עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by henz12345,

אני צריך מדריך טוב לאוברקלוק , מה שאני רואה זה שאתה מקפיץ ב5MHZ תמעבד כל פעם , יופי ... אבל יש נושאים שאני רואה בהם FSB וכל מיני דברים ... שאני אשמח לקבל מדריך מקיף על כך :] ד"א PENTIUM D נחמד לאוברקלוקינג?

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  2. בין ליבות 1 ו-2 לבין ליבות 3 ו-4 הפרש הטמפ' הוא 7 מעלות האם זה תקין? תודה על העזרה. נ.ב יש לציין שהמעבד באוברקלוק ל-3mhz

• 3 תגובות
    • 497 צפיות
  3. Started by Hadas89,

כשאני מנסה להאיץ את מאירות ה GPU זה לא משפיע .... כלומר הוא רושם שהוא על 100% עכשיו לעומת 25 % מקודם אבל אין שינוי בטמפ'...לפני זה הוא לא רצה לזוז מהDUTY CYCLE 25% אבל איכשהו זה נתן לי לשים על100. דרייברים מעודכנים178.13 של כרטיס מסך Geforce 8600gt . איך מאיצים את המהירות אבל עם תוצאות...?

• 3 תגובות
    • 639 צפיות
  4. גוף קירור עם מוליכי חום ומאוורר קטן (אפילו לא 80מ"מ). אני יכול להשתמש בו? אולי לקירור זכרונות או חלקים אחרים?

• 3 תגובות
    • 815 צפיות
  5. Started by ccc,

אני רוצה לקנות אותו יש לי איי אם די ואני קונה את הדגם של איי אם די מישהו יכול להגיד לי כמה תופסנים יש להיטסינק שלו? האם המאוורר טוב? והאם הוא שווה כשהוא משומש שלושה חודשים במחיר של 50 שקל תודה mj ???

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  6. Started by Shiker,

היי חברים ראשית זה המפרט שלי לוח אם Asus P5kc כ. מסך Zodiac 8800GT512 מעבד quad q6600 ספק כוח corsair 450W מאוורר למארז Thermaltake Thunderblade מארז Saggita זה בעקרון הרוב לא אתאר את הכל.. העניין הוא שאני משחק במשחק או עושה איזו פעולה אינטסיבית במחשב הטמפ' של הכ. מסך עולה ל- 89 ואף 91! השאלה אם זה תקין ? היו לי מספר מסכים כחולים ברגע שהמחשב נתקע עשיתי את הדברים הבאים שידרגתי את הביוס, שידרגתי את הדרייבר של ה. מסך ואף שנמכתי אותו וכו.. אני אובד עצות יש לי עדיין אחריות על הכ. מסך השאלה אם יחליפו לי ?

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  7. אני מתכנן קירור מים, ואני רוצה שהבלוקים(3 כרגע) תמיד יקבלו מים ישר מהמיכל(יעני קרים ולא עברו בבלוק אחר לפני) הדרך היחידה והזולה שאפשר(שימוש במשאבה אחת עם מפצלים פשוט יהרוג את הזרם ויקרע את המשאבה) היא שימוש בכמה משאבות של 500 ליטר בשעה, טבולות, שעולות 60 שקל... התרשים: מיכל -> משאבה א' -> בלוק מעבד(אופציונלי) מיכל -> משאבה ב' -> בלוק ציפסט מיכל -> משאבה ג' -> בלוק כרטיס מסך מיכל -> משאבה ד'(משאבה של 300 ליטר) -> רדיאטורX1 ---> המשאבה חלשה כדי שהמים יעברו כמה שיותר לאט ברדיאטור... מיכל -> משאבה ה'(כנ"ל משאבה 300) -> רדיאטור 2X מדובר על מיכל בהכנה אישית, שהמארז פשוט יישב עליו, +- 5-8 ליטר...

8. עקבתי במדוייק אחרי ההוראות באתר שנתנו לי, הנה השרשור הקודם שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265854.0 תחילה עדכנתי את הביוס לגירסא F5 וביצעתי הכל כפי שהוסבר במאמר, הגעתי עד לשלב שבו אמרו לי לראשונה לעשות ריסט ולגשת לביוס לשם שינויים, ניגשתי לביוס ושיניתי הכל כפי שהוסבר, שמרתי שינויים בביוס ויצאתי.. מאז המחשב עולה למסך הלבן של גיגבייט ואחרי 3 שניות עושה כיבוי למחשב לגמרי (לא ריסט), המחשב נדלק מעצמו מחדש ושוב מגיע למסך הגיגבייט ושוב כיבוי וזה נמשך ככה בלי סוף... (המחשב אינו מגיע לווינדוס, הוא נתקע בשלב ההתחלתי - המסך הלבן של גיגבייט). אינני מצליח להיכנס לביוס או ל-QFlash או לשום דבר אחר. אין לי מושג מה עשיתי שגרם לזה בדיוק, אולי העלאת המתח Vcore ל-1.35V (שה…

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  9. Started by סער_שי,

1. האם יש דבר כזה דרייברים של גוף קירור (למעבד)? או תוכנה ששולטת במהירות של המאוורר שלו? כל ניסיון לשלוט בו דרך הביוס או התוכנה של הלוח - לא עובדים. הוא פועל על דעת עצמו (הוא כן מגביר מהירות במאמץ, אבל לא מספיק לטעמי). 2. האם טמפ' של 45 מעלות לקונרו במצב מנוחה (כלומר - רוב הזמן) היא בטוחה מספיק למעבד הזה, או בכלל? לא מבחינת יציבות אלא מבחינת בריאות המעבד. מצחיק שבביוס הוא נותן להעלות מתחים בהדרגה, כל פעם מוסיף קצת, עד שזה מגיע ל-1.6, ואז יש קפיצה ל-1.8 ולא עלייה בהדרגה. כאילו - מכאן והלאה זה מדרון מאוד חלקלק, חביבי - או שאתה קופץ או שאתה נשאר

• 3 תגובות
    • 441 צפיות
  10. Started by zoobooboozoo,

ב-ATI TOOLS אני רואה את כרטיסיית ה OVERCLOCKING. אבל לא מבין בדיוק מה לעשות ואיך לגעת ואיפה לו וכו' וכו' אשמח אם מישהו ינחה אותי. נ.ב. כדי גם לגעת ולשנות דברים שמחוץ לכרטיסיית ה- OC שמה? כי ראיתי כל מיני אפשרויות OPTIMIZATION ואחרות :

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  11. Started by tfo,

האם מאוורר ה - DEFAULT של amd 64 ביט יתאים למעבד של AMD ATHLON 1000?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by haKo$,

היי שלום, רכשתי לא מזמן מחשב עם מעבד Q6600 (B3) .. ואני רוצה לעשות לו OC, העיניין שאני לא יודע איך לעשות וממה להתחיל, ברור לי שאני צריך לרכוש גוף קירור (תקציב עד 400 שקל) עיניין הוא שאיך עושים זאת? יש מדריך OC שמדריך אותך מה עושים שלב אחרי שלב, בין עם זה פעולות פיזיות במעבד ובקירור ובין עם הגדרות בביוס בתוכנות וכולה.. השאיפה שלי היא להגיע ל-3HZ לא ממש מעוניין ליותר זה יספק אותי לתקופה הקרובה. אז לא להציע לי כל מיני ניסויים מפלצתיים, פשוט OC צנוע וקטן

• 3 תגובות
    • 523 צפיות
  13. שלום, יש לי את הלוח אם CHAINTECH 7NJS ZENITH ושמתי לב שמסביב לסוקט יש מלא קבלים... זה לא יפריע לזלמן...? כי הצלעות שלו יחסית גדולות ותופסות יותר נפח מהוולקנו 9 שלי שהגוף קירור שלו עכשיו ממש צמוד לקבלים.... ואם זה לא מתאים באמת איזה קירור לקחת? תודה רבה רבה מראש, ניר.

• 3 תגובות
    • 413 צפיות
  14. Started by KaPuT,

אני נמצא בשלבים של קניית מערכת שבעיקר תהיה לOC ואני מתלבט בן כמה לוחות וזכרונות הלוחות שחשבתי לקנות זה האסוס P5K-E שמבוסס על התכנון של הלוחות היותר יקרים בסדרה מבחינת הPWM וגם הקירור, או הDFI P35-T2R שהוא מפלצת OC. או פשוט לקחת IP35-E בקצת מתחת ל600 שקל ולא לקנות משהו overkill. וכרגע קירור למעבד אני הולך על הTR ULTRA EXTREME 120 עד שיגיע הCRYO של OCZ שיחליף אותו.. מבחינת זכרונות זה הקטע היותר חלש שלי בגלל שלא שמתי לב הרבה זמן מה קורה בשוק הבנתי שכל זיכרון 800MHZ יחזיק אבל לא משנה כבר BRAND? חשבתי לקחת את הGSKILL 6400HK בגלל שאני זוכר את החברה שהיא היתה מעולה בזמני הBH5 או איזשהו OCZ ,בכל מקרה צריך המלצה לזיכרון עד 600 גג

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  15. Started by motorishta,

שלום... יש לי לוח אם 8KDA3J S-754 sata, gbl ומעבד Athlon 64 3000+ (S-754 וזיכרון 2*512MB A-DATA כרטיס מסך nvidia gforce 5 5200fx ספק 300 w איכותי רציתי לדעת איזה אוברקלוקינג אפשר לעשות למחשב!! ואיזה קירור זה דורש.... תודה רבה רבה!! ???????????????????????????????????????? ובבקשה תענו לי !!!!!

16. Started by morbidangel,

שלום לכולם רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר גוף קירור לא ייעודי (אני חושב) למעבד, ועליו קירור אוויר רגיל לצורכי OC. מדובר ברכיב חשמלי שנקרא thermo electric cooler (קצת הסבר למי שלא מכיר http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_cooling) (תמונה http://www.crazypc.com/images/coolers/peltier/peltier226full.jpg) תודה!

• 3 תגובות
    • 935 צפיות
  17. Started by Crunk,

השימושים במחשב הם פוטושופ, אימג'רדי, הרבה אינטרנט, סרטים, הורדות ומשחקים כמו NFS CARBON, GTA SA ובסגנון... מישהו יכול לעזור? (מדובר נגיד במחשב הזה)

• 3 תגובות
    • 546 צפיות
  18. Started by Esparco,

ASUS P5ND2-SLI Dual Core, NF4, SLI, SATA2, DDR2 ?P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit?

19. היי, יש לי לוח gigabyte, והמאוורר של הצ'יפסט התחיל להרעיש כמו טרקטור. החלטתי להחליף אותו בגוף קירור של זלמן בלי מאורר (ZM-NB47J). התחלתי לפרק את הגוף קירור המקורי מהלוח, הורדתי את שני הקליפסים בצדדים, אבל עדיין הוא נשאר צמוד חזק - איך מפרקים אותו ? ( יש שם דבק ?, אין לי מושג, ואני לא כל כך מבין בזה ) תודה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  20. Started by rosesr,

כולל מאורר האם הוא יכנס במארז DESKTOP?(השוכבים) תודה לכל העונים ;D

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  21. אהלן, התחדשתי ב Katana 3 היום. לפני זה היה לי קירור סטוק שמולו ישב על דלת המארז מאוורר 90M שהכניס אוויר. (תמונה של המאוורר) עכשיו בגלל שהמאוור של ה-Katna פונה לצד, אז המאוור שיושב על דלת המארז סתם מתבזבז ויוצא שהוא מכניס סתם אוויר לתוך גוף המתכת שאליו מחובר המאוורר של הKatna (תמונה של ה-Katana) חשבתי למקם אותו שלב 1 מתחת לאיפה שהוא נמצא שיכניס אוויר קר לכרטיס מסך. כל מקרה מקווה שהבנתם את המצב ואשמח להצעות מכם. אם יש צורך בעוד תמונות אז תגידו.

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  22. שאלה קטנה ודיי מטומטת, איזה משחה טרמית לקנות? אני מניח שלכתוב תקציב זה לא פרקטי 30 שקל לא ישברו אותי. יש לי 2 מחשבים שאני רוצה להחליף להם את המשחה, אני צריך לקנות 2 "מזרקים" (או שפורפורות, אנערף..)? או שיחידה אחת תספיק ל-2 מעבדים? תודה ויום נעים.

• 3 תגובות
    • 690 צפיות
  23. Started by locke,

צריך להוציא או להכניס אויר? זה משנה בכלל?

24. קניתי מקיאספי את הקירור הנ"ל: http://ksp.co.il/?uin=13194 (יחד עם לוח אם ועבד 1151 יש לציין) וכאת כשהתחלתי להרכיב את המערכת לא מצאתי את ה LGA 1151 BACK PLATE ולא רואה זכר לאזכור של ה1151. יכול ליהיות שישנן גרסאות שונות?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אני רואה בהרבה הודעות שהרבה רושמים במפרט כל מיני דברים שהם קונים בשביל קירור.. למה עושים את זה ? צריך לעשות את זה או שזה סתם משהו ? כאילו אין לי מושג בזה ואני מבין שאנשים קונים משחות כדי למרוח ואני לא מבין ל-מ-ה ? נגיד בקונרו E6600 עם לוח אם של Asus P5WDH Deluxe וכרטיס מסך X1900XT צריך קירור ? אני מאמין שכן אבל כמה ? ואיך אני יודע להתאים ? סליחה על הבורות

• 3 תגובות
    • 580 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.