עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by devek,

קניתי מחשב חדש בשעה טובה המפרט: מעבד INTEL CORE I7 860 זיכרון 4GB 1333MH DDR3 כרטיס מסך ATI RADEON 5750 ואני לא כל כך מרוצה מהביצועים במספר משחקים על הגדרות גבוהות ותהיתי איך אני בודק איפה הבעייה בדיוק ועל מה אני יכול והאם בכלל כדאי לי לעשות OC על משהו שישפר לי את ביצועי במחשב במשחקים לדוגמא GTAעובד לי על 40 FPS ב HIGE אבל אני מרגיש שהוא לא זורם הכי חלק שיש וקרייסיס ופאר קריי 2 גם לא עובדים ממש טוב על איזה 30 FPS בHIGE בכל מקרה מה רמת הסיכון בOC לכרטיס ומישהו יכול להסיבר לי איך עושים זאת? אה ודבר נוסף הרזולוציה שאני משחק עליה היא 1600X1200

• 3 תגובות
    • 841 צפיות
  2. Started by NEO...,

אז כמו שהבנתם מהנושא מה עדיף ותביאו לי מפרט אני רוצה לעבוא fsb 200

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  3. הטכנאי שלי חיבר לי את הפאן של ה120 MM ל-מתח הספק ישירות ולא דרך ה FAN ONLY + לוח אם . יש הבדל ???

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  4. שלום לכולם יש לי את המפרט בצד למי שרוצה לדעת את הרכיבים אז ככה הלוח אם שלי תומך בבאס של 400 אבל המעבד תומך רק עד 333 הוא היה (מכפלה 12.5 ובאס 166) אז מה שעשיתי הורדתי את המכפלה ל- 10.5 והעלתי את הבאס ל-200 ככה שהמהירות של המעבד תיהיה אותו דבר אבל יהיה לי תוספת לבאס. לאחר מכן הרצתי PRIME והכל עבד טוב אז אמרתי לעצמי ננסה עוד קצת והעלתי את המכפלה ל-11 שהמעבד עובד עכשיו ב- 2200 הרצתי בדיקות והכל עדיין עובד טוב מעכשיו אני כבר מתחיל לפחד לכן יש לי כמה שאלות "בטיחות" 1. איזה טמפרטורה כבר מתחילה להיות מסוכנת עבור המעבדים של AMD? (שלי עכשיו מכפלה 11 באס 200) טמפרטורה 45 2. מה לדעתכם יותר כדאי להעלות את ה- FSB או את המכפלה? 3. במקרה שאני מעלה את המכפלה יש לי זיכרונות…

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  5. חיברתי אותו במקום המאוורר המאוד מאוד מרעיש שהיה בלוח Dfi Lanparty מדובר על זלמן 47 עם משחה MX-1, שקצת נסחפתי איתה? תגידו לי אתם, עכשיו המחשב פתוח, אלו הטמפ' Temperatures Motherboard 49 °C (120 °F) CPU 32 °C (90 °F) North Bridge 59 °C (138 °F) GPU 56 °C (133 °F) Maxtor 6Y120P0 39 °C (102 °F) WDC WD2500JB-00GVC0 32 °C (90 °F) אם זה לא קריטי, כי אני לא עושה איזה OC, אז מעדיף שישאר ככה, למה לקח לי שעתיים להרכיב אותו (טיפה יותר אפילו)

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  6. קניתי מחשב לפני חודשיים וסה"כ הייתי מרוצה. Pentium D 930, Geforce 7900GT, 2GB RAM , HD - WD3200KS לא מפלצת אבל בהחלט נחמד. השקעתי בהכל חוץ ממארז. בלילה הראשון התעוררה בעיה רצינית - המחשב שלי יכל להתחרות במכסחת דשא ברעש. לצערי הוא יושן איתי באותו חדר ואני צריך אותו דלוק גם בלילה, שלא לדבר על זה שהרעש הטריף אותי בזמן משחקים כשהקירור סטוק היה מתאבד על מקסימום RPM. וזה גם עם אוזניות מדוזה. ידעתי מה אני צריך, מאווררים גדולים ואיטיים ומשהו שיחסום את הרעש. התלבטתי ובסוף קניתי את שני המוצרים שבכותרת. תוצאות: המארז מגיע עם 3 מאווררים של Antec 120mm tricool להם יש 3 מהירויות. הוספתי מאוורר של Arctic cooling 120mm . כאשר כולם מכוונים ל Low ומסתובבים ב 1200 RPM כמעט ולא ניתן לשמוע א…

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  7. Started by תינוק22,

האם יש לכרטיסי זכרון חיישן טמפ'? תודה

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  8. : איך עושים את זה ???

• 3 תגובות
    • 437 צפיות
  9. Started by dazzler,

המעבד עובד אצלי 24\7 על 210*10 על מתח של 1.7 . עד עכשיו הוא היה על 42 מעלות במאמץ אבל עכשיו כשמתחילים הימים החמים הטמפרטורה עולה ל48 במאמץ. כרגע מורכב עליו slk700 עם מאוורר ג'נרי פשוט. רציתי לשאול אם נניח אני שם מאוורר חזק כמו למשל דלתא כמה מעלות זה יכול לשפר ? ואיפה אפשר להשיג מתאם בין 70 מ"מ ל80 או 60 מ"מ? יש לי עוד שאלה קטנה, בשביל לשמור על מתחים נמוכים מה עדיף מכפלה גבוהה או באס גבוה?

• 3 תגובות
    • 712 צפיות
  10. Started by it4chi,

שלום, מקריאה בפורומים שונים הבנתי שאין חשיבות ל-Memory bandwidth במערכות מבוססות Athlon64/X2. אם כך הדבר, האם יש סיבה שאני אקנה זכרון יוקרתי כדוגמת OCZ Gold במקום זכרון יותר זול כדוגמת OCZ Value במידה וארצה לעשות Overclock? תודה.

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  11. נניח ועשיתי המהרה לכרטיס המסך שלי, ונניח שהוא נשרף כעבור כמה חודשים. איך החברה שאצלה אני מממש את האחריות יודעת אם הוא נשרף בגלל אובקלוק או סתם בגלל תקלה אחרת? כנ"ל לגבי מעבד.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום חבר'ה, אז ככה קיבלתי היום את הכרטיס מסך Gigabyte HD5870 ואני רוצה לעשות לו OC.. בכל אופן אני יודע שהOC מוגבל לפי הCatalyst, (אני יכול לשים Memory clock רק עד 1300MHZ וGPU clock עד 900MHZ), אם עשיתי לו OC של הGPU מ800 ל900 ושל הMEMORY מ1200 ל1300 ללא קירור כלשהו על הכרטיס (חוץ מזה שמובנה על הכרטיס עצמו) זה עלול להרוס את הכרטיס / לקצר את החיים שלו יותר מהר..? ואם למשל אני ארצה לעשות OC יותר גדול בעזרת תוכנות שונות, אני אצטרך להוסיף לכרטיס קירור..? וגם, בCatalyst יש אפשרות לשנות את המהירות של הFAN שעל הכרטיס, כדאי לשים על 100% ..? (למרות הרעש, לא מזיז לי) .. ? תודה..

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  13. האם כדאי להוסיף קירור לכרטיס מסך זה? במידע וכן, איזה? איזה קירור אתם מציאים לי לקנות לאחד מהמעבדים האלו אם אין לי רצון לעשות OC בזמן הקרוב (אולי עוד שנה, שנתיים ומשהו לא רציני) תקציב - לא מוגדר. אין לי גם מושג כמה כסף עדיף להשקיע בקירור =/ ועוד שאלה... אם אני קונה גרסאות TRAY אז חוץ מקרור צריך גם מאוורר?

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  14. Started by MonoMan,

שלום חברים אני מתעניין במארזי SFF, וחושב לקנות Antec Aria ורציתי לשמוע מבעלי ניסיון במארז SFF כזה או אחר. יש לי מחשב יחסית חזק (מעבד 2600+, 9500פרו מומהר) איך מתפקדים המארזים מבחינת טמפרטורות ורעש כשמותקנת בהם מערכת חזקה? האם אפשרי להשתמש בVGA Silencer3 במארז כזה? ועוד שאלה, למארז שאינו מקורר היטב עדיף גוף קירור מנחושת ולא אלומיניום, אני צודק?

• 3 תגובות
    • 544 צפיות
  15. בתוכנה קלילה בשם easy tune4 פתאום לא יכול... מה שקרה כך היה כשקניתי תמחשב הייתי יכול מהתוכנה עצמה שכתובה למעלה לשנות תבאס מ133 ל100 בלחיצת כפתור קטנה ברירת מחדל של התוכנה וזה קפץ לי ישר ל1212 בטח אתם שואלים את עצמכם למה זה טוב.. לי זה היה טוב כי אין לי כסף לאמצעי קירור ואני הרבה עובד על המחשב רק על וורד וכותב טקסטים או סתם שומע שירים ומעדיף שהוא יהיה קר ולא יתאמץ.. ולכן חברים יקרים הסבירו נא לי איך זה הגיוני שפתאום אני לא יכול לשנות כלום דרך התוכנה ראוי לציין שעשיתי והתקנתי ביוס חדש.. אפ 11 אבל אני לא יודע מה היה לי לפני זה הבעסה.. ולכן חברים יקרים אני אשמח אם תוכלו לשער מה הסיבה. וכן התקנתי שוב את התתוכנה

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  16. השאלה לפניכם, תודה. אגב לא מבוסס מים.

17. Started by ארתיום,

שלום, יש לי בעיות האטת המחשב שנובעות מחימום יתר (Dell Latitude C400 עם מעבד של 1GHz). אני עשיתי בדיקת מאמץ של הרצה ב-100% ועוקב אחרי טמפרטורה היא עולה עד 90C ולאחר נקודה זו אני מקבל הודעה על אירוע בלוגים של acpi וטמפרטורה יורדת יחד עם הביצועים. מה שחשוב שהמחשב לא יוצא ממצב של ביצועים ירודים (אני מניח שעון נמוך) על אף שהטמפרמטרה ירדה לכ-50C חשוב לציין שהמאוורר ככל הנראה לא עובד - לרמות שהדרייברים מותקנים ואני מנסה להפעיל את המאוורר בכוח (על ידי פקודה מפורשת של i8kfan) הוא לא מסתובב. שאלות: - האם זה מסובך להחליף מאוורר למחשב נייד די ישן - אין אחראיות, וכמה זה עלול לעלות - האם יש אפשרות לתת פתרון קירור חוצוני - ראיתי מאווררי PCMCIA שמזרימים אוויר לתוך המחשב או משטחי קירור - …

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  18. אני רוצה להדביק צלעות קירור על הצ'יפ של כרטיס המסך שברשותי ..... יש לי חומר טרמי אבל אני לא יודע מהם השלבים וכיצד לוודא שצלעות הקירור והמאוורר שעליהם ידבקו חזק לצ'יפ .... עזרה דחוף בבקשה....

• 3 תגובות
    • 860 צפיות
  19. Started by Bang,

בבקשה

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  20. Started by Bengo5,

כותרת.. העלתי את המהירות ל716..זה טוב?

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  21. המעבד שלי: הלוח : gigabyte 8sq800 (המעפן, שגיליתי שמונע מהמעבד שלי לנצל את הפונטציאל שלו הFSBשלו לפי מה שביררתי היה אמור להגיע ל 200 לפחות!!) בקיצר גם הספק שלי ג'נרי ורעשני.. הזכרונות 512 SDRAM ..... מה שאני מתכוון לעשות זה להחליף: לוח: IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA? http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=80 מארז: HEC Compucase CI-6A21 400W? קירור: xp90 של TR (כ.מסך: leadtek 6800NU בלי שום קשר...) שאלותיי: א. יש לי התלבטות בין אילו זכרונות לקחת של 512MB (שני שכרונות) ADATA הזולים או OCZ המעולים שעולים אבל יותר או בכלל של סמסונג ב. אם המעבד שלי הוא מסוג revision c1למה יש לו רק 134 FBS? הוא לא אמור להיות 200?...…

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  22. http://www.scythe-eu.com/products/cpu/ninja_plus/scnj-1000P.php http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0114bigtyphoon/cl-p0114.htm http://www.tuniq.com.tw/Cooler%20Info/Tower-120.htm יש את הנתונים באתר של כל קירור אבל אני לא יודע מה מהם גובה רוחב ועומק

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  23. בסוקט AM2 כמובן. בניתי מחשב מעץ לחדר והקירור המובנה עושה רעש של מטוס ממריא. טמפ' במנוחה של המעבד היא 30 ו-35 במאמץ. המארז הוא שוכב והמעבד נמצא בין המאוורר שמכניס אוויר ומאוורר הספק כוח שמוציא אוויר. מחפש קירור פאסיבי איכותי בסגנון הסוניק טאוור (הרבה זמן לא הייתי בעניינים) ורציתי לדעת מה יש בשוק. כמובן שאם הוא לא יקרר מספיק יש אפשרות לשים מאוורר 120 מ"מ על 5 וולט שזה כמעט חרישי. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 572 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.