עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Alonzo17,

יש לי במחשב מאוורר 80מ"מ, ורציתי לדעת אם אני אוכל להתקין במקומו מאוורר 120מ"מ, האם זה מתאים לאותו גודל החורים של הברגים שבשילדה כמו המאוורר 80מ"מ שיש לי כרגע... תודה מראש

• 3 תגובות
    • 416 צפיות
  2. כמעט 50 מעלות לא בעומס מלא אלא רגיל בלי איזו תוכנה שבכוונה מעמיסה עליו האם זה נורמלי ?

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  3. היי כולם, :'( נדפק לי המחשב. עשיתי OC העליתי לאט לאט את הFSB ואחרי זה את הזרם בטיפין טיפין, עשיתי את כל זה במשך שעה, שמתי לב לטמפ' (אשר תמיד נשארה ב25-26) עם CPUZ עקבתי אחרי הכל, עשיתי כמה בדיקות על משחק לראות שיפורים ולא ממש ראיתי שיפור, אז פשוט החזרתי הכל לדיפולט דרך הBIOS כל זה במשך אפילו פחות משעה. ככה הכל בסדר לכמה ימים, אחרי כמה ימים המחשב פתאום מקבל מסך כחול, בלי מילים שהוא רושם משהו שם, כלום, פשוט מסך כחול ריק, המחשב מנוטרל מכל פעולה, חוץ מכיבוי הוא לא מגיב לכלום. נבהלתי, בדקתי שוב את הBIOS, הכל בדיפולט... אחרי שבוע, שוב, אותו דבר, אחרי כמה ימים לאחר מכן שוב, גם באמצע הלילה בלי שום דבר שרץ ברקע זה קורה, בקיצור בצורה ראנדומאלית לחלוטין. אני באמת לא יודע מה דפקתי, …

• 3 תגובות
    • 617 צפיות
  4. Started by afik zach,

אני מעוניין לקנות קירור למעבד AMD 3200 יש לי התלבטות בין שני גופי קירור ל OC האחד http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1560&products_id=12139 נראה לי דווקא סבבה והשני http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4298 שלפי הביקורות שאני שמעתי צריך להיות ממש טוב בכל מקרה אני דווקא בכיוון של Freezer 64 Pro אבל אני לא כל כך מבין בנושא אז אשמח לקבל עזרה אם אפשר

• 3 תגובות
    • 453 צפיות
  5. מעבד: Pentium 4 2.8C HT לוח אם: ASUS P4P800 זכרונות: Kingston PC 3200 400mhz ddr 256X2 מארז: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK בעיקרון אין לי אמצעי קירור מיוחד, יש את המאוורר 120 מ"מ במארז, ועוד מאוורר 120 מ"מ שהוספתי בחזית למארז יש פילטר שתופס את האבק בחלק הקדמי השאלה אם החיישן מזייף את הטמפרטורה או שאלה באמת הטמפרטורות, כי כשחיברנו את המחשב במעבדה בחברה הוא הראה בביוס בסביבות 25-27 מעלות למעבד

• 3 תגובות
    • 536 צפיות
  6. מבקש עזרה בבחירת מאוורר למעבד E6600 כולל משחה תרמית למע המתוכנן בה OC (כוללת לוח GA-DS3 rev3.3 וכ"מ :EVGA8800GTS320 SC ) תודה מראש לממליצים

• 3 תגובות
    • 439 צפיות
  7. יש לי מעבד אינטל 2400 עכשיו הטמפרטורות שלו ושל הלוח אם מגיעות ל45 מעלות... יש משהו שאפשר לעשות בנידון ?

• 3 תגובות
    • 578 צפיות
  8. Started by malcolmx9,

מה שכתבתי בכותרת

• 3 תגובות
    • 504 צפיות
  9. השאלה בכותרת... הכיוון הטבעי הוא כשהמדבקה שיושבת על ה thunderblade כלפי חוץ - ואז הוא שואב אוויר מה xp-120 ודוף אותו החוצה.. האם עלי להפוך את המאוורר כך שיחוף אוויר על הגוף קירור, ולא ישאב ממנו? תודה, נדב.

• 3 תגובות
    • 401 צפיות
  10. Started by porsche911,

איך אני יכול לבדוק את טמפ המעבד?

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  11. כמו שאמרתי אני מעוצבן כי משחק חדש שהורדתי לא פועל והגלל זה החלטתי לעשות oc ולראות אם זה עוזר!!! כמו כן גם משחקים כמו גאנבאונד עובדים יופי רק שהאיכות קקי!!! תעזרו לי!!! : :pissed: :pissed: :pissed: מתחנן!!!!! האא כן הדגם של הכרטיס מסך: matrox millennium g200 AGP תודה רבה רבה רבה מראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 424 צפיות
  12. המחשב במצב של מנוחה ממש ממש יענו עומד על 50 מעלות לליבה החמה ביותר . במצב מאמץ שאני מפעיל 2 משחקים + OCCT + Prime95 .. הוא מגיע רק ל67 ולא עולה יענו נעצר שם ממש על 67 . מה שמוזר לי הפער בין הטמפ' שהוא יחסית לא גדול כמו שהוא אמור ליהיות . בנוסף במצב כמו עכשיו של דפדפן פתוח עם כמה חלונות הוא על 54 אפילו .. מה דעתכם זה בסדר או שזה מוזר שהמפרטורות זזות בצורה לא יציבה כזאתי .. אני בOC בלי להזיז מתחים בכלל מ2.8 ל3.5

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by ehh,

חיפשתי באיביי והמשלוח ממש יקר יחסית לגודל של המוצר.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by idanaz,

שלום יש לי מעבד AMD 6400 X2 AM2 3.2GHZ לוח אם אסוס M2A -MVP ספק 550W CHIFTEAC 4 GIGA RAM האם המעבד שלי יכול להגיע ל כיוון ה 3.6 GHZ הבנתי שהוא קצת בעייתי בגלל שהמכפלה שלו סגורה. על פי מי שמכר לי אותו או ששטויות וניתן לעשות לו O.C סביר תודה רבה עידן

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  15. Started by tempuser,

שלום, אני מעוניין להחליף את הקרור (הרועש מאד) שיש לי בכרטיס למשהו שקט. ראיתי שיש את ZALMAN VF700 ובאתר שלהם כתוב שX1600 נתמכים. האם זה אומר שכל כרטיס עם הצ'יפסט הזה נתמך או שצריך לבדוק את זה ספיציפית עם הכרטיס שלי ? יש המלצות אחרות על מאווררים? אני מחפש משהו שקט בטווח של עד 200 שקל. לא כל כך אכפת לי מOC. ואגב סתם אזהרה: לכרטיס הזה של ASUS יש מאוורר מהגהנום - הרעש שלו יותר חזק מכל יתר המאוורים במחשב.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by ori14,

הי, אני מקודד המון וידאו ובזמן הקידוד (FHD) המחשב פשוט זוחל, לכן אני רוצה לעשות OC, יש לי כמה שאלות הקירור שלי (AC7 PRO) נחשב בסיסי? עד כמה כדאי להמהיר את המעבד איתו שלא יתחמם יותר מדי? עם איזו תוכנה אני אקבל את הטמפרטורות המדויקות ביותר למעבד שלי (E6550)? אומרים כאן שלוחות GB עם L בסוף הדגם טובים פחות לOC, בגלל מערכות ייצוב מתח אאל"ט, זה סיכון כלשהוא בOC? כדאי לי לוותר עם הלוח והקירור הזה? לגבי זה שראם יעזור, אני יודע, עוד מעט נוסיף עוד 4. עריכה: איזה טמפרטורה כבר נחשבת לא בטוחה למעבד?

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  17. שלום, התקנתי היום לחבר AMD 5200X2 2700MHZ BRISBANE 65NM (על קירור סטוק של EVERCOOL ב 2800RPM) ואני לא מצליח למצוא ברשת או כאן באתר מהן הטמפ' הנומאליות שלו (ללא OC). משחה טרמית AS-5. כאן בסטיקי של הטמפ' המעבדים האלו לא מוזכרים ומדברים שם רק על אלו הישנים יותר שיוצרו ב 90NM, בנוסף מדברים על טמפ' מקסימלית מומלצת של 55C ואני שואל על טמפ' מנוחה. EVEREST מראה לו טמפ' במנוחה באזור ה 40-41 מעלות ובמאמץ של 10 דקות בערך ב ORTHOS הוא מגיע ל 53C. (מתח על AUTO בביוס ו CPU-Z מראה על מתח של 1.375V) הטמפ' האלו נראות לי מעט גבוהות אך מאחר ואני לא מכיר את הסדרה הזו חשוב לי לשמוע את דעתכם. אם הן גבוהות מידי אז אולי פשוט המריחה לא היתה מוצלחת ו/או המשחה כבר גמורה (היא ישבה אצלי בארון משהו כ…

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  18. המשחה הטרמית יכולה להשפיע משמעותית על הקירור??? כי בפעם האחרונה שהחלפתי קירור לכרטיס מסך ניקיתי קצת עם נייר רך (כלומר נישאר פה ושם משחה לא ממש:\) לא שמתי משחה טרמית יש לי קירור של ארטיק קולינג ובלי מאמץ ה6600GT בערך על 43-47

• 3 תגובות
    • 488 צפיות
  19. Started by Ewingum,

האמת היא, חשבתי עליו מזמן, אך שני דברים מנעו ממני לבצע את הרעיון: 1) האם זה לא קצת מסוכן להכניס כדור שמוציא ברקים? אוקיי לא בדיוק ברקים במיליון וולט, אבל זה עדיין פעלול חשמלי, זה לא עלול לפגוע לי בבפנוכו שמאוד רגיש? 2) האם זה מפיץ חום (בעיית החום הגם מנעה ממני לבצע רעיון דומה עם מנורת לבה)?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. טוב אז קיבלתי את הזכרונות החדשים של samsung (נראה לי) ובtccc הגעתי רק עד ל265 יציב איתם אני מגיע ל283 יציב משהוא מדהים המספר סידורי שלהם הוא k4h510838c-uccc

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  21. Started by idanrm,

שלום, לאחרונה פתחתי כאן אשכול בקשר להתחממות יתר של כל רכיבי המחשב שלי. טמפ' המעבד הגיעה לסביבות 73-76, כ. המסך על 70-71 והדיסק הקשיח בד"כ על 50-55. יש לציין שיש לי מאוורר אחד 12 ס"מ אחורי, ובהמלצת כמה מחברי הפורום אני קונה אחד חדש מקדימה, Scythe GT 12cm 1450rpm. עד עכשיו בדקתי את הטמפרטורה עם HWMonitor. כעת כשאני בודק עם התוכנה SpeedFan כל המעלות יורדות בדיוק ב 10, ועכשיו המצב ניראה יותר הגיוני ולפי התוצאות האלו אין כאן עניין של התחממות יתר. הנה התמונות (יש לציין שהטמפ' נמוכות עכשיו בשתי התוכנות מכיוון שאני עם מזגן בחדר וגם שמתי מאוורר גדול ליד המחשב כשהוא פתוח, כי המעלות האלו באמת הבהילו אותי, ולכן עכשיו זה על מעלות נמוכות יחסית למה שאני רגיל): לאיזו תוכנה אני צריך…

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  22. צריך המלצה למאוורר חדש למעבד, כרגע אני על קירור סטוק, חשבתי שאני אוכל לעבור איתו את הקיץ אבל המחשב קרס הרגע בגלל התחממות יתר... בקיצור אני צריך מאוורר חדש ואני צריך שהוא יהיה שקט (וכמובן יותר יעיל מהסטוק). אהה דרך אגב המעבד הוא PD915 סוקט 775 הטוניק טוואר לא בשבילי (גם גדול וגם יקר) אז אני אשמח לקבל המלצה על משהו יותר זול (וקטן). תקציב 120 ש"ח (זה מה יש....)

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  23. Started by omfir,

יש לי שאלה שעדיין לא מצאתי עליה תשובה מבוססת כמו שצריך. השאלה היא: לדוג' אני רוצה לעשות Oc למעבד לא משנה כרגע איזה דגם לדוג' CPU Speed = CPUM x FSB אוקיי עברתי את הצעד הזה אבל איך אני יודע איך וכמה לעלות את הvolage של המעבד?לצורך העניין שצריך במקרה הזה.התשובה שקיבלתי הייתה:"אתה יודע לפי נסיון". זה ממש לא מבוסס ומסדר לי כמה דברים בראש.. תודה!

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  24. Started by roma4k,

אח"צ טובים, החלפתי אתמול מאוורר 120 מ"מ לאחד של AC דגם 12025PWM. יש לי על הלוח אם שבמפרט 3 מקומות לחיבור המאוורר - שני SYS FAN ואחד POWER FAN.. ב SYS FAN אחד יש לי חיבור של ארבעה פינים כמו של המאוורר, ברגע שאני מחבר המאוורר כמעט ולא מסתובב בהתחלה אלא רק מאוחר יותר ומגיע סה"כ ל 500 RPM. כאשר אני מחבר את החיבור של ה 4 פינים ל POWER FAN שכולל 3 פינים, המאוורר מסתובב במלוא כוחו (1500 RPM). השאלה שלי היא איך אני גורם לו להסתובב לפי הרצון שלי כאשר אני מחבר אותו ל SYS FAN עם ה 4 פינים? ניסיתי כבר כל תוכנה אפשרית ושופ דבר לא עוזר.. אשמח לעזרה.

• 3 תגובות
    • 979 צפיות
  25. Started by uguru1969,

ברשותי E600 באוברקלוק ל-9X350=3150 עם לוח P5B-DLX מתח-1.35 כאשר אני מנסה להגיע לאותו תדר עם באס 400X8 המחשב לא עולה , ניסיתי מתח 1.45 FSB =1.4 שום דבר לא עוזר האם אני מפספס משהו (הטמפ של המעבד במאמץ -54 ושל המערכת -36 )

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.