אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מראש אני אומר, מדובר על מצב IDLE עם טמפרטורת חדר של בערך 16 מעלות (המזגן עתיק, עזבו בשקט, קפאתי מקור :-) ) אז מה הסיפור? יש לי מארז IPC (ראק מאונט, 4 יחידות), יש בו מקום לשני מאוררי 80 מ"מ מאחורה ו120 מ"מ מקדימה. במשך חצי שנה עבדתי עם המאוררים הדי פשוטים שהגיעו עם הספק+המאורר של אינטל והמשחה כנ"ל. ביום שישי עשיתי קצת שינויים: ה120 מ"מ הקדמי הוחלף למאורר 120 מ"מ של טרמלטייק, עובד כל הזמן במקסימום, מכניס אוויר. 80 מ"מ אחד אחורי, גם הוא מכניס אוויר. * סיילנט קט 9 * מעל ה80 מ"מ שמוציא אוויר ועובד לרוב בסביבות ה2000RPM (אותו דחסתי בצורה מוזרה למקום השני של ה80 מ"מ) * סיילנט קט 9 * נוסף שנמצא באזור הכוננים, אבל כך שהם לא חוסמים את הזרימת אוויר שלו. הוא למעשה תלוי ע…
-
קניתי לוח אם מסוג Gigabyte K8NF-9. יש לי 2 מאווררים של 12 מ"מ.. הצלחתי לחבר רק אחד...לא מצאתי לאן לחבר את השני.. משהו יכול לעזור לי בזה..
-
- 6 תגובות
- 564 צפיות
-
-
אני רוצה לבדוק את הטמפ' שלי של המעבד והלוח אם (יש לי לוח של gigabyte אבל עכשיו בגרסה החדשה של אוורסט הוא קורא נכון את הטמפ' של המעבד) ד"א יש גם בעיה עם הקריאה של הלוח אם? טוב אז אני רוצה לבדוק במנוחה ומאמץ במנוחה כבר בדקתי אבל אני צריך תוכנה שתאמץ לי את הלוח אם ותוכנה שתאמץ לי את המעבד אז אתם מכירים תוכנה כזו? ד"א המעבד שלי הוא amd 3000 64b 939
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מאוורר אחד בחלק האחורי של המחשב ואחד על המעבד ואחד בספק זה יספיק בשביל לעשות אוברקלוק בלי שהמעבד יישרף? יש לי intel 2.8ghz northwood 512ddr intel motherboard לא יודע איזה fx 5200 עכשיו אני לא יודע מה הטמפ' במחשב שלי כי נשרף לי חיישן אחד וזה תמיד גורם לדרייבר לכבות את המחשב אוטומטי אז מחקתי אותו ואני לא יכול לדעת מה המעלות במחשב אבל כדאי לעשות אוברקלוק לעומת הסיכונים עם המפרט שלי או שיש סיכוי ממש נמוך שהמעבד יישרף
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-
-
בכדי להרחיב את הידע שלי בנושא הקירור והחומרה עצמה, ברצוני לשאול שאלה אשר תענה לי על הרבה סימני שאלה. יש לי את השילוש הבא: AMD A64 3000 s939+ DFi Lan Party nForce4ultra זיכרונות: Twinmos speedpremium BH5 512MB X2 האם אתם יכולים להמליץ לי על היטסינקים\קירור לזיכרון עד 50 שקל, אפשרות לחריגה, אני צריך את זה כדי שהזיכרונות לא יישרפו ויהיו בטמפרטורה אופטימלית בזמן OC. ישנה עוד שאלה העומדת בפי, האם זה באמת יעשה את השינוי או שאני צריך לעשות עוד משהו. [glow=green,2,300]בתודה, כפיר שטאובר.[/glow]
-
- 12 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אם משמעם לכם אז תסבירו לי בבקשה אי פועל קירור מים, כיאילו מה זה, איך זה פועל, ממה הוא מורכב ואיך יכול להיות שיש מים בתוך המחשב? ועוד משהו, מה זה פתיחת צינורות? איזה צינורות כבר יש לכרטיס מסך שאפר לפתוח אותם? כמו שהבנתם כבר אני ממש N00B בכל הקטע של OC וקירור מים והכל אז תסבירו לי קצת איך הכל עובד...
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
50 מעות כול הזמן!! אני רק נוגע בוא אני חותף מכת חום הוא פשוט רותח, הזמנתי לו את המאוור של Zalman Zalman Vga Cooler VF700-Cu זה יעזור?
-
- 6 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום! אשמח אם תגידו לי האם הקירורים הבאים קלים להרכבה (כלומר-לא צריך להוציא את לוח האם וכל מיני סיבוכים כאלה), וכן אם הם מומלצים: קירור ל X850XT: Arctic Cooling ATi Silencer5 REV.2 קירור למעבד P4 3.2 640 Prescott (אני רוצה שהקירור יספיק לי לאוברקלוק ל-4.0GHZ): Thermalright XP-120 with Enermax 120mm Fan תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 846 צפיות
-
-
קניתי 6800U של LEADTEK מה שקורה זה שהקירור של הכרטיס שוקל טון!!!.....החלפתי אותו לARTIC COOLING REV5 SILENCER מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
-
תיראו יש לי כרטיס מסך GEFORCE fx 5200 128 mb של חברת ASUS ... תגידו איך אני עושה אוברקלוק ותגידו לי בערך מה המקסימום שאני יכול להגיע עליו ומישהו יכול להסביר ל י איך ? תודה מראש XStyle
-
- 6 תגובות
- 485 צפיות
-
-
לאחר המעבר ממחשב הפנטיום עם הוויליאמט הזקן והרועש החלטתי לעבור למחשב עם מעבד AMD הרי המפרט: ATHLON 64 S939 3000 GIGABITE K8NF-9 NF4 S939 ADATA 512MB X2 PINE XFX 6600 128MB WD80 GB MAXTOR 40 GB HEC 425 המארז הוא מארז פשוט וזול עם חלון צד ומאוורר מואר בלדים כחולים הבעייה הרעש... יותר מידי!!! ציפיתי שהמעבר לAMD יהיה מוצלח גם בגלל השקט מסתבר שלא...הוא רועש גם שהוא לא מתאמץ מאוד מוזר... אגב יש לי הכנה למאוורר יותר גדול מהרגיל בצידי המארז נראה לי זה 120MM אבל לא בטוח... רציתי לשמוע על אמצעי קירור שקטים וזולים עד כמה שאפשר (תקציב אני לא אגביל אותכם אבל תשתדלו להזהר עם המחירים) תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 469 צפיות
-
-
עשיתי אובר קלוק לכרטיס מסך MX 440 128MB CORE:310@354 MEMORY:364@400 אני לא בטוח במהירויות סטוק כי זה אחרי שעשיתי לריבה טיונר DEFAULTS... עכשיו אני נוגע גם מאחורי הליבה וגם על ההיט סינק והם לא חמים כל כך...(אפשר לגעת כמה שרוצים) אבל שאני מתחיל לשחק בניד פור ספיד אנדרגרואונד 2 על האיכות הכי גבוהה אז יש המון תקיעות! אם מישהו יודע למה ויכול לעזור אני ישמח מאוד תודה מראש יונתן 8)
-
- 0 תגובות
- 407 צפיות
-
-
לאחרונה, פיתחתי מודעות בנושא קירור המחשב ולאחר הבדיקה של אמצעי הקירור שברשותי הבנתי שהם אינם מספיקים, ובראשי עלו מספר שאלות בסיסיות בנוגע למארז שלי: כבר זמן מה המאוורר שבקצה הימני התחתי של המארז אינו מתפקד, כיצד אפשר להחזיר אותו לפעילות ולבדוק את תקינותו ? ייתכן ששאלה זו איננה קשורה להודעה לפורום אך אשאל בכל זאת מכיוון שכבר צירפתי את התמונות של המארז שלי, אין לי מושג מהם לעזעזל הכבלים הקטנים שמחוברים למאוורר הנ"ל איך כדאי לשפר את זרימת האוויר במארז ואילו כבלים כדי לכבול באזיקונים ? הערה: מתנצל מראש על איכות התמונות הירודה, אני לא יודע ממש לצלם ללא רעידות תודה רבה לכם על העזרה
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
השאלה בכותרת.
-
- 12 תגובות
- 830 צפיות
-
-
חבר'ה בעוד כשבוע אני אביא את הקירור מים שלי עכשיו אני רוצה לדעת מה להביא התקציב יעמוד בערך על 800 שקל (ש500 כבר יש לי עכשיו) כמובן שביג ווטר לא בא בחשבון 2 דברים אני רוצה הם משאבה של ENHIM (נראה לי הפשוט זה 1042 ) ורדיאטור כפול ל2 מאווררי 120MM כמה יעלו לי אלה בערך, ועוד כמה ישאר לי לבלוק, ומה הבלוק האיכותי ביותר שאפשר להביא במסגרת התקציב? ד"א EMP, עדיין עוד קיימת, ניסיתי ליצור קשר במייל, ולא קיבלתי תשובה
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני רציתי לבדוק בעצם מה גורם לחום הכבד על כרטיס מסך.. ואני רואה שהצ'יפסט שממוקם לידו, ההיטסינק שלו פשוט רותח שאי אפשר להניח עליו את היד ! אני עם k8nf9 אבל זה עם קירור פסיבי בלבד ולא כמו התמונות הישנות שמראות שיש עליו קירור של ג'יגהבייט קטן כזה שלי לא נראה ככה אלא הוא נראה כמו בתמונה למטה.. שלי נראה ככה : תהיתי האם זה תקין שהוא ככה רותח ? כיצד אפשר להוריד את החום הרב עליו.. אשמח לטיפים של OC מקצועיים.. בנוסף עוד שאלה לגבי הג'יפה שלי, מתחתיה יושב כרטיס SBLIVE במרחק סלוט אחד (יש רק שני סולטיי PCI וזה הכי רחוק שאפשר ממנו) האם זה חוסם את האוויר והזרימה אליו ? ומה דעתכם על החלפת קירור הסטוק של הכרטיס מסך ? כדי ? אשמח לטיפים לשיפור זרימת האוויר.
-
- 8 תגובות
- 665 צפיות
-
-
יש לי במיקום של המאוורר דבר כזה: http://img156.imageshack.us/my.php?image=img00327cu.jpg והבעיה היא שכשהרכבתי את המאוורר שלי במחשב הוא בקושי זורק אוויר ונראה לי שזה חוסם את האוויר ושזה בכלל לא אמור לשמש כגריל מישהו יכול להגיד לי מה הולך לי במחשב? צריך להוריד את הפסים האלה? איך ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום, התקנתי את תוכנת הSPEEDFAN האחרונה. על מחשב P4, 2.6. אני לא מצליח להבין את המקרא מצד ימין. TEMP 2:127C קבוע ! איך אני יכול לדעת איזה טמפרטורה של מה ? TEMP1 TEMP2 TEMP3 ? תודה , רוי ** מצורפת תמונה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תראו שמתי לב כשאני מדליק את המחשב אז המאורר עובד טוב אבל אחר כך לפני שהוא עולה לווינדוס הוא מפסיק לעבוד וכשהוא נכנס לווינדוס הוא חוזר לפעול למה זה קורה ? זו בעיה ?או שזה אמור להיות ככה? ואת שאר השאלות על המאווררים אני ישאיר לאחר כךך תודה
-
- 10 תגובות
- 758 צפיות
-
-
יש לי מספר שאלות : 1.קודם כל- הטמפרטורה של הכ.מסך שלי מגיעה במאמץ ל-80 מעלות (X850xt) ללא שום אוברקלוק. האם זה נורמלי? 2. המעבד שלי (P4 3.2 640 prescott) עשה דאון-קלוק וכרגע הוא על 2.8 GHZ ובמהירות השעון הנמוכה הזו, הוא על 60 מעלות במאמץ.האם זה נורמלי? (אין לי אבק על המאווררים,הם פועלים בסדר)יש לי שני מאווררים במארז בנוסף למאוורר של המעבד והספק כוח(המאוורר של המעבד עובד,לפי EVEREST, על 2700-2800RPM וזה נראה לי די נמוך...) עכשיו בנוגע לאוברקלוקינג: יש לי לוח אם ( MSI 925XE Neo Platinum (MS-7053 ולפי החוברת שלו אני יכול לעשות אוברקלוק, אבל כשאני נכנס בביוס ל Cell Menu,איפה שאמורה להיות האפשרות לעשות אוברקלוק, אין שם אפשרות להעלות את המכפלה, אלא רק את ה BUS את המתח ועוד…
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם אפשר לשנות את היחס בין הבאס זיכרון לבאס של המעבד לדוגמא אצלי זה CPU\9 נותן את הבאס של הזיכרון אז איך אפשר לשנות את זה שזה יעלה 1:1 עם הFSB ולא לפי תדר המעבד? יש תוכנה? יש את זה בביוס? gigabyte k8nf-9 athlon 64 3000+
-
- 5 תגובות
- 510 צפיות
-
-
אוקי אז יש לי כמה שאלות - 1. שמתי לב שבביוס יש לי אפשרות לשנות את ה bus speed, אף פעם לא נגעתי בזה כי פחדתי. היום החלטתי לנסות והעברתי את זה ל 520 והתוצאה במבחנים של Sandra Lite קפצו פלאים אפילו יותר מכשהעברתי את הבאס מ 130 ל 170, אז מה זה בעצם ה bus speed? והאם אני יכול להעלות אותו עוד? (הכוונה, האם משהו יכול להגביל אותי במידה ואני אעלה אותו למהירות של 800?) 2. איך אני יכול להרים את הבאס של הזיכרון מבלי להעלות את מהירות המעבד? (כרגע אני עם מחלק של 3:4 או 4:3) עכשיו שאלות אחרות שלא ממש קשורות אלי - 3. למה מי שקונה מעבד FX הוא מוריד את המכפלה ולא מעלה? ז"א נגיד והמכפלה שהמעבד מגיע היא 20 אז בדר"כ אנשים מורידים את המכפלה ומעלים את הבאס אז למה לא להעלות את המכפלה ביחד עם הב…
-
- 6 תגובות
- 703 צפיות
-
-
אני מחפש קרור שקט וזול לAMD 64 (באזור ה100 ש"ח) עריכה: כדי לא לפתוח דיון חדש אני אשאל את זה פה: אני בדקתי עם וולטמטר והמתחים שהספק שלי מביא הם: 12.3 V 5.2 V האם זה טוב או שזה גבוה מידי?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-