עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by skullfacer,

תקשיבו אני מאילת מבזמן האחרון אין פה טיפת האוויר קר חם רצח עכשיו כול הטמפ' עולות בהרבה פעם כרטיס מסך במנוחה 34\37 היום 41\46 היום מעבד במנוחה 35 פעם 16 20 יש לכם רעיונות איך אני יוכל להכניס אוויר קר למחשב אני גם מזמין 3 מאוררים למישהו יש רעיון?

• 0 תגובות
    • 403 צפיות
  2. Started by bad-sector,

יש לי פה מחשב של דוד שלי P4 1.7 (אני יודע ) בקיצור הוא עגלה רצינית כשלעצמו השאלה אם ניתן לעשות לו איזה OC נחמד ? יש לו קירור סטוק (שאני זוכר שהקירור של אינטל מספיק למעבדים האלה), לוח אם MSI 645 ULTRA עם צ'יפסט של SIS וזכרונות השד יודע איזה... יש איזה דרך לעשות OC בטוח ללא מתחים (אולי רק מתח למעבד)? כי אני ממש לא זוכר איך עושים OC למעבדים האלה אז אני אשמח לקבל עזרה... אני לא זוכר מה ההגבלים של המתחים (כאילו לאן אסור להגיע) ומה צריך להעלות חוץ מ FSB, איך עושים מחלקים בלוחות הישנים וכל הדברים... בקיצור - תמיכה זריזה ומהירה אודה לכם אם תעזרו בהקדם כי אני צריך להחזיר לו את זה עוד היום ואני רוצה להפתיע אותו קצת... (לא מצפה ל 3000MHZ אבל אפילו שיפור קטן יהיה נחמד...) …

• 10 תגובות
    • 785 צפיות
  3. ההיטסינק של INTEL יש אליו מדבקה. היא חשובה?? היא נגד חשמל סטטי הוא משהו??? כי הורדתי אותו כי הוא לא היה מודבק טוב (הוא התחיל לרדת) אז למה זה?? כי אחריי זה המחשב שלי לא עובד עוד :'( אז מה קורה אם זה??? נהרס לי המחשב?? :'( כי המחשב שלי לא עובד יכול להיות עוד כל מניי דברים שיכולים להרוס?? ומה אם אחריות יש לי? או בגלל שהורדתי את זה ביטלתי את האחריות?

4. Started by myrev,

שאלתי את זה בשאלות כלליות והפנו אותי לכאן קניתי מחשב לפני כמה ימים. לפני שקניתי ביררתי בפורום קצת על מחשבים, ושמתי דגש על מחשב שקט כי זה ממש חשוב לי. מההמלצות בפורום שמתי במחשב מאוורר למארז 8 ס"מ שקט 19dBA ומאוורר למעבד pro 775 arctic cooling. במארז פשוט שיש לחנות. (אייבורי). הנציג שמכר לי את המחשב אמר לי שאין מה לדאוג, זה מחשב שקט. אני די מבואס מהמחשב "השקט" הזה. אני לא חושב שהוא שקט בכלל, חשבתי אולי לבנות איזה ארון מעץ כמעט אטום כדי להפחית את הרעש. האם זה רעיון טוב, או שזה יחמם את המחשב מדי? יש לכם עצות מה אפשר לעשות? אשמח לתגובות. תודה

• 2 תגובות
    • 524 צפיות
  5. Started by redead,

כרגע במחשב שלי נמצאים מקדימה מאורר קטן 4 ס"מ מאחורה גדול 12 ס"מ ( שניהם רגילים והכי פשוטים שיש).. ועל המעבד מאורר אורגינלי של AMD .. המחשב כאמור אני לא יגיד מרעיש אבל בו נגיד "נשמע "... השאלה מה אפשר לעשות כדי שיהיה שקט יותר.. בקרוב אני הולך להחליף ספק כוח ( וזה בלי קשר לרעש ) למשהו אכותי, האם זה יוריד מהרעש? וגם מאורר למעבד (AMD4200DUAL ) אני הולך להחליף ואני ישמח לקבל המלצות לאיזה מאורר שקט טוב ואמין להחליף? השאלה האחרונה היא לגבי ה12 ס"מ שיושב בתחת של המארז האם כדי להחליף אותו למשהו קצת יותר איכותי ושקט? תודה.

• 4 תגובות
    • 445 צפיות
  6. Started by Mind2,

אני מעוניין לבנות מחשב תקציבי . . עד עכשיו קניתי סטיק של twinmos PREMIUM ואת המארז 6a19 עכשיו . . אני מתלבט אם לקחת sempron64 מתי שהם יגיעו עם לוח dfi ut 250gb או לקחת 3000+ venice עם Dfi nforce 3 ultra הסיבה שאני לא לוקח nforce 4 היא שיש לי כרטיס מסך 9600XT וחבל לי להחליף אותו כרגע ל PCI - E מה אתם אומרים ? איזה מהמערכות יותר טובות ? ואם יש לכם אולי רעיונות להשאר בתקציב אבל לקבל יותר ביצועים אני אשמח . . המערכת בנויה ל O/C

• 7 תגובות
    • 511 צפיות
  7. Started by shibby15,

השילוב עוזר להורדת טמ"פ?? כמה?? המזגן על 20-22 מעלות ועובד תמיד שהמחשב עובד

• 3 תגובות
    • 748 צפיות
  8. Started by kattash,

הרי ידוע שחום הוא האוייב הכי גדול של רכיבים אלקטרונים... (חוץ ממים אולי.) וכל OC שתלוי בהעלאת Voltage לכ. מסך/מעבד/זיכרונות מעלה את החום ולא משנה אפילו אם מעלה אחת למעלה.. הוא עדיין מעלה!! עכשיו אני יודע.. קירור יותר טוב, קירור מים קירור גז... סבבה... אבל עדין המעבד פולט את החום שהקירור מפזר... זה לא משנה בכלל שאמצעי הקירור מסוגל להתמודד עם כזה חום הבעיה היא שהפליטה שלו! סתם ככה מחשבה כללית שעברה לי בראש.. (ולא שאני אפסיק לעשות OC.. אבל עדיין..)

9. Started by yoav9,

למה לקנות במאות שקלים enermax אם אפשר ליצור מארז מצויין מפח זבל נגיד ??? (זה נשמע יותר טוב בראש שלי) אני יבהיר את עצמי, למה לקנות מארז enermax מעולה ב650 שקל אם אפשר לא בכזה קושי לקנות בהום סנטר פח בגודל בינוני שעולה כמה 70 שקל... חותכים פה, מנסרים שם, צובעים יפה, שמים איזה ספק, והופ יש לנו מארז עם זרימת אוויר מעולה, וכשהמחשב ממש מתחמם פותחים לעמלה את המקום שאמורים לזרוק את הזבל וכול החום יוצא. נראה לי פצצה, חוץ מהקטע שהפח גדול (ועגול) וממש קשה לעבוד איתו... במיוחד בlan partyes וגם אם נגיד אתה רוצה לשים סי די רום חדש...

• 40 תגובות
    • 4.4k צפיות
  10. Started by onn_the_vy,

אם אני לוקח מעבד 1100 שמכפלה שלו היא 11, ושם אותו על הלוח שלי...שעובד ב133..אני מקבל ........1463... ילך לי...............? מה אני יצתרך לתת למעבד שהוא יסבול את זה....קירור יש לו...

• 36 תגובות
    • 3.8k צפיות
  11. שלום חברים, לכל בעלי מערכות AMD למיניהן, יצרתי מעין מחשבון אוברקלוק פשוט אך שימושי, המאפשר לתכנן את כל התהליך מבעוד מועד, ולראות אחוזי שיפור, תדרים סופיים וכו', מבלי לשבור את הראש בביוס או להשתמש בחישוב ידני. ניתן גם לשמור את הערכים במחשבון כדי לא לשכוח הגדרות (קרה לי מלא פעמים), וישנם 3 עמודים זהים ליצירת עד 3 פרופילי אוברקלוק שונים (נניח אחד למקסימום תדר מעבד ואחד למקסימום באס) המסמך מגיע בפורמט אקסל סטנדרטי, ונבדק גם בOpenOffice החינמי לתאימות מקסימלית השימוש ממש פשוט: בחלק העליון ממלאים את נתוני הסטוק של המערכת שלכם, ובחלק השני ממלאים את נתוני האוברקלוק הרצוי. החלק התחתון מציג את ההפרש בין נתוני הסטוק לנתוני האוברקלוק שהכנסתם, ומאפשר לקבל הערכת מצב על השיפור המתק…

• 7 תגובות
    • 688 צפיות
  12. *עדכון נוסף, ראו תגובה הבאה* שלום חברים, כזכור לחלקכם, לפני כחודשיים פרסמתי מחשבון אוברקלוק פשוט למערכות AMD. לאחרונה יצא לי לשבת עליו עוד קצת ולשפר אותו כך שיהיה ידידותי ונוח יותר לשימוש. הכל עובד בצורת תיבות בחירה נוחות, עם ערכים רלוונטיים בכל שדה בחירה. נוספה תמיכה מלאה בפלטפורמות K10 וזכרונות DDR1-2-3, כך שהמחשבון תומך כעת בכל מערכת AMD מודרנית. המחשבון חופשי לשימוש ולהפצה, בתנאי שניתן הקרדיט הראוי. המחשבון מוצע כמו שהוא ללא שום התחייבות מצידי, והשימוש הוא על אחריות המשתמש בלבד. אם המערכת שלכם נשרפת וחושבת שהיא אינטל, חבל תמונה: http://i44.tinypic.com/2i6x02.jpg לינק להורדה: http://www.fileden.com/getfile.php?file_path=http://www.fileden.com/files/2009/5/27/2…

• 7 תגובות
    • 786 צפיות
  13. Started by iakovl,

ברים במידה ולא ידוע לכם אני אחד השואף לשקט הגדול... והולך בדרך הזו הרבה זמן לאחרונה הגעתי למצב כזה קירור למעבד - נינגה קירור ללוח - סטוק קירור לכ.מסך - מובנה לוח סטוק מאווררים - 1 מוציא סטוק שבא עם נינגה כן חברים אני מריץ RIG של מאוורר אחד... חזק לא? שקט בצורה טובה העיקרון עובד על הנושא של לחץ אוויר שלילי היום בגלל טעות גיליתי עד כמה זה משמעותי הורדתי את הדלת של המארז בשביל כמה דברים וגיליתי שהHDD שלי טיפסו בטמפ' ל41~40 מעלות אחרי שהדלת הוחזרה הטמפ' ירדו באיטיות והתיצבו על 34~33 כלומר 7 מעלות הבדל חתיכת הבדל לא?

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  14. טוב, אולי אתם זוכרים הודעה שלי מלפני איזה שבועיים - שלוש... בכל מקרה החלטתי לקחת את המעבד שלי עד הקצה שאני יכול, והצלחתי לקחת את הפנטיום 4 2.4 ג'יגהרץ רק עד ל2800 (או שזה כן נחשב הרבה?), אחרי זה אני מקבל תקיעה שאני מנסה להעלות בדיקה למעבד בסנדרה. הזכרונות שלי הם לא משהו, יכול להיות שהם דווקא הגורם התוקע ולא המעבד? הלוח שלי הוא ABIT SR7-8X עכשיו אני מחפש טיפים או כל דבר אחר כדי לשפר את התוצאות, איזה היטסינק (יותר טוב מהמקורי..) יתאים לי לSocket 478 או בכלל, כל דבר שיכול להפוך את האוברקלוקינג ליותר מוצלח... תודה מראש, Ameralis Zaiir שמתנסה סוף סוף באוברקלוקינג רציני. עריכה: בקשר להודעה הראשית, שאני בטוח שתפנו אותי אליה, רשום שם שמומלץ Volcano 7+ ותקנו אותי אם אני טועה אבל ה…

• 6 תגובות
    • 669 צפיות
  15. Started by 00Amir,

בימים קרירים אלה, שוב עולה לי המחשבה והרצון לראות שוב כמה אפשר לדחוף את המערכת ב OC ... כאשר הטמפ' של המעבד מתייצבת לה על 29 מעלות, אבל עדיין קשה ללוח אם לשמור על יציאות בתדר 4.8Ghz ... מחזיר אותי לאותה מסקנה שחייבים לוח אם איכותי (יותר מה P55-UD3) ... אבל הדבר לא ימנע ממני לנסות שוב ושוב לשבור את השיא של עצמי... למרות שבתכלס אין לי סיכוי להגיע לרמת של סנדי סתם, תמיד שקר לי אני חושב על OC ... לא הזוי ??

• 0 תגובות
    • 795 צפיות
  16. שלום, המחשב שלי שנקנה מלפני כשנה וחצי מחפש עזרה, אבל נואשת. אני אספר לכם, יש לי ספק ג'נרי, נראה לי 200 או מקסימום 300W, שזה ממש אבל ממש לא טוב. אין לי מאווררים חוץ מאחד שעל הכרטיס מסך (כמה שאני שונא את הטכנאי, הוא הביא לי מחשב שעד היום אני מצטער על הכסף). הרכיבים הם E6300 1.86GHz 1GB RAM 7600GS with 512MB לוח אם כמובן של אינטל, וזהו, אם תרצו עוד פרטים אני אוסיף. הייתי רוצה לעשות אוברקלוק, איני יודע איך ואני מחפש את עזרתכם, המחשב שלי צולע ולא מריץ משחקים בכלל כמו שצריך! BF2 על מדיום מקרטע, האף לייף 2 קורס לי בטעינה, MOH:A מכבה לי את המחשב בעת ההתקנה וכו'. איך להתחיל, מה להוסיף, והאם לקנות רכיבים חדשים (הקציבו לי 600 עד 700 שקל!). תודה.

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by tom123,

מה אתם אומרים אם את ה- SP94 אז עם איזה מאוורר

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  18. אורח PrototypE
    Started by אורח PrototypE,

פחחחחחחחח היה לי ממש משעמם , ורציתי לשחרר כמה תקעים מתחת לשולחן שלי , אז החלטתי להעביר כמה שיותר דברים למחשב . זה מה שיצא : לוקחים מטען מעפן של נוקיה לאוטו , 12 שקל , חותכים לו את החוט , קונים כבל USB , 30 שקל , חותכים גם אותו , נכנסים לכאן :http://www.networktechinc.com/technote.html#dvi , מפענחים מה הולך לאן , מחברים את 2 הכבלים , של המטען לאוטו ושל הUSB , ומקבלים מטען מהיר לנוקיה שעובד על USB . מה שכן , מומלץ לבדוק את הנושא לפני כן , כי ה7110 שלי עובד כמו גדול , וה5110 של אמא שלי לא עובד , אז תבדקו עם המטען שלכם כמה מתח וכמה זרם הוא מוציא . נבדק ונבחן עם 7110 , ואני לא אחראי לשום שריפת מכשירים , במידה וזה יקרה , מה שאני חושב שלא מעשי .

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. הגירסה החדשה של EVEREST עכשיו מביאה את הטמפטורה ה TJ ולא את ה TC כפי שאתה רואים השאלה מי מדיוק יותר טוב אני חוזר לישון [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  20. Started by see4,

אני הולך לקנות את אחד הלוחות האלה בשביל יכולת ה CROSSFIRE ( יש לי 2X 2900PRO) , ועבור OC .... יש ברשותי שני מעבדים E6400 ו E2140 ... שני הלוחות מאפשרים CF ב X8- X8 כמובן התיחסות ל BADAXE אחרי PENCILE MOD שמאפשר OC חופשי ( פותח מתחים וכו ....) את שניהים אני יכול להשיג בסביבות ה 500 ש"ח .... אם מישהו יודע על לוח אחר שמאפשר CROSSFIRE ב X8 - X8 בסביבות מחיר זה אז גם טוב ....תודה

• 4 תגובות
    • 636 צפיות
  21. הינה מה שרציתם ועכשיו קיבלתם.. פעם שעברה התלוננו פה שהביקורת שהבאתי לא מקצועית משום שלא ציינו מתח וכל שאר הפרטים החשובים... עכשיו, כבר יצאו שתי ביקורות מקצועיות יותר והביצועים? חוגגים! מדהים מה המערכת הזו עושה! ביקורת ראשונה : http://www.hardkorehardware.com/reviews/bigwater/bigwater.htm ביקורת שנייה: http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Tt_Bigwater/index.html

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by rivking,

עשיתי OC עם ה-rivatuner מ-621/796 ל-688/857 (אוברקלוק לאוברקלוק כאשר הקלוקים המקוריים הם 580/690) שאני בודק בתוכנות אחרות זה אומר לי שהקלוקים העכשווים שלי הם באמת הקלוקים האלה אבל ב-ati tray tools זה אומר לי 580/857 כלומר רק הקלוק של הממורי אפקטיבי כנראה שזה בגלל שאמרתי לו להשתמש ב-OC רק ל-3D וב-2D הוא נותן לי רק את ה-OC של הממורי ובאברסט התמונה אחרת בכלל... יש לי שם ארבעה מצבים: תחת הכותרת: ATI PowerPlay: Setting #1 GPU: 573 MHz, Memory: 688 MHz Setting #2 GPU: 472 MHz, Memory: 688 MHz Setting #3 GPU: 688 MHz, Memory: 857 MHz Setting #4 GPU: 621 MHz, Memory: 796 MHz שניתן באמת לראות שהמצב השלישי זה ה-OC שלי... השאלה מתי הוא משתמש בו? מישהו יודע? אם אתם רוצים אנ…

• 9 תגובות
    • 672 צפיות
  23. מצטער על הניסוח של הכותרת.. לא מצאתי משהו יותר טוב אבל בכל זאת: קבלו!

• 7 תגובות
    • 826 צפיות
  24. אורח athlon
    Started by אורח athlon,

http://www.amdmb.com/article-display.php?ArticleID=188 הכתבה הזאתי היא הוכחה שתוצאות האובקלוקינג הגרועות של המעבדים שנשלחו לביקורות היו כתוצאה מכך שמדובר בסטפינגים "ישנים" יותר של המעבד, ואילו כאשר מדובר בסטפינגים "חדשים" יותר איכות הOC של המעבד רק משתפרת... אז הנה הוכחה לכל הסקפטים שבינכים, וכל אותם חובבי אינטל שחשבו שהרגע הגורלי שלהם הגיע והם יכולים לחזור לצעוק מעל כל גג "אינטל הכי טוב!!!(אני מדבר על אנשים כאן בפורום שהעדיפו להשאר עם מעבדי סלרון למיניהים, פנטיום 3 מהסדרות האחרונות וכו' במקום לשדרג לAMD). בבקשה, הוכחה!

• 40 תגובות
    • 3.8k צפיות
  25. W O O T ;D * התמונה מתייחסת לקירור מים ש NEC הציגו ב 2007, לא מוצא תמונה של הקירור החדש. אם מצאתם, תעדכנו. תודה. http://en.expreview.com/2010/05/06/nec-develops-super-efficient-cfc-cooling-solution-for-pcs/7105.html http://vr-zone.com/articles/nec-announces-new-cpu-cooler/9040.html

• 2 תגובות
    • 826 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.