עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by קלוקיי,

שלום.. יש לי שאלה בנוגע לקירור נירוונה. קיבלתי 3 או 4 עיגולים מפלסטיק, הנה תמונה שלהם : http://up161.siz.co.il/up2/metz2yjybc3j.jpg , האם גם הם חלק מההרכבה של הקירור או שאין להם שימוש בכלל?. תודה.

• 3 תגובות
    • 669 צפיות
  2. ושאלה נוספת האם הקירור הזה :CoolerMaster Hyper TX3 עדיף על קירור הסטוק . ואם כן במה הוא עדיף תודה מראש למשיבים

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  3. Started by -Tal-,

היי אני מתלבט בין כמה קירורים למעבד אינטל. אני חשבתי על Arctic Cooling Freezer 64 Pro שעולה 109 ש"ח אבל בפנדה אמרו לי שזה קירור רק למעבדי AMD... אז הציעו לי במקום - Scythe KAMA ANGLE Cpu Cooler LGA775 AM3 MODEL SCANG1000 שעולה 135 ש"ח בחנות אחרת הציעו לי OCZ VANDETA CPU COOLER שעולה 100 ש"ח מה אתם חושבים? מה מומלץ? האם יש משהו יותר מומלץ מהשלושה הנ"ל בטווח מחירים של 100-120 ש"ח ? תודה!

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  4. Started by Acejin,

שלום לכם, לפני יומיים המאוורר בכ.מסך שלי הפסיק לעבוד, והחלטתי לקנות קירור חדש למרות שהיתה לי אחריות על הכ.מסך, אבל לצערי הרב לא יכולתי לנצל אותה.. אהמ פוקס אהמ.. בכל אופן, קניתי היום את הקירור - Accelero L2 Pro ומשחה טרמית. ד"א, הקירור הזה יותר טוב מהקירור הנוכחי שיש בכ.מסך? שמתי לב שהמאוורר שלו יותר גדול, או שהגודל לא קובע =] הפעולות שאני צריך לעשות כרגע הן: - לפרק את הכ.מסך. - לפרק את הקירור + הסנפירים הכסופים שעל הכרטיס, או שאפשר להשאיר אותם? אני משחרר את ארבעת הברגים מתחת לקירור והכל אמור להשתחרר, נכון? - מרכיב את הקירור החדש, אבל לפני זה מורח משחה טרמית (אשמח לקבל מדריך על שיטת המריחה) - זהו, הקירור מוכן לפעולה? הבנתי שכניסת המתח של המאוורר לא מתאימה לכ.מסך,…

• 3 תגובות
    • 524 צפיות
  5. אהלן יש לי כרטיס מסך HD4830 ומתכנן כעת לבצע לו OC עד כמה שניתן עם קירור סטוק. היה לי עד כה מסך 17 אינץ, כעת יש לי 19 ואני מעוניין לבצע שיפור בביצוע הכרטיס מסך. המפרט שלי הוא: מעבד E8400 לוח אם : ASUS P5Q PRO זכרון : g.skill -- ‎ 4GB 2GB x 2 ספק: נראה לי ג'נרי כ 400 - 450 וואט. ---- איך ניתן לבצע OC טוב ויציב לכרטיס מסך דרך המגהדרייב ? אם אפשר קצת לפרט כדי למנוע סיבוכים. תודה

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  6. היי אנשים אני מנסה לעזור לידידה עם בעיות שהמחשב עושה לה.. הרצתי Memtest והמחשב נכבה לאחר 5 דק'. אני לא בטוח בקשר לסטפינג של המעבד, שכחתי לשים לב לזה. בכל מקרה זה המפרט: לוח אם Gigabyte GA-M61PME-S2 Rev 2.0 עם כרטיס מסך מובנה כרטיס מסך פעיל GeForce 7200 כונן קשיח 160GB SATA צורב DVD IDE ספק כח ג'נרי 500W מארז ATX עם מאורר 80 מ"מ אחורי ב-1400RPM בדקתי טמפ' וראיתי שהיא באזור ה-70 מעלות בביוס, שמתי אזהרה על 80 ו-90 מעלות וכמובן שהוא ציפצף. ניסיתי להחליף לקירור סטוק של מעבד AMD אחר שלא השתמשתי בו, ניקיתי ומרחתי AS5, הגוף קירור בקושי מתחמם לפני שהמחשב נסגר. מה שמוביל למסקנה שהגופי קירור לא יושבים טוב על המעבד - מה עושים במקרה כזה?

7. Started by WitheNoise,

היי כנראה לא ניקיתי מספיק טוב את הרדיאטורים לפני ההתקנה, ונתקעו לי מעין לכלוכים שחורים בבלוק של המעבד, איך מומלץ לנקות ? (אם בכלל) תודה

8. עדכון הביוס גורם לביטול אוברקלוקינג? או לאיפוס הנתונים ?

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  9. Started by Gritzman,

שלום, בעת שימוש במחשב הושמעו צפצופים והמחשב היה ב75 מעלות. פתחתי את המארז פירקתי את הגוף קירור והמאורר ניקיתי אותם ומרחתי גריז תרמי חדש, ושומן המאורר) כעת בעת הדלקה הטמפרטורה מתחילה מ65 ומיד מגיעה ל85 מעלות, המאורר מסתובב בכ3000 סל"ד ובעת בדיקת מאמץ הוא מגיע לאחר מספר דקות ל106 מעלות ונכבה. יש לציין שבעת שימוש רגיל בגלישה וורד הוא קבוע על 90. האם הבעיה היא במאורר וגוף הקרור? או שהבעיה בחיישן? (המעבד הוא כפול ליבה LGA775 לוח אם ג'יגה בייט, קירור מעבד מקורי של אינטל) אם הבעיה בקירור איזה קירור מומלץ?(עדיפות למשהו יחסית זול) תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 807 צפיות
  10. Started by chen902,

אהלן חברל'ך רכשתי לפני ימים מספר XFX hd5850 מנועה מחשבים (זה יוצא חרוז, תקריאו בקול רם) אני בסך הכל מרוצה ממנו, משחק ונהנה, אך שמתי לב שיחסית לטמפרטורות המיוחסות לו ברשת, הכרטיס שלי מתחמם מעט יותר. בגדול מצויין במספר אתרים כי הטמפרטורה במנוחה היא סביבות ה30+ מעלות ואילו במאמץ 60-70, ושלי יושב כבדרך קבע על 44 מעלות במנוחה, ובמאמץ 70+, כלומר 10 מעלות בממוצע מעל הטמפרטורות המומלצות. האם זה משהו שצריך להדאיג אותי? אגב, אני משוכנע שבמארז שוררת סירקולציה טובה + , המארז הינו Centurion590 והוספתי מאוורר שנושף על הכרטיס ויש שניים שמוציאים אוויר מלמעלה (בנוסף לאחד שמכניס אוויר מקדימה)

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  11. Started by uvs84,

שלום לכולם במארז Compucase HEC 6A19 המאווררים הקדמי וגם האחורי לא מסתובבים, לאחר שימון הצירים הקדמי חזר להסתובב אבל נדמה שעדיין לא במהירות הרגילה שלו, האחורי לא מסתובב כלל, האם זה אומר שהם הלכו לעולמם? ואם כן אשמח להמלצה על מאווררים להחלפה השקט חשוב לי והתקציב גמיש תודה מראש

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  12. Started by natan805,

יש לי כרטיס Sapphire דגם Radeon HD 4770 512MB GDDR5 מצב סתוק. ניסיתי לעשות אוברקלוק עם התוכנה ati catalyst של הכרטיס בהגדרה של overdriver אבל האוברקלוק שם ממש נמוך עד 850ghz שאני לא מרגיש אפילו בהבדל האם משהו יכל להביא לי תוכנה חזקה לאוברקלוק? ועוד שאלה :עד כמה טמפ' הכרטיס הזה מומלץ במאמץ ? והאם התוכנה ati catalyst אמינה בבדיקת טמ'פ ?

• 3 תגובות
    • 823 צפיות
  13. Started by jbgood,

שלום לכולם, רציתי לשאול את משתמשי ה I5 עם קירור סטוק ללא אוברקלוק -האם המעבד רועש בעבודה רגילה \במאמץ? תודה

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  14. שלום לכולם. במארז שלי יש שני מאווררים של 12 ס"מ הקדמי מכניס אויר והאחורי מוציא אויר. ישנה אפשרות להוסיף מאוורר בדלת הצדדית של המארז, גם 12 ס"מ, המיקום שלו אמור להיות מעל גוף הקירור של המעבד. אני רוצה למקם אותו בצורה כזאת שיכניס אויר. במצב כזה יהיו שני מאווררים שמכניסים אויר ואחד שמוציא. האם הדבר הזה מומלץ? או שזה פשוט מאיץ את צבירת כמות האבק בתוך המארז ויותר הורס מאשר מוסיף?

• 3 תגובות
    • 646 צפיות
  15. Started by Big_White,

האם יש קשר בניהם? אין לי בלוח האם חיישן שמראה טמפרטורה בצ'יפסט. הלוח זה tyan tomkat k8m ‎‏ אם זכרוני לא מטעה. יש איזה בדיקה שניתן להריץ על הצ'יפסט בלבד על מנת לבדוק את תקינותו?

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  16. אני רוצה לנצל כמה שיותר את המעבד והזיכרונות שברשותי כרגע אני עומד על OC של 3GHZ זכרונות עובדים על 375x8 והבאס על 750 כבר הרבה זמן שלא שיחקתי עם ה OC ... רציתי לדעת מה עדיף באס גבוה יותר או מהירות זיכרונות גבוה יותר

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  17. Started by zaroor,

לפי איזה מידע יודעים לבחור לוח לאברקלוק ? ידוע שיש להתחשב בלוח -מעבד-זיכרון .. זה שרשום בנתוני הלוח שיש אפשרות לאוברקלוק עדיין לא אומר שכל מיני אופציות פתוחות בתוכו ,יכול להיות רק חלק מהאפשרויות לשינוי הנתונים ,ואחרי שקונים אין אפשרות החלפה,חשבתי גם על אפשרות של הורדת החוברת שימוש וגם בזה מצאתי שיש שורות של אופציות רשומות אבל בלוח זה לא מופיע ,בדקתי לפי דגם וגירסת הוצאה !!!! אז על פי מה הבסיס כאן שממליצים למישהו על איזה לוח ??? או שזה אחרי ניסיון שמישהו קנה ואמר כבר ?

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  18. שלום חבר'ה, אז ככה קיבלתי היום את הכרטיס מסך Gigabyte HD5870 ואני רוצה לעשות לו OC.. בכל אופן אני יודע שהOC מוגבל לפי הCatalyst, (אני יכול לשים Memory clock רק עד 1300MHZ וGPU clock עד 900MHZ), אם עשיתי לו OC של הGPU מ800 ל900 ושל הMEMORY מ1200 ל1300 ללא קירור כלשהו על הכרטיס (חוץ מזה שמובנה על הכרטיס עצמו) זה עלול להרוס את הכרטיס / לקצר את החיים שלו יותר מהר..? ואם למשל אני ארצה לעשות OC יותר גדול בעזרת תוכנות שונות, אני אצטרך להוסיף לכרטיס קירור..? וגם, בCatalyst יש אפשרות לשנות את המהירות של הFAN שעל הכרטיס, כדאי לשים על 100% ..? (למרות הרעש, לא מזיז לי) .. ? תודה..

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  19. Started by zaroor,

עשיתי כאן אוברקלוק מקסימלי בלוח הפשוט הזה (הכי חשוב שהם באסוס רושמים שהוא טוב ל OC---חרטה גדולה) P5GCMX/1333 את הלוח הזה קיבלתי והמעבד E2180 , בקיצור לשאלה.......העלתי 2 תמונות בהפעלה בעומס רק מה שלא מובן זה שתוכנת הCPU-Z מציגה מהירות אחת והתוכנה השנייה orthos שעושה את המאמץ מציגה בשורה השלישית מלמעלהה מהירות מעבד שונה וזה קורה רק במכפלה 9 במכפלה 10 זה אותו הדבר תראו בתמונות [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  20. Started by danielly,

טוב זה טיפה מפדח אבל בכל אופן, רציתי לזרז קצת את המחשב שלי (מחשב ישן פנטיום 4) אז נכנסתי לBIOS ושם לתפריט שנותן לשנות את ה Voltage של ה RAM נראה לי Genie BIOS ולא שיניתי שם כלום חוץ ממאפיין אחד שנקרא "system performance" אם אני לא טועה ושיניתי אותו מ slow ל fast שזה רמה אחת יותר כך שלא חשבתי שאני מפריז ואחרי שעשיתי save&exit המחשב עשה הפעלה מחדש ואי אפשר לראות כלום על המסך... כיביתי אותו כמה פעמים ולא עזר, חיברתי שוב את המסך, ניסיון נואש. כשהדלקתי אותו מחדש ניסיתי להיכנס שוב לBIOS ולא הצלחתי, לא רואים כלום על המסך בבקשה תעזרו לי תודה רבה

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  21. השאלה ממש כאן למעלה המפרט מצויין בפרופיל.. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  22. Started by RS4,

ניקיתי את המחשב רק מאבק, לפני זה הוא היה עד 53 מעלות זה היה המקסימום והוא לא היה עושה רעשים של טרקטור. אחרי שניקיתי הוא ירד ל מ 35-43 ואחרי הנקיון הוא יתחיל לעשות רעשים של מפעל בניה!! מה לעשות? תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by איאן טראוט,

שלום, יש לי התלבטות קטנה... אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד שלי, אבל אני לא ממש מבין מספיק בקירור כדי לעשות את ההחלטה לבד... אז ככה, לפי ביקורות באינטרנט, הFreezer 7 הוא לא רע, וגם בגודל הוא מתאים לי כי הוא לא מפלצתי כמו רוב הקירורים של Zalman. אבל, האם הוא באמת מומלץ, או שיש משהו בתווח מחירים הזה שיכול להתאים לי יותר ומה ההבדל בינו לבין הFreezer 7 Pro REV.2? יש לי מעבד Inter Core2Dou E6300. תודה רבה, איאן

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  24. Started by tamir6066,

היי,החלטתי לעשות OC לE8400 שלי ולהחליף כבר את הקירור שגם ככה רציתי להחליף כי הוא מרעיש כמו טרקטור. אז אני צריך המלצה לקירור שקט(בשביל שאני אוכל לשון ולהשאיר אותו מוריד)למעבד עד 100-150 שקל בשביל OC קל-בינוני. למארז אני צריך 2 מאוררים שקטים גם,עד 30-60 שקל לאחד. אגב עוד שאלה,זה קשה להחליף קירור למעבד?יש איזה סיכון בגרימת נזק למעבד?מדריך יעזור.. תודה

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  25. Started by Adir207,

אני מתלבט בין אחד משני הקירורים הבאים: Xigmatek HDT-S1283V Dark Knight HDT CPU Cooler לבין: Scythe Mugen 2 CPU Cooler וזה המפרט שלי: מסך: [..] BENQ LCD 22" E2200HD 2ms DVI FULL HD ₪905 מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ₪1397 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L₪418 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4 - REAPER HPC : OCZ2RPR800C44GK ₪561 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL ₪920 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪111 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪293 ספק כוח: [..] PCP&COOLING SILENCER 610W : S61EPS ₪474 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.11 320GB 16MB SATA2 NCQ - …

• 3 תגובות
    • 685 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.