עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by izostar,

תחילה אתן את כל הפרטים. מעבד core 2 duo e6600, לוח אם של אינטל אני לא זוכר איזה בדיוק אבל נקנה לפני שנה ותומך במעבדי מרובע ליבות. זכרון 4 סלוטים של 2 ג'יגה כל אחד עם מהירות של 800 MHZ (הותקנו לפני שבוע ,עד עכשיו עבדתי עם 2 ג'יגה) של חברת OCZ . אני עובד עם תוכנות תלת מימד ולכן אני צריך את כמות הזכרונות הזאת,לרינדורים. מאוורר על צלעות הקירור של המעבד ומאוורר אחד על המארז. ניקיתי את המאווררים ואת צלעות הקירור עם מברשת ,והכל נראה נקי עכשיו. עכשיו לגבי הבעיה: המחשב התחיל להיכות בפתאומיות מאתמול. זה קרה פעמיים עד עכשיו,אז קראתי בגוגל ודיברתי עם אנשים שאמרו לי שכנראה המחשב מתחמם יותר מהרצוי ולכן הוא נכבה אוטומטית כדי להתקרר. בדקתי את הטמפרטורה שלו ועכשיו הוא עובד על 56-57 מעלות …

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  2. Started by Monopoly,

אהלן! אני עם 6700k מנסה להגיע לאוברקלוק 4.5-4.7 יציב עם טמפ' שפויות, כרגע על 4.5 יש קצת THROTTLING בבדיקות מאמץ עקב טמפ' מעט גבוהה- מעטפת עד 80-85 אבל ליבות 1-2 מגיעות עד 95 לעיתים. חשבתי על להוסיף מאורר נוסף F12 במצב PULL או לחלופין לשים את הF12 במצב PULL ולשים במצב PUSH מאוורר אחר נניח sp120, מה לדעתכם יהיה עדיף? יש להתחשב באסטתיקה: מארז עם חלון, חלקים בשחור-לבן. אני עם לוח אם asus z170-a ומכיוון שההגדרות שלו לא ממש מאפשרות לנצל את המאפיינים הפסיביים של הקירור שלי [לא עוצר אותו לגמרי גם בטמפ' נמוכה] לא אכפת לי לשים מאוורר אחר שלא עוצר[פסיבי], אבל כן חשוב שיהיה שקט!

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. Started by Episode-666,

חברה יש לי את המארז של אקסאר כאמור 7 מאווררים אך זה לא קשור בכל מקרה הטמפרטורה הקבועה של המעבד היא 43 ובלחץ 53 האם זה גיוני או הרבה מדי? כי זה נראה לי המון!

• 3 תגובות
    • 464 צפיות
  4. Started by יניב51,

שלום יש לי מעבד אינטל פרסקוט 3.0 ואני מעוניין לקנות קירור חדש. עכשיו כשאני עם הסטוק, במנוחה הוא על 52+ ובמאמץ מלא עוד לא בדקתי, אבל בדר"כ כשאני באינטרנט הוא עולה ל 64+. אני לא מתכנן OC ( גם אין לי אפשרות לכך ) לכן רציתי לשאול אם הפריזר 7 פרו יחזיק את המעבד במנוחה ב 45+- ? אני יכול גם לקנות BT ( האמת שכסף כאן זה לא ממש הבעיה, חסכתי מספיק ) אבל ניראה לי מוגזם קצת להוציא 250 ש"ח על קירור ואני בכלל לא מתכנן OC אז מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 480 צפיות
  5. Started by HazardManiac,

כמה OC לדעתכם אני יוכל להגיע עם הלוח אם הזה והfx 8350? אני רוצה להגיע ל5GHZ אבל אנלא בטוח שזה אפשרי עם הלוח אם הזה כי אין לו קירור מספיק טוב שעוברים בו צינורות חום באמצע אבל תגידו לי מה אתם חושבים.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום. הנה הרשים של זרימת האוויר במחשב שלי. קניי היום עוד מאוורר חזק של 8 ס"מ. תנו לי עצה בבקשה הכין למקם אותו. תודה רבה :)

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  7. Started by ShayMagen,

יש לי מעבד אינטל 2.4 512 RDRAM ולוח d850emv2 של אינטל האם אני יכול לעשות אוברקלוקינג??

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  8. Started by santakelev,

יש לי מאוורר קדמי ואחורי. עדיף שהמאוורר החזק יותר (עם היותר RPM) יהיה מקדימה או מאחורה? עד כמה שאני מבין הכי עדיף שהם יהיו אותו הדבר, אבל בהנחה שבכל זאת יש לי שניים שונים. לא מצאתי תשובה לזה במדריך על הסירקולציה... תודה!

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  9. שלום, המפרט שלי הוא כזה: Intel Pentium Dual-Core E5200, Schyte Shuriken cooling Gigabyte Geforce GTX 460 OC 715MHz 1Gb GDDR5 G.SKILL DDR2 2x2048MB 800MHz CL 4-4-4-12 HDD1: Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB HDD2: Samsung HD103S J 3.5" 1000GB SATA2 32MB LG GSA H42N X18 PATA DVD Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE kit Enermax modu 425 watt CASE: ANTEC SOLO LCD MONITOR: DELL 2209WAF ברצוני לבצע המהרה למעבד. ראיתי באחד הפרויקטים, בעלי מפרט קרוב לשלי (מעבד זהה, זיכרון RAM כמעט זהה, ספק זהה, כרטיס מסך דומה מאוד) שהגיע למהירויות גבוהות ביותר - http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?item=133870§ion=112 1. עם מכפיל 12.5 ו- FSB 333 איך הוא הגיע ל 3996 MHZ ? (ולא 4162?) 2. להבנתי ה…

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  10. Started by Ben-Dor,

אני טיפוס של שקט אני צריך משהו שלא עושה הרבה רעש אני פשוט שומע הרבה שירים וסרטים אז רציתי בבקשה המלצה על כמה מאוררים לא רועשים ועד כמה זה נחשב לא רועש? כמה Db?

11. Started by Demagh,

סוף סוף מילאתי את המארז שלי במאווררי AC, כאלה שמתחברים ללוח, וגם פריזר 7 למעבד עכשיו, אפשר לשלוט במהירות הסיבוב שלהם, נכון? רוצים לגלות לי איך?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. הטמפ הממצועת שלו היא באיזור ה 60 מעלות. אני מצרף תמונה של טמפ הרכיבים של המחשב כאשר רק מערכת ההפעלה פועלת ברקע. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 690 צפיות
  13. Started by r1plet,

שלום, אני כבר מזמן משתמש במעבד הקטן שלי על תדר 3GHZ, אבל חשבתי שאולי עם עזרתכם אני אצליח לסחוט ממנו עוד. הבעיה העיקרית שלי היא לוח האם - g31m3-F של MSI, ומה שגרוע בלוח הזה הוא שאין דרך (שידוע לי עליה) לשלוט במתח המעבד, הוא פשוט תקוע על סטוק. הקרור הוא כמו שמצויין במפרט בצד - AC Alpine7 Pro, והמעבד מגיע במאמץ מקסימלי ל54-55 מעלות בליבה הראשונה וסביבות ה48-50 בליבה השניה, וזה כמובן בחדר החנוק שלי בימים הכי חמים של הקיץ בישראל. האם יש דרך איכשהו להעלות את מתח המעבד? האם יש טעם לנסות לסחוט עוד כמה מאות MHZ יציבים מהמעבד בלי להעלות את המתח? אם כן אשמח לעזרתכם.

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  14. הטמפרטורה של הלוח אם היא 40 - 42 מעלות ללא מאמץ ובמאמץ עולה לסביבות ה48 -50 כנל גם לגבי המעבד רק שהוא עולה לטמפ' בסביבות ה 52 , ישנם 5 מאווררים אחד נמצא בפנל הקדמי למטה - מכניס אוויר , אחד נמצא מתחת לספק מכניס אוויר , 2 מאווררים על המעבד אחד מכניס אוויר ואחד מוציא ומאוורר על הכרטיס ה"גרפי" , המערכת אינה מצויה בO/C מאחר ואין אפשרות בלוח האם לשחק עם המכפלה או תדר הFSB , האם אני צריך להתכונן להפרד מהמערכת הזאת בקרוב או שניתן להציל אותה ? :worried: אודה לכם על תשובות מפורטות ככל שניתן .

• 3 תגובות
    • 549 צפיות
  15. Started by lemongrass,

ביצעתי OC למעבד שלי ל 3.6 הזיכרונות שלי רצים על 1066 וה OC יציב ביותר נבדק בכמה וכמה מבחנים בלופים הבעיה שלי היא שיש לי תחושה שקבעתי ערכי מתח גבוהים מידי לרכיבים אבל אני לא בטוח אז ככה המעבד שלי הוא מסטפינג G0 עובד על 3.6 ג'יגה הרץ כרגע במתח של 1.45V הזיכרונות שלי הם מסוג OCZ REAPER X 800 בתיזמונים של 4-4-3-15 ועכשיו הם במהירות של 1066 בתיזמונים של 5-5-5-15 המתח שלהם נתון כרגע על 2.14V וגם הגשר הצפוני קיבל העלאה ל 1.31V (אני לא בטוח עד כמה זה היה נחוץ אבל זה שיפר את היציבות משום מה...) עכשיו התחושה שלי שהמתחים גבוהים מידי אם יש כאן משהו חריג אני הייתי רוצה לדעת בתודה מראש על התגובות

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  16. Started by shaynet,

בכמה צינורות עיבוד משתמש 6600GT וכמה אפשר לפתוח?

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  17. שלום, אז חזרתי מהארה"ב עם כמה חלקים חדשים + לוח וספק שקניתי בארץ והרכבתי את המערכת החדשה... הכל עובד נפלא, עכשיו הגיע הזמן לתת לה Boost אני מאמין... בגדול כרגע המטרה שלי היא להביא את המעבד לאיזור ה3.5 עד 4 ג'יגה הרץ, איפה שהוא יהיה יציב כמובן ולא חם מדי + להביא את הזכרונות למהירות בהם הם אמורים להיות - 1600Mhz... תוכלו בבקשה להמליץ לי מאיפה להתחיל? מדריכים מומלצים? משהו? המפרט המלא מעודכן פה בצד ואתם יכולים לראות. המון תודה לעוזרים [br]פורסם בתאריך: 22.04.2009 בשעה 11:19:46 אציין גם שכרגע לפי אברסט 5.01 - המעבד במנוחה באיזור ה19-20 מעלות והליבות על 33-34...משחה טרמית ששמתי - MX-2

• 3 תגובות
    • 541 צפיות
  18. תושבת 775. אין כמעט חשיבות לרמת הרעש. עיקר השימוש של המחשב הוא משחקים כבדים. בנוסף ישנו בסמוך מכונת לייצור חום בדמות GTX 470, נראה לי שצריך להתחשב גם בזה. תודה,

• 3 תגובות
    • 808 צפיות
  19. יש לי אפשרות ליקנות E8400 ולוח ‏EP43-UD3L ב850 ש"ח (עם OC 4.6) האם זה שווה יותר מ Q8200 ‏EP43-UD3L במחיר 1175 ש"ח דחוף לעוד יומיים

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  20. Started by spider272,

אני כל הזמן נוגע באוברקלוק ומנסה לעשות כמה שיותר תדר גבוהה..אבל כל הזמן מתפקשש לי..השאלה שלי היא איזה מתחים עוד צריך לעלות למעבד?הגשר צפוני זה קריטי?עכשיו אני על 3.6 מתח בביוס 1.4 הMCH על 1.3 וה TERMINIATION על 1.4..מעל התדר 3.6 פשוט לא יציב גם עם מתח של 1.45..למה?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by KoM,

כרגע יש לי בעייה חמורה במארז של איזון דחיפה והוצאת אויר, הדחיפה לתוך המארז היא בכוח של כ-230CFM וההוצאה היא בקושי 75CFM... הדבר נוראי, ומונע ממני להגיע לטמפרטורות נמוכות אף יותר... לכן אני זקוק למאורר חזק מאד, אבל לא כמו שאתם חושבים, אלא בעל כוח יניקה טוב...

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  22. Started by Murmur,

שלום, אני מחפש מאוורר 120 ממ למארז. קראתי קצת ושמתי עין על Arctic Cooling 12025 שהומלץ כאן: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4899 אבל בחנות אמרו שאין להם במלאי ושאלו אם אני רוצה את ה- Scythe http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9165 מודל L בסוף: 800 RPM 10.7 DB 40 CFM האם הוא יספיק לי - איך הוא לעומת הארקטיק קולינג? מפרט - פנטיום 4 3.0 גה"צ, כרטיס מסך 32MB (לא משחק משחקים) של Matrox וקירור מעבד של זלמן. עובד בעיקר על פוטושופ וקידוד וידאו לפעמים. תודה,

• 3 תגובות
    • 625 צפיות
  23. Started by mwalker03,

שלופם לכל האנשים כאן .. אני חדש בנושא הזה ומבקש קצת מידע מהו אוברקלוקינג? איך עושים את זה ? מה מטרתו? האם זה קשה ? יש לי מעבד 2.4 של אינטל ולוח אם גם של אינטל 845PESV (אני לא יודע מה זה אומר) יש לי גם כרטיס מסך GE FORCE 4 MX440 האם אני יכול לשפר אותו ? לשפר ביצועים? תודה לכל העוזרים ומקווה שתכניסו אותי מהר לעינינים

• 3 תגובות
    • 458 צפיות
  24. Started by ALTRIPYA,

אני לא כל כך מבין תפרום הזה אני כתבתי משהו על בעיה ואני לא רציתי לפגוע בשום חברה אבל הבעיה שלי מאוד רצינית יש לי AMD2100 ואני אמרתי שהוא מחמם לי תחדר ואני לא צחקתי כי ממש חם לי בחדר (למי שחושב שאני מנסה לצחוק ) אבל אני מאוד רציני אני לא יוכל לישון אם מחשב דלוק כי זה ממש מוגזם אני מחפש פיתרון לבעיה כי זה ממש מציק לי CPU על 73 מעלות SYSTEM על 63 מי שחושב שזה לא חם לא יודע מזה חם http://www.kaktos.co.il/htdocs/dcforum/User_files/3d79172d5ad541d0.gif

• 3 תגובות
    • 637 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.