עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by LORIANTA,

או שיש משהו חריג? כי התקנתי אתמול את הfreezer 7 pro [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 412 צפיות
  2. התחדשתי בפאנל שליטה על מאווררים SCYTHE KAMA-METER והחלטתי לבדוק את קצה יכולתו של מאוורר התעשיה SUNON. כאמור, אני משתמש בספק כוח שיש אומרים שהוא אינו איכותי THERMALTAKE TR2 470W אבל כבר מזמן הוא הוכיח לי אחרת. הספק מחזיק: 4 מאווררים 120 מ"מ 2 דיסקים קשיחים כרטיס מסך X1950XTX די וי די פאנל שליטה של SCYTHE ונכון לעכשיו גם מאוורר תעשייתי SUNON 6.8W דיי מכובד לספק כמעט "ג'נרי" כמה מילים על הפאנל, הוא מגיע עם חיבור ל-4 מאווררים, חיבור שליטה למערכת שמע ו-4 חיישני טמפ'(אני משתמש רק באחד) כמה וואט בפאנל לכל ערוץ איני יודע מכיוון שלא מצאתי את הנתונים אבל לפי ה-SUNON הוא מחזיק 7W לערוץ ללא כל בעיה. ארבעה מאווררים יש לי במארז(לא כולל כרטיס מסך), 2 של SCYTHE ו-2 של זלמן …

• 3 תגובות
    • 833 צפיות
  3. אתם רוצים להגיד לי שכל האובקלוקרים שמחליפים קירור לכרטיס מסך פשוט מוותרים על האחריות שלו?? ואם תהיה לו תקלה שאינה קשורה להחלפה...כמו שלחבר שלי הלך הכרטיס 5 דקות אחרי שהוא חיבר אותו..והוא לא עשה לו כלום..חדש מהחנות אז מה זה לא קצת מסוכן להפסיק את האחריות?? מצד שני אני רוצה להחליף את המאוורר המאפן והרועש הזה ולעשות קצת OC לכרטיס אין אפשרות במקרה של תקלה להחזיר את הקירור המקורי מבלי שידעו שהחלפתי בכלל? אין איזה רשימת קירורים מורשים שמותר להחליף להם.. אשמח לתשובות מאנשים שכבר נתקלו בנושא ומבינים ולא סתם השערות.. תודה לכולם.

• 3 תגובות
    • 376 צפיות
  4. Started by SUB-ZIRO,

קודם כל אני חשד בעניין הזה לכן יש לי שתי שאלות של מתחילים 1 אם אני מחבר מאווררים למחשב אז הטמפרטורה תרד ומה עם המהירות נתונים תגדל גם בהתאם או שצריך לשנות הגדרות מסויימות? 2 אם כן צריך לשנות איפה משנים? הבנתי שזה צריך להעשות דרך הביוס אבל תחת איזה קטגוריה?

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  5. Started by Yosi199,

לפי מה שאני מבין OC מזיק למעבד עקב החום שגודל עם הגברת מהירות השעון. זאת אומרת שכל עוד המעבד בטמפ נכונה אפשר גם לתת לו 6 וולט? מכאן שאין חוקים בכמה וולט לתת או לא העיקר שהמעבד יהיה קר. וכמו כן אם המעבד שומר על טמפ' סבירה אין סיבה שהוא יקצר את חייו. האם הבנתי נכון?

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  6. בגלל שיצא טיפה יותר ממה שקיוויתי אז שמתי רק על המעבד, וכרגע התוצאות לא נראות לי טובות. האם הייתי צריך לשים גם על המעבד וגם על הV1? האם לוקח לזלמן זמן עד שהוא באמת משפיע כמו שצריך?

• 3 תגובות
    • 529 צפיות
  7. Started by sarkise,

יש לי כרטיס מסך Gigabyte Nvidia Geforce 8600GTS 256MB Silent-Pipe3 כמו שבטח ניתן להבין מהשם הוא בעל קירור פאסיבי. בקרוב אני ירצה לעשות לו OC, ולשם כך אני יצטרך להתקין עליו גוף קירור + מאורר \ מאורר בלבד חדש.. השאלה היא : האם ניתן להוציא את הגוף קירור הפאסיבי ולהתקין במקומו משהו אחר ? כגון זלמן (גוף + מאורר) וכו' ... ? יש בצד הגב של הכרטיס (לא איפה שהגוף קירור) ממש מעל המעבד מין כמו ריבוע סיליקון \ פלסטיק שקוף, נעול בברגים, בשביל מה זה ? הרי המעבד בכלל בצד השני של הכרטיס .. http://www.skypc.co.il/pl_product~37390~8~0.htm זה הכרטיס ^

• 3 תגובות
    • 428 צפיות
  8. Started by bennahon,

שלום לכולם ושבוע מעולה, אני מעונין לעשות אוברקלוקינג למעבד יש לי מעבד (CPU) INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT ולוח אם(Motherboard) GIGABYTE GA-N680SLI-DQ6 (CONRO/QUAD) NFORCE 680I HDMI QUAD SLI אני מתשמש בקירור למעבד בביג טיפון של טירמנטק ויש עוד שלושה מאוורים בגודל של 120 מלמטר עכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוקינג מי 2400MHZ ל3150MHZ עכישו יש לי חבר שיש לו מעבד כמו שלי אבל לא אותו הלוח והוא הביא לי את הנתונים הבאים להכניס: Cpu Clock 350 Memorey Clock 840 Cpu Voltage 1.3125 or 1.4000 אחרי שהכנסתי את כל הנתונים המחשב עולה ופועל כרגיל אבל עד שהוא מגיעה לשלב שהוא טוען את הווינדוס ואז הוא מעלה מסך כחול ועושה ריסטרט יש אולי נתנוים אחרים שאני צריך להכניס? תודה לע…

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  9. אם מישהו יוכל להסביר לי בקצרה לאן ללכת שם בביוס או לשלוח אותי לאתר שמסביר את זה, רק עם תמונות תודה רבה !

• 3 תגובות
    • 571 צפיות
  10. Started by israelnba,

יש לי את המפרט הבא: intel E2140 עם קירור סטוק לוח אם: gigabyte ga 945gcmx זכרון של OCZ בתדר 667 אני מעוניין לדעת האם אני יכול להעלות את התדר מ-1.6 בלי לעשות שום השקעה כלומר להשאיר את הקירור סטוק הפשוט במערכת הנל צריך גם לקחת בחשבון שזה לוח אם מאוד פשוט. אם כן אני רוצה לדעת לכמה אני אוכל בערך להעלות בלי שום סיכון למערכת בקירור סטוק.

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  11. Started by sarkise,

יש לי מערכת AMD 4800+X2 2.5GHz Gigabyte 8600GTS 256MB-128BIT Silent-pipe3 המעבד מגיע לטמפרטורה נמוכה באופן מוזר משו :-X אני כבר לא יודע מה בנוגע למעבד, הטכנאי צחק עליי שאני מתלונן על כזה דבר, אבל איפה רבאק ההגיון ? באתי אליו ביום שבחוץ היו 23 מעלות והטמפרטורה שלו במאמץ הגיעה ל16-17 מעלות בלבד (של הליבות) (הוא עשה עדכון ביוס וזה נשאר אותו דבר) http://www.siz.co.il/my.php?file=nzmyi20yu0tz.jpgבגלל זה אני מפחד לעשות לו OC, שבמקרה (כמעט בטוח) הטמפרטורות לא יוצגו כנכונות והמעבד ינזק. הכרטיס מסך מגיע במנוחה ל47 מעלות צלזיוס ובמאמץ גג 60 מעלות. אני משער שבימים חמים יותר המצב ישתנה והוא יגיע ל65 בערך. תמונה : http://www.siz.co.il/my.php?file=34tym4yktytq.jpg תמונה 2 : http://www.…

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  12. Started by laviy,

מה דעתכם על זה : http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5212

• 3 תגובות
    • 578 צפיות
  13. אני משתמש ב-ati tool ויש לי קירור של arctic cooling... מהירות השעון זה 500 לליבה ולזכרון. כשאני מעלה ל-600 בליבה הטמפרטורה לא עוברת את ה50 במנוחה ו55 במאמץ אבל אחרי כמה דק' נתקע המחשב לכמה דק' ואח"כ חוזר להגדרות הסטנדרטיות... השאלה שלי היא למה?? האם כדאי להעלות מתח? לזכרונות/ליבה..... ושאלה נוספת, אם אני מכוון את מהירות ה-fan ל-100% כל הזמן (במשחקים) זה רע?? תודה רבה!!! ???

14. Started by sarkise,

יש לי 8600GTS בעל קירור פאסיבי של GIGABYTE הקירור הוא סטוק ללא מאורר מן הסתם.. ביצעתי OC למעבד לזכרון ולSHADER, הינה פרטים : http://www.siz.co.il/up/ajwzoxzdcmqd.jpg לאחר בדיקה ב3DMARK06 יצאו לי 5761 מארקים, ולפני הOC יצאו לי משהו בסביבות ה5400 מארקים האם ניתן לקרוא לזה OC ? (4% זכרון לא משו :-\ ) אני מפחד שהוא מתחמם יותר מדי הוא הגיע לי במאמץ הכי גדול ל61 מעלות, זה חם מדי או שזה טוב ? במנוחה הוא 48-50...

• 3 תגובות
    • 453 צפיות
  15. Started by tuka,

אני עומד לקנות CM690 ויש לו מקום למאוורר קטן מאחורי הלוח אם. לא מצאתי שום חנות שמוכרת מאורר של 80x15. מצידי גם להזמין מהחנות שמוכרת, זה לא משנה. תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  16. זה המפרט: http://www.geocities.com/exploits2003/GamingComputer.html אני משתמש במעבד QUAD ובמערך SLi של שני כרטיסי מסך מסוג BFG (רשום במפרט). אשמח לקבל תשובה בהקדם.. תודה ויום נעים

• 3 תגובות
    • 475 צפיות
  17. שלום לכולם! כרגע המעבד שלי רץ כך: תדר FSB: 375 @ תוספת 0.2V בביוס תדר DDR : 1125 CL 5.5.5.18 @ תוספת 0.4V בביוס תדר מעבד 3000 @ 1.375 בביוס. הנ"ל יציב ועובד תקין. מבחינת טמפ' במאמץ: 72-73 מעלות בערך ב-S&M@90% אני יודע שעם העלאת מתח ל-FSB לתוספת של 0.3V אני יכול להגיע בערך עד 400MHZ, שייתן לי יותר THROUGHPUT לכיוון המעבד. בנוסף אם אעלה את מתח הזכרונות עוד יותר, אפשרי להגיע גם ל-1200, אבל ללא קירור אקטיבי לזכרונות אני די חושש ממתחים גבוהים שם. אני יודע שעם העלאת מתח למעבד אני יכול להגיע ל-3.2G, בערך ב-1.45V, אבל אז המעבד רותח - 80 מעלות מאמץ (וזה עוד נבדק בלילה) ולכן אני לא בטוח לגבי המתחים הגבוהים האלה. עכשיו כמה שאלות לי למומחים: 1. על איזה תדר לשים דגש, על ה-FSB, ע…

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  18. שלום רכשתי לפני שנתיים משחה טרמית ARCLIC SILVER 5 ולא השתמשתי בא ,האם שווה משהו ? www.arcticsilver.com

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  19. Started by amitbatito,

אפשר בבקשה מדריך לעשות אוברקלוק אבל שהיה פשוט ומובן לא כמו באתר ושהיה בו איך לעלות מתחים לשנות את התזמון של הזיכרונות וכל הדברים האלה תודה מראש לעוזרים!!!

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  20. אנשים! יש לי בעיה מוזרה... עשיתי OC למערכת שלי לפי ההוראות באתר הבא:http://www.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=27&t=1 הכל עבד חלק כמה ימים והמערכת הייתה יציבה ביותר... (נבדקה ע"י PRIME וMEMTEST) היום החלטתי להריץ 3DMARK ושמתי לב שלאחר הריצה כשעשיתי ריסטרט המחשב כיבה את עצמו והחזיר לי את התדר למקור ללא OC... מישהו נתקל בבעיה הזו בעבר? למה זה קורה?

• 3 תגובות
    • 547 צפיות
  21. זה הלוח: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1689&modelmenu=1 אני צריך קירור טוב שיקרר גם את המעבד וגם את הלוח (על הלוח יש אפשרות לקירור מים) אשמח להמלצות אני קונה את החלקים בארה"ב - ככה שהמחיר זול יותר בהשוואה לארץ אז אפשר לקנות מערכת קירור איכותית תודה

• 3 תגובות
    • 594 צפיות
  22. אני נכנס למשחק.. ונגיד אחרי כמה דק' או שזה יוצא והכל בצבעים מכוערים והכל גדול או שזה עושה ריסטרט ניראה לי שיש עומס יתר כי אני יודע שהמחשב עושה ריסטרט לבד כאשר הוא מתחמם יותתר מדי.. =\ אז מה לעשות לדעתכם ?

• 3 תגובות
    • 544 צפיות
  23. Started by dbzu,

מה אתם אומרים על זה? http://www.d-source.co.il/product.asp?SubCategoryID=647&ProductID=577 אם אני יוסיף בלוק קירור של מעבד זה יעבוד טוב או שאין טעם לקרר רק את המעבד ואפשר להשתמש במשאבת מים של אקווריום?

• 3 תגובות
    • 496 צפיות
  24. Started by sahaf,

אהלן חברים... יש לי שני שאלות : ראשית רציתי לדעת אם טמפ' המעבד שאוורסט מראה כאן הגיונית... שנית אם הטמפ' של הכרטיס מסך בסדר כמו שאוורסט מראה (במנוחה) ובזמן עבודה 54 מעלות... חשוב לציין שיש לי במעבד קירור thermaltake big water 745 וכמות המים במיכל תקינה... מעבד pentium d dual core 4mb cache 3000ghz הכרטיס מסך gainward geforce 8500gt 512mb והוא מקורר על ידי thermaltake tide water הנה התמונה של התוכנה אורסט:

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  25. Started by Or_s2006,

שלום חברה מה קורה.. אז ככה אני הולך לקנות מחשב חדש עם המעבד הזה: Q6600 עכשיו יש שני סוגי קירור אחד TUNIQ TOWER או Big Typhoon 120VX מה יותר מומלץ?מה נותן את הטמפרטורות הכי טובות? בתודה אור חג שמח ושנה טובה וגמר חתימה טובה

• 3 תגובות
    • 543 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.