עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by asaf556,

האם oc של 25% ל2.65 עם המפרט בצד זה בסיר האם כדי לי לנסות יותר או שדי ואני לא אצליח יותר מזה? ולמה אפילו בשלב כזה אחרי 10 דקות עבודה המערכת קופאת ונשארת ככה עד שאני עושה ריסט?אולי בגלל שאני משאיר את הזכרונות על 800 וזה עושה להם oc כי בcpu-z הזכרונות עבדו על 490 כאילו 980 מגה הרץ[br]פורסם בתאריך: 25.02.2008 בשעה 16:08:17 הקפצה[br]פורסם בתאריך: 26.02.2008 בשעה 14:44:39הקפצה

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  2. שלום המחשב שלי לא משהו יחסית למחשבים והמשחקים של היום: pentium D 2.8Ghz Nvidia Gefore 7600GS אני משחק משחקים עם גרפיקה מיושנת ואני רוצה שיעבדו יותר חלק עם overclock עשיתי לכרטיס מסך שלי OverClock בעזרת התוכנה nTune מ GPU Memory 400Mhz ל 432Mhz GPU Core (3D) 490Mhz ל 529Mhz אין לי קירור מיוחד לכרטיס מסך ולמעבד.. בדקתי עם Nivida Monitor View את הטמפרטורה של GPU וזה 42-44C אני חושב שזה טוב ומוזר קצת כי אין לי קירור מקצועי, תגידו אתם.... בינתיים שמתי על המחשב קרחומים מהמקפיא ליתר ביטחון אני רוצה לעשות OverClock גם למעבד אבל אני לא יודע איך ועם איזה תוכנה ואם אפשר בלי קירור Thermaltake או משהו תודה

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  3. Started by --Adidas,

היום קניתי 2 מאווררים 120mm (עד עכשיו לא עבדו לי המאווררים ) שמתי אותם כך שהמאוורר מאחורה מכניס אוויר ומקדימה מוציא אוויר האם זה טוב ? והאם זה ישפר לי את הטמפרטורה? עדיף להשאיר את המארז פתוח או סגור? ואיך אני יכול לבדוק את טמפרטורת המעבד יש תוכנה משהו ?

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  4. Started by avishaiar17,

אז ככה אתם מוזמנים להיכנס למפרט שלי ולראות מה ברשותי... אני מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד, לכרטיס מסך פחות לחוץ עקב אוברקלוק שמגיע מהחברה , ראיתי מספר סרטונים בYOUTUBE לגבי אוברקלוק , למה אי אפשר ישר לקפוץ למהירות שהוכחה כיציבה ??? כי זה נראה לי סרט רע לשבת ולשנות במכפלות של 10.. עכשיו שמתי לב שבחלק המכפלה היא 8 ובחלק 9 לפי מה שראיתי בפורום אני מבין שעדיף 9... אני צודק? ולא הבנתי איזה הגדרות אמרתם שעדיף להשאיר שחוסכות בחשמל במקרה של אי שימוש במעבד.. הקירור שלי למעבד הוא ZALMAN 9700 סתם שתדעו חקרתי את הנושא וההבדלים בין ה- 9700 NT או הLED הרגיל הוא שברגיל (מה שלי יש) יש וסת עוצמה למאוורר שמשנה את ה- RPM וב- NT אין אבל יש מנגנון פנימי שמווסת בהתאם לטמ"פ מקווה שעזרתי לסקרנ…

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  5. Started by zombie,

יש לי 8800gtx q6600 3.2Ghz וocz gold 2gb duel-channel 800Mhz אם אני יעשה לזכרונות oc ל1066 נגיד?זה ישפר ביצועים? אם כן...איך אני עושה את זה? תודה רבה מראש!!!!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 855 צפיות
  6. Started by liran315,

אני קונה את הCM690 לOC רציני במיוחד עם E8400 עם קירור אוויר הכי טוב שיש.. עכשיו רציתי להוסיף בנוסף ל3 שבאים איתו את כול 4 אבל הבנתי שזה גם יכול לגרום לבעיות.. אז כמה אתה ממלצים לשים ובאיזה מיקום?

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  7. Started by eladbu,

שלום לכולם קניתי 7600GS והייתי מעוניין לעשות לו OC עם קרור פאסיבי סטוק איזו תוכנה מומלצת???

• 3 תגובות
    • 596 צפיות
  8. Started by popkorn,

שלוםם כרגע יש לי 8600gt בודד ואני רוצה ביצועים יותר טוביםםם למשחקים...כמובן שחשבתי על 8800gt אבל אז עלה לי עוד רעיון מכיוון שחבל יהיה לבזבז כרטיס מסך טוב סתם,חשבתי לקנות עוד 8600gt במערך SLI שמחיר שלו היום הוא איזה 400 שקלים. אבל כמובן שההלוח שלי לא תומך SLI,חשבתי ...אני ימצא לוח זול שתומך במה 400?+400 על הכרטיס..800..יוצא יותר משתלם בהרבה מ 8800 שעולה 1200 ומשאיר לי כסף לספק כח מספיק טוב כמו fsp 500 או hec 550... אז השאלות הם כאלה: 1. האם באמת כדאי לי להשתמש בSLI הזה ומה ההשוואת ביצועים ל8800. 2.)רוצה המלצה ללוח אם לSLI הכי זול שאפשר (טוב ואמיןן כמובןן) 3.)האם ספק FSP 500 ודומים יחזיקו לי SLI עם מעבד E6320. 4. האם המעבד הנ"ל יהווה צוואר בקבוק...

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  9. Started by moshel7,

לאחר התקנת גוף הקרור הנ"ל על לוח-אם מידגם: gigabyte ga-m61sme-s2 ניכנסתי לתוכנת ה-everest וראיתי שמהירות סיבוב המאוורר היא בין-360-450 rpm האים זה תקין? פונקציית cool&quiet מופעלת אים זה משנה תודה מראש לכל העונים וכמו כן לא מרחתי מישחה תרמית כי אמרו לי בחנות שרכשתי את המאוורר שהמישחה שבאה אים גוף הקרור היא מספיקה ואיכותית האים עשיתי נכון שהקשבתי להמלצותיהם?

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  10. Started by sarkise,

יש לי GIGABYTE 8600GTS Passive, קימבנתי עליו מאורר מארז ישן בגודל 80MM, שמביא אותו ל37 מעלות במנוחה עם OC. המאורר הזה כאמור ישן, והוא עובד על FULLSPEED( ישירות לספק ), כל המארז רוטט בגללו, חוץ מזה שהוא עצמו עושה הרבה רעש מהמנוע. אני מעוניין לקנות מאורר כזה חדש, אך רציתי לדעת, האם יש מאוררים מיוחדים לכרטיסי מסך שמשווקים ללא גוף קירור ? משום שבצד הכרטיס שלי יש מרום לחיבור מאורר ושיהיה ניתן לקבוע את מהירות סיבובו דרך המחשב. האם יש כאלו מאוררים לשיווק ללא גוף קירור ? תודה.

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  11. יש לי כרטיס 8600gt של GIGABYTE היום ואתמול עשיתי לו אובקרלוק מ600 ל650 ליבה. 1450 ל1570 שיידרים , וזיכרונות מ720 ל810. כל הדרך עשיתי לו בדיקות יציבות עם rthdrbl ו3dmark ולא ראיתי שום שינוי בFPS בין לפני ואחרי האוברקלוק,ב3dmarkks כמובן התוצאה עלתה. האם זה אמור להיות ככה? ושאלה שניה,כשאני רואה את התוצאות של ה3dmark06 כתוב לי על מהירות הליבה והשיידרים 0mhz,מוזר...גם זה אמור להיות ככה? ואחרונה חביבה יש לי ספק כח גנרי jsp-tech atx 400 אם אני ישדרג לספק אמין FSP 450 או משו אני יוכל לעשות אוברקלוק יותר גבוה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 571 צפיות
  12. כותרתתתת ניסיתי לעשות OC למעבד הבתחלה העלתי אותו לב100 מגהרץ בלי לגעת עוד בכלום.. קיצור המחשב עלה יפה העלתי 3DMARK06 עבר סבבה ההעלה לי את הציון בדיי הרבה כי יש לי צואר בקבוק עם ה88GT..אחר כך עשיתי בדיקה בS&M זה הגיעה לפחות ל30 אחוז חח אחר כך נירדמתי לאיזה חצי שעה שהתעוררתי ראיתי שהמחשב עבר הפעלה מחדש כנראה קריסה.. מה נירא לכם הבעיה? ואיך אני מעלה עוד? ספק כוח FSP 450PNR לוח אמ Motherboard Name MSI K9N Neo v1.0 (MS-7260( למה אמרתי לוח אמ טיפה בעיתי? חיפשתי בביוס כמה פעמים לא ממצאתי העלאת מתחים ולא מצאתי איך לעלות את מהירות הסיבוב של המאורר למעבד.. עם חסר פרטים או משהו תגידו תודהה נ'ב לא נירא לי זאת טמפרטורה. בסטוק במאממץ הוא הגיעה ל50.. בביוס כתוב ב56 זה …

• 3 תגובות
    • 517 צפיות
  13. שלום לכולם, בגלל שהתחלתי להשתגע קצת עם המערכת החדשה החלטתי ללכת עד הסוף ולהוסיף קירור מים למעבד. מערכת קירור המים הבאה מיועדת למעבד q6600 בלבד ואולי בעתיד ל NB , אין לי כוונה להוסיף את כרטיס המסך למערכת הקירור כדי לא להעמיס עלייה. המטרה היא להגיע ל OC מקסימלי ל q6600 בלוק : D-tek Fusion רדיאטור : Swiftech mcr330 + Radbox משאבה / מיכל : XSPC dual bay combo with 750l/h pump צינורות : masterkleer 5/8 מאוררים : Yate loon תוסף למים : g11 אני מזמין את הכל (למעשה כבר העברתי כסף מאנגליה). המערכת אליה זה הולך : Antec p182 ga-ex38-dq6 q6600 g0 h3870x2 zalman 850w psu.

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  14. צריך תוכנה שמורידה את קצב ה RPM

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  15. היי המערכת הקודמת שלי הייתה מבוססת על 939 של AMD ואני מתכנן לקנות לוח אם חדש מבוסס P35, ליתר דיוק P5KE/WIFI של אסוס ומעבד E8400. אני יודע שהקירור הנוכחי שלי(בכותרת) שנשאר לי מהמערכת הקודמת תומך גם בסוקט 775 אך האם באמת לא תהיה לי בעיה להרכיב אותו על הלוח אם החדש? ההברגות לא השתנו? ולאיזה טמפרטורה מקסימלית וטמפרטורת מנוחה המעבד צריך להגיע עם הקירור הנ"ל? תודה.

• 3 תגובות
    • 548 צפיות
  16. שלום לכולם אני רוצה לעשות אוברקלוקין לכרטיס מסך מסוג GeForce2 MX 400 64MB אני לא יודע איך לעשות את זה לכן אני מבקש את העזרה שלכם תודה מראש לכל העונים...

• 3 תגובות
    • 482 צפיות
  17. Started by yonik,

כרגע רץ על 3ghz במכפלה של 7 (430) fsb הבעיה שהfsb הגבוה הזה עם p965 ds3 גורם לרתיחה של הלוח הזיכרונות שלי מגיעים ל880 והייתי רוצה להעלות את המכפלה ל8 והלקטין את הfsb השאלה על איזה יחס ולאיזה תדר יגיעו הזיכרונות במכפלה של 8 (fsb 375) תודה

• 3 תגובות
    • 514 צפיות
  18. Started by mikko,

http://global.msi.com.tw/index.php?func=newsdesc&news_no=591 איך לא חשבו על זה קודם

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. לא הבנתי מהמדריך: לגבי התדר של הליבה כתוב: את מהירות הליבה נעלה בקפיצות של 5MHz עד שניתקל בהפרעות תצוגה ב3DMark או במשחקים שונים ולאחר מכן נוריד את המהירות (גם כן, בקפיצות של 5MHz) עד שהכרטיס יתייצב ויעבור 3-4 לופים של3DMark ללא הפרעות תצוגה. הכוונה שמכל פעם שאני מעלה את התדר ב 5Mhz אז צריך להריץ לופ של 3dmark(מספיק פעם 1)ואם מבחינים במשהו מוזר אז להוריד ולחפש את התדר שיהייה ללא הפרעות תצוגה ואז להריץ 3-4 לופים של 3dmark? אני שואל כי נראה לי משונה כל פעם שאני מעלה ב 5MHZ להריץ 3-4 לופים של 3Dmark או חצי שעה של rthdribl כי אם ככה יקח לי יום שלם לסיים את האוברקלוק. תודה.

• 3 תגובות
    • 557 צפיות
  20. Started by koby058,

שלום חברים הבעיה: מכפלה לא יציבה (בלי שום OC) החומרה: לוח אם אינטל DG965WH מעבד קונרו c2d e6400 בבדיקה גיליתי ב cpu-z שהמכפלה יורדת מ-8 ל-6 (יורד ל-1598.4 במקום 2131.1) - ומתנדנדת בין שתי המכפלות עברתי על ההגדרות בביוס (ניסיתי לבטל את EIST - ללא הצלחה) החלפתי לא מזמן למאוורר CPU של זלמן והמחשב בסביבות 50 מעלות יש רעיונות??? תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  21. Started by skullfacer,

נתנו לי מאורר 80MM איפה כדאי לשים אותו למעלה בגג מוציא או בצד מכניס אוויר ?

• 3 תגובות
    • 495 צפיות
  22. התקנתי את ה MST-9775LE של Thermalright אבל הוא עובד במאמץ על 1500RPM (רוב הזמן על 900RPM). איך לעשות שהוא יעבוד על 2500RPM כל הזמן? (זו המהירות המקסימלית שלו). שיניתי בביוס את אפשרות ה Smart Control Fan ל DISABLE. מה עוד לעשות? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 730 צפיות
  23. אני נמצא בתחילת דרכי בתחום האוברקלוקינג, קראתי כמה פוסטים ומדריכים והחלטתי לנסות לשחק עם המחשב הישן והטוב שלי.. המעבד הוא אינטל פנטיום 4, 1.70 Ghz, בדקתי ושם הקוד שלו הוא מסוג Willamette, socket 478 כרגע העלתי רק כנסיון את מהירות הבאס ל 105 מ100 והגעתי ל1785MHZ לגבי הלוח, גם דגם ישן של gigabyte, GA-8SD533 והזכרונות- 2 כרטיסים של 128 של סמסונג ועוד אחד של 256 של חברה לא ידועה, כולם 133MHZ (אס-די ראם) אז שוב כמו שאמרתי, הספקתי להעלות רק את הבאס ב5 מגה, לא נגעתי במתחים, לא בכלום והגיעו לי 2 תוצאות של טמפרטורה: מה אני עושה במצב כזה? מומלץ לי בכלל להמשיך ואיך? שאלה נוספת היא לגבי התוכנה בחלון הקטן יותר (הימנית) מגיעות 2 טמפרטורות איזו מהן היא הטמפרטורה של הליבה מה ש…

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  24. שלום לכולם! החלטתי להתקין מערכת קירור מים לכרטיס מסך (הרעש "משגע" אותי) 8600GTS (כפול בגודלו) והייתי רוצה שאותה המערכת תקרר לי גם את המעבד (כרגע 2180 אבל אני אחליף בהמשך ל- Q6600). אני מחפש מערכת קירור מים פנימית שתוציא את האויר החם החוצה ושתהייה שקטה עד אילמת! המארז שלי הוא P182 של ANTEC ככה שמקום יש לי. את המערכת שתמליצו לי עליה פה אני אקנה בארה"ב עוד שבועיים (רציתי להזמין מארץ בהקדם כך שזה "יחכה" לי שם). אין לי עניין לעשות OC (לפחות לא כרגע) והדגש הוא על משהו שקט. * לא כתבתי מחיר כי אני לא סגור על זה כרגע (אני אערוך את ההודעה מחדש כשיהיה לי מושג).

• 3 תגובות
    • 696 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.