 6 6 6 18 שאין לי מושג מה זה אומר. בינתיים ניסיתי להוריד ל-418 ואת הזיכרונות שמתי על 5 5 5 15(שראיתי שאנשים שמים את ככה) ואני בודק כרגע עם PRIME95. כדאי להעלות מתח לגשר צפוני? אולי גם לזיכרונות? נ.ב, מ420 אין POST והעלתי עוד מתח גם בשביל לבדוק. מקריאות פה בפורום ובגוגל כנראה שזו המגבלה של הלוח אז אני מנסה לייצב על 419 ובזה אני אסיים.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מנסה לכייל את RealTemp לפי האתר של התוכנה (רק כך אפשר לקבל טמפרטורה הכי קרובה לאמת) - http://www.techpowerup.com/realtemp/docs.php עשיתי את מה שנאמר שם והורדתי את מהירות ה- FSB ל- 266 ואת המכפלה ל- 6, המתח למעבד עומד על 1.12v. עכשיו אני אמור לקבל טמפ' שגבוה מטמפ' החדר בכ- 6-7 מעלות, הבעיה היא שההפרשים בין הליבות גדולים (אני בטוח ב-100% שהקירור יושב מצויין והמשחה במידה נכונה ועל כל המעבד, ניסיתי מספר פעמים לשנות את דרך המריחה שלה ובכולן המעלות +- אותו הדבר). הטמפ' שאני מקבל במנוחה הן: Core #1 - 41c Core #2 - 41c Core #3 - 30c Core #4 - 44c לפי המאמר הטמפ' הנכונה עבור כל הליבות צריכה להיות כ- 30c, האם הגיוני להוריד כלכך הרבה מעלות משאר הליבות בשביל הכיול ? תודה
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-