עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Ymac,

היי לפני שנתיים בערך בניתי את המערכת (לא יודע אם עוד אפשר לראות את זה בצד אחרי כל שדרוגי הפורום) בכל מקרה זורם בתוכה נוזל על בסיס תרכיז meyhems pastel ice white (שהוא nanofulid) כבר שנתיים בערך. אני צריך לרוקן את הלופ בשביל שדרוג חלקים, האם כדאי להשתמש בנוזל שרוקנתי? או שכבר עדיף באותה נשימה להחליף נוזל? תודה Sent from my iPhone using Tapatalk

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Druc,

ערב טוב לצורך התקנה של H110I GTX, רדיאטור 280ממ, נאלצתי להוציא מאוורר 140 שהגיע אם מארז.140X25. לצורך קירור יעיל יותר, אני צריך להתקין 140X15 שאני לא מוצא בארץ. ובאיביי הם דיי יקרים. אולי יש בארץ?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Dvich,

מחפש גוף קירור (כולל מאוורר) ל-6600K/6700K (לא סגור עדיין על איזה מהם לקנות), אני מתכנן לעשות OC בינוני, תקציב של 300 ש"ח. אם אתם חושבים ששווה להגדיל את התקציב בתמורה לקירור שמשמעותית יותר טוב אשמח לשמוע על כך. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 934 צפיות
  4. Started by CyberBot,

antec h2o 920 ב1156 יתאים ל1151?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by ron1979,

היי זה המפרט של המחשב הנוכחי שלי בבית- מפרט די ישן, כונן קשיח שתי כוננים קשיחים ברייד אפס של Western Digital WD1600YS 160GB 1600YS לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3R זיכרון F2-6400CL4D-2GBHK : G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 כרטיס גרפי LV361 : Leadtek nVIDIA GeForce 8600GT Extreme 256MB PCIe מארז וספק ANTEC SONATA III 500W מעבד Intel® Core™2 Duo Processor E4400 מותקן עליו windows 10 קצת פחות קשור אבל יש לי אל פסק למעשה המפרט לא השתנה מיום הקנייה אוגוסט 2007 , זמן התגובה שלו - כרגע לא משהו. אבל אני זוכר שלקחתי לוח אם שיתאים לשידרוג בטווח הרחוק. * מ…

6. Started by tidan27,

שלום! ברשותי מארז gigabyte 3d aurora 570 אני מעוניין לקנות קירור למעבד של חברת noctua c-14 האם הקירור יכנס לי למארז?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by amadey,

בזמן האחרון הטמפ` של המעבד גבהה מידי (היום זה השיא - 50C במנוחה). כתוצה מכך הכ.מסך סובל והמים חמים יותר. אני חושד שהמשאבה לא מפקדת בצורה תקינה. אנימצרף סרטון עם קצב זריהת המים. תגידו לי את דעתכם...תקין או לא. המפרט: - 240SE ו 360XE - בלוק למעבד + כ.מך של EK -משאבת. D5 https://www.youtube.com/attribution_link?a=Q_UyixwvCPw&u=/watch%3Fv%3DtK994GggDU8%26feature%3Dem-upload_owner%23action%3Dshare Sent from my SM-N9005

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by bora8,

שלום לכם רציתי לדעת האם כדאי לבצע אוברקלוקינג למחשב שלי ? האם אני ארגיש שיפור משמעותי ? או שעדיף לא לגעת במחשב שלי? יש לי לוח של ASUS P7P55D EVO מעבד I5 750 ספק של sea sonic 650w מאוורר של המעבד הוא מקורי של אינטל זיכרון 4x 2GB של G.SKILL gigabyte hd 7870 windforce oc version האם כדאי ? זה מסובך? מה אני צריך לשפר במחשב? תודה רבה

9. Started by Monopoly,

אהלן! אני עם 6700k מנסה להגיע לאוברקלוק 4.5-4.7 יציב עם טמפ' שפויות, כרגע על 4.5 יש קצת THROTTLING בבדיקות מאמץ עקב טמפ' מעט גבוהה- מעטפת עד 80-85 אבל ליבות 1-2 מגיעות עד 95 לעיתים. חשבתי על להוסיף מאורר נוסף F12 במצב PULL או לחלופין לשים את הF12 במצב PULL ולשים במצב PUSH מאוורר אחר נניח sp120, מה לדעתכם יהיה עדיף? יש להתחשב באסטתיקה: מארז עם חלון, חלקים בשחור-לבן. אני עם לוח אם asus z170-a ומכיוון שההגדרות שלו לא ממש מאפשרות לנצל את המאפיינים הפסיביים של הקירור שלי [לא עוצר אותו לגמרי גם בטמפ' נמוכה] לא אכפת לי לשים מאוורר אחר שלא עוצר[פסיבי], אבל כן חשוב שיהיה שקט!

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. Started by snudler6,

הי, קיבלתי מחשב ישן מחברים ואני מתכנן לעשות את המוד 771 ל775. לוח האם הקיים הוא gigabyte ga-g41-combo ספק antec ne550m קייס גנרי כלשהו אבל נמוך. ממדידה שעשיתי, כנראה לא יכנס גוף קירור ארוך מ14 ס''מ. אני מחפש קירור בתקציב מינימלי (עד 220 ש''ח) שיוכל לעמוד בכמה שיותר המהרה ל Xeon e5450 שהוא אם אני זוכר נכון בסטוק 85w. כמובן במגבלות הגובה של המארז. הקירור ששמתי עליו עין כרגע הוא scythe kama cross 2 מסטארט פי.סי. שעולה 185. אם למישהו יש המלצות אשמח לשמוע. תודה

11. קירור נוזלי h110i מעבד 6700k הייתה לי הפסקת חשמל אתמול בסביבות הצהריים יש עמוד חשמל קצת דפוק ברחוב שלי, בכל מקרה אני לא יודע מה קרה אבל כשאני מסתכל בתוכנה שמקשרת בין הקירור נוזלי למעבד במחשב corsair link אז רשום שהמעבד ממש חם מגיע ל75-80 מעלות וליבות אחרות אפילו ל100C. בקיצור המאווררים של הקירור הנוזלי עובדים נורא חזק אבל אני לא עושה איזה משהו כבד במחשב שצריך לגרום לו לעבוד כל כך קשה. כל המחשב מאוד איטי וזה די ברור שזה משהו שקשור או למעבד או לקירור שלו. הלכתי לביוס עשיתי restore to default factory , לא עזר. אולי משהו בתוכנה עצמה איך אני מאתר אם זה הרכיב עצמו נדפק או שהתוכנה עושה בעיות ?

12. Started by ehh,

חיפשתי באיביי והמשלוח ממש יקר יחסית לגודל של המוצר.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by פולי הקנטאור,

ראיתי שאין הרבה קירורים ובפרט לא קירורי מים מתקדמים (ראדיאטור 280 מ"מ) שתומכים בAM4. אילו קירורי מים של 280 יש לAM4 (AIO(? ואילו קירורי אוויר מתקדמים יש?

14. לצורך קניית מחשב חדש האם הקירורים noctua nh u12s ו- noctua nh c12p se14 מתאימים למעבד kaby lake i7 7700 ? שאלה נוספת חוץ משאלת התאימות, למעבדי sky lake כדוגמת i7 6700 היה את בעיית הבסיסים הדקים של המעבדים שלא כדאי להעמיס קירורים כבדים, האם במעבדים החדשים אין כבר את המגבלה הזאת? שאר הרכיבים מארז coolermaster cm 690 לוח אם gigabyte ga z270x ud5 כרטיס מסך gigabyte gtx 1060 או gtx 970 ספק כח seasonic x 650 לא יודעת אם רק אלה הרכיבים הרלוונטים לשאלה או שצריך לציין עוד. אין לי צורך בoc אלא רק בקירור שיהיה שקט ומעולה. מעדיפה את noctua ספפציפית ובחירה רק של הדגמים של החברה הזאת, או אחד הדגמים שציינתי

15. Started by AvivSegal,

מאז העדכון שעשיתי, המערכת מסרבת לעלות ומתקבלת הודעה CPU FAN ERROR אני כן יכול להיכנס לממשק של ה BIOS וראיתי שמבחינת הביוס מהירות סיבוב של 525RPM זו בעיה. מדובר בקירור יחסית טוב, שכחתי כרגע את השם, הטמפ' בסדר לדעתי כך שהחלטתי להגדיר בביוס IGNORE CPU FAN SPEED, ועכשיו המערכת עולה והכל בסדר גמור. לשאלתי: איך אני מגדיר לו שיציג הודעת אזהרה רק מתחת ל 500RPM? כמובן רעיונות אחרים גם יתקבלו בברכה, ה IGNORE מבחינתי זה זמני, לא? תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by saphisto,

שלום לכולם, רציתי עצה לגבי גירור למעבד הנ"ל, כרגע יש לי arctic freez 7 אבל הבעיה שלי איתו שהוא עושה הרבה רעש (המעבד שלי הוא ללא OC, הוא לא K) וחשבתי להחליף לקירור אחר, אבל אני דיי מתלבט לגבי coolver master 212 evo או דגם אחר. הסוקט שלי הוא 1155. אגב, האם יש המצלמה גם להחליף למעבד אחר?

17. Started by Dikla Danino,

הי כולם, חדשים כאן ולא ממש מבינים בתחום.. המחשב (נייד, THINKPAD W520, I7, QUADRO 2000, ראה כבר כמה שנים) מודיע על FAN ERROR וכבה. פתחנו, ניקינו, משחה טרמית ולא עזר. האם כדאי להחליף מאוורר? אם כן - איפה אפשר לקנות כזה? באי.ביי כדאי? נשמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום, בקרוב מאוד אני רוכש מחשב חדש ויש שני שאלות לגביי קירור המים שאני רוכש. קירור המים הוא: Corsair Hydro H110i Extreme Performance Liquid CPU Cooler 1.האם הוא מתאים לתושבת של המעבד? 2. אני קונה מארז Fractal Design Define R5 Black האם לא תהיה בעיה מבחינת התאמה למארז? (לפי מה שקראתי באינטרנט חלק אומרים שמאוד בעייתי וחלק אומרים שלא) תודה רבה לעוזרים

19. Started by cavalier3024,

קניתי מאוור למעבד Antec a30. באריזה שלו נכתב שהוא מתאים לסוקט am3. כשפתחתי את המאוורר התושבת מרובעת ובלוח אם היא מלבנית. האם אין דרך לחבר את זה? אם לא, למה כתוב שהוא מתאים לam3?

20. Started by Monopoly,

טוב אז החששות הרבות שהיו לי לפני מעבר לקירור מים אכן התממשו, אומנם לא בנזילה כמו שחששתי אבל המשאבה פשוט מתה. המעבד הגיע ל100 מעלות וצעק "הציליני נא הציליני נא" לכמה דקות. מקווה שלא נעשה נזק. רכשתי את הקירור ב ksp לפני כ 9 חודשים (!!!!!!) אלך אליהם ביום ראשון וכאן מגיעות השאלות שלי בעצם: האם יתנו לי קירור חדש על המקום? קודם ידברו עם קורסייר ואז יתנו לי חדש? האם אפשר לדרוש איזשהו פיצוי על ה"נזק" למעבד? תודה ושבת שלום מלאה באוויר קר

21. Started by leahd3,

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. אהלן חברים, אתאר ברשותכם את המצב בקצרה, אני כרגע עם מארז corsair 460x rgb, כאשר המארז עצמו הגיע עם שלושה מאווררי corsair SP120 rgb ששואבים אוויר מקדימה, כל אחד מחובר בנפרד לחיבור 4 פין בלוח, כמו כן ישנו מקום פנוי לעוד מאוורר 120 מאחורה. קירור המעבד שלי הוא corsair h100i v2 והוא כולל שני מאווררי SP120 שדוחפים אוויר כלפי מעלה דרך הרדיאטור. המעבד הוא ryzen 7 1700 עם אוברקלוק (רגוע, ל3800Mhz ובקר הזכרון מחזיק 32GB של זכרון על 3200Mhz) שיושב לו לרוב סביב ה30C. כרטיס מסך GTX1070 של Palit. עכשיו המקרה שקרה הוא כזה, הפעלתי משחק ברזולוציית 4K ולאחר זמן מה שמתי לב שלפחות חלק מהמאווררים פתחו מבערים ופצחו בסינפוניית רעש בSPL לא רע... מחקר קצר העלה את הממצאים הבא…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by GKjokerHard,

אולי מישהו מתעסק עים הקיט הזה בארץ 8086K Delidhttps://www.youtube.com/watch?v=9EEV9kLVqbw ?? הייתי רוצה לנסות.

24. Started by OR2OOO,

שלום לכולם, אני מתכנן מפרט חדש לקרוב משפחה, הבעיה היא שאני לא מצליח להחליט על גוף קירור מתאים ל-Ryzen 5 2600. המטרה היא בעיקר לשמור על המעבד קריר ושקט בזמן עומס. בעיקרון חשבתי על Arctic Cooling Freezer 7 Pro, אבל אני פתוח להצעות. אשמח להמלצה לקירור מתאים מ-TMS עד 150 ש"ח (עדיף פחות). מפרט: מעבד: AMD Ryzen 5 2600 לוח אם: MSI B450M BAZOOKA זיכרון: Corsair DDR 4 16G (8GX2) 3000 CL16 Vengeance מארז: Fractal Design Define S ספק כוח: Corsair CX450 אחסון: SSD+HDD תודה על העזרה.

25. היי חברים, המחשב שלי יחסית זקן כבר (מורכב מלוח אם של ADVANTECH, איי7 דור ראשון ו GTX660).. הכל עובד יחסית בסדר, פרט לכך שהקירור של המעבד (משהו חסר שם של COOLERMASTER, יכול לצלם אם רלוונטי) נורא רועש וגם לא מקרר כל כך טוב (סביר גם שהפיתרון התרמי כבר עשה את שלו). אני מחפש קירור שיהיה שקט משמעותית כי כרגע המחשב גם נשמע כמו מטוס סילון ואפילו לא שומר על טמפ' כל כך טובה של המעבד. חשבתי לקנות ALPINE 11 או FREEZER 11 LP, מאחר וגם אני לא מתכנן להשקיע במחשב ישן הרבה כסף, אך ראיתי שהביקורות עליהם ככה ככה. האם הם בכל זאת יעשו את העבודה, או שהייתם ממליצים לי ללכת על משהו אחר? תודה!

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.