עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by סער_שי,

היכן משיגים?! למישהו יש מושג היכן אני יכול להשיג מפצלים מהספק כוח לתקע של מאווררים (3 פינים)? קניתי 2 מאווררים לעזור בקירור של הלוח אבל למרבה הפתעתי אין שקע עבורם (זה בעצם תקע כי הפינים נכנסים לתוך הכבל של המאוורר). זה אותו "שקע" של המאוורר של המעבד, אבל יש רק אחד כזה - על הלוח עצמו. איפה אני יכול לקנות כזה דבר? (עדיף שניים, שלושה) והאם יש דרך לקמבן פיתרון אחר?

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  2. עכשיו אחרי שהגיע הקיץ [ נזכרתי קצת באיחור ], המחשב שלי התחיל להתחמם ברמות מטורפות, אני עומד עכשיו על 58 מעלות במנוחה לC2D E6300. חשבתי אולי לפתוח את הקירור ולרענן משחה תרמית, אבל יש לי כמה שאלות: - את הקירור תופסים 4 קליפסים לבנים כאלה שחרוט עליהם חץ, בכדי לפתוח את הקירור אני צריך לסובב את הקליפס בכיוון החץ או נגד כיוון החץ? אני עוד לא הבנתי אם החץ אומר לאן פותחים או סוגרים. - אני צריך המלצה לקירור, שלא יעבור את ה-200 שקל כי הרבה כסף אין לי, ואל תביאו לי 210 וכאלה שחורגים אפילו במעט, כי 200 זה המקס', רצוי שיהיה שקט ושיקרר את המחשב בצורה טובה [ לא אכפת לי אם בימי הקיץ הלוהטים הוא יישב על 40 מעלות +-] . - על איזה משחה טרמית הייתם ממליצים לי? אני יודע שיש את הזלמן שקל למ…

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  3. הגעתי מקסימום 20% יותר . המפרט מצורף ואני לא מצריך להגיע ליציבות במערכת יש לי קרור מעולה במארז הטמפ לא עולה על 35 אז מה בעיה העלתי את המתח של המעבד ל1.6 ול1.7 ואין יציבות וגם העלתי את המתח של הזכרונות ל2.8 ואין יציבות למערכת דרך אגב ה: FSB:DRAM הוא על 2:3 למה? אני מודה לכל מי שיעזור לי להגיע לOC של לפחות 3.3 אני בטוח שזה אפשרי

• 4 תגובות
    • 619 צפיות
  4. עם הלוח שלי GA-8SQ800 Ultra העליתי את הבאס ממהירות של 133 למהירות של 170. בדקתי גם במהירות של 175 אבל הוא לא היה יציב ועשה ריסטרטים מתוך XP אבל על 170 לא ראיתי שום בעיה הזיכרון במהירות של 392 והשאר נעול על 66/33 לא נגעתי במתחים של הזיכרון והמעבד בינתיים אין שינוי בטמפרטורה של המעבד והלוח, מעניין מה יקרה בהמשך.

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  5. היי קניתי מחשב פנטיום 4 סוקט 478 1024K מטמון 32ביט (ליפניי שנתיים) היה לו קירור סטוק של אינטל הוא לא עשה את העבודה אז באיבורי מחשבים נתנו לי מאוורר של אינטל שכל הזמן היה על 5000 סל"ד לא זוכר את הטמפרטורות הוא עשה רעש אז קניתי קרור זלמן עם ווסט מהירות הבעיה הטמפרטורה גבוהה עכשיו שאני כותב הודעה הטמפרטורה היא 57 מעלות זה טוב לא טוב וגם אני יכול לעשות OC זה טוב ביגלל החום אמרו לי משהוא פרסקוט משהוא כזה שזה מחמם את המחשב בבקשה לא להתעצל אני רוצה תגובות יש כאן את האנשים המומחים אתם יכולים לעזור לי תענו פליז תודה מראש

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  6. Started by Lirux,

אני רוצה למרוח AS5 על הכרטיס שלי ואני צריך מדריך (עדיף עם תמונות) של איך לפרק ולהחזיר את הקירור של הכרטיס, או רק לפרק יהיה גם בסדר...

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  7. Started by nitsanroz,

הבנתי שS&M הכי טובה אבל יש משהו שיותר כדאי לי להשתמש אם אני עובד על ויסטה 64?

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  8. יש לי סטיק 512 של A-data DDR400. ב HTT של 200 הוא עובד יופי על 2.5-3-3-7 אבל כשמעלים את ה HTT ל 210 הוא כבר לא מוכן לתפקד. הייתי צריך לשחרר תזמונים ל 3-4-4-8. גם הוספת מתח לזכרון לא עוזרת. הגעתי עם התזמונים האלו עד 235 ואז הפסקתי כי כשהעליתי ל 240 המחשב התחיל להכבות לבד,למרות שהמתח היה רק 1.55 והטמפרטורות היו בסדר גמור. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לזה? בכל אופן, לפי מה שאנשים פה אומרים הזכרון הזה יכול להגיע הרבה יותר רחוק בתזמונים נורמליים... אולי פשוט קיבלתי סטיק עם שבבים אחרים? המטרה שלי היא להגיע ל 250 כלומר 500MHZ. ובמעבד ל 2500MHZ. ד"א שאר המפרט הוא A64 3000+ 754, GA-K8NS, HEC 400

• 9 תגובות
    • 619 צפיות
  9. Started by Hellcat,

שלוםםםםםםםםםםם אני צריך עזרה לגבי הקירור הזה: http://www.asetek.com/default.asp?showPage=startside.asp&contentSection=2 ה WATERBLOCK שלו תומך במעבדים הבאים: SUPPORTS INTEL S478, (S462), AMD ATHLON FX (S939/S940) & AMD ATHLON64 (S754). יש לי AMD ATHLON 64 3200 939 האם זה תומך?! אני פשוט רוצה להיות בטוח

• 4 תגובות
    • 619 צפיות
  10. Started by Clash,

Q9300 באוברקלוק מ - 2.5ghz ל - 3.2ghz CPUZ מציג Core Volt של 1.568. זה גבוה מידי ? יש לי מה לדאוג ? הוא מציג נתון אמיתי ? אשמח לתשובות תמונה מ - cpuz 1.50

• 2 תגובות
    • 619 צפיות
  11. יש לי מעבד פנטיום 4 , 3 מגה הרץ Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz עכשיו הוא מגיע ל מעלה 40 מעלות תמיד בקיץ מגיע גם ל 50 ו 60 לא עשיתי למעבד שום המהרה שיהיה יותר חזק יש לי תתוכנה אוורסט ושם יש מקום שרשום את המעבד באורגינל ומה החוזר שלו עכשיו רשום לי שבאורגינל הוא3000 ועכשיו הוא 3042 האם זה לבעיה?? שאני נכנס לסגירת תוכניות אני רואה למטה אחוז שהמעבד עובד יש לי קפיצות רציניות שזה עולה ל 60-90 אחוז בלי שכלום פתוח האם זה בעיה במעבד? תודה לעוזרים אם זה לא מתאים לפה תעבירו כי לא ידעתי לאן זה מתאים

• 5 תגובות
    • 619 צפיות
  12. בקיצור סיפור ארוך בקצרה התחלתי להתווכח עם אחד מחברי הפורום (מטעמי נוחיות לא אזכיר את שמו) על בקרי מאווררים הבחור טען כי Thermaltake A1873 4channel VR http://www.thermaltake.com/product/DCfan/VR/35drivebay/a1873/a1873.asp טוב יותר מ Rheobus sunbeam http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Rheobus/Rheobus.htm למי שלא יודע לקרוא הסאןביים אוכל 20W לערוץ!!! והוא הריאו הכי חזק שאי פעם יוצר כלומר הוא יכול להחזיק מארז שלם על ערוץ בודד אבל בקיצור אני רוצה לשמוע בעד ונגד מי יותר טוב.... Thermaltake או sunbeam אני רוצה להוכיח לבן אדם טענה אתם לא יודעים כמה צחקתי כשהוא אמר את זה

• 2 תגובות
    • 619 צפיות
  13. ביצעתי אוברקלוק עם AXP2500+ ל3200+ העלתי מתח ל1.7 והמכפלה 200x11, אני משתמש בהיטסינק SP97 של Tr ומאורר וונטק טורנדו 92m"m, הכל יציב מאוד והמערכת בהחלט מראה שיפור עצום בביצועים הטמפרטורה של המעבד לפני האבורקלוקינג בidle 22-23 מעלות בLoad 25-26 אחרי האוברקלוקינג בidle 29-30 בLoad 33-34, זה נחשב טוב עם המערכת שלי ?

• 9 תגובות
    • 619 צפיות
  14. Started by Chaos,

ברצוני לעשות OC למעבד וללוח-אם. לפי נושאים קודמים, הבנתי שיש צורך לשנות הגדרות בביוס. נכנסתי לביוס, ובקטיגוריית Main, האפשרויות הקשורות במעבד ובלוח-אם נעולות (מסומנות באפור). - האם יש דרך אחרת לעשות OC למעבד או ללוח-אם? - כיצד ניתן לפתוח אפשרויות אלה בביוס? - האם ניתן להעלות בהדרגה קלה את המהירויות ולא רק בקפיצות קבועות? - האם ניתן לפתוח את המכפלה, ואם-כן, כיצד? - מהו הפוטנציאל OC של המעבד והלוח-אם? צורפו תמונות של המעבד ולוח האם ב CPU-Z. תודה לעזורים.

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  15. עשיתי עידכון ביוס ללוח שלי Gigabyte GA-8IK1100 והטמפ' של המעבד ירדה מ- 43 מעלות במנוחה ל- 23 מעלות במנוחה. ( נמדדה דרך הביוס ) המעבד הוא: Intel Pentium 4 3.0E 800MHz והקירור הוא: Thermalright SP94 + Vantec Tornado 80MM ברור שזה לא הגיוני, איך אני יכול לדעת מה הטמפ' האמיתית? האם מישהו מכיר דבר כזה?

• 11 תגובות
    • 618 צפיות
  16. יש לי 2 וינדוסים XP XP 64 BIT הרגילה עולה לי ב 3.6 ו64 ביט עלתה לי ב 3.6 אבל פתאום יש הודעות שגיאה מסך כחול והורדתי אותה ל 3.4 ואז היא מוכנה לעלות?! למה זה ככה?! האם אני צריך לתת יותר מתח למעבד אני עככשיו במצבד 230*15 =3.415 על 1.400 וולט למעבד יחס 4:3 תיזמונים 5-4-4-8 עשיתי בדיוק למחשב עם כל התוכנות והכל עבר בהצלחה בסטוק וב 3.6 ופתאום הוינדוס לא רוצה לעלות ה64 אני מתככון!! ויש לי עוד שאלה אולי לשנות תיזמונים של הזיכרון ?! מה הכי מומלץ יציב שיתן לי מערכת יציבה ב 3.7 כי איתה לא הצלחתי לעבור 3DMARK05 בלי שיתקע( רק שירדתי ל 3.6 הצלחתי) מה אומר שזה התיזמון בעצם!? שמתי תמהירות של הזיכרון על הכי נמוך1.5 CAS LATENCY=5 RAS TO CAS=4 RAS PRECHARHGE=4 TRAS=8

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  17. Started by Jules Winnfield,

שלום, אני צריך המלצה לשתי מאווררים שקטים כמה שאפשר בגודל 120mm למארז.(המארז נמצא במפרט בצד אם זה חשוב) תודה.

• 8 תגובות
    • 618 צפיות
  18. Started by jack548,

כיצד אני יכול לבצע oc בלי ידע כלל? מעבד CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2657 MHz (8 x 332) זיכרון ddr3 gail 1333 x2g לוח msi p45c neo

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  19. Started by Philip,

דוד שלי מחר נוסע לסינגפור, המבחר והמחירים שם הם אדירים, אז רציתי לבקש ממנו בלוק קירור לפנטיום 4. יש לי כבר מערכת רק הבלוק חסר לי. האם כדאי ללכת על הבלוק של זלמן? או DangeDan? יש הצעות אחרות? הרבה זמן לא קראתי ביקורות וכו'... ): אני לא מעוניין לשפוך יותר מידי כסף, אבל אני רוצה משהו איכותי שיעשה עבודה טובה. תודה רבה מראש.

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  20. ובכן, קראתי כמה מדריכים למיניהם גם בעיברית (גם ב- HW וגם ב- P C T I P) אבל אני פשוט לא מצליח להבין הרבה. אני גם לא מומחה גדול באלקטרוניקה ולא יודע דברים פשוטים כמו מה זה בדיוק V ומה זה W ומה זה בדיוק אמפר. ברור לי שבלי הידע הזה אני לא יכול להיכנס לעולם ה- OC שנורא מסקרן אותי! אני לא יודע מה זה בדיוק מכפלה, מה זה FSB ואיך פותחים מכפלה? (זאת רק ההתחלה :-\). כפי ששמתם לב אני חלש בכל העסק... אני מבין בחומרה ברמה בסיסית פלוס אבל מעבר לזה רוצה נורא ללמוד. אני קורא הרבה מדריכים ומאמרים אבל פשוט לא מבין הרבה. מבחינתי אני מוכן ללמוד (כל פעם קצת בגלל שאין לי הרבה זמן בגלל שאני בצבא) בעזרת הפורום, ICQ ואפילו טלפון. Help Me!

• 2 תגובות
    • 618 צפיות
  21. Started by esaly,

אני מתכוון לקדוח היום ולהכין חור למאוורר בחלק העליון של המארז שלי היום בשביל ניקוז טוב יותר של אוויר..(כמו שמפורט במדריך באתר) השאלה שלי - איזה גודל עדיף? 80מ"מ או 120מ"מ? כידוע - מאווררי ה80מ"מ יותר מהירים ובעלי שטח פנים קטן יותר לעומת ה120מ"מ בעלי השטח פנים גדול יותר עם מהירות סיבוב נמוכה יותר... בכל מקרה אני הולך לשים מאוורר של TT... השאלה היא איזה גודל מאוורר עדיף לי לחלק הזה של המארז... תודה מראש על התגובות...

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  22. Started by ziv0798,

אני לא מצליח להעלות את המהירות של המעבד הזה!!! תמונות מהביוס: ואולי זה יכול לעזור אם התשובה... תמונה מCPU-Z:

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  23. Started by IG,

אני רוצה לעשות OC לכרטיס המסך שלי (פרטים למטה...) בלי החלפת קירור או השקעה כלשהי ויש ל כמה שאלות: 1. איך אני עושה את זה? בביוס אין לי אופציה של שינוי מהירות השעון של הAGP, יש לי אפשרות לשנות רק את המתח... 2. מה יכולת הOC הממוצעת של הכרטיס שיש לי ואם כלל שווה לי לעשת לו OC (אני אראה הבדל בOC עד גבול יכולת הקירור הסטנדרטי שיש על הכרטיס?) תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 618 צפיות
  24. Started by TapUdi,

שלום יש לי מחשב יחסית טוב ואני מרוצה ממנו הבעיה היא שאני חושב שהכרטיס מסך טיפה מוריד את הרמה בחלק מהמשחקים.. למרות שרוב המשחקים טסים חלקק ברזולוציות הכי גבוהות משחקים כבדים כמו פאר קריי טיפה נעצרים באיכות גבוהה של תמונה רציתי לדעת אם אוברקלוק באמת יעזור לי בעניין ולאיזה דרגה אני צריך לעשות אותו.. אתם יכולים להציץ במפרט שלי למי שאין סבלנות מדובר בכרטיס Geforce 4 Ti 4400 של לידטק(מגיע עם 2 מאווררים עליו). טמפ' המחשב מגיעה בימים החמים ל-32 אוליי 35 מעלות ובימים פחות חמים היא יכולה להגיע גם ל-22. אם מישהו מוכן לייעץ לי מה לעשות אני אשמח. תודה מראש

25. שוטטתי לי באתר של TR ונכנסתי לרשימת מחירים מומלצים של TR: http://www.thermalright.com/a_page/main_product_a_price_list.htm לפי זה הסינק אמור לעלות רק 40 דולר, שזה בחישוב מהיר 180 שקל. אם משווים מחירים של סינקים אחרים של TR למחירים באתרים כמו פנדס ההפרש הוא בערך 40~ שקל... כלומר הקירור אמור לעלות בערך 220 שקל! אני לא יודע אם להגדיר את זה כיקר, אחרי הכל הזלמן עולה 180 והAC עולים 140-170, אבל הV1 מציג ביצועים מעולים... אבל למרות זאת הזלמן והAC באים עם סינקים לזכרונות... כלומר מי שירצה לקנות את הV1 יחד עם מאורר נוסף (נגיד קולרמסטר יפהפה) וסינקים לזכרונות שיתכונן להוצאה של 300~ שקל! שווה או לא?רק זמן יגיד. דעתכם? האם אתם מחכים לקירור? למי שלא קרה את הביקורת היחידה נכון לעכשיו …

• 7 תגובות
    • 618 צפיות

דיונים חדשים בפורומים