עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אז ככה, אני רוצה לעשות OC למחשב אבל יש לי את הלוח אם : ASUS P4P800S איך אני יוכל לעבוד איתו על OC ?

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  2. Started by gal555,

שלום אני צריך עזרה בבקשה בלעשות אוברקלוק לE5200 בלוח GIGABYTE EP43-DS3L הקירור הוא ‏Alpine 7 Pro אני רוצה להגיע לפחות ל3000MHz את הרוב אני יודע אני רק מפחד לגעת במתחים

• 4 תגובות
    • 581 צפיות
  3. אני באמצע להרכיב מחשב, שאני מתכוון להמהיר אותו, אבל לא חשובה לי מידת ההמהרה, אני רוצה בעיקר ללמוד איך להמהיר ואולי אם אני אצטרך אז להעלות קצת את הביצועים, אם אני אמצא את עצמי במצב שאני צריך. אז בעקבות שאלה בפורום אחר, חשבתי שיכול להיות שאולי הזכרונות לא יתאימו למשימה? מדובר בזכרונות של קינגסטון DDRII 800 (שני סטיקים של 2GB) סטנדרטיים לחלוטין. אני אוכל להמהיר ככה את המערכת? המהרה כלשהי, לא משהו דרסטי או כבד. (אגב, ניסיתי לחפש בפורום, לא מצאתי תשובה... וגם לא בדביקים, מצטער אם אני חוזר על משהו שנשאל פה כל יומיים)

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  4. אני רוצה להתחיל לעשות OC, אבל המכפלה אצלי עומדת על 9, ואני לא מצליח להעלות אותה למכפלת המקורית שהיא 9.5. יש לי מעבד E7200, וכשאני לוחץ על האפשרות להעלות זה רושם לי Max:9 Min:6, איך זה הגיוני? לפי הנתונים של INTEL המכפלה המקורית אמורה להיות 9.5. תודה לעוזרים =]

• 4 תגובות
    • 581 צפיות
  5. מעבד: Intel Q6600; לוח-אם: Gigabyte P43-DS3L. כשאני בודק את טמפרטורת המעבד בתוכנה EVEREST, מוצגות חמש קריאות: CPU 25 °C CPU #1 / Core #1 39 °C CPU #1 / Core #2 38 °C CPU #1 / Core #3 38 °C CPU #1 / Core #4 39 °C כשאני בודק בתוכנה אשר סופקה יחד אם לוח-האם (EasyTune v6), לא מוצגות הטמפרטורות של כל אחת מליבות המעבד, אלא רק ערך אחד, אותו ערך ראשון המופיע ב-EVEREST. מה משמעות ערך זה, ומדוע ישנו הפרש כה ניכר בינו לבין טמפרטורות הליבות? העברתי ל-BIOS את השליטה בסל"ד המאוורר של המעבד, על פי הטמפרטורה שלו, וכמו כן, גם התרעה אם חלילה עובר את ה-70 מעלות. אך לאיזה ערך מתכוונן ה-BIOS? הרי בשל הפרשי הטמפרטורות, יכול להיות מצב שטמפרטורת ה-CPU היא 60~ מעלות, בעוד כל אחת מהליבות …

• 4 תגובות
    • 581 צפיות
  6. THERMALRIGHT דגם True Copper הייתי חושב על קנייה אבל מפחיד אותי המשקל זה הולך להיות בצורה אנכית 2 קילו של לחץ על הלוח אם מה אתם אומרים? http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=15005 לפי הסתכלויות זה קירור איכותי במיוחד ביצור מוגבל http://icrontic.com/articles/thermalright-true-copper-review/5 נראה שגם ה BLACK מספיק טוב אפשר להשיג אותו בארץ? מתאים ל COREI7 ? הנתונים נראים מדוייקים כי הסטוק של אינטל שלי בדיוק מגיע ל 81-83 מעלות הייתי מת כבר להיות עם איזה קירור שיוריד את זה ל 60! רגע זה לא מדוייק כי אני רואה הסטוק של אינטל זה באורקלוק ל 3 או 3.2 אצלי אני מקבל 81 מעלות על 2.8 במאמץ טוב בהסתכלות באתר של thermalright נראה שיש רק דגם אחד עם תמיכה אמיתית …

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  7. האם אפשר לבצע המהרה למעבד p4 1.6 sokcet 478? האם זה שווה את המאמץ? יש ברשותי מאוורר למעבד פשוט האם כדי להחליף מאוורר? ואם כן עד לאיזה מהירות שווה להמהיר?

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  8. Started by goldenhand,

שלום חבר שלי הרכיב מפרט עם Q9650 במארז HTPC אני צריך המלצות לקירור למעבד בסביבות 200 ש"ח, אבל חובה שאת המאוורר הזה יהי ב KSP כי שם הוא הרכיב את המחשב לא מתוכנן OC המלצות ?

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  9. Started by ClubCaliber,

ראשית כל אני רוצה להגיד שאני לא בא ושואל מתוך עצלנות אני קראתי וקורא כל מדריך בHW ומנסה לקרוא דיונים הקשורים בנושא ועדיין יש לי איזה ארור במוח שאני מנסה להבין את זה נגיד עכשיו קניתי Q9300 (FSB 1333) סטרייקר 2 פורמולה 1333 וזכרונות DDR2 1066? אז איפה בדיוק אני מוגבל? או איך אני צריך לעשות את האוברקלוק עצמו? הרי הזכרונות יגבילו אותי לא? ויש גם מחלקים שGod knows what לא הבנתי איך זה עובד 1:1 זה רגיל בdefault של הביוס או משהו וזה שמהירות הזכרון האמיתית נגיד 533 שווה למהירות הFsb של המעבד והלוח ויש עוד מחלקים שמעלים רמת המהירות או משהו.. בבקשה אם מישהו יכול לעזור לי לעשות סדר בבלאגן זה מאוד יקל עליי את האוברקלוקינגס העתידיים לבוא ועוד משהו.. זה נכון שאם יש לי לוח של אינטל אני…

• 10 תגובות
    • 581 צפיות
  10. Started by soulfly81,

שלום חבר'ה אני לפני רכישת מחשב חדש עם Q6600 ושוקל אוברקלוק בעתיד אך רוצה לתרגל על המחשב הקיים פנטיום 3 , 1000 MHZ , זיכרון 128 *2 ולוח ASUS CUV4X-C אשמח לקבל עזרה או ייעוץ בביצוע אוברקלוק... חג שמח לכולם

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  11. Started by the king2006,

אהלןן זה הOC הראשון שלי .. רציתי לשאול שאלה מישהו יודע מה התדר המקסימלי לכרטיס הזה מבחינת זיכרון וליבה??? אני כבר עשיתי לו OC קטן והרעש של הכרטיס גבוהה יותר איך אפשר לסדר?? ואיך אפשר לפתוח צינורות?? יש לי כרטיס של MSI תודהה

• 5 תגובות
    • 581 צפיות
  12. Started by Cooler-Master,

טוב המחשב החדש שלי עבר קצת מודינג ואני רוצה לדעת מה אתם חושבים על הטמפרטורות. המעבד עם קירור סטוק רגיל הכרטיס מסך הוא מקורר פאסיבית על ידי צלעות קירור של היטסינק ישן שאני הרכבתי. המארז מקורר על ידי 2 120 מילימטר שמכניסי אוויר (אחד מקדימה והשני ברצפה של המארז מתחת לכרטיס מסך) ועוד 120 מילימטר בגג שמוציא אוויר ויש גם את ה120 של הספק כח שמוציא. וסידור חוטים טוב. את הרכיבים אתם יכולים לראות במפרט (זה המחשב הראשון) המערכת לא באוברקלוק או משו כזה. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  13. Started by davidreznic,

http://service.futuremark.com/home.action?resultId=334896&resultType=19 המעבד על 3200MHZ הכ. מסך: ליבה 650MHZ, זכרונות 2000MHZ

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  14. Started by amirx19,

אני יודע שבלוחות של GIGABYTE ניתן לגלות אפשרויות חבויות ע"י לחיצה על קונטרול וF1.האם יש דבר כזה גם בלוחות של אסוס?.

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  15. Started by tomer434,

פעם ראישונה שלי תאמת שאני רוצה לעשות OC אבל יש לי 500-600 שקל מיותר יש מצב לOC שיבחינו קצת בהבדל? לכרטיס מסך EN8800GT של ASUS כרגע הוא על 40 מעלות ככה ובעומס 60-50 עומס הכוונה לCRYSIS או 3DMARK בקיצור אחרי ששיגעתי אותכם יש איזה הצעה לקרור חזק מאוד ובכמה אפשר לעלות אותו.... מבחינת מהירות ואם תוכלו להביא תמונה + ביצועים או שינויים שניסו את הקרור זה עוד יותר יעזור =] דרך הגב: אפשר להביא יד שניה כמו למשל קרור מים כמו פה http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/8756/cat/50 השאלה אם זה שווה את זה? לוח אם EP35-DS3P מעבד Q6600 @2.4 ספק כוח LIBERTY 400W ENERMAX זיכרונות 800MHZ כרטיס מסך 8800GT מין הסתם ליבה G92 תודה לעוזרים

16. Started by manticore,

קניתי לפני כמה ימים AMD 64 X2 4200+ 939 את הפריזר בתור קירור ומארז APOLLO העלתי את המאוורר ל100% (2200RPM) והטמפ' שלי במנוחה 36-38 ובמאמץ היא מטפסת תוך דקות ל51-52 (כיווץ בWINACE) עד 56-57(gears of war עם 6600GT) וכשחוזרים למנוחה היא ממש צונחת חזרה ל 37 אני מתכוון לקנות 8800GT שיחמם את כל המחשב בפנים ואני מפחד שזה ישפיע עוד יותר על הטמפ' של המעבד האם הטמפ' האלה נורמליות? איך אפשר לשפר אם לא? *למה הEVEREST מראה CPU 49 כששתי הליבות על 53 ו59? תודה.

17. Started by OZSHIMON,

דחוף

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  18. מעבד: Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz 4MB Cache זיכרונות: OCZ Platinum Rev. 2 800Mhz 2048MB 4-4-4-15 לא הצלחתי לשנות את יחסי הזכרונות ואת תיזמונם כך שבפועל היחסים: 1:1 בתיזמונים 5-6-6-16. צירפתי תמונות מסך של CPU-Z המציג את התוצאות. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  19. Started by azrlec,

הזמנתי לי אחד לאחר שקראתי שהוא מתאים ל8800GT. למישהו יש מושג איך צריכה להתבצע ההרכבה? פשוט לפרק את המאורר הקודם ולהתקין את החדש? לא הבנתי האם הוא מותאם בצורה מושלמת לPCB של ה8800GT.. ושאלה אחרונה צריך משחה טרמית לקירור?

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  20. Started by israelnba,

יש לי את המפרט הבא: intel E2140 עם קירור סטוק לוח אם: gigabyte ga 945gcmx זכרון של OCZ בתדר 667 אני מעוניין לדעת האם אני יכול להעלות את התדר מ-1.6 בלי לעשות שום השקעה כלומר להשאיר את הקירור סטוק הפשוט במערכת הנל צריך גם לקחת בחשבון שזה לוח אם מאוד פשוט. אם כן אני רוצה לדעת לכמה אני אוכל בערך להעלות בלי שום סיכון למערכת בקירור סטוק.

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  21. אהלן, יש לי מעבד E4500, ולוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L. עשיתי אוברקלוק דרך הביוס, אבל משום מה הוא עושה את האוברקלוק רק למעבד אחד. גם CPU-Z נראה מוזר, הוא לא נותן לי לצפות בשני המעבדים. (מצורפות תמונות) מה הבעיה? תודה, אור. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 581 צפיות
  22. מישהו יכול להסביר כבר מזה האוברקלוק הזה?

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  23. שלום לכולם .. ציתי להתיעעץ איתכם לגבי כמה נושאים... האם אתם חושבים שמארז טוב עם קירור טוב למעבד ולהכל כמו למשל p150 +TT BIG typ שיוצא ביחדמשהו כמו 1100 שח על מארז +קירור +ספק עדיף על מארז פשוט עם עיצוב עדיף מהעיצוב הפשוט לדעתי של הP150 ועם קירור מים וספק לייברטי 400W? מהוא הסדר גודל של מערכת קירור מים למערכת שלמה? שאני לא יצטרך להוסיף אליה עוד מאווררים וכ"ו אם אני בוחר בקירור מים האם זה מפחית את הרעש של המחשב?

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  24. Started by Screw_Master,

שלום לכולם, השאלה שלי היא, האם התוכנה אך ורק מאמצת את המעבד, או גם בודקת שהוא לא מחשב שגיאות? במידה והיא רק מאמצת, איזה תוכנה גם בודקת שהמעבד לא פולט שגיאות?

• 5 תגובות
    • 581 צפיות
  25. Started by haviv822,

אהלן, ברשותי זכרונות Twinmos SPEED PRIMIUM בעלי BH5 שידוע באהבתו למתחים, הקרור של OCZ נראה כפתרון טוב, http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_xtc_cooler עפ"י הביקורות הקרור מציג תוצאות טובות, לדוגמה: http://www.techpowerup.com/reviews/OCZ/XTCMemoryCooler/1 עם הגוף קרור הזה הזכרונות שלי הולכים לעבוד קשה במתחים בסביבות 3.6v ואף יותר, (לוח lanparty ) מה דעתכם ? גם מבחינת כמות הרעש שהוא מפיק אם משהו יודע? אגב, בלי קשר, המשחה הטרמית של זלמן מיועדת גם לGPU ולזכרונות שלו ? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 581 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.