עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ממ אני רוצה לעשות למעבד שלי OC חזק וכרגע אין לי את הכסף (170 ש"ח) להשקיע במאוורר חזק כמו הוולקנו 12+/3 ב 1 וכדומה... עכשיו על המעבד שלי כיום יש מאוורר של אינטל שבא עם המעבד אני יודע שזה לא מספיק ולכן אני רוצה לשאול אם אני "מלביש" על המאוורר של המעבד עוד מאוורר (80/120) זה יקרר את המעבד בצורה טובה יותר ואני יוכל לעשות אוברקלוגינג ממוצע ++ ? תודה

• 7 תגובות
    • 656 צפיות
  2. מישהו יודע?,יש לי 66GT בAGP עם זכרונות סמסונג והכרטיס של לידטק,אם מישהו יודע שזה יכול להוריד טמפ' וניסה את אחד הביוסים שיתן לינק כי הכרטיס שלי תמיד מגיע ל76 מעלות במאמץ ונע גם בין 76-עד 70 עד השנייה שאני לא משחק ובדקתי אם זה המאורר וזה לא...ואני לא רוצה לשלוח את הכרטיס אז זה הפתרום היחיד אז תודה לעוזרים..

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  3. אהלן, אז ככה קניתי לי בתיאלנד מאוור למעבד Big Typhoon ב80ש"ח ומשחה טרמית של Artartic Cooling MX1 ואני בדרך לאוברקלוק למעבד P4 2.4Mhz בתקווה להגיע ל3GHZ. אני רוצה לדעת איזה תוכנות אני צריך להשיג כדי למדוד טמפרטורות\עומס בדיקה יציבות וכל המסביב. תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  4. שלום לכולם אני חדש פה ונשרמתי לפני כמה דקות חח ;D ;Dויש לי בקשה תכונה להגברת מהירות מאוורים במארז אחד 80MM ושני 120MM כל אחד מהם 1500 RPM אני צריך להעלות ל3000RPM המחשב שלי רותח ממש ודרך אגב מפרט שלי כ.מסך:EVGA 8800GTS 320MB KO ACS3 מעבד:E6600 לוח אם:‏DG965WHMKR s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E זיכרון:‎‏1GB TwinMOS TwiSTER CL5‎ עוד חודש קונה 1GB תוספת ספק כוח:TR2 Power W0101 550W Silent (24pin מארז: פשוט ‏MidiTower ATX Black‎ תודה לעוזרים ;D ;D

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  5. כמו זה http://www.coolitsystems.com/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=6 או http://www.techpowerup.com/95780/Corsair_Hydro_H50_Unveiled.html או כי זה תחליף מצוין למערכות האויר שקיימות היום השיפור שם בין המערכות הכי טובות כמעט ואין שינוי כבר מעלה לפה מעלה לשם. לדעתי הקירורי המים למעלה הם העתיד ולדעתי לא עוד הרבה זמן והם יחליפו את קירור האויר כי הם פשוטים להרכבה ביצועים טובים יותר ובעתיד הם ישתפרו עוד ולעומת מערכות שלמות של קירור מים שדורשות ידע והרכב של מערכות עמוסות, זה פשוט קטן ופרקטי. השאלה שלי היא אם משהו יודע על דגמים נוספים של קירור מים מהסוג הזה של חברות אחרות שצריכים לצאת?

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  6. Started by Lirux,

אני רוצה למרוח AS5 על הכרטיס שלי ואני צריך מדריך (עדיף עם תמונות) של איך לפרק ולהחזיר את הקירור של הכרטיס, או רק לפרק יהיה גם בסדר...

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  7. Started by ESC,

יש לי מחשב חדש P-4 3000 והורדתי פה את התוכנה speed fan 4.16 והיא מראה שהמעבד בטמפ' של 52 מעלות ולפעמים אפילו יותר.. (תמונה מצורפת) המאווררים בד"כ בשקט אבל לפעמים יש להם רעש חזק.. ועדיין המעבד נשאר בתחום של 52 מעלות ויותר?? האם זה נורמלי? ומה ניתן לעשות?? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

8. Started by barlo,

יש לי את הכרטיס GeForce 9800GTX ולדעתי הוא מאוד מרעיש. יש דרך להשתיקו? האם קיים מאוורר מקורי של GIGABYTE, ששיך לכרטיס זה, שמסוגל להפחית את הרעש שיוצר המאוורר שבאריזה המקורית?

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  9. Started by sLoGy,

אני רוצה לבצע אוברקלוק למעבד (AMD Sempron 2400) אבל משום מה האפשרות חסומה בביוס מה עושים? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  10. Started by Timewalker,

מעולם לא עשיתי OC וברצוני ללמוד את הנושא. לאחר קריאה במומלצים (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=171708.0) עדיין יש לי שאלה: בכדי לממש פוטנציאל OC מלא בסופו של דבר מגיעים למצב של העלאת מתחים. 1. מה הגבולות של המתחים במעבדים (במקרה שלי E6600) ? 2. כמה העלאת המתח תורמת (כמה זה משמעותי) ? 3. מה הגבולות של המתחים בזכרון (http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820231065 - האם הגבול הוא באמת 2.0-2.1) ? 4. כמה העלאת המתח תורמת כאן (כמה זה משמעותי) ? 5. איך העלאת המתח משפיעה על התזמונים? 6. מה המשמעות של העלאת המתחים מבחינת הלוח?

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  11. עד עכשיו התעסקתי עם המעבד (תודה רמה לכולם פה שעזרו לי) עכשיו אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך (GTX260) מה עושים עד שצריך להעלות מתח אני יודע אני מעלה כול פעם קצת בליבה ובזכרון ועושה בדיקת יציבות... עד לפה הכול מובן לי השאלה היא מתי אני יודע שאני צריך להעלות מתח ודרך איפה עושים את זה ? דרך הביוס ואיך האופציה הזאת ניקראת בביוס ? תודה

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  12. Started by CRYSMAN,

חבר שלי אומר שהוא באיזה חנות בעיר כרטיס מסך מקורר גז יש דבר כזה? אם כן מישהו יכול להביא תמונה? תודה

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  13. יש לי ספק 300W קירור סטוק של ה P4 P4 2000MHZ 100FSB ליבת נורט'ווד. IS7-E ואני לא יודע למה אבל אפילו במטח של 1.8 (!) הוא לא עושה 133 HZ :-\ (עושה 129 מקסימום) עכשיו אני מפעיל אותו על 1.65V ב120 FSB כי זה לדעתי המטח הכי בראי וגבוה שכדאי לי לתת לו. אתם חושבים שקירור חדש ישפר לי את הביצועים? או שזה מקרה עבוד של מעבד דפוק? אני לא קונה יותר אינטל כמחאה! אני חוזר בי- כל עוד הם משקיעים בארץ אני יקנה אינטל כי אני פאן בוי..... של ישראל ...

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  14. Started by djdodo,

שלום אני רוצה לבקש המלצה לקירור מעבד X2 6000+ של AMD מחנות http://www.tms.co.il השימוש הוא לשימוש יום יומי ללא OC תודה

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  15. Started by Human car,

tavor21 שלח אותי לכאן... אין לי שום ידע במודינג... יש לי מחשב: p-3 550 mhz sdram 256 40 gb g- force 440 mx 64 mb זה ההכל בערך... הייתי רוצה לשפר אותו... וגם להפוך אותו לבובה...עם המנורות והכל...רצוייי...אבל נתחיל בשיפורים... תסבירו לי איך???? מאיפה אני משיג חלקים??? איזה????? מאיזה חומרים???? בקיצר הכל הכל...עד הפרטים הקטנים ביותר... תודה ענקית ראש למי שיעזוררררררררררררר

• 9 תגובות
    • 655 צפיות
  16. Started by xtract1,

התקנתי אוורסט...הוא אומר לי שהטמפ' של המעבד שהוא קורא לו CPU היא 33 ויש מתחת CORE1 CORE 2...שזה כמובן כל ליבה (יש לי כפול ליבה)..אז הוא רושם שליבה אחת 38 והשניה 39...וההפרש מובן... ההפרש שלא מובן הוא בין ה33 לבין ה39 של הליבות... מזה אומר?1

• 0 תגובות
    • 655 צפיות
  17. Started by The UnKnown,

אוקיי יש לי 6A19 מבית קומפיוקייס, ואני רוצה לשפר לו את זרימת האוויר, כרגע יש לו 120 קידמי של וואנטק סטלט' שדוחף ממש מעט 53CFM וגלובפאן אחורי שדוחף משהו כמו 60+-. אני רוצה להוסיף עוד אחד של 80 מ"מ בדלת ו92 מ"מ בגג, ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשים להם פילטרים כאלה לסנן את האוויר שיהיה כמה שפחות אבק, איך אני עושה את זה? זה יהיה מספיק טוב, או שצריך אולי שני 80 מ"מ בדלת? המלצות למאווררים גם יכולות לעזור. וכמה טיפים שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל יתקבלו בברכה! תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 655 צפיות
  18. Started by lmlm,

אני רוצה להחליף תקירור המקורי של אינטל לאחד טוב שיוריד לי טמפ' משמעותית ויאפשר לי אוברקלוק לבאס 380-400 אני יודע שיש ת FREEZER 7 PRO אבל הוא עולה כ 150,ואין לי אפשרות להוסיף לו. יש יותר זול ?

• 10 תגובות
    • 655 צפיות
  19. בצד ימין יש את המפרט שלי....רק שיש לי גם כרטיס קול SB LIVE 5.1 שמחובר ב PCI......הקירור אצלי רגיל ודי פשוט ואני לא ממש רוצה להחליף אותו (בגלל זה הוספתי תמונות) ...הבעיה העיקרית היא הנעילה של הPCI ושל הAGP (אני לא יכול לעשות בגלל הצ'יפסט ..) .....רציתי לדעת אם זה יכול לפגוע לי בחומרה אם אני יעלה את ההרצים של הFSB שבעיקבותם יעלו ההרצים של ה PCI והAGP ....הכרטיס מסך פחות מטריד אותי כי זה במקום לעלות לו את ההרצים דרך תוכנה(בערך.. כי זה לא ממש מראה העלאת מהירות בזיכרונות וליבה כשהורדתי את ההרצים של ה AGP .).....אבל האם הכרטיסים שנמצאים על ה PCI יפגעו בצורה רצינית..וגם כמובן לשאר החלקים מעבד זיכרונות....(512 במהירות 400 ו256 ב333) .....שאלה אם הטמפ' טובה לOC ונזקים..... (כרגע …

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  20. Started by NI4NI,

לפני שלושה ימים הזמנתי כמה חלקים באתר של EMP (משאבה ומיכל מים). מאז אף אחד לא יצר אתי קשר, לא התקשרו לקבל פרטי כרטיס אשראי ולא כלום. היום ניסיתי להתקשר למכירות שלהם, לפי המספר שכתוב באתר והגעתי למשיבון של איזו משפחה פרטית. מישהו יודע אם החברה הזאת עוד פעילה ? מישהו הזמין מהם משהו לאחרונה (וקיבל את ההזמנה שלו) ?

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  21. Started by hzhz24,

אני כנראה קונה כל שאר הדברים כבר יש ברשותי. מעבד: [..] AMD PHENOM II X3 720 (2.8GHz) - BLACK EDITION - BOX ¤729 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ¤432 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 - GOLD EDITION : OCZ2G8004GK ¤265 מחיר סופי: ¤1426 וקירור יש לי OCZ VENDETTA 2. השאלה היא שאני רוצה לעלות רק תמכפלה ולתת למעבד מתח לדוגמא להגיע ל3.6 אז מכפלה לשים על18 ומתח בטח יהיה צריך 1.5 או 1.45 . מה אומרים זה בסדר? כל עוד הטמפ' תיהיה טובה אין בעיה לעלות את המתח מעל המותר.

• 6 תגובות
    • 655 צפיות
  22. מחפש קירור שקט עם יחס מחיר/תמורה ל E8400 . עד 170 ש"ח כן אבצע OC בעתיד מבוסס קירור אויר עד כ 3.6 GHZ הלוח שלי P5Q PRO

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  23. Started by morx,

יש לי Q6600 עם הקירור של zalman 9700+led , המעבד במנוחה 35-40 מעלות שזה טוב מאוד ובמאמץ ממש מגיע ל60. עכשיו קראתי על Thermalright IFX-14 והבנתי שזה הקירור על בסיס אוויר בין הטובים. כדאי לי להחליף אליו ? (מחיר זה לא בעיה) ואם אני מחליף אז צריך עוד 3 מאווררים לשים בכל צד של הקירור ? תמונה : http://www.madshrimps.be/articles/ThermalrightIFX-14CPUCoolerReview-jmke-21336.jpg תודה מראש

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  24. ברשותי יש מעבד q6600 שעבר המהרה ל-3.2GHZ יש לי גם TT V1 כך שהטמפרטורה של המעבד במנוחה עומדת על 27-30 מעלות. עד היום השתמשתי בתוכנה occt הישנה לבדיקת מאמץ המעבד ויציבותו והטמפרטורות במאמץ לא עברו את ה-65 מעלות. לפני כמה ימים הורדתי את התוכנה החדשה למי שמכיר: OCCTPT3.0.0.zip-התוכנה גם מאמצת את הכרטיס מסך ועוד כל מיני שאני לא זוכר. הבעיה שראיתי ונדהמתי זה שהפעלתי אותה לרבע שעה והטמפרטורה של ה-CPU הייתה על 98 מעלות. core 1...2...3..4 היו על 55-60 בערך. בכל מקרה לא קיבלתי שום שגיאה והמחשב לא נתקע. השאלות שלי הם: 1. איך יכול להיות שהטמפרטורה הגיע למצב כזה בפרק זמן קצר של רבע שעה? 2.האם התוכנה הזאת עד כדי כך מעמיסה על המחשב שהוא הגיע לטמפרטורה כזאת? 3.מדוע גם לאחר שהפסקתי את הב…

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  25. שלום לכולם יש לי את המפרט בצד למי שרוצה לדעת את הרכיבים אז ככה הלוח אם שלי תומך בבאס של 400 אבל המעבד תומך רק עד 333 הוא היה (מכפלה 12.5 ובאס 166) אז מה שעשיתי הורדתי את המכפלה ל- 10.5 והעלתי את הבאס ל-200 ככה שהמהירות של המעבד תיהיה אותו דבר אבל יהיה לי תוספת לבאס. לאחר מכן הרצתי PRIME והכל עבד טוב אז אמרתי לעצמי ננסה עוד קצת והעלתי את המכפלה ל-11 שהמעבד עובד עכשיו ב- 2200 הרצתי בדיקות והכל עדיין עובד טוב מעכשיו אני כבר מתחיל לפחד לכן יש לי כמה שאלות "בטיחות" 1. איזה טמפרטורה כבר מתחילה להיות מסוכנת עבור המעבדים של AMD? (שלי עכשיו מכפלה 11 באס 200) טמפרטורה 45 2. מה לדעתכם יותר כדאי להעלות את ה- FSB או את המכפלה? 3. במקרה שאני מעלה את המכפלה יש לי זיכרונות…

• 3 תגובות
    • 655 צפיות

דיונים חדשים בפורומים