עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Satlan,

עשיתי OC ל2.6 עם 10 כפול 260 ומתח 1.5 .. עכשיו הרצתי PRIME95 והמחשב פשוט קופא כזה .. נתקע בקיצור מה עשיתי לא טוב ?

• 7 תגובות
    • 592 צפיות
  2. Started by MegA^Mf,

Field Value CPU Clock 2820.50 MHz (original: 2667 MHz, overclock: 6%) Field Value CPU Alias Northwood, A80532 Field Value Motherboard Name Asus P4S533-MX (3 PCI, 1 AGP, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio, Video) וטמפ' מאוד נמוכות במארז ובמעבד .. מעולם בחורף לא הצלחתי לעבור ת 30 C ... קירור ST של TT ... ומארז טראנספורמר .. יש מעל ל 6 מאוררים אני יודע שזה "פוטנציל לOC" אך הלוח אם ממש דופק .. אין לי אפשרות לנעול AGP\PCI אין אפשרות לשנות מתחים או מכפלה רק לשחק עם הבאס אני כרגע על 141\35 שהנורמל כמובן 133\33 ... כרגע המחשב מאוד יציב .. אך השאלה בעצם אם יש סכנות בזה שאין נעילה ואם אפשר להמשיך לעלות מבלי להתחשב בנעילה או שזה בעצם כן משפיע ואני לא ממש מבחין בזה. .. תודה מראש !

• 7 תגובות
    • 592 צפיות
  3. שאלה מאוד פשוטה. תודה.

• 7 תגובות
    • 592 צפיות
  4. Started by Lirux,

אני רוצה למרוח AS5 על הכרטיס שלי ואני צריך מדריך (עדיף עם תמונות) של איך לפרק ולהחזיר את הקירור של הכרטיס, או רק לפרק יהיה גם בסדר...

• 1 תגובה
    • 592 צפיות
  5. היי קניתי מחשב פנטיום 4 סוקט 478 1024K מטמון 32ביט (ליפניי שנתיים) היה לו קירור סטוק של אינטל הוא לא עשה את העבודה אז באיבורי מחשבים נתנו לי מאוורר של אינטל שכל הזמן היה על 5000 סל"ד לא זוכר את הטמפרטורות הוא עשה רעש אז קניתי קרור זלמן עם ווסט מהירות הבעיה הטמפרטורה גבוהה עכשיו שאני כותב הודעה הטמפרטורה היא 57 מעלות זה טוב לא טוב וגם אני יכול לעשות OC זה טוב ביגלל החום אמרו לי משהוא פרסקוט משהוא כזה שזה מחמם את המחשב בבקשה לא להתעצל אני רוצה תגובות יש כאן את האנשים המומחים אתם יכולים לעזור לי תענו פליז תודה מראש

• 1 תגובה
    • 592 צפיות
  6. Started by timac,

אז ככה יש לי כרטיס ג'יפורס 6800 128mb והקירור שלו נשבר... אני רוצה לשים לו קירור טוב .. עכשיו רציתי לשאול אם יש דרך לאלתר לכרטיס איזשהו קירור מבלי לקנות קירור בחנות... הנה הכרטיס:

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  7. Started by Aviko,

אני עומד לשדרג את המחשב שלי לתושבת AM2 רציתי לדעת אם הBIG TYPHOON תומך בתושבת ואם לא, איזה גוף קירור טוב ומאגניב כן., תודה לעוזרים הנחמדודים, אבי

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  8. Started by Psychedelic,

בביקורת של גופי הקירור הטורבו2 הציג ביצועים טובים מאוד שמתי עליו עין ומצאתי אותו ב165 שקל ועוד בחנות בעיר שלי ככה שאני לא צריך משלוח רק אני לא יודע אם הוא מתאים לAGP אני חייב לדעות בודאות אם הוא מתאים לAGP כתוב באתר 6600GT אבל לדעתי הגשר על הכרטיס מפריע.. מישהוא יודע? http://www.com4u.co.il/Product.asp?Pid=VC-RHC&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=286

• 5 תגובות
    • 592 צפיות
  9. Started by סער_שי,

לפי ניחוש שלי, הרי שגוף הקירור למעבד הגראפי שונה כאשר היצרנית של הכרטיס היא שונה, למרות שהמעבד שייך ל-ATI או NVIDIA. המעבדים השונים, מצד שני, מתאימים יותר או פחות ל-OC, לפי הדגם. ובכן - האם הביצועים של כרטיסים של חברות שונות שונים למרות שהמעבדים הם דומים? אם אני עושה OC לכרטיס מסך של חברה המאפשרת זאת אבל שורף את המעבד - האם שרפתי גם את האחריות? האם OC סולידי הוא בטוח מספיק ומשתלם? בנוסף שאלה כללית - אם אני קונה מערכת מחשב חזקה מבחינת השילוש הקדוש: מעבד - לוח אם - זכרונות... כמה זה יכול לאפשר לי להתפשר על כרטיס מסך? אני מעוניין לקנות מערכת מאוד חזקה ולהוסיף עד 1000 ש"ח לכרטיס מסך כדי לשחק גם משחקים למרות שלא לשם כך מיועד המחשב. אני ארכוש קונרו עם לוח אם מתקדם ל-OC, והשאלה …

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  10. Started by Little_AKA_Or,

שלום. כרטיס המסך שלי נמצא לרוב על טמפ' של 65 מעלות ובימים חמים מאוד בקיץ הישראלי גולש ל- 70, במנוחה. במהלך משחק COD הטמפ' עולה לסביבות ה- 85-90 מעלות, זה די הדאיג אותי. חשוב לי לציין שהטמפ' היא לא תחת OC. הפתרון שעלה לי לראש זה קירור מים. זה יעיל, שקט יותר (המאוורר של הקירור לפעמים חורק ומציק), ובעזרת שפצור גם יתאים למודינג שאני מסיים בימים האלה. המעבד שלי נמצא בטמפ' של 36 מעלות במנוחה, לא יצא לי לשים לב כמה הוא במאמץ, אני לא יודע איך לבדוק מאמץ של מעבד (ועל הדרך - איל באמת אני יכול לבדוק את הטמפ' שלו במאמץ?). חשבתי לקרר גם את המעבד וגם את הכרטיס אבל אני לא בטוח שכדאי לקרר גם את המעבד.. זה לא בזבוז כסף? אחרי הכל הוא בטמפ' ממש ממש סבירות ואני בכלל לא מודאג לגביו. מה אתם או…

• 11 תגובות
    • 592 צפיות
  11. Started by xtract1,

התקנתי אוורסט...הוא אומר לי שהטמפ' של המעבד שהוא קורא לו CPU היא 33 ויש מתחת CORE1 CORE 2...שזה כמובן כל ליבה (יש לי כפול ליבה)..אז הוא רושם שליבה אחת 38 והשניה 39...וההפרש מובן... ההפרש שלא מובן הוא בין ה33 לבין ה39 של הליבות... מזה אומר?1

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  12. שלום ! אני מעוניין לרכוש סט היטסינקים עבור זכרונות הכרטיס מסך, זאת במטרה לעשות אוברקלוק לזכרונות. איזה היטסינקים יתנו לי את התוצאות הכי טובות ? תודה, אלכס.

• 7 תגובות
    • 592 צפיות
  13. יש לי 2 וינדוסים XP XP 64 BIT הרגילה עולה לי ב 3.6 ו64 ביט עלתה לי ב 3.6 אבל פתאום יש הודעות שגיאה מסך כחול והורדתי אותה ל 3.4 ואז היא מוכנה לעלות?! למה זה ככה?! האם אני צריך לתת יותר מתח למעבד אני עככשיו במצבד 230*15 =3.415 על 1.400 וולט למעבד יחס 4:3 תיזמונים 5-4-4-8 עשיתי בדיוק למחשב עם כל התוכנות והכל עבר בהצלחה בסטוק וב 3.6 ופתאום הוינדוס לא רוצה לעלות ה64 אני מתככון!! ויש לי עוד שאלה אולי לשנות תיזמונים של הזיכרון ?! מה הכי מומלץ יציב שיתן לי מערכת יציבה ב 3.7 כי איתה לא הצלחתי לעבור 3DMARK05 בלי שיתקע( רק שירדתי ל 3.6 הצלחתי) מה אומר שזה התיזמון בעצם!? שמתי תמהירות של הזיכרון על הכי נמוך1.5 CAS LATENCY=5 RAS TO CAS=4 RAS PRECHARHGE=4 TRAS=8

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  14. Started by PoHuisT,

איך אני יכול לברר את ה CL של הזכרון שלי?? יש לי corsair

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  15. Started by subarel,

E6300 על 2560MHZ Vcore - 1.29 קירור אוויר... טמפ 39 נח , 46 מאמץ.. 7600gt על 620 ו זכרונות על 1650... זה leadtek exteme זכרונות, כאן אני צריך עזרה.. הזיכרונות הם TWINMOS TWISTER 512X2MB 800MHZ CL5 DUAL CHANNEL כרגע עובדים על 1:1 , במהירות 667 ובתיזמונים של 4-4-4-12..... ניסו ללמד אותי , גם בפורומים על יחסים ותיזמונים, לא הצלחתי להבין - וזה בסדר.. רק תגידו לי אם זה הגדרות מועילות? ובאופן כללי אם יש משהו לשפר? (אני יודע.. אני יכול להעלות מהירות מעבד... ככה טוב לי , טמפ' נורמלית ומהירות גבוה משל6600) בראל.

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  16. [וגם אם יש אפשרות לבטל את מצב ה-P-state של המעבד.] טוב אז זה עניין שמאד דחוף לי עכשיו כי כבר עוד כשעה אח שלי לוקח את המחשב ואני רוצה לתת לו אותו מוכן. חשבתי פשוט להעלות את הבאס מ-266 ל350 עד 400 ולהעלות את מתח הליבה ל-1.4 אבל אני לא יודע איך זה אמור להשפיע על הזכרונות ואם אני צריך לשנות להם את המתחים תזמונים? - כרגע הם על יחס 2/3 ובתזמוני 5-5-5-15 לפי ה-PSD. אלה הזכרונות-http://www.gskill.com/indexen.html 2x512 F2-6400CL5D-1GBNQ חשוב לציין שאני גם משתמש בקירור מקורי ולא מתכוון לשדרג אותו כך שאני מחפש משהו בתחום הבטוח לקירור הזה ולא לשבור שיאים. תודה, הריפר

• 7 תגובות
    • 591 צפיות
  17. Started by cohenkobi1,

שלום, יש לי בעית חימום רצינית במעבד, הורדתי את התכנה fanSpeed, ואני רואה שם שהאוורר עובד על 30 אחוז, ניסיתי לשנות דרך התכנה וזה לא משפיע על כלום, אחרי הפעלה מחדש את התכנה המספרים חוזרים ל30 אחוז. מה אני עושה?? תודה מראש, קובי.

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  18. Started by Rinkadink,

הגיע החורך המעבד יורד ב 10 מעלות אז כמינהגי אני עושה OC חמוד על קירור סטוק. הנה תמונה:

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  19. Started by erez_levy,

שלום לכולם, כמה שאלות. 1) עד כמה מסובך לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך 6800GS ואני מתכוון לאחד שלא עשה אוברקלוק בחיים שלו, ובקושי מבין במחשבים. 2) האם כדי לעשות לו אוברקלוק צריך קירור מיוחד או משהו? 3) עד כמה זה באמת משפר את הביצועים של הכרטיס מסך? 4) במידה והרסתי את הכרטיס מסך לגמריי, האחריות שיש לי על הכרטיס מסך תקפה בכל מקרה? או שבגלל שיראו שניסיתי לעשות אוברקלוק לא יתנו לי אחד אחר, מעוניין לשמוע קצת תגובות מאנשים שזה קרה להם. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  20. Started by yehob,

יש לי שלושה סוגי זיברונות במחשב אחד PC100 אחד PC125 ואחד PC133 אבל יש לי בעיה כולם על 83 מגה הרץ התיזמונים הם 2.0.2.2.5 ואני לא מצליח להעלות אותם. יש למישהו רעיון מה לעשות?? איך להמהיר את הזיכרונות??

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  21. Started by איתי הגיתי,

שלום לכולם, חג מולד שמח! ספק הכוח מחובר אצלי ללוח אם nForce4 GA k8n. ה cpu מראה צניחה במתח כשה c'n'c בפעולה. הספק לעומת זאת, לא נהיה שקט. הספק לא אמור לרדת בהספק ב idle? אולי הוא פשוט לא מחובר כמו שצריך, או לא מקונפג להחליש את המאוורר שלו כשאין צורך? איך זה הולך בספקים? הם עובדים לפי הצורך, או כל הזמן בפול גאז? הוא פשוט רועש מאד ומעצבן אותי. כתוב עליו silent אבל הוא לא... http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TT-W0049&cart=11359775802930924〈=heb תודה

22. תקציב :300 שקל יש כמה סוגים אני לא יודע מה מתאים Zalman Vga Cooler VF900-Cu Zalman Vga Cooler VF700-Cu LED Zalman FATAL1TY Vga Cooler FS-V7 ZALMAN Heatpipe VGA Cooler ZM80D-HP או Silencer או שבכלל ללכת על מוצר של Thermaltake

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  23. רציתי להזמין היום את הטוניק טאוור 120 ,אך בעל החנות אומר לי שכדאי לי לשקול את המאווררים של ג'יגהבייט הדגם הוא: Gigabyte 3D ROCKET PRO - II COOLER FOR P4 / 478/775/ K8/K7 http://www.imperia-pc.com/ProductDetails.aspx?pid=731 האם הוא צודק או לא? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 591 צפיות
  24. נראה לי ממש הרבה, יש לי DFI 975X\G, ובקצב הזה אני אצטרך לקנות קירור כדי להתחיל OC... אשמח אם אלה שיש להם לוח כמו שלי יגיבו ויאמרו מה הטמפ' שלהם...

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  25. בקיצור סיפור ארוך בקצרה התחלתי להתווכח עם אחד מחברי הפורום (מטעמי נוחיות לא אזכיר את שמו) על בקרי מאווררים הבחור טען כי Thermaltake A1873 4channel VR http://www.thermaltake.com/product/DCfan/VR/35drivebay/a1873/a1873.asp טוב יותר מ Rheobus sunbeam http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Rheobus/Rheobus.htm למי שלא יודע לקרוא הסאןביים אוכל 20W לערוץ!!! והוא הריאו הכי חזק שאי פעם יוצר כלומר הוא יכול להחזיק מארז שלם על ערוץ בודד אבל בקיצור אני רוצה לשמוע בעד ונגד מי יותר טוב.... Thermaltake או sunbeam אני רוצה להוכיח לבן אדם טענה אתם לא יודעים כמה צחקתי כשהוא אמר את זה

• 2 תגובות
    • 591 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.